HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2012 Çarşamba - 08:53

Başkan Kocaoğlu canlı yayında patladı: Kime ne dedi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, cezaevinde bulunan bürokratlardan bahsederken “Onların yattığı yerde seve seve yatardım “ dedi. Kocaoğlu, Kordon ile ilgili de çok sert konuştu.

Başkan Kocaoğlu canlı yayında patladı: Kime ne dedi?

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ. Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon kapsamında Özel Yetkili Savcı Birol Çengil’e 5 saat ifade veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yeni Asır Tv'de 'Gazeteciler' programına katılan Kocaoğlu, tutuklu bulunan bürokratların suçsuz olduğuna inandığını söyledi. Kocaoğlu, “Madem bu görevi yapıyoruz. İşimizi de vicdanımızla, onurumuzla, haysiyetimizle yapmak zorundayız. Göreve başladığımız günden beri elimizi ayağımızı dünya işlerinden çektik. Suçsuz yere içerde arkadaşlarım yatıyor. Ben de ifade verdim. Başka bir karar çıkabilirdi. Beni tutuklayabilirlerdi. Ben de gider yatardım. İçlerinde 44 senedir tanıdığım, bildiğim, kader birliği yaptığım arkadaşlarım var. Onların yattığı yerde ben de seve seve yatardım. Onların yatması nasıl abes olursa ben de gider yatardım. Benim için bir sorun olmaz. ‘Hukuk ve adalet böyle karar vermiş’ derdik” diye konuştu.
SADECE BİZİ DEĞİL İZMİR YARALANDI
İfademiz istendi ifademizi verdik. Sanıyorum tutuksuz yargılanmamıza karar verdiler. İzmir Büyükşehir Belediyesi 24 saat çalışan bir kurum. İşimize devam ediyoruz. Avukatlar ‘başkanın ifadesi alındı iddianame hazırlanacak, mahkemeye sevk edilecek’ dedi. Konuyu bilmiyorum. Uzmanlık alanım değil. İçeride bulunan insanların mal varlığında artış yok. Otopark ve durak ihalesindeki durum bilirkişilerin ihale kanununu karıştırmasıyla ortaya çıktı. 5 milyar TL’lik ihale yapmış bu zamana kadar 600 milyon TL’lik kamulaştırma yapmış, projeleri hayata geçirmiş, kent dönüşümü, metro, yollar yapmış bir kurumuz. Önümüzdeki kalan yıllarda da 3 milyar TL’lik yatırım yapacağız. Döndük dolaştık bu kadar ihalede 300 bin TL’lik mesele ile ilgili çete olarak yargılanıyoruz. Bu sadece bizi değil İzmir’i yaralıyor. İzmir halkı ‘biz sana inanıyoruz, güveniyoruz’ diyor. Bu da bize çalışma gücü veriyor. Bu süreci yaşayacağız. Umarım arkadaşlarımızla göreve yeniden devam ederiz” dedi.
 
MEVZUATTAN HABERLERİ YOK
Büyükşehir Belediyesi’nde çete ve örgütlü suçun sadece iddia olduğunu anlatan Başkan Kocaoğlu, “Beni de bu konuda suçluyorlar. Örgütün başı olarak ifade verdim. Yılbaşında 52 vergi denetçisi belediye kurumlarına dağıldılar. Aslında bu konuda arkadaşların okullarına, özgeçmişlerine bakmak lazım. Gelenler ihale kanunu, belediye yasasını bilmeyebilir ama vergi yasasını bilecek. Ben muhasebeciliği 30 yıl önce bıraktım. Bu işi daha önce yaptım. İddia ediyorum bu arkadaşlar 30 yıl önce bu işi bırakan Aziz Kocaoğlu’nun o zamanki bilgisinin 10’da 1’i kadar vergi mevzuatlarından haberleri yok. Sayıştay raporuna göre suçladılar. Zaten raporun üzerine söz söylemenin anlamı yoktur” diye konuştu.
 
İZİN VERMEM
Zabıtanın operasyon yaptığı karşılıklı açıklamalarla gündeme gelen Kordon’daki tente sorunu hakkında konuşan Başkan Kocaoğlu, sert konuştu. Başkan Kocaoğlu, kimsenin Kordon’da sahra çadırı kurmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Kocaoğlu, “Kordon’da Büyükşehir belediyesi yüzde yüz değil yüzde 1 milyon haklıdır. Burada Kordon için ‘sadece bizim’ diyenler var. Kordon hepimizindir. Benden sonra da bu kenti yönetenler olacak. Kim Kordon’a sahra çadırı kurdurtursa bu kentin temeline dinamit koymuş olur. Orada bulunan arkadaşların da bu dayatmadan vazgeçmesi gerekiyor. Bunu öncelikle kafalarına soksunlar. Kordon’un disipline olması gerekiyor. Ben bile Kordon’da gezdiğimde garson kolumdan çekiyor.   Herkes hakkına razı olacak. İçerideki kapalı mağazasını nasıl büyütemiyorsa dışarıda da bunu yapacak. Kural dışı iş yapana, işyerinin önünü petrol ürünleriyle kapatmaya ve içeride soba yakmaya izin vermem. Bornova ve Balçova’da yaşanan olaylarda yaşamını yitirenler nedeniyle belediye başkanları halen daha yargılanıyor. Oralarda insanlar, gençlerimiz hayatını kaybetti” dedi.
 
EKONOMİK ÖNLEM ALIRIZ
Başkan Kocaoğlu, programda bu zamana kadar hiç söylemediği bir uygulamadan bahsetti. Kordon esnafı ile sadece karşılıklı açıklamalarla muhatap olan Başkan Kocaoğlu, durumun böyle devem etmesi halinde ekonomik önlem alacaklarını söyledi. Kocaoğlu, “Burada esnafın yaptığı açıklama ve ortaya çıkan durumda kesinlikle ekonomik ve ticari amaç yoktur. Kendi sektöründe 1 numara olan bir kişi olarak söylüyorum. Bu arkadaşlarda bir kural tanımazlık, ego tatmini var. Adamların beyninin içini ölçemediğim için neyi amaçladıklarını da tam olarak bilmiyorum. Kordon’da bundan sonra her türlü önlemi alacağız. Kural tanımazlık böyle devam ederse ekonomik tedbir almasını da iyi biliriz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin rekabet yaratma gücü vardır. Gerekirse bu konuda çalışma yapacağız. Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönemde de bu dönemde de rüştünü bu konuda ispat etmiştir. Esnafın evine ekmek götürmesini biz de istiyoruz ama bu kadar da olmaz. Devam ederlerse bu işin içinden çıkamazlar. Kimseyi tehdit etmiyorum ama bu kent için 20 saat çalışan, 1 milyon 100 bin kişinin oyunu alarak seçilmiş bir belediye başkanında kimde bir odada (İzmir Ticaret Odası) hakaret edemez. Kimse (İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Adnan Koç) bize böyle hitap edemez. Kural koyucu olan belediye her türlü önlemi alacaktır. Kimse belediye başkanı operasyon nedeniyle zayıf düştü sanmasın. Biz hergün yeniden doğar ve gereken mücadelemizi ederiz” ifadelerini kullandı.
 
DÜNYA ALEM BİLİR
Biz ihale mevzuatına göre kooperatif ve üretici birliklerinden ürün aldıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, şal ve atkı alımları ile ilgili de, “Bana kimse ‘şal ve portakaldan menfaat sağladın’ demiyor. Zaten kooperatifin ihale ile alınan malları vermediği, İstanbul’dan başka bir yerden aldığı iddiaları var. Onu da göreceğiz. Yargı kararını verecek” dedi. Başkan Kocaoğlu, “Paranın büyüklüğü ne olursa olsun kişiliğimizden taviz vermediğimizi, insan mı para mı dediklerinde ‘insan’ dediğimizi dünya alem bilir” ifadelerini kullandı.
 
METROYU ANLATTI
Metro çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kocaoğlu Bornova Metrosu’nda çalışmaların tamamlandığını söyledi. Deneme seferlerinin başlayabilmesi için elektrik sorunun çözülmesi gerektiğini belirten Kocaoğlu, “Bornova’de deneme seferleri başlayacak. Yolcu taşımaya da Şubat ayında başlamayı düşünüyoruz. Üçyol ve Üçkuyular Metro Hattı’nda da çalışmalar sürüyor. Üçyol’da Hatay ve sonraki istasyon Mart ayında bitecek. Geriye kalan istasyonlar da Mayıs ayı’nda biter. En kötü ihtimalde seneye okullar açıldığında Üçyol-Üçkuyular Metrosu’nun hepsi açılır ve hizmete girer” dedi. Başkan Kocaoğlu, Körfez’in bölünerek seyir terasları düzenlemesi ve görsel olarak çekim merkezi haline gelmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kocaoğlu, Turan-Bayraklı kısmının Yeni Kent Merkezi Planları, İnciraltı’nın ise EXPO 2020 kapsamında yapılacağı öngörüldüğü için proje dışında bırakıldığının söyledi.
 
YER ARAMAKTAN BIKTIM
Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili yer arayışlarının devam ettiğini belirten Başkan Kocaoğlu, dönüşümden geriye kalan atıkların taş ocaklarında değerlendirileceğini ve o alanların doldurulacağını dile getirdi. Kocaoğlu, “Oraya gidiyorum o bağırıyor, buraya gidiyorum bu bağırıyor. Her yerde sorun var. Toprak Kurulu’nun verdiği karara saygılıyım fakat böyle bir sorunumuz var. Harmandalı’na tekrar gidip ‘çöp buraya gelecek’ demek kimsenin onay vereceği durum değil. Ben Menemen’de 52 milyon TL borç ile tesis aldım. Orada kompost tesisi için bunu ödedik. Orada tesis yok. Herkes samimi olacak. Kim bu konuda yetkiliyse sorumlu davranacak. Tamam görevimiz ama yer aramaktan bıktım. O zaman kimse çöpü evinden çıkartmaz ve ne yapacaksa da yapar. Çöp ve Körfez meselesini bitirirsem İzmir Dünya’nın sayılı çevre alanında 3-4 şehri arasına girecek” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REMZİ 7 Ocak 2012 Cumartesi 00:46

SAYIN BAŞKANIM DAHA FAZLA YIPRANMAYIN KİMİN KAFASI KOPACAKSA KOPARIN BELEDİYEDEN CESARETLİ OLUN ARKADAŞ DOST KİMSEYİ TANIMAYIN HİZMETİNİZEDE DEVAM EDİN İZMİR SİZİ SEVİYOR SİZİNDE İZMİRİ SEVDİĞİNİZİ BİLİYORUZ AMA LÜTFEN YAKIN AKRABA DOST VS KİM İŞİNİZE YARAMIYORSA ATIN GİTSİNYETER ARTIK SİZ ÜZÜLÜRSENİZ BİZLERDE ÜZÜLÜRÜZ GÜZEL ŞEHRİMİZİ HEPBERABER ADAM GİBİ ADAMLARLA YÖNETELİM BİZ SİZİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUZ

Yorumu oyla      12      6  
GAZİCİK 7 Ocak 2012 Cumartesi 00:40

YAA NE ÇOK ŞAK ŞAKÇILIĞI SEVİYORSUNUZ AZİZ BAŞKAN GERÇEKTEN DÜRÜST VE İYİ BİR İNSAN MUTABIKIZ BELEDİYENİN TEK KURUŞUNADA İHTİYACI YOK ODA TAMAM İYİDE KARDEŞİM BİZ ALTINDAKİ BELEDİYENİN SIRTINDAKİ KENELERİ BAŞKAN ATAMIYOR BİZİM LAFIMIZ BU SEN DÜRÜST OLABİLİRSİN AMA DÜRÜSTLÜK BAŞKAA İŞİ BİLEMEMEK BAŞKA KOSKOCA İZMİR BU MAHALLE BAKKALIMI AL BAKKAL ÇIRAĞIN ÖZEL KALEMİNİDE ÇEKİL ARTIK YAAA CILKINI ÇIKARDIN SAYIN BAŞKANIM

Yorumu oyla      13      6  
hüseyin ahmetoğlu 5 Ocak 2012 Perşembe 11:29

sn aziz başkan şu anda vatandaşa sorma hakkını kullanıyor.verdiği cevaplar hep haberim olmadığı için bu hakkını kullanıyor.vatandaşın cevabı 2014 de gelecek %55 le güle güle sana

Yorumu oyla      14      6  
AKP den de hesap soruluyor mu? 4 Ocak 2012 Çarşamba 21:48

Aziz Başkana 23 Nisan da dağıtılan 26.000 sandviçin hesabı sorulmuş. AKP'nin İzmir Mitinginde dağıtıaln 250.000 sandviçin parası kimden çıktı acaba? Mitinge adm taşımakta kullandıkları otobüslerin parası gökten zembille mi indi? Seçim yatırımı olarak Tuncelide dağıtılan beyaz eşyanın parası kimden çıktı? Bu beyaz eşyaların ihalesi ile ilgili bir ilan veya duyuru yapıldığını duyan var mı? Bunların cevabını veremeyenler Aziz Başkana nasıl diz uzatabilirler ?

Yorumu oyla      15      11  
asma 4 Ocak 2012 Çarşamba 21:34

dayan iz

Yorumu oyla      13      8  
kordonlu 4 Ocak 2012 Çarşamba 12:20

arkadaşlar kordon başkanı ne güzel dürüstçe hatalarını çıkıp söylüyor bunu yapan esnaftan sıkıntılı olduğunu söylüyor o çadırlara bizde karşıyız diyor işgalcilere çığırtkanlara karşıyız diyor peki aziz başkan ne yapıyor cezası varmı çıksın söylesin ömür başkan ne güzel diyor iptal edin uymayanın dışarısını aziz başkan yapamadıklarını derneğe esnafa atıyor tüm esnafı aynı kefeye koyamazsınız cezayı kesin bakalım o dernek başkanı çıkıp siz yanınızda olmazmı

Yorumu oyla      55      14  
NGD 4 Ocak 2012 Çarşamba 12:11

Başkanımız Aziz KOCAOĞLU kesinlikle çok dürüst birisi.Bir İZMİR'Lİ OLARAK ONA VE EKİBİNE GÜVENİYORUM.KİMSE YANLIŞ TARTI KULLANMASIN.PARTİCİLİK YAPMAYI BIRAKALIM.Aziz bey;güzel İzmir'imizin gerçek bir"Şehr'emini"'dir..Hiç kimse çamut atamaz..

Yorumu oyla      34      18  
azız ol 4 Ocak 2012 Çarşamba 11:44

suleman kardes meraba ızmırın butun yollarını kapalı otoparkları ızelman ısletıyor yıllardan berı otopark ucretınden bılgın vardır herhalde ızelman kuruldugundan berı buyuksehır fınanse edıyor yanı zarar edıyor ıllakı cebıne para koymakla yolsuzluk olmaz ızelmanda bır kısının yapacagı ısı on kısıye yaptırıyorlar gıdıp zıyarat edıp arastırısan goreceksın sınırlenmemım sebebı baskanın geldıgınden berı bukadar olumsuz sekılde gundeme gelmesınden bıktım saygılar

Yorumu oyla      19      27  
kerim 4 Ocak 2012 Çarşamba 11:34

ali madem bukadar akıllısın arkadasım sen yönet bakalım ne yapabileceksin :))))

Yorumu oyla      26      18  
ali 4 Ocak 2012 Çarşamba 11:22

izmir bşehir belediyesi türkiyenin en kötü belediyesidir..Yıllarca partizanlık yaptılar..İş hizmet ve proje üretmediler..izmire yazık oluyor. İzmir bu belediyeden kurtulmalıdır..

Yorumu oyla      25      41  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme planına İdare Mahkemesi'nden onay
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçenin 1/25 binlik imar planlarının ...
Aliağa'da ikinci Petkim vakası
Aliağa’da Petkim’in Büyükşehir Belediyesi’ni baypas ederek Çevre ve Şehircilik ...
Karabağlar’da kadınlar liderlik eğitiminde
Karabağlar Belediyesi, İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu ve İsveç ...
 
Kocaoğlu'na mobbing davasında sürpriz tanık!
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser'in, ...
Büyükşehir operasyonunun seyrini değişterecek savunma
Başkan Kocaoğlu’nun ‘Çete lideri’ şüphesiyle özel yetkili savcıya karşı ...
Uzmanlar soruyor bu ne büyük bir çelişki?
Selçuk’ta yaşanan bazı olaylar karşısında yasa ve yönetmeliklerin kişi ...
 
Çiğli'de sokak hayvanları kısırlaştırılıyor
Çiğli Belediyesi veteriner ekipleri tarafından sokak hayvanlarını kısırlaştırma ...
Karşıyaka’ya Almanya’dan yeni kardeş şehir
Karşıyaka Belediye Meclisi 2012 yılının ilk olağan meclis toplantısını ...
Van Depremi Narlıdere’de Anıtlaşacak
Narlıdere Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısında, Van depreminde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva