HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Haziran 2024 Salı - 20:29

Başkan Kınay açıkladı... Belediyeye yeni personel alınacak mı?

AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu'nun işçi alımları ile ilgili sorusuna yanıt veren Karabağlar Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay tasarruf genelgesine dikkat çekerken, " Artık her yerden o tasarrufu yaparak aslında itibardan tasarruf edilmesi gereken bir süreçte olduğumuzu ve bu tasarrufu kimlerin yapması gerektiğini biliyoruz. Ama ne yazık ki bu süreçlerde personel politikalarımızla ilgili çalışmalar da var. İstihdamla ilgili sorunlarımız var. Pek çok vatandaşımızın sorunları var. Biz belediyemiz bünyesinde yeni personel alımı gerçekleştiremiyoruz. Ancak ihtiyacımız var" dedi

Başkan Kınay açıkladı... Belediyeye yeni personel alınacak mı?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi Haziran ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise işçi alımları ve Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye olunması önerisi yer aldı

EROĞLU: BİR MAĞDURİYET SÖZ KONUSU
AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu ise geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen işçi eylemleri ile ilgili konuşurken, "Her ne kadar sizin döneminizde süreç başlamamış olsa da Karabağlar'da emekçi işçi geçici çalışan olarak statüde alınan işçilerimiz var. Tabii bu süreç sizin zamanınızda başlamadı. Daha önce başladı. Fakat bu emekçi geçici işçilerin de bir mağduriyetleri söz konusu. Bu zaman zaman bize de dile getiriyorlar. Bu hafta içi de hem yazılı görsel basında da bu haberler çıktı. Bu konuda da hem Karabağlar halkını hem de emekçi kardeşlerimizi bilgilendirdiyseniz seviniriz" dedi.

KINAY: ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ
Söz alan Başkan Emine Helil İnay Kınay var gücü ile çalıştıklarını vurgularken, "Karabağlar Belediyesi'yle ilgili çalışmalarımızda öncelikle göreve başladığımız süreçten itibaren ben bir belediye başkanı olarak yıllardır yürüttüğüm tüm mücadelede olduğu gibi haktan yana, yaşamdan yana kentlerden yana, emekten ve adaletten yana çözümü bu sözü paylaşan herkesle beraber bu yolu yürüyen biriydim. Şimdi de Karabağlar Belediye Başkanı olarak Karabağlar'daki vatandaşlarımız ve tüm ülkemiz için aynı şekilde yürütmeye devam ediyorum. Bu kapsamda da çalışmalarımızı düzenli olarak hem meclisimizle hem de vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Çalışmalarımıza da devam ediyoruz" diye konuştu.



MÜCADELEYİ KAPSAMLI YÜRÜTÜYORUZ
Ülkenin içinde olduğu duruma dikkat çeken Kınay, "Tüm çalışmalarda en önemli sorunlarımızdan bir tanesi bugün ülkede enflasyon, işsizlik ve yoksulluk ... Süreçlere baktığımızda bugün bizlerin de her birimizin ücretli çalışan, işsiz, emekçi ya da emekli olarak en büyük derdimiz geçim kaygısı. Var olan işimizde, aldığımız ücretlerle geçinememek, iş bulamamak ya da mevcut koşullarda iş koşullarımızın farklı alanlara gitmesi... Bu anlamda mücadelemizi sürdürürken bizler de bütün meclislerimizde verdiğimiz bilgi gibi Karabağlar Belediyesi olarak öncelikle kendi çalışma arkadaşlarımız, çalışma koşullarımız ve iş barışının da sağlanması anlamında tüm personelimizle uyum içerisinde, kendi personelimizin de emeğini, hakkını savunarak, kendi emeğimizi, hakkını savunarak bunu yaparken bir bütçe disiplini içerisinde ülkenin içinde bulunduğu koşullarda bizim yaratmadığımız ama her birimizin bedelini ağır olarak ödediğimiz ve aslında bir anlamda kendi yaratmadığımız sorunun kurbanı olduğumuz bu süreç içerisinde elele omuz omuza ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bizler de Karabağlar Belediyesi olarak   gider dengemizi, bütçemizi, çalışmalarımızı öncelikli olarak personelimizin haklarını yürütebilmek adına bu mücadeleyi çok da kapsamlı yürütüyoruz. Bunlarla ilgili aldığımız tedbirler ve önlemler var" dedi.

İTİBARDAN TASARRUF ETMESİ GEREKENLER...
Tasarruf genelgesine de değinen Kınay, "Biliyorsunuz tasarruf genelgesi de yayınlandı. Ancak biz tasarruf genelgesinden önce de zaten kendi tasarruf önlemlerimizi almıştık. Hatta bu ülkede tüm vatandaşlarımız zaten tasarrufun kitabını yazacak hale geldi. Artık her yerden o tasarrufu yaparak aslında itibardan tasarruf edilmesi gereken bir süreçte olduğumuzu ve bu tasarrufu kimlerin yapması gerektiğini biliyoruz. Ama ne yazık ki bu süreçlerde personel politikalarımızla ilgili çalışmalar da var. Istihdamla ilgili sorunlarımız var. Pek çok vatandaşımızın sorunları var. Biz belediyemiz bünyesinde yeni personel alımı gerçekleştiremiyoruz. Ancak ihtiyacımız var. Mevcut personellerimiz de yaklaşık  500 bin nüfusa sahip olan belediyemizin hizmetlerini her alanda etkili ve verimli bir şekilde yürütebilmek için tüm personelimiz ki buna geçici işçi kadrosunda çalışan arkadaşlarımız memur personelimiz bu çalışmalara destek veren hizmet aldığımız çalışmalarla beraber bu sürecin tüm paydaşları özverili bir şekilde bu çalışmaları gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Ancak bütçe koşullarımız ve değerlendirmelerimize baktığımız zaman yeni personel alımı Ilgili süreçlerde çalışmalar yapmamız gerekiyor. Şu an yasal olarak verilen izinler ve çalışmalar noktasında da daha önceki meclislerde de belirttiğim gibi yeni personel alımımız gerçekleşmedi. Bu kapsamda bütçemizi yönetirken çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız. Belediyemiz bünyesinde mayıs ayında 67, Haziran ayında sayısı 65 olan ve geçici işçi kadrosunda çalışan dolayısıyla işe alım koşulları gereği 5 ay 29 gün olarak ilgili yasa ve mevzuat kapsamında görevlerini yapan arkadaşlarımızla ilgili bir süreç gerçekleşiyor. Her zaman söylediğim gibi emeğin ve hakkını savunan birisi olarak yasal mevzuatlar çerçevesinde arkadaşlarımızla bütün görüşmelerimizi ve değerlendirmelerimizi paylaştık. Burada kendine olan arkadaşlarımız da var. Belediyemizin personel alımlarıyla ilgili süreçlerde öncelikli olarak ihtiyacımız olan personelimizin alınması noktasında bu konunun şeffaf bir şekilde herkese açık olduğu, bu anlamda insan kaynaklarımız ve bu ay içerisinde açılışını yaptığımız bölgesel istihdam ofisine de başvuran tüm hemşirelerimiz noktasında ihtiyaç duyulan personelin niteliğine bağlı olarak alımların gerçekleşeceğini, şeffaf olacağını ve aslında gönlümüzden geçenin bu dünyada, Karabağlar'da işsizliğin olmaması noktasında herkes o iş imkanının yaratılması olduğunu sıkça paylaştım. Çünkü niyetimizin ve çalışmasının ne olduğunu çok net olarak burada ortaya koyduğumuzu belirtiyorum" dedi.

KARABAĞLAR'DA SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ ÜYESİ OLDU
Mecliste ayrıca Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye olunması da gündemde yer aldı. Meclis üyelerinin onayına sunulan önerge kabul edilirken, Sağlıklı Kentler Nurcan Pircan Çakır ve Mehmet Türkmen'in üye olarak gönderilmesine karar verildi.

 
Kabine sonrası enflasyonla mücadele mesajı!
 
Hayata tutunuş... Onlarca göçmen kurtarıldı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 5 Haziran 2024 Çarşamba 10:11

ihtiyac mı var mış. personelinizin yarısında fazlası bankamatik memuru.. iş yapan olsaydı karabağlar bu halde olmazdı.

Yorumu oyla      2      0  
5 Haziran 2024 Çarşamba 01:28

Bence yok; tam tersi orada da gereğinden fazla personel var.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye elini taşın altına koydu... Karabağlar'a doğalgaz müjdesi!
Karabağlar'da uzun süredir tartışmalara neden olan ve bir çok mahallenin ...
Çiğli'de kritik plana itirazlara ret!
Çiğli Belediyesi, Haziran ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu ...
Eyleme karşı çıktı: Foça'nın başkanı Fıçı ile çevreciler arasında tartışma!
Foça’da 510 dönümlük tarım arazi üzerinde hayata geçirilmesi planlanan ...
 
Karabağlar Nazım Hikmet’i onun dizeleriyle andı
Karabağlar Belediyesi, Türk Edebiyatının unutulmaz şairi Nazım Hikmet’i ...
Konak'ta spor kurslarına büyük ilgi!
Konak Belediyesi’nin çocuklar ve kadınlar için düzenlediği spor kursları ...
Büyükşehir'in çevre dostu kampanyası sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri ...
 
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nde seçim günü: Tugay başkan seçildi
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği yeni başkanını belirledi. Gerçekleştirilen ...
Başkan Duman'a özel çocuklardan ziyaret!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman,  ulusal atletizm yarışmasında dereceye ...
Başkan Ünsal da tura katıldı... Karşıyaka, bisiklet kentidir!
Karşıyaka Belediyesi’nin, Dünya Bisiklet Günü kapsamında düzenlediği bisiklet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva