HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2023 Perşembe - 14:10

‘Mavişehir'de sınır değişmez’ diyen Tugay’a Gümrükçü’den yanıt: Ailevi mirasımızı geri alacağız!

’80 Darbesi’nde kapatılan Çiğli Belediyesi’nin açıldığı dönemde yeniden çizilen sınırlar konusunda yaşanan anlaşmazlık mahkemeye taşınmıştı. Karşıyaka Belediyesi ile davalık olan Çiğli Belediyesi’nin başkanı Utku Gümrükçü, Danıştay’ın kendi lehlerine karar verdiğini duyurmuştu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ‘sınır değişmez’ açıklamasına yanıt veren Gümrükçü, “Karşıyaka bizim ağabeyimiz. Biz ağabeyimizden hakkımızı ya da ailevi mirası geri alacağız” dedi.

‘Mavişehir de sınır değişmez’ diyen Tugay’a Gümrükçü’den yanıt: Ailevi mirasımızı geri alacağız!

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Çiğli Belediye Başkan Utku Gümrükçü, Karşıyaka’ya bağlı olan Mavişehir’in Çiğli’ye bağlanması noktasında açılan davanın lehlerine sonuçlanması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ÇİĞLİ ’80 DARBESİNDE CEZALANDIRILDI, HAKLARIMIZ VAR
Gümrükçü açıklamasında “Tartışırken Mavişehir, Çiğli'ye geçiyor diye konuşuluyor ancak bizim güncel konuştuğumuz yer Yalı Mahallesi’nin bir kısmı. 1966'da Çiğli, belediye oldu. Karşıyaka Belediyesi yoktu o zaman. ‘80 darbesi ile Çiğli cezalandırıldı. Çiğli solcu bir yerdi. Bu dönemde kapatılan belediyeler var duruşundan kimliğinden kaynaklı. Cezalandırılması da doğal… Darbe mağduru bir ilçe Çiğli… 1992'de yeniden açıldığında geçmişteki sınırlarına ulaşamamış Çiğli. Sürekli Çiğli Belediye Başkanları bu süreçleri mahkeme yolu ile lobi yoluyla gündeme getirdi. Bugün gelinen noktada talebimiz şu, ilçelerin devlet tarafında çizilmiş sınırları var, bir de tapu sınır var... Mahalleler ile tapu farklıdır. Ataşehir Mahallesi, Büyükçiğli diye geçer. Yenimahalle de Büyükçiğli diye geçer. Esentepe Mahallesi, Balatçık olarak geçer. Bizim hak iddia ettiğimiz bölge tapularda Çiğli yazan, geçmişte Çiğli'ye bağlı olan yerler. Hiltown'un arka kapısı zaten Çiğli'dir. Oradan başlayarak park yaşama doğru giden bölge için bir konumuz var. Bu bölge Çiğli'nin tapulama sınırı içinde kalıyor. Burası 10-15 sene olmadı Karşıyaka'ya bağlanalı...  Carefoursa inşaat ruhsatını bizden aldı, oturma ruhsatını Karşıyaka Belediyesi verdi. B u sınır bugün ilk defa değişmiyor. Sayısız davalar var.  Dereler doğal sınır olarak geçer. Diyoruz ki dereyi sınır olarak alabiliriz. Çevre binalar değişmiyor. Çöpün kimlerin topladığı emlak vergisini nereye yatırdığınız değişiyor” dedi.

KARŞIYAKA BİZİM AĞABEYİMİZ AMA BİZİM HAKKIMIZDAN BİRAZ ALMIŞ
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın sınırların değişmeyeceği konusunda yaptığı açıklamayı yorumlayan Başkan Gümrükçü, “Karşıyaka bizim ağabeyimiz. Biz ağabeyimizden hakkımızı ya da ailevi mirası geri alacağız. Karşıyaka bizim hakkımızdan biraz almış. Ağabeye biraz fazla verilmiş, bizim hakkımızdan almış biraz. Biz bunu geçmişte de istedik. Tüm Çiğli'nin belediye başkanları bunu almak için uğraştı” şeklinde konuştu.

EN FAZLA İŞLEM YAPACAKLARI BELEDİYENİN ADRESİ DEĞİŞECEK
Vatandaşların endişelenmemesi gerektiği söyleyen Gümrükçü, Çiğli’nin marka değerinin yükseldiğini kaydederek “İnsanlar rahat olsunlar. Evleri yerinde kalıyor, kapılarından çıktıklarında karşılaştıkları manzara aynı. En fazla işlem yapacakları belediyenin adresi değişecek. Bunun dışında bir şey yok. Çok büyük nüfusu etkilemiyor. Yurttaşlarımız aynı evde oturacak. Geçmişte Çiğli’nin marka değişir düşüktü ancak şimdi yükseldi. Burada 10 bin civarı kişilik nüfus civarı değişim olacak. Bu 1 yılda Çiğli’ye yerleşen nüfustan a. Bu başa çıkamayacağımız bir rakam değil. Bölge kentleşmenin tamamlamış yolu bitmiş bir bölge. Çiğli geçmişte İzmir dışı göçle büyüyordu. 2010 yılına kadar böyleydi. O tarihte sonran Karşıyaka, Menemen, Bayraklı da yaşayan orta ve üst sınıf, yeni konut ihtiyacı duyan, bunu da Karşıyaka'ya göre daha uygun yerden alalım diyen insanların yerleşmesi ile büyüyen bir ilçeyiz. 2020'den sonra Karşıyaka’ya, Bayraklı'ya olan ilgi azaldı. Şimdi İzmir'in her yerinden gelenlerle her yıl 15 bin nüfusumuz artıyor. Geçen yıl 4 bin Buca'dan, 4 bin Karabağlar'dan yurttaşımız Çiğli'ye yerleşmiş” ifadelerini kullandı.

ÇİĞLİ İÇİN KÜÇÜK ANCAK ANLAMI BÜYÜK BİR MÜCADELE
Gümrükçü şunları söyledi: “Çiğli için küçük ancak anlamı büyük bir mücadele. Yeniden yurttaşlarla oturulacak, partiler STK’lar, vatandaşlar yeni bir sınır oluşturacağız. Çiğli'de aktif siyaset yapan ve bugüne kadar bu konudan rahatsız olmamış, siyaset üretmemiş kimse yok. Biz Çiğli hakkını alacak diye yıllarca konuştuk. Çiğli kentin içinde unutulmuş, arka sıralar konuşmuş, merkeze kayma iddiası olan bir ilçe… Böyle bir ilçe geçmişten gelen hakkını talep ediyor”

 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
 
16 kişinin öldüğü kazada indirimli ceza
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Göksel Bircan 22 Eylül 2023 Cuma 18:25

Mavisehir Karşıyaka''ya dahildir. İsterseniz orada referandum yapalım görelim sonucu. Bu gidişle Karşıyaka ''dan ala ala bir şey kalmayacak sonunda

Yorumu oyla      2      3  
Derya Sipahi 22 Eylül 2023 Cuma 18:23

Mavisehir Karşıyaka ''nasılsın aittir. . Referandum yapın görün sonucu. Halk ne isterse o olsun

Yorumu oyla      2      3  
22 Eylül 2023 Cuma 14:44

selvi karabulut, karşıyaka şanzelize mi? Çiğli daha güzel modern ilçe. Biraz etrafı gezin derim.

Yorumu oyla      2      3  
Ariff sahin 22 Eylül 2023 Cuma 10:18

Diyoruz ki bu CHP den içi boş ugrasmalardan bir şey olmaz komik durum

Yorumu oyla      2      4  
Vatandas 21 Eylül 2023 Perşembe 16:14

Karsiyaka’ya bagli olmak sanki bir yarar sagliyormus gibi konusanlar da garip oluyor. Mavisehir’de oturdugunu sananlar tapulari kontrol ettiginde Semikler’i gorup kendilerine gelirler belki. Cok istemeyen varsa evini satip gidebilir. Ben milyonlarca lira verdikten sonra sitenin Semikler gibi tehlikeli bir mahalleye bagli oldugunu gorecegime Cigli olmasini tercih ederim.

Yorumu oyla      3      7  
21 Eylül 2023 Perşembe 15:53

seçimler için kürek çekiyor Utku bey ama boşa çekiyor sanki

Yorumu oyla      5      4  
Selvi Karabulut 21 Eylül 2023 Perşembe 14:38

Utku Gümrükçü bey; Çiğli''yi Paris Şanzelize yaptın, sıra Mavişehşr ile Yalı Mahallesine kaldı. O mahallelerde ikamet edenlere de sor bakalım, Karşıyaka mı Çiğli''mi?

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de temizlik seferberliği!
21 Eylül Dünya Temizlik Günü için Menemen Belediyesi farkındalık çalışması ...
Vali Elban’dan Başkan Soyer’e iade-i ziyaret
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
Konak Belediyesi’ne e-Belediyecilik ödülü
Konak Belediyesi, Türkiye Bilişim Ödülleri’nin e-Belediyecilik kategorisinde ödül aldı.
 
Başkan Soyer, yatırım zirvesinde konuştu: Demokrasi olmazsa ekonomi olmaz!
Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) tarafından düzenlenen ...
İZSU'dan çevreci atak!
Flamingo Festivali ve 20. Türkiye Kuş Konferansı, Doğa Derneği ile İzmir ...
Cordelion MSM ödüllü yazarları konuk ediyor
Karşıyaka Belediyesi Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, gastronomi alanında ...
 
İngiliz tarihçi Mansel: Kitabım için geldim, bu kente aşık oldum
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Levantenler Derneği’nin düzenlediği ...
Sardalya Şenliği'ne büyük ilgi
İzmir'în Dikili ilçesinde, 3'üncüsü bu yıl düzenlenen Sardalya Şenliği ...
Metro seferleri normale döndü
Evka3-Fahrettin Altay arasında sefer yapan metroda arıza meydana gelmişti. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva