HABERLER>GÜNCEL
12 Ekim 2011 Çarşamba - 16:27

Başbakan'a yumurta: 37 öğrenci gözaltında!

İstanbul Üniversitesi'nin açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan'ın makam aracına bir öğrenci yumurta fırlattı. 37 öğrenci gözaltında.

Başbakan a yumurta: 37 öğrenci gözaltında!

İSTANBUL- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı İstanbul Üniversitesi Akademik Yıl Açılış töreninin yapıldığı Fen Fakültesi'ndeki Cemil Birsel konferans salonuna girmek isteyen bir grup öğrenci ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, eylemci grubu karga tulumda gözaltına aldı.
 
BERNA İLE FERHAT DA ORADAYDI
Başbakan Erdoğan, salonda bulunduğu sırada Fen Fakültesi yakınında toplanan Gençlik Federasyonu üyesi yaklaşık 10 kişi pankart açarak parasız eğitim ve füze kalkanı protestosu yaptı. Grup içerisinde Roman Çalıştayı'nda parasız eğitim pankartı açarak gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Ferhat Tüzel ile Berna Yılmaz da vardı. Basın açıklaması yapan grup, "Biz öğrencilere ve hocalarımıza yer yok, bizler İstanbul Üniversitesi öğrencileri olmamıza rağmen, kendi okulumuzdan içeri giremiyoruz. Başbakan gerçekleri yüzüne haykırmamızdan korkuyor. Parasız eğitim istiyoruz. Alacağız diyen Ferhat ve Berna'dan korkuyor. Biz bugün Ferhat ve Berna ile yine Tayyip'in karşısındayız " dedi.
 
"BU ÜLKEDE PARASIZ EĞİTİMİN KOŞULLARI VARDIR"
Basın açıklamasının ardından Gençlik Federasyonu üyesi Berna Yılmaz da bir konuşma yaptı. Yılmaz, "Okula girişimiz yasaklandı. Görülmüştür ki Tayyip Erdoğan, gençlikten çok korkuyor. Bu korkularının bir tezahürü olarak da, 20 ay tutuklu kaldık hapishanede. Ancak hiçbirşey değişmedi. Çıktığımızda basın toplantısında şunu sormuştunuz: ' Yine olsaydınız yine yapar mıydınız ? ' Evet yapardık. Çünkü haklı olan biziz. Bu ülkede parasız eğitimin koşulları vardır. Füze kalkanı için para bulunabiliyorsa, eğitim de paralı değil de, parasız bir şekilde verilebilir" dedi.
 
Gençlik Federasyonu üyesi Ferhat Tüzel ise, "Bizler parasız eğitim istedik. Bundan kaynaklı olarak 19 ay tutuklu kaldık. Eğitim hakkımız resmen gasp edildi bu tutuklamayla. Çıktığımızda bu işin peşini bırakmayacağımızı söylemiştik. Çünkü bu kadar haklı ve meşru talebi dile getirmenin haklılığı zaten vardır. Bizler de bunu hissediyoruz. Bu haklı bir taleptir" diye konuştu. Grup, açıklamanın ardından Çevik Kuvvet ekiplerini geçerek okullarına gitmek istedi. Bu sırada Ferhat Tüzel ile Berna Yılmaz gruptan ayrıldı.

 
POLİS MÜDAHALE ETTİ
Ancak çevik kuvvet polisleri buna izin vermeyince polislerle öğrenciler arasında arbede yaşandı. 'Parasız eğitim istiyoruz ' sloganı atan öğrenciler, karga tulumba gözaltına alındı. Öğrenciler gözaltının ardından polis minibüsüne bindirilerek olay yerinden götürüldü.
 
YUMURTA ATTI
Erdoğan, buradaki törenin ardından Halkalı'daki Sabahattin Zaim Üniversitesi'ne ilerlerken Öğrenci Kolektifleri üyesi olduğu belirtilen bir kişinin protestosuyla karşılaştı.
Erdoğan'ın konvoyunun Vezneciler Caddesi'nden geçtiği sırada sloganlar atarak makam aracına yaklaşan bir kişi yumurta fırlattı. Protestocuya hemen polis ekipleri müdahale etti. Protestocu gözaltına alındı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şakir Turan 12 Ekim 2011 Çarşamba 19:13

Yazıklar olsun bu gençliğe,ülkenin başbakanınana bunu yapan kendi anasına-babasına neler etmezki,biz ülkemizi bunlara nasıl emanet edeceğiz.Tayyip beyin yaptığı hizmetin onda birini önceki siyasiler yapabilseydi şimdi Almanyadan ileri olurduk,olaya karışan rezilleri kınıyorum.

Yorumu oyla      12      8  
Selim dağdeviren 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:02

O yumurtaları napsınlar isterim biliyor musun? Ahmetoğlu anladın sen onu.....

Yorumu oyla      12      8  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 12 Ekim 2011 Çarşamba 17:49

ÖĞRENCİMİSİNİZ MİLİTANMISINIZ.BİZLER OKURKEN SAYGIMIZDAN YOL DEĞİŞTIRIYORDUK.BU NE BİÇİM AHLAK BU NE BİÇİN ÖĞRENCİLİK.YAZIKLAR OLSUN DERSLERİNİZE BAKIN DERSLERİNİZE

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Eski Muğla Milletvekili Akarca vefat etti
DP Muğla eski milletvekili 89 yaşındaki Ali Turhan Akarca, Muğla'nın Milas ...
Baran Tursun'un ölümü AİHM'de
İzmir'de, 'Dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin açtığı ateş sonucu ...
Bakırçay'da balıklar oksijensizlikten ölmüş
Bakırçay'daki toplu balık ölümleriyle ilgili Ege Üniversitesi Su Ürünleri ...
 
12 Eylül davasının açılmasını istediler
Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı, anayasa ...
Engelliler iş başında
Dünyada 9 ülkede 154 marketi ve 10 bin çalışanıyla faaliyet gösteren bauMax, ...
Hastane yakınındaki baz istasyonuna tepki
İzmir'deki Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan ...
 
Temsili askere 'askerliğe uygundur' raporu
Yüzde 70 engelli raporu bulunan ve Engelliler Haftası'nda düzenlenen etkinlik ...
Kahraman polisler çeyrek altınla ödüllendirildi
Menemen’de, boşandığı eşini tabancayla öldürüp kaçan 48 yaşındaki Hayri ...
İşadamına, sekreterinin önünde 2 kurşun
İzmir'deki Gıda Çarşısı'nda elektrik kablosu satışı yapan Ertuğrul Öz, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva