HABERLER>POLİTİKA
1 Haziran 2011 Çarşamba - 09:00

‘Balbay’la el ele Meclis’e gireceğiz’

Atatürk’ün Erzurum’da başlattığı mücadeleyle ülkeyi kurtardığını hatırlatan Cumhuriyet Güçbirliği bağımsız adayı Doğu Perinçek, bu kez kurtuluş hareketinin Batı’dan başladığına dikkat çekti.

‘Balbay’la el ele Meclis’e gireceğiz’

İZMİR - Silivri’de tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir 2. Bölgeden Cumhuriyet Güçbirliği çatısı altında bağımsız aday oldu. Kendisi gibi Ergenekon tutuklusu olan CHP adayı Mustafa Balbay’la aynı bölgede seçilmeyi bekleyen Perinçek, Silivri Cezaevi’nden Milliyet Ege’ye “mektupla” bir röportaj vererek seçmenlere sesini duyurdu. İşte Perinçek’e cezaevi koşullarında iletebilen sorulara aynı koşullar altında verebildiği cevaplar:

Bu seçimin önemi nedir? AKP’nin üçüncü kez iktidara gelmesi halinde ülke nereye gider? Hedef 2023 derken ne kastediliyor?
Türkiyemiz fiilen bölünmüştür. Diyarbakır’a Şeyh Sait heykeli dikilmiştir. Kamuoyuna imam nikâhı ve 4 eş tartışması yaptırılıyor. “Hedef 2023” sloganı altında, Cumhuriyetimizi yıkıyor; milletimizi dağıtıyor ve vatanımızı parçalıyorlar. ABD ve AB emperyalistlerinin AKP eliyle yürüttüğü bu sürece, bir tek Cumhuriyet Güçbirliği cepheden direniyor. Tezgâhlanan mafya-cemaat anayasasına karşı, Meclis’te bir direnme cephesi kuracağız. Kürdümüzü yeniden Cumhuriyetimize ve vatanımıza kazanacağız. ABD güdümlü mafya-tarikat yönetimini kesinlikle devireceğiz. Rotamız, Türkiye’yi Türkiye’den yöneten bir milli hükümet kurmaktır. Cumhuriyetin 100. yılına halkın devleti ve çağdaş toplumla ulaşacağız.

SEÇİMLERDE HEP HAPİSTE
 
* Ne zaman seçim olsa, bir bahane bulunuyor ve cezaevine gönderiliyorsunuz. Bu yaşınıza kadar özgür olarak kaç seçime girdiniz?
1973, 1977, 1983, 1987, 1998, 2011 seçimlerinde hapisteydim veya yasaklıydım. 1991, 1995, 2002 ve 2007 seçimlerine hapis tehditleri ve baskılarla katıldım. Emekçilerin iktidarı için örgütlenme suçlamasıyla 5 kuşakla hapis yatan tek devrimciyim. Bu zulüm düzeni bizi yıkamadı. Ama biz milletimizin gücüyle bu kahpe düzeni yıkacağız!
 
* Daha önce seçimlere parti listesi adı altında giriyordunuz. Bağımsız girmiş olsaydınız bugün mecliste olabilir miydiniz?
Milletvekilliğine doymuş bir evde büyüdüm. Sistem içinde yüksek makamlara gelmek için, 1960’lardan beri bütün kapılar önümde açıktı. O kapılardan girmeyi namuslu bir yol görmedim. Hapiste veya Meclis’te olmak, benim için bir vatan ve devrim görevidir.
 
* Neden İzmir’den aday oldunuz? Neden başka bir kent değil?
Çünkü İzmir, vatan bütünlüğünün ve çağdaşlığın harekât üssü. Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nda Doğu’da, Erzurum’da bir dayanak yaratarak İzmir’i kurtardı. Bugün İzmir’de bir dayanak yaratarak Hakkâri’ye kadar bütün vatanı birleştirecek ve Türkiyemizi Atatürk Devrimi temelinde yeniden kuracağız.
 
* İzmir 2. Bölge’den adaylığınızın yine Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Mustafa Balbay’ın aynı bölgeden aday olması arasında bir ilişki söz konusu mu?
Önce Cumhuriyet Güçbirliği, benim İzmir’den bağımsız adaylığımı açıkladı. Sonra CHP, Mustafa Balbay kardeşimi aynı bölgeden aday gösterdi. İnanıyorum ki, 13 Haziran’nda Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci ve Balbay ile birlikte özgür İzmir’in vekilleri olarak el ele Meclis’e gireceğiz.

* CHP, özellikle tutuklu ve yargılanan sanık adaylara “dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin taahhütname” imzalatıyor. Siz de böyle bir taahhütname imzalamayı düşünüyor musunuz?
Güvenilmeyen insanlardan imza alınır. CHP adayı arkadaşlarıma haksızlık yapılmaktadır. Benim her sözüm imzadır. 10 bin kitabım dışında hiçbir malım mülküm yoktur ve olmayacaktır. Almak için değil, hayatım dahil bütün varlığımı halkıma ve vatanıma vermek için görev istiyorum. Dokunulmazlığa ihtiyacım yok. Çünkü özgürlüğüme ve görev namusuma kimse dokunamaz.
 
“Sizi köy köy tanıyorum”
Köylü hareketlerinden 6. Filo eylemlerine, Akhisar’dan Söke’ye 40 küsur yıldır Ege emekçilerinin içindeyim. Sizleri köy köy tanıyorum. Siz de beni köyünüzden tanıyorsunuz. Tekellerden limanlara ve Aliağa’ya kadar her işyerinde bir hatıram var. Siz İzmirli yurttaşlarıma sesleniyorum: 
Meclis’te Atatürk Devrimi’nin yıkılmaz kalesini kuracağız. Türkiyemizi hedef alan hayâsız saldırıyı bozguna uğratacağız. İzmir’den aldığımız ışıkla ve büyük güçle, bütün halkımızı Hakkâri’ye kadar birleştireceğiz. Atatürk’ün bağımsız, halkçı, çağdaş Türkiyesini kuracağız. Tarihsel bir görev için onayınızı talep ediyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YOLUN AÇIK OLSUN 1 Haziran 2011 Çarşamba 22:03

BU GÜNE KADAR PERİNÇEĞE OY VERMEDİM AMA, BENDE MİLLETİM GİBİ MAGDURDAN YANA DURARRAK, OYUM PERİNÇEGE. MECLİSTE BİR ANA MUHALEFET VEYA MUHALEFET PARTİSİ KADART ETKİLİ OLACAĞINA İNANIYORUM. AYRICA CHP NİN BELEDİYELERDEKİ HALİNİ GÖRÜYORUZ. CHP YE ZIRNIK OY YOK..........

Yorumu oyla      14      7  
Işık Dikicigil 1 Haziran 2011 Çarşamba 13:36

GÜLDAL MUMCU'YU, MUHAMMET ÇAKMAK'I , SEZGİN TANRIKULU'NU ADAY GÖSTERECEĞİNE. TUNCAY ÖZKAN'I DOĞU PERİNÇEK,İ UĞUR DÜNDAR'I , YILMAZ ÖZDİL'İ ADAY GÖSTERSEYDİ CHP OYLARI ARTARDI. AMA MAALESEF MAJESTELERİNİN MUHALEFETİ OLMAYI YEĞLEDİ.

Yorumu oyla      16      8  
akif 1 Haziran 2011 Çarşamba 13:20

sizin tüm sermayeniz atatürk laiklik filan izmiri mardin diyarbakır mafyaları yönelttigini biliyormusunuz ancak akp temizler bunları ve yapacak da

Yorumu oyla      12      12  
DEMOKRAT 1 Haziran 2011 Çarşamba 10:32

İçinde CUMHURİYET ve ATATÜRK Sevgisi Olan Arkadaşlarımı CUMHURİYET GÜÇBİRLİĞİ Adaylarımızı Desteklemeye Davet ediyorum.Maalesef CHP mizin içindeki çoğu Adaylar bu Özelliklerden yoksun ve yetersiz oldukları için en İdeali Bu Arkadaşlarımızdır.

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Ticaret Borsası'nda broşür krizi
İzmir Ticaret Borsası (İTB)’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı krizle ...
AK Parti İzmir’den Başbakan’a özel şov
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Haziran’da Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı ...
Perinçek'ten mahkemeye 'cübbelerinizi bırakın' dilekçesi
Cumhuriyet Güçbirliği 2. Bölge Bağımsız Milletvekil Adayı Doğu Perinçek ...
 
Yüksel: Yıldırım hala bakanmış gibi davranıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, eski Ulaştırma Bakanı Binali ...
Yıldırım: İzmir'de e-ticaret üssü kuracağız
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de e-ticaret üssü kuracaklarını, ...
Denizli: İzmir kadınlarla zenginleşecek
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı İlknur Denizli, İzmir’in ilçelerini karış karış geziyor.
 
Diyarbakır’dan Erdoğan’a 'bayrak' yanıtı
Diyarbakır’da konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bayrak eleştirisi ...
Yüksel: Geldikleri gibi gidecekler
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge adayı Alaattin Yüksel, AKP’nin ...
AK Parti mitinginde olaylar çıktı: 1 ölü
Erdoğan'ın Hopa'da düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda bir kişi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva