HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Haziran 2024 Salı - 16:50

Eyleme karşı çıktı: Foça'nın başkanı Fıçı ile çevreciler arasında tartışma!

Foça’da 510 dönümlük tarım arazi üzerinde hayata geçirilmesi planlanan “Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi” ile ilgili tartışmalar devam ediyor. İZSİAD tarafından yapımına başlanan “Hayalinizdeki Köy: Mid Phokaia Ekoköy”  projesinin ruhsatının iptalini isteyen çevreciler ile bu kez Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı arasında tartışma çıktı. Eylemin yapılmasına karşı çıkan Başkan Fıçı, platform üyesi bir kişiye “Foça’nın ekolojisine sahip çıkamadınız” deyince platform üyesi “çıksaydınız” diyerek bağırdı. Başkan Fıçı ayrıca ruhsatların iptal edildiğini platform üyelerine söyledi.

Eyleme karşı çıktı: Foça nın başkanı Fıçı ile çevreciler arasında tartışma!

EGEDESONSÖZ- İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) tarafından Foça’da tarım arazileri üzerinde hayata geçirilen, İZSİAD Başkanı Hüseyin Cengiz, EGEV Başkanı Hasan Küçükkurt, EBSO meclis üyesi Nedim Ambar, CHP Gaziantep eski milletvekili Akif Ekici’nin de sürece dahil olduğu ‘Hayalinizdeki Köy: Mid Phokaia Ekoköy’ projesine karşı, Foçalılar eylemdeydi.

Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu tarafından alanda yapılan incelemede mühürleme faaliyetinin yanı sıra belediyeye ruhsatların iptali ile ilgili çağrı yapıldı. Açıklamada “Foça Belediyesi, mühürleme yerine biran önce verdiği ruhsatları iptal ederek neden olduğu çevre felaketine son vermelidir. Özellikle bu bölgedeki lüks villa projelerinin altında kimin imzası olursa olsun sonuna kadar karşı durmaya devam edeceğiz” denildi.

Eylemin ardından ise ilginç bir durum yaşandı. Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, eylemcilerin oturduğu kafetaryaya geldi ve tartışmalar meydana geldi.

-TARTIŞMA ANI KAMERAYA YANSIDI

TARTIŞMA YAŞANDI
Başkan Fıçı “bu işin müsebbibi olan İlçe Tarım Müdürlüğü ve ne yaptığınız merak ediyorum. Gündemde bu kadar konu var iken ve ben inşaat ruhsatlarını iptal etmişken buraya gelip ne yaptığınızı çok merak ediyorum. Bugünkü derdinizi sormaya geldim” dedi.

BANA HAKSIZLIK YAPIYORSUNUZ
Bir platform üyesinin yurttaşlar olarak denetim görevlerini yerine getirdiklerini, proje ile ilgili süreci yakından takip ettiklerini belirtti. Başkan Fıçı ise “daha önce ne denetim görevi yaptınız merak ediyorum. Bu şehre iki ay oldu geleli… Haksızlık yapıyorsunuz. Had bildirmeye değil, işlemle ilgili durumu bildirmeye geldim. Bir sonraki hamlemiz yasal sürecin takibi ve ruhsatların iptali… Buraya gelip burada kamuoyu yaratmaya çalışıp uğraştığım bunca iş varken yaptığınız haksızlıktır” şeklinde konuştu.

BEN İŞLEM TAKİP EDERKEN BUNU YAPAMAZSINIZ
Söz alan bir platform üyesi “bu konuyu ilk olarak gündeme taşıyan bu platformdur. Hem tarım ilçe hem belediye hem de açmış olduğumuz davada yaptık. Siz karşımızda değil yanımızda olmalısınız. Foça’nın ekolojisine, ağacına, kurduna, kuşuna sahip çıkıyoruz” dedi. Başkan Fıçı “çıkamamışsınız” deyince platform üyesi sert bir şekilde dönerek “çıksaydınız” diyerek tepki gösterdi. Fıçı “sizin platform olarak ne yaptığınızın önemi yok. Aynı saftayız, birbirimize karşı değiliz. Ben işlemi takip ederken yapamazsınız” dedi.

RUHSAT İPTALİ İSTİYORUZ
Söz alan bir platform üyesi ise “mühürleme yaptınız, nerelerin mühürlendiğini bilmiyoruz. Açıklama yapılmadı. Ruhsatlar iptal edildi dediniz. 4 tane parsele ceza kesip mühür vurdunuz. Mühürleme değil 4 parsele verilen ruhsatların iptalini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de 12 firari yakayı ele verdi!
 
'Zehir' santrali yargıda… Ruhsatsız iddiası!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güler 5 Haziran 2024 Çarşamba 22:18

Eski Foça ise ne zaman gittiysek ,ben orada ne değisim ne tarihi açığa çıkaracak bir işlem, gördüm.sanirim orası bazılarının tekeline girmiş ,belediyeyi eline almış gibi duruyor.ne bir proje uygulaması nede temizlik var.cevre oldukça kirliydi oradakiler sanki fıoçayı ellerinden kaçiracak gibi sıkı tutuyorlar.çalisani engellemek görevleri olabilir

Yorumu oyla      0      0  
Çevreci 5 Haziran 2024 Çarşamba 19:27

Dedikodular ortada eski imar Müd parmağı var diyorlar i.a onu bir başkan sorgularsa bence herşey çözülür başkan dik duruyor kendi adıma saygı duydum. Çözülmeyecek iş yoktur

Yorumu oyla      0      0  
Mert 5 Haziran 2024 Çarşamba 18:06

Son konusu rant ise, CeHaPe pembe söylemleri bırakıp,vahşi kapitalizmi ölesiye savunur.Hele fiyatı belli olmayan "sözde sanat eseri heykeller" için, dünyayı başınıza yıkarlar

Yorumu oyla      0      0  
Kskli 5 Haziran 2024 Çarşamba 12:27

Ordaki insanlarin cogu focali degil yik yazligini hepsi kacak git memleketine.

Yorumu oyla      0      0  
Sadık başyiğit 5 Haziran 2024 Çarşamba 11:13

Çevreciler bu aşamaya gelinceye kadar nerede idiler bu konu dahil olmak üzere tarım arazilerine imar verirken hangimizin sesi çıktı yazık oldu

Yorumu oyla      0      0  
İzmir İçin 5 Haziran 2024 Çarşamba 10:00

Bu arkadaşlar göreve geleli iki ay oldu halkla, belediye çalışanıyla, itiş kakışa girmeye başladılar, CHP den torpilli, iki taraflı oynayan bürokrat karla bu kadar eğer atmazlarsa sonları iyi değil

Yorumu oyla      0      0  
Ates Yetimoglu 4 Haziran 2024 Salı 23:51

Her türlü yapılaşmaya, betonlaşmaya hayır.

Yorumu oyla      1      0  
4 Haziran 2024 Salı 22:21

Kadın saatli mboma

Yorumu oyla      1      0  
Gerenköylü 4 Haziran 2024 Salı 21:28

Başkanı dinleseler kadın haklı ama susturmak için her yolu denemelerine gerek yok başkan yasal yollar ile iş yapıyor helal olsun doğru olan bu

Yorumu oyla      1      1  
yorgun demokrat 4 Haziran 2024 Salı 21:00

işçi maaşlarını ödeyemeyen belediyenin mali durumunu gösteren afiş ne zaman belediye binasından sallandıracak... Yoksa CHP kol kırılır yen içinde kalır tavrını sürdürecek mi? AKP belediye borçlarını ilan etmekte cengaver olan CHP yönetiminin suskun olması dogal mı?

Yorumu oyla      4      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Nazım Hikmet’i onun dizeleriyle andı
Karabağlar Belediyesi, Türk Edebiyatının unutulmaz şairi Nazım Hikmet’i ...
Konak'ta spor kurslarına büyük ilgi!
Konak Belediyesi’nin çocuklar ve kadınlar için düzenlediği spor kursları ...
Büyükşehir'in çevre dostu kampanyası sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri ...
 
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nde seçim günü: Tugay başkan seçildi
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği yeni başkanını belirledi. Gerçekleştirilen ...
Başkan Duman'a özel çocuklardan ziyaret!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman,  ulusal atletizm yarışmasında dereceye ...
Başkan Ünsal da tura katıldı... Karşıyaka, bisiklet kentidir!
Karşıyaka Belediyesi’nin, Dünya Bisiklet Günü kapsamında düzenlediği bisiklet ...
 
Bornova'da 'tiyatro festivali' havası!
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) kursiyerlerinin sahnelediği ...
Çiğli Belediyesi’nden kadınlara hukuki danışmanlık hizmeti
Çiğli Belediyesi tarafından, kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılıkla ...
Başkan Amca’ya doğum günü sürprizi
Bornova Belediyesi’nin Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezlerinde eğitim gören ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva