HABERLER>POLİTİKA
31 Mayıs 2011 Salı - 21:01

İzmir Ticaret Borsası'nda broşür krizi

İzmir Ticaret Borsası (İTB)’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı krizle başladı. AK Parti, CHP ve MHP milletvekili adaylarını meclise davet edildi. İlk kez bir araya gelen milletvekili adaylarının toplantısı tartışma ile başladı.

İzmir Ticaret Borsası nda broşür krizi

Soner Çağlar / Egedesonsöz - Toplantıya sadece CHP’nin davetli olduğu yönünde bilgisi bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, toplantı başlamadan önce AK Partili bir görevli ile tartıştı. Tarım Bakanlığı’nın ‘Destek Bizden, Üretim Sizden’ yazılı bir broşür dağıtan görevlinin broşür dağıtmasını engelledi. Sinirli bir şekilde, “Bizim toplantımızda bari rahat bırakın” diyen Yüksel, broşürü istemediğini söyledi ve broşürü geri verdi. Bunun üzerine broşür dağıtan kişi, “Yüksel’e kendisine böyle davranamayacağını belirtti. Salon dışına taşan tartışma da, “Ben CHP genel başkan yardımcısıyım, sen kimsin söyle bakayım” dedi. Araya giren görevliler Yüksel’i uzaklaştırdı. Sonrasında broşür dağıtan görevli Yüksel’den özür diledi. Diğer partilerden de adaylarında toplantıya katılacağı bilgisini öğrenen Yüksel, İTB Meclis Başkanı Halit Kaya, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ile birlikte bir üst kata çıkarak görüştü. Daha sonra Yüksel ve beraberindekiler Meclis salonuna gelerek, toplantıya katıldılar. 

 
TEKELİOĞLU'NUN SAATİ
Krizle başlayan toplantıya milletvekili adaylarının birbirlerine yönelik esprileri damga vurdu. Kürsüye ilk olarak AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Tekelioğlu geldi. Yaklaşık 25 dakika konuşan Tekelioğlu’nun ardından kürsüye çıkan Alaattin Yüksel, Tekelioğlu’na hitaben “Saati bırakmışsınız. Sizin herhalde” dedi. Tekelioğlu, “Evet, kullanabilirsiniz” deyince Yüksel, “İktidarın bir nimeti de bize nasip oldu” diye konuşması üzerine salonda gülüşmeler oldu. Daha sonra yerinden kalkarak bardakla Yüksel’e su getiren Tekelioğlu, “Suyunuzu almış olabilirim, suyunuz var mı?” diye sordu. Yüksel de, “Su var teşekkür ederim. İlgi alakayı görüyorsunuz demi” ifadelerini kullandı. Salonda tekrar gülüşmeler yaşandı. Bu sırada Yüksel, “bu süreler konuşma süremden düşmüyor demi?” dedi. 


Yüksel’in ardından kürsüye gelen CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan’ın da esprileri salondaki gergin havayı iyice yumuşattı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Ak Parti adayı Tekelioğlu'nun konuşma süresini kontrol etmek üzere kürsüye bıraktığı saat, Oğuz Oyan’ın da esprilerine konu oldu. Oyan'ın saati göstermesi üzerine ise Tekelioğlu, “isterseniz kullanabilirsiniz. Ama arkasındaki yazıya bakın” dedi. Saatin arkasına bakarak “Recep Tayyip Erdoğan” yazdığını söyleyen Oyan, “Siz bu saatlerden halka dağıtın, insanlar arkasında ne yazdığına bakmaz herkes alır” dedi. Oğuz Oyan’ın konuşmasının ardından Alaattin Yüksel, toplantıdan ayrıldı. Toplantıdan erken çıkan Yüksel, yeni anaya için kurucu meclis gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine Tekelioğlu, çıkmakta olan Yüksel’e, “Kurucu meclisi nasıl kuracaksınız” dedi. MHP Adayı Müsavvat Dervişoğlu da, iki maddenin değiştirilmesi ile konunun halledilebileceğini belirtti. MHP İzmir Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, AK Parti iktidarının yanlış uygulamalarını eleştirerek, MHP’nin uygulamak istediği tarım politikalarını anlattı. Tanrıkulu, İzmir geriliyor mu sorusunun çok sık sorulduğunu belirterek, ilk 1000 firma arasında İzmir 107 firma olduğunu söyledi. İzmir’in ciddi bir şekilde gerilediğini ifade eden Tanrıkulu, kentin ödediği vergiye göre daha az yatırım aldığını kaydetti. 

 
MHP İzmir Milletvekili Müsavvat Dervişoğlu da, konuşmasında hem AK Parti’yi hem de CHP’yi eleştirdi. Dervişoğlu, CHP’nin ana dilde eğitim, faili meçhullerle ilgili kurulması istenen komisyonla ilgili yanlışlıklar olduğunu ima ederek, CHP’yi eleştirdi. CHP’li Oyan ile MHP’li Dervişoğlu’nun CHP’nin seçim bildirgesi üzerinden konuşmaları toplantı bitiminde de sürdü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’den Başbakan’a özel şov
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Haziran’da Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı ...
Perinçek'ten mahkemeye 'cübbelerinizi bırakın' dilekçesi
Cumhuriyet Güçbirliği 2. Bölge Bağımsız Milletvekil Adayı Doğu Perinçek ...
Yüksel: Yıldırım hala bakanmış gibi davranıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, eski Ulaştırma Bakanı Binali ...
 
Yıldırım: İzmir'de e-ticaret üssü kuracağız
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de e-ticaret üssü kuracaklarını, ...
Denizli: İzmir kadınlarla zenginleşecek
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı İlknur Denizli, İzmir’in ilçelerini karış karış geziyor.
Diyarbakır’dan Erdoğan’a 'bayrak' yanıtı
Diyarbakır’da konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bayrak eleştirisi ...
 
Yüksel: Geldikleri gibi gidecekler
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge adayı Alaattin Yüksel, AKP’nin ...
AK Parti mitinginde olaylar çıktı: 1 ölü
Erdoğan'ın Hopa'da düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda bir kişi ...
Kaset skandalı MHP oylarını etkiledi mi?
MHP'deki kaset olayının ardından seçmenin nabzını tutan İKSara'dan çarpıcı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva