HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2012 Perşembe - 09:57

Bakan Yıldırım: “İzmirli e-devlet’e alıştı”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in e-devlet kullanıcı sayısının şimdiden 835 bini geçtiğini, işlem sayısının ise 22 milyonu bulduğunu belirterek, “Türkiye’nin e-devlet kullanıcılarının yüzde 7’si İzmir’de bulunuyor. İzmirliler, kamu ile ilgili işlemlerini e-devlet üzerinden yapmaya alıştı. Bu durum İzmir’in gelişime açık yüzünü gösteriyor” dedi.

Bakan Yıldırım: “İzmirli e-devlet’e alıştı”

İZMİR - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de bilgi ve iletişim toplumu olma yolunda atılan adımların meyvesini vermeye başladığını belirterek, bu kapsamda e-devlet sistemini kullanan sayısının da 12 milyonu aştığını açıkladı. e-Devlet Kapısı’nın 18 Aralık 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldığını, açılışla birlikte 22 kamu hizmetinin verildiğini anımsatan Yıldırım, e-devlet üzerinden verilen hizmet sayısının şimdiden 304’ü bulduğunu söyledi. İzmir’in e-devlet kullanıcı sayısının ise 825 bini geçtiğini belirten Bakan Yıldırım, “Türkiye’deki e-devlet kullanıcılarının yüzde 7’si İzmir’de. İzmirliler, kamu ile ilgili işlemlerini e-devlet üzerinden yapmaya alıştı. Bu; İzmir’in gelişime açık yüzünü gösteriyor” dedi.
 
En Fazla E-Devlet Kullanıcısı Bornova’da
Bakan Yıldırım, İzmir’in e-devlet kullanıcısı bakımından Türkiye’nin 3. şehri olduğunu, en fazla kullanıcı sayısının ise 56 bin 605 kişiyle Bornova’da bulunduğunu söyledi. Bornova’yı 50 bin 998 kullanıcı ile Karşıyaka’nın takip ettiğini belirten Yıldırım, üçüncü sırada ise 46 bin 874 kullanıcı ile Basmane’nin bulunduğunu açıkladı. Bakan Yıldırım İzmir’de e-devlet kullanıcılarının 101 bin 512’si 18-25 yaş, 250 bin 814 kişinin 26-35 yaş, 196 bin 948 kişinin 35-45 yaş, 237 bin 167’sinin ise 46-65 yaş aralığında olduğunu anlattı. Yıldırım, e-devlet’i kullanan 39 bin İzmirlinin ise 66 yaşın üzerinde olduğunu söyledi.
 
İzmirli havayı e-Devlet’ten kontrol ediyor
Bakan Yıldırım, Türkiye’de e-devlet kullanıcılarının yüzde 23’ünün kadın kullanıcılar olduğunu, buna karşın İzmir’de bu oranın yüzde 32’yi bulduğunun altını çizdi. Yıldırım, İzmirlilerin e-devlet’i en fazla mahkeme dava dosyalarını görmek için kullandığını söyledi. Mahkeme dava dosyalarının 2,5 milyon kez işlem gördüğünü belirten Yıldırım, İzmirlilerin ikinci olarak ise SGK Hizmet Dökümü almak için işlem yaptığını ve işlem sayısının 2 milyonu bulduğunu açıkladı. Yıldırım, hava tahminlerini e-devlet sisteminden öğrenen İzmirli sayısının da azımsanamayacak oranda olduğunu belirterek, “İzmirli hemşerilerim hava tahminini e-devlet’ten almaya başladı. Şu ana kadar Günlük Hava Tahmini hizmeti, İzmir’de 1.7 milyon işlem gördü” dedi.   
 
Adalet Bakanlığı Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama : yaklaşık 2,5 Milyon SGK 4 A Hizmet Dökümü : yaklaşık 2 Milyon Günlük Hava Tahmini : yaklaşık 1,7 Milyon EGM Araç Sorgulama   : yaklaşık 1 Milyon SGK 4A Emekli Ödeme Bilgileri : yaklaşık 800.000 SGK 4A Emekli Aylık Bilgisi : yaklaşık 800.000 SGK 4B Hizmet Bilgisi : yaklaşık 800.000 SGK Müstahaklık Sorgulama : yaklaşık 800.000 SGK 4B Borç Durumu : yaklaşık 800.000 MEB Öğrenci Bilgi Sistemi : yaklaşık 650.000 Tapu Bilgileri Sorgulama : yaklaşık 650.000 SGK 4C Emekli Aylık Bilgisi : yaklaşık 400.000 SGK 4A Emekli Aylığı Kesintileri : yaklaşık 400.000 EGM Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama : yaklaşık 400.000 SGK 4B Ödeme Dökümü : yaklaşık 400.000

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarhan: Türkiye'yi yönetenler kadını sevmiyor
CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Türkiye'yi ...
CHP’li Yüksel’den Denizli’ye sert cevap
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur ...
"Türkiye'yi yönetenler kadını sevmiyor"
CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Türkiye'yi ...
 
Aşlık'a, AK Parti Genel Merkezi'nden önemli görev
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Genel Merkez Seçim İşlerinden Sorumlu ...
Meclis'te kadınlar için tarihi gün
Kadının korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair kanun tasarısı ...
Vekil Dağ’dan Menderes'e müjde
AK Parti İzmir Milletvekili Avukat Hamza Dağ ilçe ziyaretlerini sürdürdü. ...
 
Türker dosyası Yüksek Disiplin’de
Bayraklı Belediyesi’nin hizmetlerini eleştirdiği için kınama cezası alan ...
Cumhurbaşkanı Pozantı'yla ilgili ilk kez konuştu
Cumhurbaşkanı Gül, Pozantı cezaeviyle ilgili olarak “Türkiye’nin hukuki ...
Tarhan: ‘Gavur’ İzmir yine ‘Gavur’ kalacak
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ülke gündemini İzmir’den yorumladı. ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva