HABERLER>EKONOMİ
22 Ocak 2012 Pazar - 13:52

Bakan Eroğlu, Ege'deki 8 yıllık yatırımları anlattı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ege Bölgesi'ndeki 7 ilde son 8 yılda yapılan yatırımları anlattı. Yatırımlarda aslan payını 2 milyar lira ile Aydın'ın alması dikkat çekti. Bakan Eroğlu, İzmir'e içme suyu sağlayacak olan Gördes Barajı'nın ishale hattını yaptıklarını anlatırken, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek, "İstanbul'da bunları biz yapıyorduk" dedi.

Bakan Eroğlu, Ege deki 8 yıllık yatırımları anlattı

İZMİR - Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'deki DSİ 2'nci Bölge Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında 2003- 2011 yılları arasında, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar'da yapılan yatırımları anlattı. Ege Bölgesi'ndeki 7 ile 8 yılda 5 milyar 357 milyon 260 bin liralık yatırım yapıldığını, bunların devam edeceğini açıkladı.
 
Bakan Eroğlu, İzmir'e 1.5 milyar liralık yatırım planladıklarını, geçen yıl sonuna kadar yatırımlarda 1 milyar 113 milyon lirayı bulduklarını belirterek, "İzmir'de su sorunu had safhadaydı. 'Arsenikli su içiyor' diye pek çok sorunu göğüsledik. Başbakan, İzmir'in su sorununun İstanbul gibi çözülmesi konusunda bana talimat verdi. Yıldırım hızıyla Gördes Barajı'nı tamamladık. İshale hattını İzmir Büyükşehir Belediyesi yapacaktı ama gecikince Başbakan 'Sen yap' dedi. 35.5 kilometre uzunluğundaki hattı tamamladık. Belediye bizden Gördes Barajı'nın ishale hattını, Bornova'ya kadar getirmemizi de istedi. İstanbul'dayken bunları biz yapıyorduk. 64 kilometrelik bu ishale hattını da yapıyoruz. Dev bir ishale hattı, 174 milyon lira. Bunun da pazarlığını yaptık ve 2013 yılında bitecek. İzmir'in acil ihtiyacı olan 59 milyon metreküp su buradan veriliyor" dedi.
 
"İZMİR'E ADAM EKSENİZ BİTER DERLER AMA"
Bakan Eroğlu, sulama yatırımlarıyla verimliliğin katlandığını dile getirerek, "Bakırçay ve Kınık'ta sulama yoktu. İlk kez burada modern sulama sistemlerini inşa ettik. 91 bin hektar arazi İzmir'de modern sulamaya geçti. 'İzmir'e adam ekseniz biter' diye bir söz var ama sulama olmadan istenilen verimi almak mümkün değil. Sulama ile verimlilik, dört ile 14 kat arttı" diye konuştu.
 
"ORGANİK BAL VE TIBBİ AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİN"
Bakan Eroğlu, İzmir'in yılda 10 milyon turist sayısına ulaşabilmesi için katkı koyacaklarını vurgulayarak, "Bu çerçevede 10 tabiat parkı ilan ettik. İki yaban hayatı geliştirme sahası ilan ettik" dedi. Eroğlu, İzmir'de organik bal ve tıbbi aromatik bitkiler yetiştirilip ihraç edilmesi için de işadamlarına çağrıda bulunarak destek vereceklerini şu sözlerle açıkladı:
 
"Bal ormanları çok önemli. İzmir ihracat açısından çok önemli bir şehir. Bu bölgede en azından organik bal üretimini geliştirip bal ormanları kuracağız ve tüm dünyaya bal ihraç edeceğiz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak arıcılara desteğe hazırız. Tıbbi aromatik bitkiler açısından İzmir çok zengin. Şifalı bitkilerden hazırlayalım defne, adaçayı, kekik yetiştirelim. 200 milyon dolarlık ihracat yeterli değil. İzmirli işadamları elini çabuk tutsun. Bakanlık eylem planı hazırladı her türlü desteği verecek."
 
MANİSA
Bakan Eroğlu Ege Bölgesi illerinden Manisa'da 2003- 2011 yılları arasında 290 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını belirtti. İlde 26 tane dere ıslahı, sulama şebekeleri, taşkın koruma tesisleri, gölet ve ağaçlandırma gibi inşaatı devam eden işler bulunduğunu belirten Eroğlu, "Projesi ve planlaması devam eden işlerin sayısı sekizdir. 2012 yılında Manisa'da 127 bin dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılacaktır. Ayrıca Manisa'ya ormancılık faaliyetleri için 2012 yılında toplam yatırım miktarı olarak 10 milyon 521 bin lira kaynak ayırdık" dedi.
 
AYDIN
Bakan Eroğlu, Aydın'a bu yıl da dahil olmak üzere yaklaşık 2 milyar liralık yatırım yapıldığını anlattı. "Aydın, bakanlık olarak en büyük yatırımları yaptığımız iller arasında yer alıyor" diyen Eroğlu, "Bu ilde tamamlanan 12 sulama tesisi ile 293 bin 800 dekar tarım arazisine su sağlanmış, 19 bin 269 kişiye zirai istihdam temin edilmiş ve milli ekonomiye 515 milyon liralık katkı sağlanmıştır" diye konuştu. 2012 yılında yapılacak olan ormancılık faaliyetleri için Aydın'a toplam 4 milyon 412 bin lira kaynak ayırdıklarını belirten Bakan Eroğlu, bu yıl itibari ile 57 bin dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılacağını söyledi.
 
MUĞLA
Muğla'ya son 8 yılda 930 milyon liralık yatırım yapıldığı bilgisini veren Bakan Eroğlu kentte arıcılığın fazlasıyla geliştiğini ve arıcıların su ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde taleplerin yerine getirildiğini belirterek, "Muğla ormanlarımızın tamamı arılara bal ormanı olarak tahsis edilmiştir. Tamamlanan içme suyu ve sulama tesisleri ile 45 bin 880 dekar tarım arazisi sulanmış, 6 bin 921 kişiye zirai istihdam temin edilmiş ve milli ekonomiye yılda 146 milyon liralık katkı sağlanmıştır. Sulama tesislerini 55 milyon dekara çıkardık, hedefimiz arttırmak. Bu yıl ormancılık faaliyetleri için toplam yatırım miktarını 9 milyon 674 bin lira olarak programladık. 92 bin 500 dekar alanda ise ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılacak" dedi.
 
DENİZLİ
Denizli'de 8 yılda 651 milyon 851 bin liralık yatırım yapıldığını aktaran Bakan Eroğlu, 814 milyon 300 dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmasının yapıldığını, 38 milyon 387 bin adet fidan dikildiğini söyledi. Bakan Veysel Eroğlu, 121 bin dekar alanı ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması için 10 milyon 400 bin liralık yatırım daha düşündüklerini açıkladı.
 
UŞAK
Bakan Eroğlu, Uşak'a 2003-2011 yılları arasında 87 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti. 2011 yılında 63 bin dekar alanda ağaçlandırma yapıldığını, bu yıl ise ormancılık faaliyetleri için 6 milyon 625 bin lira kaynak ayrıldığını kaydetti.
 
AFYONKARAHİSAR
Afyonkarahisar'a son 8 yılda 385 milyon liralık yatırım yaptıklarını açıklayan Bakan Eroğlu, 2012 yılında 88 bin dekar alanda ağaçlandırma yapılacağını, ormancılık faaliyetler için bu yıl 11 milyon 124 bin lira kaynak ayrıldığını dile getirdi. (DHA)
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 23 Ocak 2012 Pazartesi 12:29

Ülkenin sahip olduğu her değeri satmak hizmet değil.Bölünmüş yolu hizmet sanıyorsun.Ayrım yapılıyor en kötü olanı sizin gibi biat etmiyenler içeri tıkılıyor.

Yorumu oyla      12      6  
ahmete cevap verene 23 Ocak 2012 Pazartesi 09:12

asıl senin gibilerine karnımız tok, sendede ne göz varmış hemen boyanmış

Yorumu oyla      14      6  
Selahattin 23 Ocak 2012 Pazartesi 09:06

Sayın Bakan sayın valininde maaşını yatırım içerisine koyuyor, DSİ çalışanlarının maaşınıda İzmir hazineye katkısı ile faydalanma arasındaki fark hepinizin taktirinde, hep dinliyoruz, Allah bize 11 yıldır anlatılanları görmeyi nasip etsin inşallah

Yorumu oyla      14      6  
Ahmet Türkan 23 Ocak 2012 Pazartesi 08:32

Dert seçimle teslim alamadıkları(kendileri teslim almak diyor) izmiri mahkemeyle, polisle teslim almak. AKP tipi demokrasi, benden değilsen içeridesin.

Yorumu oyla      14      6  
Ahmete 22 Ocak 2012 Pazar 16:17

Söz konusu bakanlar Aziz Kocaoğlunu gözlerinde çok büyütüklerinden dolayı değil İzmire verdikleri değeri göstermek için İzmirdeler.Hani sizler gibiler hükümet İzmire önem vermiyor ayrım yapıyor hizmet vermiyor diyor ya bunun böyle olmadığını göstermek için geliyor bakanlar.Gerçi bazılarının önyargıları o kadar güçlü ki ne hizmet yaparsanız yapın yine de bildiğini okumaktan vazgeçmeyecek.Ancak İzmirli herşeyin farkında artık boş ideolojik söylemlere karnı tok

Yorumu oyla      14      18  
ahmet 22 Ocak 2012 Pazar 15:30

Büyük Başkan Aziz Kocaoğlu hakikaten bravo.Binali Yıldırım,Ertuğrul Günay,davalar yetmedi şimdi Veysel Eroğlu çıktı.Yakında Recep Tayyip Erdoğan da gelir.AKP tam kadro seninle başa çıkamıyor.Ne İzmir mişiz ne başkan seçmişiz.

Yorumu oyla      27      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kordon işadamlarından İESOB'a ziyaret
Ömür Şanlı, 2012'de yeni bir sayfa açarak sorunları çözmek istediklerini ...
Sabah ve ATV'ye kim 1 milyar dolarla talip oldu?
Medya devi Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu News Corp. satışa çıkarılan ...
İzmir’e bir günde 272 milyonluk yatırım!
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ...
 
Balık çiftliklerinde KDV bilmecesi
Yıllarca İzmir'de, Türkiye'nin en yüksek deniz yüzeyi kiralama bedelini ...
İZSİAD Danışma Kurulu Başkanı belli oldu
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Danışma Kurulu Başkanlığı ...
"Amerika'dakiler kadar İzmir'i göremiyorlar"
Brooking Institute'ün 'En hızlı büyüyen metropoller' listesinde İzmir, ...
 
Zorlu Holding'e yıkım şoku
Zorlu Holding'in Manisa'da bulunan Beyaz Eşya Üretim Merkezi'nin bir kısmının yıkılması istendi.
Türkiye 9 yılda 212 milyar TL borçlandı
2002 yılında 6 milyar 605 milyon lira olan tüketici kredisi ve kredi kartı ...
Kruvaziyer limanı ticaret alanlarına itiraz var!
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) İzmir Kruvaziyer Liman Planı’nda ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva