HABERLER>POLİTİKA
2 Mart 2012 Cuma - 12:47

Bakan Şimşek’ten Kocaoğlu’na cevap gecikmedi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “İzmir verdiğini alamıyor” sözlerine cevap verdi. Şimşek, “Sığ bir yaklaşım” dedi.

Bakan Şimşek’ten Kocaoğlu’na cevap gecikmedi!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - 1923 İktisat Kongresi anısına, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü tarafından organize edilen, “Türkiye Ekonomisinde Dönüşüm ve Yeniden Yapılanma Arayışları” temalı kongrede konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in merkezi bütçeye aldığı payın en az dört katı katkıda bulunduğunu fakat alamadığını söylemişti. Kongrede, “Oysa Hükümet bütçesi ile kıyaslandığında, Büyükşehir’in bütçesi ‘cim karnında nokta’ kadardır. Buna rağmen bizim yaptığımız yatırımlar, hükümetin İzmir’de yaptığı yatırımlardan kıl payı da olsa fazladır. Bunu siyasi polemik yaratmak için değil, kente daha fazla yatırım yapılması adına dikkat çekmek için söylüyorum” ifadelerini kullanan Kocaoğlu’na Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten cevap geldi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Şimşek, bu tür düşüncelerin çok sığ bir yaklaşım olduğunu dile getirdi.

Aziz Kocaoğlu'nun açıklaması için tıklayınız...

Bakan Şimşek: S&P'nin değerlendirmesi çok yetersiz....haberi için tıklayınız
 
Küçük meselelere değil büyük resme bakılması gerektiğini belirten Şimşek, “ İzmir ve çevresine yapılan yatırımlara bakılması gerekir. Kentin birçok yerine farklı konularda yatırım yapılıyor. Adeta imkanları seferber ediyoruz. İzmir’de ekonominin dinamizmini sağlayan şirketlerin nereye gittiğine bakılması gerekiyor. Şirketler İzmir’de mi kalıyor yoksa İstanbul’a, başka yerlere mi taşınıyor. Bence meselenin özündeki sorun budur.Biz devlet olarak sadece fiziki altyapı olanaklarını değil beşeri olanakları geliştiriyoruz” dedi.
 
YEREL YÖNETİMLER DÜŞÜNSÜN
İzmir’in çok önemli bir liman kenti olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, Türkiye’nin Dünya’ya açılan kapısı olan İzmir’de limanın satışının bazı kesimler tarafından engellendiğini söyledi. İzmir’in çok farklı bir noktaya gelmesinin önüne engel konulduğunu anlatan Şimşek, “Limanı alan şirket 300 milyon TL’lik bir yatırım yapacaktı. Ayrıca 1.3 milyar TL’lik de nakit para verecekti. Bu durum gerçekleşmeyince İzmir’e de Türkiye’ye de maliyeti çok büyük oldu. Bunu engelleyenler önce oturup düşünsün. İzmir’de organize sanayi bölgelerinde yer mi kalmadı da biz yatırımların altyapısını hazırlamadık?. İzmir Türkiye’nin turizm koşusunda geri mi kaldı?. Türkiye başarılı çalışmaların ardından turizmde 7. sıraya yükseldi. Yılda gelen 12 milyon turist sayısı 31 milyona çıktı. İzmir turizmden yeterli pay alamıyorsa yerel yönetimler nerede yanlış yapıldığını düşünmelidir. İzmir’i Ankara’ya bağlayacak olan hızlı tren projesi ve İstanbul Otoyolu’nu hayata geçireceğiz. Türkiye’de uygulanan sağlık ve eğitim sistemi İzmir’e başka şekilde mi uygulanıyor? Sorunları başkalarına yüklemek ve sorumluluğu üzerinden atmak çok kolaycı bir yaklaşımdır. Biz bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.
 
SİYASİ YAKLAŞMIYORUZ
Memleketin gelişmiş yerlerinin olacağı gibi az gelişmiş yerlerinin de bulunduğunu söyleyen Bakan Şimşek, toplanan vergilerin bir havuzda biriktiğini buradan kentlere ihtiyaçlara göre dağıtımı yapıldığını söyledi. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentlerin verdiklerinin bir kısmının üretimi tüketimden az olan yerlere gönderildiğini de dile getiren Bakan Şimşek, “ Olaya ülke ve Türkiye Cumhuriyeti’nin genel yapısı olarak bakılması gerekiyor. Memleket bir bütündür. İzmir’in motor rol oynamasında biz de elimizden geleni yapıyoruz” dedi. EXPO’nun ikinci kez İzmir’e verildiğini bunun kazanılması için de takım halinde çalıştıklarını anlatan Şimşek, “Kesinlikle olaylara siyasi olarak bakmıyoruz. Siyasi bir yaklaşımımız olamaz.” dedi.
İl Başkanlığındaki ziyarete Milletvekilleri Hamza Dağ ve Nesrin Ulema da katılırken Bakan Şimşek’e eşi Esra Şimşek de eşlik etti. İl Başkanı Akay, Bakan Şimşek’e isminin yazılı olduğu vazo hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sertaç ayasun 2 Mart 2012 Cuma 17:37

cemil bagatur iftiralarınızı kendinize saklıyın eminim buna siz bile inanmıyosunuz unutmayın iftira atılanı değil atanı kirletir

Yorumu oyla      15      6  
göçmen 2 Mart 2012 Cuma 16:42

maliye bakanı böyle sığ yaklaşım falan diye açıklama yapmamalıydı.. şak! diye rakam vermeliydi. ama yorulmayın sayın bakanım... izmirli neyin ne olduğunu şak!diye biliyor...

Yorumu oyla      20      10  
Hilmi Dülger 2 Mart 2012 Cuma 15:59

Her şeye eyvallah da, Hatay caddesinin kaldırımlarını zamanında bitirememenin, biten yerlerinin işçiliğini nasıl izah edecek CHP’li belediye ve onun yandaşları onu alalım. Uzay üssü inşaatı değil, kaldırım bu. Bunu da AKP ile ilişkilendirin eliniz değmişken.

Yorumu oyla      17      16  
2 Mart 2012 Cuma 15:38

nedense bakan bey rakamlara değinmemiş acaba gerçeklerden çekindiği için mi? kamu yatırımları bakımından izmir alt sıralardadır bunun herkes farkında.

Yorumu oyla      21      10  
cemil bagatur 2 Mart 2012 Cuma 14:54

once izmirin parasını nereye harcıyorlar onun hesabını versınler.bu homeros vadısındekı arazılerde hep azız kocooğlu yazıyomuş bununda hesabını versın

Yorumu oyla      17      22  
F.K 2 Mart 2012 Cuma 14:34

doğru ve gerçek göz önünde,,,bakan bey

Yorumu oyla      17      14  
Kenan Kartop 2 Mart 2012 Cuma 13:43

Bakan bey;önce İzmir metrosunun geciktirilmesi için çaba gösteren KİK'in geçmişte yaptığı baltalamalara yanıt versin.Aynı taktiği şimdi tramvay projesi için DLH yapıyor.Karşıyaka tramvay projesine 6 aydır onay vermiyor.Hükümet tarafından,bir sürü projeden bahsedildi,henüz hiçbirinde somut gelişme yok...

Yorumu oyla      33      14  
A.K. 2 Mart 2012 Cuma 13:04

Sığ değil, GERÇEKÇİ bir yaklaşım...

Yorumu oyla      31      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aytun Çıray: İzmir İstanbul’u ürküttü!
ABD’liler tarafından dünyanın en hızlı büyüyen 4. metropolü seçilen İzmir, İstanbul’u da ürküttü.
Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na iğneli sözler!
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
Erbakan, ölümünün birinci yılında İzmir'de anıldı
Milli Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan, Saadet Partisi İzmir İl ...
 
'TÜSİAD’a vurmanın dayanılmaz bir cazibesi var'
TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD’ın eğitim reformu ile ilgili görüşlerine ...
CHP'den, TL simgesi için ilginç iddia
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türk Lirası'nın simgesinin açıklanmasıyla ...
CHP Karşıyaka’da “Gençliğe Hitabe”li protesto
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe örgütü, Atatürk değerlerine karşı ...
 
Hüseyin Çelik: Sizi gidi ölü seviciler sizi
Hüseyin Çelik: ”Erbakan hoca mezarından kalksa bu muhalefete ne der biliyor ...
Çiğli'de sorunları AK belediyecilik çözecek
AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, Çiğli’de ulaşım ve kangrene ...
CHP İzmir’e ‘Parti Okulu’ müjdesi
CHP Genel Merkezi tarafından hayata geçirilen Parti Okulu Projesi’nin ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva