HABERLER>POLİTİKA
2 Ağustos 2024 Cuma - 08:34

Başkan Saygılı'dan 'baraj' ve 'elektrik faciası' çıkışı: CHP İzmir'de yaşamayı çileye dönüştürdü!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, sosyal medya hesabı üzerinden, yaptığı açıklamada, İzmir'in baraj doluluk oranlarına dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İzmir'in su sorunlarına değinen Saygılı, "CHP belediyeciliği İzmir’de yaşamayı adeta bir çileye, riske ve endişeye dönüştürdü. Buradan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum. Bir an önce yağmur atık sularını tahliye eden hatlarınızı mazgallardan başlayarak denetleyin" dedi.

Başkan Saygılı dan  baraj  ve  elektrik faciası  çıkışı: CHP İzmir de yaşamayı çileye dönüştürdü!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, sosyal medya hesabı üzerinden, İzmir'in su krizine dikkat çekerek baraj doluluk oranının yalnızca %30'a düştüğünü açıkladı. Saygılı, mevcut su varlığının yetersiz altyapı nedeniyle yeterince korunamadığını ve değerlendirilemediğini vurguladı.

CHP BELEDİYECİLİĞİ ELEŞTİRİSİ: SAĞLIKSIZ ALTYAPI VE KAYIP-KAÇAK SORUNLARI
Bilal Saygılı, CHP belediyeciliğinin İzmir’deki altyapı sorunlarına neden olduğunu belirtti. Sağlıksız, yetersiz ve plansız altyapının, yağmur suyunun barajlara aktarılmasını ve korunmasını engellediğini ifade etti. Saygılı, İzmir'deki musluklara ulaşan suyun yaklaşık %45'inin niteliksiz altyapı nedeniyle kaybolduğunu ve bu kayıp-kaçak bedelinin İzmirli vatandaşların faturalarına yansıdığını belirtti. "İzmirliler her ay kullanmadıkları suyun parasını ödüyor" dedi.

YAĞMURLARIN GETİRDİĞİ TEHLİKE VE VATANDAŞ GÜVENLİĞİ
Saygılı, yağmurların beklenenden daha tehlikeli hale geldiğini ve geçtiğimiz günlerde yağmur sonrası elektrik akımına kapılan vatandaşların yaşadığı olumsuz durumların tekrar yaşanmasından endişe duyduklarını ifade etti. CHP belediyeciliğinin İzmir’de yaşamı adeta bir çile, riske ve endişeye dönüştürdüğünü söyledi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ÇAĞRI: ACİL ÖNLEMLER ALIN
İl Başkanı Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunarak, yağmur atık sularını tahliye eden hatların mazgallardan başlayarak denetlenmesini ve gerekli yenileme ile düzenlemelerin yapılmasını talep etti. "İzmir’in tek bir olumsuzluk yaşamaya, tek bir vatandaşımızın canının yanmasına artık sabrı yoktur," dedi.

YEREL İDARENİN SORUMLULUĞU VE İHMALKARLIK İDDİALARI
Saygılı, olası olumsuz durumların en büyük müsebbibinin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirtti. Belediyenin, gerekli koordinasyonları sağlamayarak İzmir’i hizmetsizlik ve ihmalkarlığa teslim ettiğini vurguladı.

AK Partili Saygılı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

İzmir’imizin barajları tehlike alarmı veriyor. Barajlarımızın doluluk oranı ne yazık ki %30. CHP belediyeciliğinin eseri olan sağlıksız, yetersiz ve plansız altyapı yüzünden mevcut su varlığımızı koruyamıyor ve değerlendiremiyoruz. Çünkü CHP belediyeciliği on yıllardan bu yana, yağmur suyunu barajlara aktararak orada toplayıp koruyacak bir altyapı inşa edemedi. Bugün, musluklarımıza ulaşan suyun yaklaşık %45’i niteliksiz altyapı yüzünden yok oluyor ve bu kayıp-kaçak bedeli yine İzmirli hemşehrilerimizin faturalarına yansıyor. İzmirliler her ay kullanmadıkları suyun parasını ödüyor. Bir diğer büyük tehlike arz eden konu ise yağmasını çok istediğimiz yağmurlar. Hem yağmasını istiyoruz hem de geçtiğimiz günlerde yağmur sonrası elektrik akımına kapılan vatandaşlarımızın akıbetine benzer hadiseler yaşanmasından çok korkuyoruz. Çünkü CHP belediyeciliği İzmir’de yaşamayı adeta bir çileye, riske ve endişeye dönüştürdü. Buradan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum. Bir an önce yağmur atık sularını tahliye eden hatlarınızı mazgallardan başlayarak denetleyin. Gerekli yenileme ve düzenlemeleri yapın. İzmir’in tek bir olumsuzluk yaşamaya, tek bir vatandaşımızın canının yanmasına artık sabrı yoktur. Olası bir menfi durumun yerel idare yönüyle en büyük müsebbibi İzmir’i hizmetsizlik ve ihmalkarlığa teslim eden, ilgili kurumlarla gerekli koordinasyonları sağlamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir.

 
Otluk alanda başladı... Zeytinlik küle döndü!
 
İzmir'de Siberağ baskını!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEHMET 3 Ağustos 2024 Cumartesi 13:56

MODERATÖRE TEŞEKKÜRLER DEMOKRATİK OLMAYAN YORUMLARA ŞAHSI HEDEF ALAN YORUM LARA SİNKAFLI YORUMLARA DAHA DOĞRUSU GEÇİT VERMİYOR SONSUZ TEŞEKKÜRLER.......

Yorumu oyla      1      0  
izmir'li 2 Ağustos 2024 Cuma 14:43

bunları sadece gülmek okuyorum. Ülkeyi ne hale getirdiklerinden bahsetmiyor hiç... vicdan yoksunları...daha da yorum yok...

Yorumu oyla      3      4  
2 Ağustos 2024 Cuma 14:36

Instagram neden kapalı? Keyfi karar alıyorsunuz

Yorumu oyla      4      2  
İZ 2 Ağustos 2024 Cuma 14:29

BIRAK BU AĞIZLARI, AKP TURKİYEDE YAŞAMAYI GENÇLERE ÇİLEYE DÖNÜŞTÜRDÜ, akp il başkanı sen onu gör.

Yorumu oyla      6      3  
Necdet 2 Ağustos 2024 Cuma 12:46

abicim bir gidin atadığınız adamların yönettiği hastanelere bakın. koca Ege üniversitesinde bile hastanesinde klimalar çalışmıyor. Ameliyathaneler kapanıyor.

Yorumu oyla      6      2  
VfV 2 Ağustos 2024 Cuma 12:43

Yağmur yağmamasının sebebi de CHP oldu. Tabi alnı secdeye yakın bir parti gelseydi (Mesela Akp) İzmir Belediyesi'ne, Allah tüm bahar-yaz yağmurlarla doldururdu barajları. Allah size akıl,fikir, vicdan versin de insanlarla dalga geçmeyin.

Yorumu oyla      6      4  
Suyu biz getirdik(!) 2 Ağustos 2024 Cuma 12:21

Telsizle hızlı tren işletip, başkentin göbeğinde hızlı trenleri kafa kafaya çarpıştıranlar ihmalden bahsediyor. Bakan diye görev verdikleri de sinyalizasyon çok da önemli değil diye de yaptıkları işi savunuyordu. https://www.egedesonsoz.com/haber/izmir-in-barajlarinda-son-durum-gordes-tam-takir/1091749 Aha, bu da yaptığınız barajın hali. 2 yıl önce boş, şimdi de boş sayılır. 2009'da açılan baraj neden boş?

Yorumu oyla      7      4  
gündem bey 2 Ağustos 2024 Cuma 12:01

siyasal islam böyledir arkadaşlar. siyasal islamcılar asla kendilerinde hata aramazlar. suç daima karşı tarafta veya halktadır. yani izmir'in Tunç soyerden beri yönetimsel sıkıntıları var bu doğru bunuda inkar etmiyoruz ama koca bir ülkeyi yaşanmaz hale getiripte sonra gelip chp izmiri yaşanmaz hale getirdi demek nedir? baraj konusuna gelince görders barajı neden su tutmuyor çık açıkla bakalım.

Yorumu oyla      6      4  
Ercan 2 Ağustos 2024 Cuma 11:33

Tamam dediğinizi kabul edelim chp izmiri yaşanmaz hale getirdi ya siz tüm Turkiyeyi yaşanmaz hale getirdiniz ona ne demeli.Ya insanda biraz utanma olur diyeceğim bu cümleleri kurarken ama onlar zaten böyle bir duyguyu çoktan kaybettiler esas acı olan bu.

Yorumu oyla      7      4  
2 Ağustos 2024 Cuma 10:45

Hava aşırı ve kurak, beyefendi CHP diyor. 25 yıldır DSİ İzmir'e neden yeni bir baraj yapmadı?

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YAŞ kararları: 23 general ve amiralin rütbesi yükseltildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını imzaladı. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francesco ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı ...
Oğlu cinayet işlemişti... Şener'den açıklama
Eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, evinde rehin ...
 
AYM'den Can Atalay kararı: Yok hükmünde!
Resmi Gazete'de yayımlanan Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına göre; Türkiye ...
Erdal Beşikçioğlu sokak hayvanlarını görevlendirecek
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanlarını eğiterek ...
Ağıralioğlu'ndan yeni parti açıklaması
İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti kurmak için çalışmaların ...
 
CHP'den SGK borcu açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, belediyelerin SGK'ya olan borçlarına ...
Bahçeli: Haniye suikastı vahim sonuçlar doğuracak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin ...
Kılıçdaroğlu’na küfür krizi: Başkan Çiçek o ismi görevden aldı!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva