HABERLER>GÜNCEL
27 Kasım 2010 Cumartesi - 00:00

Bakırçay Belediyeler Birliği’’nden üniversite isteği

Bergama’’ta toplanan Bakırçay Belediyeler Birliği üyesi Belediye Başkanları, İzmir’’de açılacak olan Katip Çelebi Üniversitesi’’nin, Bakırçay Bölgesi’’ne kurulmasını istediler.’

Bakırçay Belediyeler Birliği’’nden üniversite isteği

Bergama’’ta toplanan Bakırçay Belediyeler Birliği üyesi Belediye Başkanları, İzmir’’de açılacak olan Katip Çelebi Üniversitesi’’nin, Bakırçay Bölgesi’’ne kurulmasını istediler.’
 
İZMİR - Bakırçay Bölgesi’’ndeki 20 belediyeden oluşan, Bakırçay Belediyeler Birliği üyesi Belediye Başkanları, bölgenin sorunları ve yapılacak çalışmalarla ilgili bundan sonra ortak hareket etmeyi kararlaştırdılar. Cuma günü Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’’in konuğu olarak, Bergama’’da toplanan Birlik Üyesi Başkanlar, güç birliği içinde olacaklarını ve Bakırçay’’ın sesini daha güçlü duyuracaklarını söylediler.
 
Birlik, ilk olarak İzmir’’de açılacak olan Katip Çelebi Üniversitesi’’nin Bakırçay Bölgesi’’nde kurulmasını için çalışmalar başlatacak. Üniversite’’nin Bergama’’ya kurulması için istekle bulunan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’’i desteklediklerini belirten, Bakırçay Belediyeler Birliği ve Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; ’“Bergama’’nın isteği son derece haklı. Bölgemizdeki diğer ilçelerimizde Katip Çelebi Üniversitesini istiyor. En doğrusu Üniversiteye bağlı Fakültelerin ilçelerimize dağıtılmasıdır. Biz birlik olarak, Üniversitenin ve fakültelerinin Bakırçay’’daki ilçelerimize kurulmasını istiyoruz’” dedi. Bu konuda ortak bir kampanya başlatmaya karar veren Birlik Üyesi Belediye Başkanları; ’“Katip Çelebi Üniversitesi’’nin Bakırçay Bölgesi’’nde kurulmasını istiyoruz. Bakırçay Belediyeler Birliği’” yazılı tek tip pankartlar yazdırmaya ve Birlik üyesi bütün ilçe ile beldelere bu pankartları asmaya karar verdi. Üniversite’’nin bölgeye kurulması için başta İzmir Valiliği ve Bakanlıklar olmak üzere lobi çalışmaları yapmayı da karalaştıran Birlik üyesi Başkanlar, bölgenin konumu, kültürel ve sosyal yapısı bakımından, Katip Çelebi Üniversitesi için en uygun yer olduğunu konusunda görüş birliği içinde olduklarını belirttiler.
 
ORTAK ÇALIŞACAĞIZ
 
Çevre konusunda, yapılacak çalışmalar konusunda Birlik olarak ortak hareket edeceklerini belirten, Birlik Başkanı Osman Özgüven; ’“Önceliklerimizin başında Katip Çelebi Üniversitesi geliyor. Bunun için ortak çalışmalar yapacağız. Önümüzdeki süreçte bölgemizde ekmeğin tek fiyattan satılması için çalışmalar başlatacağız. İlçe ve beldelerimizde naylon poşet kullanılmaması için kampanya başlatmayı düşünüyoruz. Topraklarımızı ve sağlığımızı tehdit eden siyanürlü altına karşı birlikte tavır almalıyız. Güçbirliği içinde olduğumuzda sesimiz daha gür çıkacaktır. Bizi daha kolay duyacaklardır’”dedi. Daha sonra söz alan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’’da, Foça  bölgesinde yapımı devam eden termik santrallerin doğuracağı tehlikelere dikkat çekti. Demirağ, bölgenin en büyük sorunlarından birisinin ulaşım olduğunu vurgulayarak, Çiğli bölgesindeki eski Kaklıç Hava Alanının yeniden açılması için çalışmalar başlatılmasını istedi. İzmir’’in iki hava alanını kaldıracağını belirten Demirağ; ’“Andan Menderes Hava Alanı’’nın Bakırçay Bölgesi’’ne uzak kalıyor. Bu açıdan hem yatırımcılar hem de turistler bölgemizi fazla tercih etmiyorlar. Çiğli Hava Alanı yeniden açılırsa bölgemiz ulaşımını kolaylaştıracaktır’” dedi. Bölgemiz için ulaşımın ciddi bir sorun olduğunu söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’’te, Çiğli Hava Alanı ile birlikte demir yolu ulaşımının da bölgemize gelmesi için ortak çalışmalar yapmalıyız. Metro Aliağa’’ya kadar gelecek. Bu çalışmanın Bergama’’ya kadar yapılması, bölgemizi biraz daha İzmir’’e yakınlaştıracaktır’” dedi.
 
KİMLER KATILDI?
Bakırçay Belediyeler Birliği’’nin Bergama Öğretmenevi’’nde yapılan toplantısına; Dikili Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Osman Özgüven, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Yenişakran Belediye Başkanı Ethem Yorulmaz, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan, Ayaskent Belediye Başkanı Gürsel Altuğ, ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Birlik bir sonraki toplantısını, 17 Aralık 2010 tarihinde Foça’’da yapmayı kararlaştırdı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere feci ölüm: 9.kattan düştü
Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki 14 katlı inşaatta boru monte edilmesi ...
Bornova’’da motosikletle kamyon kafa kafaya: 2 ölü
Motosikletli iki genç kamyonla çarpıştı. Gençlerden biri olay yerinde ...
Gümüşpala Kavşağı'nda korkunç kaza: 3 ölü!
İzmir Alaybey Gümüşpaya Kavşağı yakınlarında gece korkunç bir kaza meydana ...
 
Şok iddia: Genelkurmay'ın tabelası inecek
Buna göre Genelkurmay Başkanı, yeni Karargah'a taşınacak. Genelkurmay ...
Öcalan Baydemir'e bu kez görev verdi
Abdullah Öcalan, avukatlarıyla bir önceki görüşmede silahlı mücadeleye ...
'Kılıçdaroğlu sivil paşaları görevden alsın'
AYİM'in haftaya üç generalle ilgili kararını vermesi bekleniyor ve ...
 
YÖK Katip Çelebi için Akhan'ı uygun gördü
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’’ün İzmir’’de yaşayan dayısı Nazif Satoğlu’’nun ...
İzmir şehidine ağladı
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İstanbul Maltepe 2. Zırhlı Tugayı'nda ...
İzmir'de emlak dolandırıcılığı operasyonu
İzmir'de, konut satma vaadiyle bir kadının 46 bin 600 lira parasını ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva