HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2017 Çarşamba - 11:53

Başbakan Yıldırım referandum için tarih verdi

Yıldırım, "Anayasa değişikliğini içeren referandum muhtemelen nisan ayının ilk yarısında uygun bir tarihte yapılacak. Bu hafta içine zannediyorum kesin tarih açıklanmış olur" dedi.

Başbakan Yıldırım referandum için tarih verdi

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 115. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Yıldırım, "Anayasa değişikliğini içeren referandum muhtemelen nisan ayının ilk yarısında uygun bir tarihte yapılacak. Bu hafta içine zannediyorum kesin tarih açıklanmış olur" dedi.

İşte Başbakan Yıldırım’ın burada yaptığı konuşmada satır başları:

Adım adım halkoylamasına giderken sahada ne yapacağımızı milletle neler konuşacağımızı ayrıntısıyla ele alacağız.

ASTANA GÖRÜŞMESİ 

Suriye’de ateşkesin sağlanması için Rusya ve İran’la birlikte bir inisiyatif aldık. Ateşkes sağlandı. Astana’da da bir zirve yapıldı ve bu üç ülke ateşkese uyulduğunun takibinin yapması için mutabakat sağlandı. Orada ciddi bir diplomatik başarı elde edildi. BM işin içine sokuldu. Ciddi bir diplomatik çaba başlatıldı.

Irak’ta önemli bir hamle yaptık. Gelin bu işleri halledelim dedik. Başika konusu Musul konusu PKK ile mücadele başta olmak üzere nasıl ele alınacağını hep beraber değerlendirdik.Bütün bunları yapınca Türkiye’nin bölgedeki etkinliği de der demez arttı.

Bir yıl önce Suriye meselesinde Türkiye’yi hesaba katmayanlar şu anda Türkiye’nin dediği neyse ona göre hareket ediyorlar. İşte bu ülkemizin gücüdür. Ülkemizin gücü milletimizin gücünden cumhurbaşkanımızın dirayetinde geliyor.

Şimdi iç savaşın sona erdirilmesiyle beraber siyasi çözümün tesis edilmesi Suriye’nin toprak bütünlüğü içinde bütün kesimlerin temsil edildiği çözüm konusunda bir süreçle ilgili tam bir mutabakat sağlanmış durumda.


Yıllardır ülkelerini terk eden Suriyelilerin ülkelerine dönemsi öncelikli hedefimizdir. Ülkelerinde barış emniyet sağlandıktan sonra şüphesiz onlar da memleketlerine dönecektir. Ne demişler bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş. Şartlar ne kadar kötü olsa da insanın vatanı her zaman aklındadır. İnşallah Astana’da hayırlı sonuçlar çıkacak ve Suriye’de kalıcı barışın başlaması için atılmış bir adım olacak.

ANAYASA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ VE REFERANDUM SÜRECİ

Tarihi bir görev yapıyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir düsturuna inandık. Şu anda yapılan 2007 referandumunda yapılan değişikliğin gereğini yerine getirmek. Eksik kalan kısmı tamamlamaktır.

Gürültü patırtı rejim elden gidiyor… Onların kendileri gidiyor. Feryatları Türkiye için değil kendi ikbal meseleleri için. Türkiye’nin bir yere gittiği yok. Telaşları kendi gelecekler. Kendi ikballeri. Sizin ikbaliniz için Türkiye’nin önünü tıkamaya kimsenin hakkı yok.

Rejim tartışması 1923’te bitti. Nokta… Millet kararını verdi. 1923’te padişahlık gitti cumhuriyet geldi. Cumhuriyetin nimetlerinden de herkes istifade ediyor. Sınıf ayrımı yok. Millet kimi isterse onu seçiyor.

İşte örneği burada: Kasımpaşa’dan Ahmet Kaptan’ın oğlu Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin kaptanı oldu. Demokraside herkese fırsat var.

"İKİ SEÇENEK VAR"

İki seçenek var; ya cumhurbaşkanını vatandaş seçmeyecek ya da vatandaşın seçtiği cumhurbaşkanına yetkileri vereceğiz.

17 yıldır bu vesayet sahipleriyle mücadele diyoruz. Nihayet sonuna geldik. İnşallah bu son olur. Tek vesayet sahibi tanırım aziz Türk milleti. Vesayetin tek sahibi millettir. Millet istediği zaman yetkiyi verir istediği zaman elinden alır. İnşallah bu değişiklikle birlikte ülkemiz kalkınma refah yolunda yen ufuklara yelken açacaktır.

“HADİ ORADAN”

“Meclisin etkinliği azalıyor.” Hadi oradan. Aslında meclisin gücü artıyor. Yargının başındaki idari yapının bir kısmını da meclis belirliyor. Cumhurbaşkanı ve meclis belirliyor. Yargıda da milletin bir şekilde iradesi de yansımış oluyor.

Yeni düzenlemeyle cumhurbaşkanı her türlü suçla ilgili yüce divana gönderilebiliyor. Eskisinde cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetle yargılanabiliyordu.Yeni sistem meclis kendi tüzel kişiliği ile her milletvekili kanun teklifi verebilecek bunu savunabilecek. Milletvekilinin gücü artıyor.Milletimiz rahat olsun. Biz milletin işin zora sokacak hiçbir icraatın arkasında olmayız.

“MHP İLE ORTAK KAMPANYA YOK”

MHP ile ortak kampanya gibi bir şey yok. Onlar ayrı parti biz ayrı partiyiz ama bu değişiklik konusunda bir amaç birliği var. Ortak bir şey yok. Hiç öyle bir şeye güvenmeyin AK Parti kendisi yapacak. Vatandaşın yanlış bilgilenmesini engelleyecek bir kampanya yapacağız. Yaptığımız şeyin doğruluğunu anlatmaya gerek yok. Ben 2 kaptan gemiyi batırır dedim. Kıyamet koptu. Bilmedikleri bir şey var. Gemide bir süvari vardır bir de birinci zabit vardır. Süvarinin söylediği söz herkesi bağlar. Süvari çok fazla konuşmaz. Sadece mürettebata bakar işler yolunda gidiyorsa sorun yok. “Fırtına var, dümeni tut” dediği zaman onun meridir herkes onu yapar sorgulamaz. Birinci zabit onun beynidir yardımcısıdır. Verdiği emirleri miçoya kadar aynen ulaşıp ulaşmadığından kontrol eder ve gereğini yapar. Dolayısıyla orada birinci kaptan da ikinci kaptanda, bir iki üç mühendis vardır ama süvari tektir. Uçakta da böyledir. Uçakta bir kaptan bir de first officer vardır. Bunlar CHP’lilerin anlayacağı iş değil…

CHP’ye oy verenleri kast etmiyorum. CHP’ye oy veren vatandaşlarımız bayrağını milletini ülkesini seven insanlar. CHP’nin başındakileri kast ediyorum.Türkiye değişecek siz de değişeceksiniz kardeşim. Bu anayasa değişikliği muhtemelen nisan ayının ilk yarısında uygun bir tarihte yapılacak. Bu hafta içine zannediyorum kesin tarih açıklanmış olur. Şöyle hesaplanıyor. Cumhurbaşkanı onaylayacak. Yani biz onaylayacağını tahmin ediyoruz. Geri gönderirse vakit kaybedeceğiz.İmzadan sonra 60 gün içinde halk oylaması yapılır diyor kanun.

 
Denizli Valisi'nden yaban domuzu avı çağrısı!
 
Manisa Büyükşehir'de Saruhanlı mesaisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 25 Ocak 2017 Çarşamba 12:08

Meclisin yetkileri nasıl artıyor! bakanlar kurulunun yetkileri Cumhurbaşkanında toplanıyor yargıyı siyasetin eline mahkum ediyorsunuz siyasetin seçtiği yargı, tarafsız bir şekilde siyasi mekanizmayı nasıl denetleyecek? Yargıyı halkın seçtiği falan yok yargıyı milletvekilleri seçecek yani sizin öngördüğünüz 600 kişi. Ayrıca halk hukuk konusunda ne kadar yetkin ki yargıyı seçecek, mantığa bak! Yargıyı seçen bir cumhurbaşkanını yargı nasıl adaletli bir şekilde yargılayacak? Binali Yıldırım sürekli seçim olduğundan yakındı, yahu sürekli seçim yapan sizsiniz 7 haziran sonrası kasımda seçimi kim yaptı? Binali Yıldırım'ın konuşmasını izledim tamamen gerçeklikten ve samimiyetten uzak çarpıtmalarla dolu bir konuşmaydı.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan: Yazdan sonra işler yoluna girecek
Ekonomiyi zora sokma girişimleri olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, ...
MHP İzmir’in önemli isminden çok konuşulacak ‘referandum’ mesajları!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Taktakoğlu’ndan ...
Kılıçdaroğlu: Referandumda 'hayır' çıkarsa...
Referandumdan "hayır" çıkması sonucunda olacaklara ilişkin değerlendirme ...
 
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Astana' raporu!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'deki soruna siyasi çözüm bulmak amacıyla ...
Yüksel'den İzmir için iddialı referandum tahmini!
CHP İl Eski Başkanı Yüksel referandum sürecini değerlendirirken önemli ...
Erdoğan: Biz Afrika'yı kimlerin sömürdüğünü gayet iyi biliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Afrika'nın geçmişte neler çektiğini iyi biliriz. ...
 
Ekmeleddin İhsanoğlu Egedesonsöz’e konuştu: Oyunun rengi ne olacak?
MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu referandumla ilgili konuştu. ...
Erdoğan'dan Mozambik'e FETÖ uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nasıl ki bizde devletin kurumlarına sızmışlarsa ...
AK Partili Kaya ‘evet startı’nı İZBAN’da verdi!
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, kar mağduru sera üreticileriyle ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva