HABERLER>EKONOMİ
8 Eylül 2022 Perşembe - 16:43

Başkan Kayalar’ın görevden alınmasına yol açmıştı… Yıkım yok, teklif var!

Menderes’te Mustafa Kayalar’ın görevden alınmasına yol açan olayların başında gelen Von Resort Bien Perla Oteli inşaatının kaçak yapıları konusu yeniden gündeme geldi. 19 Eylül’de Menderes Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı yapılması beklenen kaçak yapılarla ilgili olarak mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Firma ayrıca 7 bin metrekarelik alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesi karşılığında planların onaylanması için başvuru yaptı.

Başkan Kayalar’ın görevden alınmasına yol açmıştı… Yıkım yok, teklif var!

EGEDESONSÖZ- Menderes Belediyesi'ne yönelik ilçe başsavcılığınca yürütülen soruşturmada Özdere'de yapımı büyük ölçüde tamamlanan Von Resort Bien Perla Oteli iddiaların odağında yer aldı. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve CHP'li meclis üyesi Ertan Güleç, bu otelin kaçak bölümlerine göz yumma karşılığında rüşvet olarak bu şirketin Bodrum'da inşa ettiği villalardan aldıkları iddiası nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Otelin kaçak, yani imar mevzuatına aykırı bölümünün büyüklüğünün 18 bin metrekareyi bulduğu iddiaları kamuoyuna yansırken Menderes Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi 19 Eylül tarihinde otelin kaçak bölümlerinin yıkımı için harekete geçecekti.

Yeni Asır’ın haberine göre, Süreç devam ederken oteli yapan şirket yaptığı başvuru ile “yürütmeyi durdurma” kararı çıkardı. Diğer yandan şirket tarafından açıklama yapan Songül Van, otel inşaatında yapılan fazlalığı telafi edebilmek adına Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuru yaptı. Buna göre, şirketin 86 bin metrekarelik alandan 7 bin metrekarelik alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verme karşılığında hazırlanan yeni planların onaylanmasını istedi.

Yürütülen soruşturmada Songül Van’ın ismi de geçmekteydi. Soruşturma kapsamında iddiaya gçre Von Resort Otel Bien Perla isimli otelin sahibi Nurullah Ercan’a ait Bodrum’da aynı mevkide bulunan ikinci bir villanın da Nurullah Ercan’ın çalışanı Songül Van üzerinden Belediye Meclis Üyesi Ertan Güleç’e satıldığı tespit edilmişti.

SORUŞTURMANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin devamı şöyle:

PLAN KARŞILIĞI ARSA TEKLİFİ
"Bu gelişme üzerine şu ana kadar yaşananlarla ilgili hiçbir açıklama yapmayan şirket yetkililerini aradık. Görüştüğümüz yetkili Songül Van, ilginç bilgiler verdi.

Otelin iddia edildiği gibi 18 bin metrekare değil, sadece 3 bin metrekare fazlalığı olduğunu savunan Van, "Bu da kaçak değil, bilmeden yapılan, hatayla oluşmuş bir fazlalık.

Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na inşaat alanıyla ilgili yeni bir imar planı hazırlayıp sunduk. 'Zaten 3-4 kez imar kirliliği nedeniyle belediyeye cezamızı ödedik. Bunun emsalini hiçbir şekilde düzeltemedik' dedik ve 'Buradaki 86 bin metrakarelik arsamızın 7 bin metrakaresini bila bedel yani ücretsiz olarak size verelim, bunun karşılığında da hazırladığımız yeni planı onaylayın' teklifinde bulunduk.

Zaten hakim de yürütmeyi durdurma kararını bu başvurunun sonucunun beklenmesi için verdi. Yeni plan onaylandığında o 3 bin metrakarelik alan da yasal statüye kavuşacak. Umudumuz bu" diye konuştu.

HERKES İSTERSE NE OLUR?
Van'ın açıklamasına çok şaşırdık. Bu iş nasıl olacak? Yani siz ruhsat alıp inşaat yapıyorsunuz, ancak inşaatı bildirdiğinizden daha yüksek yoğunlukta yapıyorsunuz.

Sonra da devlete "Ben size bedava arsa vereyim, burayı yasal hale getirin" diye başvuruyorsunuz. Bakanlık böyle bir teklifi kabul eder mi? Bunun yasalarda yeri var mı? Kaçak olan bir yer bu şekilde yasal hale getirilebilir mi?

O zaman herkes inşaat ruhsatı aldıktan sonra daha yüksek yoğunlukta inşaat yapıp benzeri bir teklifle bakanlığın veya belediyenin karşısına çıkmaz mı?

İNŞAAT DA DEVAM EDİYOR
Zaten burada mühürlemelere rağmen inşaat bitme aşamasına getirilmiş, yani mühür fekki yapılmış. Bu arada Songül Hanım'a sorduğumuzda şu an inşaatın hem inşaat yasağı hem de mühürleme nedeniyle devam etmediğini söyledi.

Ancak bir okurumuzdan gelen dün çekilmiş fotoğraflarda çalışmaların devam ettiği görülüyor. İnsanların ve makinelerin harıl harıl çalıştıkları görülüyor. Bu nasıl durma?"

 
İngiltere Kraliçesi Elizabeth hayatını kaybetti
 
İZDENİZ'den 9 Eylül açıklaması: Gezi ve tur düzenlenmeyecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa Merkez Bankası politika faizini yükseltti
Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizini 75 baz puan artırdı.
Türkiye'nin Rusya'ya ihracatında tarihi zirve!
Türkiye'nin Rusya'ya ihracatı, ağustos ayında 738 milyon 527 bin dolarla ...
SİT derecesi düşürülmüştü… Yaşar Grubu’nun o arazisine imar onayı!
Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Portekiz Fahri Konsolosu ...
 
Ağustos'ta en çok borsa kazandırdı
Tüketici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde ağustosta en yüksek aylık reel ...
Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eylül ayı içerisinde toplam ...
Bir sigara grubuna daha zam!
Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, bir sigara grubuna zam geldiğini açıkladı.
 
Konkordato talep etmişti... Mallar satışa çıkarıldı!
Hakkında bir yıllık konkordatoda kararı verilen Çiğli merkezli Akar Tekstil’in ...
Krizin ‘sınav’ hali! Gözü yaşlı öğrenciler, çaresiz öğretmenler...
Krizin ağır koşulları altında zor günler geçiren ve Yükseköğretim Kurumları ...
Mehmet KARABEL yazdı... Gevrek!
Mehmet KARABEL yazdı... Gevrek!
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva