HABERLER>POLİTİKA
19 Aralık 2023 Salı - 17:03

Aslanoğlu’ndan övgü dolu sözler: Soyer neyin peşinde anlatayım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 4,5 yıl sunumunda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Soyer’e gelen eleştirilere yanıt verdi. Aslanoğlu, “Soyer neyin peşinde?” başlığı altında Soyer’in İzmir’e yaptığı projelerden bahsetti.

Aslanoğlu’ndan övgü dolu sözler: Soyer neyin peşinde anlatayım!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2019’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, görevinin üzerinden geçen 4,5 yılı parti örgütüne anlattı.

Kültürpark İsmet İnönü Sahnesi’nde gerçekleştirilen sunumda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ndan da çarpıcı mesajlar geldi. Aslanoğlu, Soyer’e gelen eleştirilere yanıt vererek, “Anlatayım bizimkiler neyin peşinde. Tunç başkan neyin peşinde. Bakalım, anlayalım” diyerek bir başlık altında Soyer’in İzmir’de yaptığı projelerden bahsetti.

ASLANOĞLU:UNUTTUĞUMUZ KALMASIN DİYE BİR ARADAYIZ
Aslanoğlu programda yaptığı açıklamada “Her konuşmamda söylüyorum neredeyse, bizim yandaş kanallarımız yok, bizim havuz medyamız yok. Bizim yaptıklarımızı anlatabilecek tek gücümüz var, o da örgütümüz. Bir de bizi yalnız bırakmayan yerel medyamız ve topu topu 1-2 ulusal medya. Onun dışında tek güç sizsiniz. Her eve, her işyerine girip, sosyal belediyecilik nediri anlatmak bizim görevimiz. Güzel işler yapmak bizimkilerin işi idi. Onu, dosta düşmana anlatmak bizim işimiz. Bizimkiler başta Tunç başkanımız olmak üzere, hizmet sevdalısı değerli ilçe belediye başkanlarım. Yani 4,5 yıldır vatandaşın dertlerinin yanında olan bizimkiler. Kıymetli yoldaşlarımız. Partimizin politikalarını hayata geçiren öncü kardeşlerimiz, abilerimiz,  kız kardeşlerimiz. Sosyal belediyeciliğin ne olduğunu halkımıza gösteren yoldaşlarımız. Onlar bizimkiler. Bugün bizimkiler neler yapmış 4,5 yılda detaylı dinlemeye geldik. Detaylı dinleyeceğiz ki, vatandaşa da tek tek anlatabilelim. Biz Cumhuriyet Halk Partililer çoğunu biliyoruz bizimkilerin yaptıklarının. Ama derli toplu bir kez daha hatırlayalım, unuttuğumuz kalmasın diye bir aradayız” dedi.

ONLAR NEYİN PEŞİNDE? TUNÇ SOYER NEYİN PEŞİNDE?
İktidar hedef alan Aslanoğlu şunları söyledi:

“Hz.Mevlana birini tanımadıysan kimin ve neyin peşinde olduğuna bak, anlarsın… demiş. Bunca zaman tanımamış olan varsa, kör gözlere inat bir kez daha buradan ilan edeyim bizim belediye başkanlarımızı. Madem tanımaya çalışıyorlar, anlatayım bizimkiler neyin peşinde. Tunç başkan neyin peşinde. Bakalım, anlayalım.  Tarımı kalkındırmaya yönelik çalışmaları ile biliyoruz bizimkileri. Her ilçemize destek oldu sosyal belediyeci başkanlarımız. Tunç başkan, İzmir tarımını çeşitlendirmek ve ürünlerin satışını desteklemek için birçok adım attı. Türkiye tarımına AKP iktidarı tarafından verilen zararı gördü bizimkiler. Hem tarım emekçisinin uğradığı bu büyük adaletsizliğe son vermek hem de İzmir ekonomisine güç kazandırmak için başka bir tarım mümkün dedi. Büyükşehir Belediyesi kimin peşinde? Tarım emekçisinin peşinde. Neyin peşinde, çiftçinin köyünde üretebilmesinin yolunun açılmasının peşinde. Bu ülkenin topraklarına verim katıp, bu ülkeyi öz kaynakları ile doyurmanın peşinde. Onlar yıllık 2,3 milyar dolarlık buğday ithali peşinde, 1,5 milyar dolarlık soya fasulyesi ithali peşinde, 1,1 milyar dolarlık ham ayçiçeği yağı ithalatı peşinde. Tunç başkan, üretici kooperatifinden aldığı sütü, dar gelirli çocuğumuza verme peşinde” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİYİ İLİKLERİMİZE KADAR HİSSETTİRİYOR BİZİMKİLER
“Bizim büyükşehir belediye başkanımızı demokratik yerel yönetim uygulamalarının peşinde görüyoruz. İzmir’de bir kent koalisyonu kuracağız ve herkesi dinleyeceğiz demişlerdi. Şimdi bir bakıyoruz, İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarıyla toplantıda. Bir bakıyoruz meslek odalarıyla düzenli toplantılar yapıyorlar.  Çocuk meclisi mi istersiniz, gençlik meclisi mi… Demokrasiyi iliklerimize kadar hissettiriyor bizimkiler. Bizimkiler mutlak demokrasi peşinde, Onlar ise tek adam rejimi. Hiç kimse ağzını açamasın diye daha fazla otokrasi peşinde. Büyükşehir belediyesi, başta başkanı ve takım arkadaşları, yoksulluğu ve eşitsizliği azaltmanın peşinde... Halkın Bakkalı’nı, Askıda Kitap’ı, Askıda Fatura’yı tüm İzmirlilerle birlikte hayata geçirdiler. Pandemi döneminde uzaktan eğitim eşit bir şekilde sürebilsin diye; evinde internet ve bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için belediyemiz imkânlarını seferber etti.Hatırladınız mı o günleri? Belediye tesislerimizi eğitim merkezlerine dönüştürdüler. İnterneti olmayan 20 bin öğrenciye internet, 3 bin öğrenciye de tablet dağıttılar. Geçmiş gün, unutuldu tabi. O zorlu covid salgınıyla mücadelede eden belediye çalışanı emekçi kardeşlerimizi hatırladınız mı? Bizimkiler, bu halkın boğazına bir lokma daha fazla girsin derdinde. Onlar vatandaşın elinde kalan son lokmasını da vatandaşın elinden alma derdinde. Neymiş asgari ücret bir sefer belirlensinmiş. Yoksa besledikleri beşli çete ve yandaşları nasıl doyacak ?Kim kimin peşinde görüyoruz değil mi? Bizimkiler yoksulun, dar gelirlinin peşinde. Onlar beşli çetenin peşinde”

BETON SEVİCİ BUNLAR
“Bizimkiler doğanın peşinde . Bu fırsatçılara kalsa her yer beton, her yer gökdelen, her yer AVM olacak. Bıraksan, Alsancak Limanı’na AVM yapacak kadar gözü dönmüşler. Kalkmış bize istemezükçü diyorlar. Tek dertleri rant, tek dertleri beton. Beton sevici bunlar. Bizimkiler Buca Cezaevi alanı beton olmasın peşinde, İnciraltı beton olmasın peşinde, onlar Çeşme’yi de betonlaştırma peşinde. Bizimkiler taş ocağı nöbetinde, ağaçlar kesilmesin diye Muğla Akbelen nöbetinde, Kaz dağları nöbetinde.  Bir de soruyorlar bunlar yerel yönetimleri kazanırsa ne olur ki , bir şey olur mu diye ? Ah benim güzel vatandaşım.Bunlar ne ağaç bırakır, ne çiçek. Ne arı bırakır, ne böcek. Nazım’ın dediği gibi ‘onlar ümidin düşmanıdır sevgilim. Akar suyun. Meyve çağında ağacın. Serpilip gelişen hayatın düşmanı’  Bizimkiler kentin altının peşinde, kentsel altyapı yatırımların peşinde. Bunlar kentin üstünün peşinde, kentin imar adalarının peşinde. Bizim belediye başkanlarımız korkmadan alt yapı yatırımları yapıyor, vatandaşın görmeyeceğini biliyor, bunun oya yansımayacağını biliyor. Ama bu vatanı seviyor, bu şehri seviyor. Biz İzmirliler için Kemeraltı demenin,İzmir demek olduğunu biliyor. En az bizim kadar seviyor Kemeraltı’nı.  Bu şehrin alt yapı yatırımlarını geciktirmenin bu kente ihanet olduğunu biliyor Tunç başkan. O yüzden tüm Kemeraltı’nın alt yapısını yeniliyor.”

BU İŞ BİRAZ ZOR
“Başkan da biliyor.  Yapıcılar türkü söylüyor, yapı türkü söyler gibi yapılmıyor ama bu iş biraz zor… Emeklerinize sağlık başkanım, emeklerinize sağlık değerli büyükşehir emekçileri.  Bizimkiler kültür ve sanatın peşinde, onlar sanata tükürmenin peşinde. Bizimkiler biliyor ki aydınlık yarınlar için, laik gelecek için, demokratik toplum için, pırıl pırıl gençler için kültür ve sanatı çoğaltmalıyız. O yüzden bakın CHP belediyelerine . Ne kadar tiyatro gösterisi, ne kadar resim sergisi, ne kadar şiir dinletisi varsa bizimkilerin organizasyonu. İstiyorlar ki laik, çağdaş, batıya dönük nesiller yetişsin. Onlar öyle mi? Allah aşkına görmez mi bu basın? AKP belediyelerinde toplumu ileriye taşıma arzusunun kırıntısı var mı? Bizimkiler İzmir’i dünya kenti haline getirmeyi hedefliyor. Dikkatinizi çekmiştir iki dili, ana dili gibi konuşan bir büyükşehir belediye başkanımız var. 15 yıldır Avrupa’nın her toplantısında var olan büyükşehir belediye başkanımız var. Bizi Avrupa Birliği kapılarında süründürenlere inat bizi Avrupa Birliği’nin tüm meclislerine sokan bir büyükşehir belediye başkanımız var. İzmir’in Dünya Gençlik Başkenti olması için çırpınan bir başkanımız var, EXPO için çırpınan, uluslararası organizasyonları İzmir’e getirmek için ter döken bir belediye başkanımız var.  Onların hayallerine bile girmeyecek bir koltuğun sahibi. Gençlerin deyimiyle ayıptır söylemesi Avrupa bölgeler meclis başkanı bir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yoldaşımız var. İzmirliler gururlanıyor tabii. Erdoğan’ın tabiri ile nereden, nereye.  

BİR DÖNEM DAHA HALKIMIZDAN VİZE ALACAĞINDAN HİÇ ŞÜPHEMİZ YOK
Kısaca dostlar onlar neyin peşinde biz neyin peşindeyiz tüm vatandaşlarımız görüyor. Onlar ile bizim aramızda kocaman bir fark var. Bizler cumhuriyet halk partiliyiz. Partimizin politikalarını hayata geçiren belediye başkanlarımız başımızın tacı. Sosyal belediyecilik ile halkımızı tanıştıran belediye başkanlarımız ile gurur duyuyoruz. Başarılı belediye başkanlarımızın bir dönem daha halkımızdan vize alacağından hiç şüphemiz yok. Yoksulun yanında olan, doğanın yanında olan, cumhuriyetin yanında olan, Ata’sının izinde olan, çağdaş hayatın yanında olan, göstermelik işlerin değil, alt yapının yanında olan, çağdaş taşımacılık olan metronun yanında olan belediye başkanlarımız ile gurur duyuyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız ile gurur duyuyoruz. Dedikodular ile başımızı öne eğmeyen, yaptığı sosyal belediyecilik icraatları ile bizi gururlandıran, demokrasi mücadelemizde yanımızda olarak solcu bir belediyede yaşadığımızı bize hissettiren büyükşehir belediye başkanımıza 4,5 yıllık hizmetleri için Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü İl Başkanı olarak, tüm örgütüm adına canı gönülden teşekkür ederim.

BU PARTİDE TARTIŞMA BEKLEYENLERE İNAT, DAĞINIKLIK BEKLEYENLERE İNAT BİR ARADAYIZ
Şimdi bize düşen 30 belediyenin 30’una ve büyükşehir belediyesine bir kez daha Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları getirmek.  Bunun için var gücümüz ile çalışmak. Bizimkilere sahip çıkmak bizim işimiz. Şimdi sıra bizde. Bu partide tartışma bekleyenlere inat, dağınıklık bekleyenlere inat bir aradayız. Baba ocağı her zamanki gibi mutlu, her zaman ki gibi huzurlu. Genel başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde ilk seçimimize giriyoruz. Burada her zaman olduğu gibi liderinin yanında, gösterdiği hedef için gece gündüz çalışan parti neferleri var. Burada sabahlara kadar bayrak asan gençlik kollarımız var. Burada ev ev gezen Kadın Kollarımız var onları bir alkışlayın lütfen. Burada Ata’sının izinde, demokrasi aşığı, yorulmak nedir bilmeyen örgüt yöneticilerimiz var. İzmir bir kez daha sosyal belediyecilik diyecek. Ve bunu biz getireceğiz”

 
Dışişleri'nden Çin'e başsağlığı mesajı
 
EGİAD Başkanı Yelkenbiçer duyurdu: NEET raporu hazırlıyoruz
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yeter artık 20 Aralık 2023 Çarşamba 11:42

Hadi ordan..Sesten hızlı kıvırıyorsunuz...Allah yüzümüze baktı da kurultayda değişim oldu.Yoksa şu an baraj korkusu yaşıycaktık.Bütün bu tezgahların planlayıcısı olarak sizede gitmek yakışır.By by hepinizzz...

Yorumu oyla      6      1  
MEHMET 20 Aralık 2023 Çarşamba 11:19

DEĞİRMENİN SUYU ADLI YORUMCU HARİKA YAZMIŞ BANA YAZACAK BİRŞEY KALMAMIŞ.....................

Yorumu oyla      6      1  
serpil 20 Aralık 2023 Çarşamba 09:43

Tebrik ediyorum Başkanım güzel bir açıklama yapmışsınız, bizimkileri çok güzel anlatmışsınız. Bu konuşmanızın tüm İzmir halkına ulaşmasını sağlayın lütfen..Yolumuz açık olsun..

Yorumu oyla      5      10  
Kirpinin Dedikleri 20 Aralık 2023 Çarşamba 09:34

Buğra Gökçe aday gösterilmemeli. Sosyal demokrat, çalışkan, halkçı birisi aday gösterilmeli. belediye başkanı olacak kişi İmamoğlu gibi araçların hepsini garaja çekmeli.

Yorumu oyla      2      12  
Vatandaş Cemil 19 Aralık 2023 Salı 23:08

Daha çok kooperatif, daha çok kooperatif, daha çok kooperatif!!

Yorumu oyla      17      8  
Bayram binay 19 Aralık 2023 Salı 22:38

Sen öyle san başkan il de neler olduğunu Bülent ekinciye. Sor anlatsin. Bizler ve cevremiDekiler neler yaşadı ona sorun dicem ama bugünkü programda ama bana anlamzis soru soruyor sen. Nice il başkanlığının içine bak başkan yada beninara. Ben soyleyim 05464587215

Yorumu oyla      19      4  
Değirmenin suyu 19 Aralık 2023 Salı 22:17

Gidici olan Soyer'i desteklemek için çırpınalar var. Başta Soyer olmak üzere reklam için avuç dolusu paralar dökülüyor. Toplantılar, yemekler, fimler medyada yandaşları tarafından parlatmalar. Bu değirmenin suyu nereden geliyor?

Yorumu oyla      29      6  
Alo 19 Aralık 2023 Salı 21:15

Etrafındaki fırıldaklar ,sahtekarlar,üç kâğıtçılar ,Çerçiler,hırsızlar soysuzlar bir gecede Bergama’dan karaburuna gönderilen meclis üyeleri nasıl göz yumdu hadi sen sonradan geldin

Yorumu oyla      25      5  
VATANDAŞ 19 Aralık 2023 Salı 20:31

Bütün ilçelerde sadece chp li seçmenler olursa ve buna göre seçim gerçekleşirse 30 ilçe BANKO

Yorumu oyla      26      4  
izmirli 19 Aralık 2023 Salı 19:51

KEMAL BEY DİYENLER ŞİMDİ ÖZEL BEY DİYOR..SOYER BEY DİYENLERDE BİR HAFTA SONRA BUĞRA BEY DERLER..

Yorumu oyla      28      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 3 ilçede seçim denklemini etkileyecek karar!
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, ...
CHP'den asgari ücret talebi: 19 bin 372 lira olmalı!
CHP'li Veli Ağbaba, "TÜİK’in açıkladığı temmuzdan itibaren gerçekleşen ...
Af çıkacak mı? Bakan Tunç'tan açıklama!
8. yargı paketine ilişkin hazırlıklar sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ...
 
İttifak açıklaması: Bizde kavga, gürültü yok!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ...
CHP’li Kılıç’tan ‘temiz eller kampanyası’ çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, şiddet, kara para, bahis, milyonluk ...
Akşener: Savaş ilanı olarak kabul ediyorum
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partide son günlerde yaşanan art ...
 
'Vatandaşımızın hakkını hukukunu koruyacağız'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun neden olduğu ...
Büyükşehir Aday Adayı Atila, İzmir’de hemşeri dernekleri ile buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila’nın seçim turları ...
Araştırmacı Yaldız, AK Parti’nin İzmir satrancını anlattı: Hamza Dağ karargaha çekilebilir!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, AK Parti’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva