HABERLER>GÜNCEL
15 Şubat 2012 Çarşamba - 16:40

Bakan Fatma Şahin’e mahkemeden ret şoku!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin’in İzmir’deki öldürülen kadın davasına müdahil olmak için yaptığı girişim mahkeme tarafından karara bağlandı. Şahin’in talebi, bakanlığın bu olaydan zarar görmediği gerekçesiyle reddedildi.

Bakan Fatma Şahin’e mahkemeden ret şoku!

EGEDESONSÖZ-IŞIL ÖZTÜRK-Dikili’de boşanmak istediği eşi Hüseyin Civek (46) tarafından 14 Ocak 2011’de 22 bıçak darbesiyle öldürülen Selma Civek’in (39) kızı Pınar tarafından yürütülen davasına müdahil olmak için 24 Aralık’taki duruşmaya hukuk müşavirini gönderen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in talebi karara bağlandı.

“Dikilili Ayşe Paşalı davasına Bakan Şahin müdahil” haberi için tıklayınız

Bakan Fatma Şahin Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına ‘kocası tarafından’ öldürülen kadını savunmak için bakanlık hukuk müşaviri avukat Birsel Kurt’u göndermişti. Kurt’un müdahillik dilekçesine duruşma salonunda savcı tarafından itiraz edilmiş, hakim 24 Aralık’taki duruşmada bakanlığın talebini bugünkü duruşmaya bırakmıştı. Katil koca davasına ölen eş lehine taraf olmak isteyen bakanlığın talebinin reddedilmesi duruşma salonunda şok etkisi yarattı.

Kararın gerekçesinde savcının bir önceki duruşmada da bakanlığıntalebinin reddedilmesi yönünde talepte bulunması rol oynadı. Savcı bu duruşmada da aynı görüşü yineleyerek, ‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu olaydan zarar görmemiştir. Dolayısıyla da davanın müdahili olmasına gerek yoktur’ dedi. Savcı’nın talebini kabul eden mahkeme, temyiz yolunu açık tuttu.



AYNI TALEP SİİRT'TE KABUL EDİLDİ BERGAMA'DA REDDEDİLDİ
Bakan Fatma Şahin’in hukuk müşaviri Avukat Birsel Kurt, verilen karara itiraz ederken, ‘Siirt’te tacize uğrayan öğrenciler davasına da müdahil olmak için başvurduk. Orada talebimiz kabul gördü’ dedi. Hâkim Özgür Yorulmaz ise ‘Siirt’teki karar mahkememizi bağlamaz. Zaten temyiz yolunuzu açık tuttuk’ ifadesini kullanarak bakanlığın kadına şiddeti önlemek adına müdahil olmak istediği davaya yönelik ‘ret’ kararını işleme koydu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ YASA TASLAĞINDA VAR!
Bakan Fatma Şahin’in önderlik ettiği ‘Kadına Yönelik Şiddet’ programının TBMM’de yasalaşmayı beklediğini hatırlatan Bakanlık Hukuk Müşaviri Avukat Birsel Kurt’un çabaları kararı değiştirmeye yetmedi. Bakanlığın kadına yönelik şiddeti önleme paketinde şiddet ve taciz davalarında kadınlar lehine taraf olmak, hukuki destek sağlamak da bulunuyor.

DAVA TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRDI
Kamuoyunda Dikilili Ayşe Paşalı Davası olarak adlandırılan ve kadına yönelik şiddet vakalarında örnek olaylardan biri olan Selma Civek'in öldürülmesinden sonra yaşananlar dikkat çekiciydi. Kadına yönelik şiddeti protesto eden platformların ilgiyle izlediği bu davada öldürülen kadının büyük kızı Pınar, babasına karşı açılan 'boşanma' ve cinayet davasını sürdürdü. Bakan Fatma Şahin, aylar önce telefonla arayarak destek verdiği Pınar'a hukuksal destek de verirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın aldığı son karar gereği de bir cinayet davasına ilk kez müdahil olmak için harekete geçmişti. Siirt'te taciz edildiği iddia edilen ilköğretim öğrencilerinin davasında mağdureler lehine davaya müdahil olma talebi kabul edilen Şahin'in İzmir'deki cinayet davasına müdahil olma talebinin reddedilmesi şaşkınlık yarattı. 

DAVA 6 MART'A ERTELENDİ
Bakanlığın talebinin reddedilmesinden sonra duruşmanın ayrıntıları netleşti. Katil zanlısı koca Hüseyin Civek, baro tarafından tayin edilen avukatını azletmek istediğini söylerken, tanık dinletmek isteğini yineledi. Mahkeme 6 Mart 2012'ye ertelendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz Güngör 15 Şubat 2012 Çarşamba 20:11

Bakan hanımın popüler olma planına mahkeme engel olmuş. İyi olmuş bence. Bunların işi durumdan vazife çıkararak siyasi kazanç sağlamak. mahkeme bu oyunu bozmuş helal olsun. Önemli olan böyle vahşetleri önlemek. olay olduktan sonra rant peşine düşmek değil. Biz emniyetin korumasında kaç kadının zarar gördüğünü biliyor ve okuyoruz. işte bunu engellesinler. yoksa öyle popüler davalara müdahil olarak isminizi cilalayamazsınız...

Yorumu oyla      13      8  
nilaysermikökkılınç 15 Şubat 2012 Çarşamba 17:40

Kadına şiddeti önlemeye yönelik her türlü tedbirin arkasında olmak gerekir. Ancak Bakanlık bu konuda daha etkin ve sonuç doğuracak tedbirler almalıdır. Davalara müdahil avukat göndermek bana göre etkin ve sonuç doğuracak tedbirlerden değildir. Mahkemenin , Bakanlığın müdahil olma isteğini reddetmesi hukuki bir değerlendirme olup , kadına şiddetin makul görüldüğü anlamını taşımaz. Bakanlık , davalara müdahil olmak yerine yargı kararlarını ve emniyet vakıalarını yakından izlemeli ve kadına şiddeti yaratan nedenler üzerinde de çalışma yaparak bu nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik gerekli tedbirleri almalıdır.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de BDP'lilerden Öcalan yürüyüşü
İzmir'de, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Kenya'da yakalanmasının ...
Milliyet, Nuray Mert'i süresiz izne çıkardı!
Son dönemde yazıları nedeniyle patron katında sıkıntıya neden olduğu öğrenilen ...
'Genelkurmay Başkanı tanık olarak dinlensin'
Balyoz davasında yargılanan 11 sanığın avukatı Mahir Işıkay, Genelkurmay ...
 
Yeni yüzüne kavuşan Uğur'a mesaj yağıyor!
Uğur Acar, dünyanın da ilgi odağı oldu. Yurt dışından Acar'a moral mesajları ...
Başbuğ iddianamesinde Balbay'la ilgili ilginç ayrıntı!
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında İnternet Andıcı soruşturması ...
Bu dostluk herkese örnek olmalı
İzmir'de, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde çekilen bu fotoğraftaki kedi ve ...
 
Urlalı köylülerden taş ocağına dava
Urla’nın Özbek Köyü sakinleri, köy yakınında işletilmek istenilen taş ...
O kanun komisyondan geçti! Teklif perşembe görüşülecek
TBMM Adalet Komisyonu, MİT Kanunu'nda değişiklik öngören teklifi 9 saat ...
İzmir'deki karakolda dayağa görevsizlik kararı
Karabağlar Polis Merkezi'nde, gözaltına alınan Fevziye Cengiz'i dövdükleri ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva