HABERLER>GÜNCEL
14 Aralık 2010 Salı - 00:00

Bakandan İzmir Üniversitesi’’ne tam not

Travel Turkey İzmir fuarı kapsamında İzmir’’in Gelecekteki Yüzü projesini Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’’a sunan İzmir Üniversitesi, bakandan tam not aldı.’

Bakandan İzmir Üniversitesi’’ne tam not

Travel Turkey İzmir fuarı kapsamında İzmir’’in Gelecekteki Yüzü projesini Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’’a sunan İzmir Üniversitesi, bakandan tam not aldı.’
 
İZMİR - İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğretim görevlileri tarafından hazırlanın ’“İzmir’’in Gelecekteki Yüzü’” başlıklı proje, Travel Turkey İzmir fuarında düzenlenen İzmir Turizm Konferansı’’nda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’’a sunuldu. Müze binalarında yer alan tarihi eserlerin açık alanlarda sergilenmesinde, Alsancak bölgesinin vergisin alışveriş merkezi haline getirilmesine kadar pek çok konuda projeyi hazırlayanlar ile hemfikir olduğunu dile getiren Bakan Günay, ’“İzmir Üniversitesi öğrencileri ve öğretmenlerinin İzmir’’e ve İzmir’’in sorunlarına sahip çıktıklarını görmek beni çok mutlu etti’” diye konuştu.
 
Dünyanın en çirkin şehirlerini kurduk
’“Dünyanın en güzel toprakları üzerinde, dünyanın en çirkin şehirlerini son 50 yıl içinde biz kurduk’” diyen Bakan Günay, ’“Antalya’’ya her yıl binlerce turist geliyor ancak kaç tanesi müzeleri ziyaret ediyor? Çok azı. Çünkü binalar içine sıkışan müzeleri gezmek sıkıcı. Projede aktarıldığı gibi ben de Kordon’’dan Konak’’a kadar bir alanın açık müze olması taraftarıyım. Kordon’’daki tarihi evler mutlaka restore edilmeli; o evlerin değerleri kaybedilmemeli’” dedi.
Proje sunumunu ’“İzmir Üniversitesi olarak İzmir ve İzmir’’in sorunlarına karşı sonuna kadar duyarlıyız. Bizlerden lütfen yararlanın’” sözleri ile bitiren Öğr. Gör. Koray Akman’’ın sözlerine Bakan Günay, ’“İzmir Üniversitesi öğrencileri ve öğretmenlerinin İzmir’’e ve İzmir’’in sorunlarına sahip çıktıklarını görmek beni çok mutlu etti’” diyerek yanıt verdi.
 
Vergisiz alışveriş sahası oluşturulmalı
Konferansta projenin sunumunu gerçekleştiren Öğr. Gör. Koray Akman, Alsancak bölgesinde hayata geçirilecek vergisiz alışveriş bölgesinin (Tax free zone) turistler için çekim oluşturabileceğini söyledi. Dubai örneğinin İzmir’’de de hayata geçirilebileceğini vurgulayan Akman, ’“İzmir turistler için kaliteli ve ucuz alışverişin adresi olabilir. Restore edilecek Rum evlerinden yapılacak butik otel ve lokantalarda onları ağırlayabilir, tek tip kıyafet ve güzergahta hizmet eden faytoncular ile İzmir ve güzelliklerini kendilerine gösterebiliriz. Gezi sırasında 5 dilde İzmir, çevresi ve tarihini anlatan kulaklıklar dağıtmanın da faydası olacaktır’” dedi.
 
Değerler yeniden canlandırılmalı
İzmir Üniversitesi MYO Öğretim Görevlileri Koray Akman, Turgay Bucak, Güneş Seyhan ve Esra Mankan tarafından hazırlanan proje, Rum meyhanesi, taverna-restaurant, lokmacı, kumrucu, gevrek ve boyozcu gibi İzmir’’e özel lezzetlerin vurgulanması, Kemeraltı, Kadifekale, Agora Antik Kenti, Tepekule Höyüğü’’nün turistik destinasyon haline getirilmesi, Agora ve Kadifekale arasında oluşturulacak, açık ve kapalı alana sahip Mega Müze gibi çalışmaları da içeriyor.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’‘Kenan Evren değil Erdal Eren olsun!’’
İzmir'de, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına mensup bir grup, Gültepe ...
Allianoi kapandı!
Yortanlı baraj gölünün suları altında kalacağı için yıllardır tartışılan ...
İzmir’’de dev zirve: Erdoğan ve Papandreu buluşacak!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Mayıs ayında düzenleyecekleri ...
 
Ödemiş 9 yıl sonra ’‘beyaz’’ uyandı
Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava İzmir’’de de hakim’… Kent haftasonu ...
Kamyon tünel girişine çarptı: 1 ölü
İzmir Kuzey Çevre Yolu korkunç bir kazaya meydan oldu. Otoyolda bulunan ...
İzmir’’de intihar mesaisi: Donarken kurtarıldı
İzmir'de, işsiz olduğunu öne sürerek yüksek gerilim hattına çıkan ...
 
Torbalı’’da ehliyetsiz dehşeti: 2 ölü, 5 yaralı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, 16 yaşındaki lise öğrencisinin kullandığı ...
İzmir’’de ’‘12 Eylülcüler yargılansın!’’ yürüyüşü
İzmir'de çeşitli sivil toplum örgütlerine mensup grup ''12 ...
İzmir’’deki KPSS’’de üstsüz var!
YÖK Başkanı'na kızan Abbas Melih Altıncı, İzmir'de KPSS'ye ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva