HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2021 Pazar - 08:22

Başkan Engin'den ‘İnciraltı’ çıkışı: Her şeye odalar karar verecekse belediye niye var?

Meslek odalarının İnciraltı planlarına itirazını saygıyla karşıladığını ancak belediyelerin, devlet kurumlarının yok sayılmasına karşı olduğunu belirten Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Biz belediyeler niye varız?" diye sordu.

Başkan Engin den ‘İnciraltı’ çıkışı: Her şeye odalar karar verecekse belediye niye var?

EGEDESONSÖZ - Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İnciraltı imar planlarına sürekli itiraz eden meslek odalarına sert eleştiriler yöneltti. İnciraltı projesine karşı olmadıklarını, o alanın beton tarlasına dönmesini istemediklerini belirten Başkan Engin, "Bizim de kaygımız o yönde. Betonlaşma konusu, bizim de kırmızı çizgimiz" dedi. Odaların itirazlarına saygı duyduğunu, kararı mahkemelerin, kurumların vermesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Engin, "Her şeye odalar karar verecekse, belediye niye var?" sözleriyle tepki verdi.

BİZ ÇEVREYE DUYARLI İNSANLARIZ
İnciraltı'nın geçmişten beri planlanan bir yer olduğunu ancak resmiyet kazanamadığını belirten Başkan Ali Engin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz bir projeye karşı olamayız. İnciraltı da beton tarlasına dönmesin, istiyoruz. Bizim de kaygımız budur. İnciraltı, EXPO döneminden beri yol alan bir projemizdir. Şimdi Büyükşehir Belediyemiz, Balçova belediyemizin ve milletvekillerimizin bir konsensüsü var. Evet oralar planlansın ama aşırı betonlaşma olmasın. Bu, kırmızı çizgimiz, Karma bir proje olsun. Yani sadece bir şey dayatılmasın. Tercihli, turizmi özendiren bir imar planı olsun. Dolayısıyla bizim Narlıdere, Sahilevleri, Altıevler bölgemiz de onun devamı olan bir ekosistem, plansız alan. Daha sonra Bakanlığımızla beraber oranın da yine 2 katı ve 1 bağımsız bölüm dışına çıkılmasın. Yol açılması gerekiyor. Yol yok şu anda bu tarım bölgesinde. Çünkü tarla gözüküyor, şehrin en kıymetli yeri.  Milyon dolarların alıp satıldığı bir alanda imar planı olmaz mı? Siz imar planı yapın, imar planı demek aşırı yapılaşma demek değil. Bunları artık yapmamız lazım. Ben Sahilevleri’ni betonlaştıralım, konutlar, AVM yapalım demiyorum, imar planını yapalım diyorum. Şehir imarsız olur mu? 30 ilçeyi planlayalım. İnciraltı da bu çerçevede durmalı. Odaların itirazlarına saygı duyuyorum, kaygılar da normal ama ülkenin mahkemeleri var, kurumları var. Belediyeler de kurumlardır, bakanlık da kurumdur. Her şeyi odalar karar verecekse belediyeler niye var? Bakanlık neden var? Biz neden varız? Biz tarıma düşman insanlar mıyız? Biz sosyal demokrat, Atatürkçü, çevre duyarlılığı olan insanlarız. Biz Narlıdere’de en ufak tarihi binayı ayağa kaldırıp, yeşillendirme yapmaya çalışıyoruz, katları azaltmaya çalışıyoruz. Biz zaten çevreciyiz ama tarımı da doğru planlamak lazım. Ama burası başka bir şey, bunu karıştırmamak lazım…"

 
Mehmet KARABEL yazdı... Cumhuriyet’in ilk içki yasağı!
 
Parkta aniden yere yığıldı: Sahte içki kurbanı mı?
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KSKLİ 3 Mayıs 2021 Pazartesi 07:58

Odalar AKP ye karşı çıkarsa iyi CHP ye karşı çıkarsa kötü. Dürüst olmak lazım milletin verdiği mazbatadan üstün kurum oda vs olmaz yönetim hata yaparsa vatandaş zaten indirir koltuğundan.

Yorumu oyla      3      4  
Selin 2 Mayıs 2021 Pazar 20:21

İnciraltı imar planları çok geç kalındı inşallah bir an önce planlanır güzelim izmire hiç yakışmıyor unutulmuş terkedilmiş koskoca alan

Yorumu oyla      3      3  
Sadık Bolel 2 Mayıs 2021 Pazar 19:18

Sayın bakanım yorumunuz dan dolayi kutlarım

Yorumu oyla      3      3  
ülker 2 Mayıs 2021 Pazar 18:16

doğru söze ne denir..tebrikler başkan

Yorumu oyla      3      11  
Hüseyin 2 Mayıs 2021 Pazar 18:12

Ali başkanım en doğru şekilde konuya yaklaşıp objektif yorumları yapan bir belediye başkanı İnciraltı planları konusundada en doğru tavrı sergileyip halkın çıkarlarını gözeterek konuşmuştur

Yorumu oyla      4      9  
ÖZ BALCOVALI 2 Mayıs 2021 Pazar 18:12

İstiyorlar ki o bölge plansız şekilde kalsın kimse birşey yapmasın yerlileri sürünmeye devam etsin tapuları hisslendikce hisslensin. sonra bölgeye godomanlar zenginler girsin üç otuz paraya o hisseleri toplasın.orayı şimdi planlamazsanız yıllar sonra sorumlusu sizler olacaksınız.cocuklarınız torunlarınıza karşı mesul olacaksınız.Ayrıca binlerce mağdur toprak sahibi insanın vebailini alacaksınız.cünkü ilerde orada planlayacak tarım araziside olmayacak ve yeşil alanda kalmamış olacak.

Yorumu oyla      5      6  
yasama, yürütme, yargı 2 Mayıs 2021 Pazar 16:11

Belediye başkanı nasıl tek adam? Meclis onayı olmadan iş yapabiliyorlar mı? Her şeye odalar karar verecekse belediye başkanı seçmeyelim. Odaların görevi her şeye karşı çıkmak mıdır? Belediye başkanlarının zaten yetkisi kısıla kısıla işin tadı iyice kaçtı. Milli irade, demokrasi diyenler ilk kaybettikleri seçimlerde bütün söylediklerini unuttular.

Yorumu oyla      4      8  
Hayırlısı olsun 2 Mayıs 2021 Pazar 16:01

Ne çözülmez incitaltı planıymış arkadaş, kaç senedir bir imar planı yapılamadı.Heryer muhtelif yapı olmuş, işletme olmuş hala Tarım var lafı geçiyor Doğru planlansa her kesime katkısı olacagı kesin. Şehrin ortasında kamuya faydasız, vatandaşın zor durumda kaldığı bir bölge oldu çıktı.oysaki kazanılmış olsa her kesime faydası olucak, ama istihdam ama katma değer ama yeşil alan kazanımı olucak... Saygılar

Yorumu oyla      4      4  
Metin Eriş 2 Mayıs 2021 Pazar 15:41

Sn. Başkan sizden betoncu, rantiye düşkünü müteahhit çetesini destekleyen sözler duymak insanı çok üzüyor. Yeşil,ağaç,çevre,tarım ne kadar örselendi bu devirde farkında değil misiniz? Tarafınıza,makamınıza,size yakışmıyor bilin.

Yorumu oyla      8      6  
ahmet eriman 2 Mayıs 2021 Pazar 15:00

Ali Beyin dediği belediyeler milattan önceydi.Atama ile gelirken br ton şaibelere bulaşan başkan ve meclis üyelerine halkın güvenmemesi çok doğrudur.son 20 yıldır ulkedeki talana bir şekilde belediyeler onay vermiştir.Bu gerçeğide unutmayalım

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Pehlivan’dan işçilere 1 Mayıs müjdesi: 20 milyon TL ödendi!
Menemen Belediyesi’nde maaş ödemelerinde yaşanan sorun 1 Mayıs itibariyle ...
Belediye çalışanı korona kurbanı
Buca Belediyesi’nde çalışan İbrahim Macun koronadan dolayı hayatını kaybetti.
Başkan Soyer: Aramızda işçi-patron ilişkisi yok!
KRT Televizyonu’nun canlı yayın konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Soyer'den 'yardım' yorumu: İzmir'de dayanışma yorgunluğu var
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Cumhuriyet Halk Partili ...
Başkan Oran'dan uyarı: Nüfus 10 kat arttı!
17 günlük tam kapanma yasağı ile Çeşme nüfusunun 10 kat artarak 500 bine ...
İzmir ulaşımına virüs kalkanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında ...
 
Vatandaşlar akın etti... Başkan Batur'dan kıyı belediyelerine destek çağrısı!
Tam kapanma kararı sonrası vatandaşların Ege'ye akın ettiğine dikkat çeken ...
Balçova'da sosyal mesafeli 1 Mayıs halayı
Balçova Belediyesi personeli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutladı. ...
Bayraklı'da can dostlar yalnız değil
Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, pandemi tedbirleri ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva