HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2011 Salı - 16:57

Bahçeli: Türkiye'nin dayanacak gücü kalmamıştır

Seçimlere beş gün kala İzmir’de miting yapan Devlet Bahçeli, Türkiye'nin yeniden normale dönmesi, huzurlu ve istikrarlı, ekonomik gelişmişliğini sağlamış ve barış içinde yaşaması için 12 Haziran’ın dönüm noktası olduğunu belirterek, “Türkiye'nin daha fazla dayanacak gücü kalmamıştır” dedi.

Bahçeli: Türkiye nin dayanacak gücü kalmamıştır

Fırat Soylu-Egedesonsöz - MHP Lideri Devlet Bahçeli, İzmir mitinginde Gündoğdu Meydanı’ndan toplanan onbinlere seslendi. “İzmir bugün coşkusunu, İzmir bugün duruşunu gösteriyor. İzmir bugün ses veriyor” diyen Bahçeli, “İnanıyorum ki, İzmir'den yükselecek milli şuur, Anadolu'nun her köşesinde yankı bulacaktır” dedi. Türkiye'nin yeniden normale dönmesi, huzurlu ve istikrarlı, ekonomik gelişmişliğini sağlamış ve barış içinde yaşaması için 12 Haziran seçiminin dönüm noktası olduğunu dile getiren MHP Lideri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi eleştirdi.
 
Fotogaleri için tıklayın...

 “Aziz milletimiz dokuz yıla yaklaşan AKP iktidar döneminin derin muhasebesini yapacak ve kesin hesabı görecektir” diyen Bahçeli, seçimlere katılımın yüksek tutulmasını isteyerek, İzmirlileri sandığa sahip çıkmaya çağırdı. “Türkiye'nin daha fazla dayanacak gücü kalmamıştır” diyen MHP Lideri, bu gidişe dur demek gerektiğini belirterek, “İzmirli kardeşimin seslenişinden buna hazır olduğunu görüyorum. İzmirli kardeşimin haykırışından 'buna varım' dediğini anlıyorum. İzmir; Cumhuriyet'i yaşatma konusunda kararlı olduğunu gösteriyor. Bin yıllık kardeşliği yaşama ve yaşatma konusunda tavizsiz olduğunu ispat ediyor. Birliği, beraberliği ve huzuru önceliğine alan politikalara katkı vermek istiyor. İzmir, milletimizin birlikte yaşama iradesini sakatlamaya çalışan alçaklara karşı güç birliği yapmaya hazırlanıyor” diye konuştu.
 
12 HAZİRAN EN KRİTİK SEÇİM
“Ben İzmir'in ve Türkiye'nin gerçek durumunu biliyorum” diyen Bahçeli, “Elde yok, avuçta yok. Cep delik, cepken delik…Çocuklar eğitimsiz. Gençler işsiz. Büyükler çaresiz. Sayın Başbakan mazlumu ve mağduru başka coğrafyalarda arama. Dön de ülkenin gerçeğine bir bak. Çarşıya bak, pazara bak, tarlaya bak. Bak da, Türkiye'de AKP zulmünü, eziyetini ve krizini gör. Mağduru başka yerde arama, mağdurlar burada İzmir'de” dedi. Seçimlere sadece beş günün kaldığının altını çizen Bahçeli, 12 Haziran seçimlerinin bu bakımdan cumhuriyet döneminin en hayati ve kritik seçimi olacağını söyledi. “Başbakan'ın siyasi sicili lekelidir” diyen MHP Lideri Bahçeli şöyle konuştu:   “Başbakan Erdoğan ve AKP'nin yalan, aldatma ve hayal ticareti yapmaktan oluşan siyasi sermayesi artık tükenmiş. AKP iktidar dönemi; yoksulluk, yıkım, yozlaşma, yolsuzluk ve yağma dönemi olarak siyasi tarihimizin karanlık sayfalarında yerini almıştır. Bu dönem ilerde kanunsuzluk, komplo, tezgah, etnik fitne ve ayrışma dönemi olarak hatırlanacaktır. Bu gerçeklerin farkında olan Başbakan Erdoğan AKP'nin topyekün yıkım döneminin ve bunun ağır faturasını unutturmaya çalışmak için çaresizce çırpınmaktadır. "Binbir surat" siyasetçi olarak sahneye çıkan Başbakan, bu amaçla sürekli sahte gündem yaratmak peşinde koşmakta, sahte mağdur ve mazlum edebiyatıyla merhamet dilenciliği yapmakta, skanal mazeretler üreterek kendisini temize çıkarmaya çalışmakta, ucuz polemik, yalan, inkar, riya ve iftiradan medet ummakta ve ahlak, vicdan, hukuk ve kanun dışı her gayrimeşru yol ve yönteme başvurmaktan çekinmemektedir.”
 
BİZİM SIRTIMIZDA YOLSUZLUK KAMBURU YOK
Başbakan Erdoğan’ın seçim sermayesinin; gerginlik ve tahrik siyaseti olduğunu savunan Bahçeli, Başbakan’ın seçim sürecinde devletin bütün imkanlarını ve kamu gücünü siyasi amaçlarla sonuna kadar kullanmakla suçladı. Bahçeli, “Bizim emrimizde, devletin uçakları, helikopterleri yok. Bizim, meydanlara insan toplayan kamu görevlilerimiz yok. Bizim, resmi araçlarımız da yok. Hele bizim, TOKİ sanal törenlerimiz ise hiç yok. Bizim, işbirlikçi medya gücümüz, yandaş TRT ekranlarımız yok. Para babalarımız, karanlık güçlerimiz, küresel destekçilerimiz hiç yok. Çok şükür, sırtımızda yolsuzluk kamburu da yok. Yandaşların ve zekât hırsızlarının şaibesi de yok. Alnımız açık, yüzümüz pak, mazimiz tertemiz. Çok konuşarak üstünü örteceğimiz yalanlarımız da yok. Kimseden sakladığımız, kaçırdığımız suçlarımız da yok. Biz yola Hakk'a sığınarak ve size güvenerek çıktık. Namusumuzla ve şerefimizle bugünlere ulaştık. Biz bu meydandayız. Yurdumun her köşesinden ses veriyoruz. Varsın, başkaları gibi harcayacak milyarlarımız olmasın. Varsın bize kucak açacak medyamız bulunmasın. Varsın uçağımız, helikopterimiz olmasın. Ve Allah muhafaza bunları kullanacak karakterimiz de bulunmasın, ne gam, ne tasa: bizim, yüreğimizde Allah inancı, yanımızda milletimiz, gönlümüzde vatan sevgisi, önümüzde ise dava arkadaşlarımız var. İşte hepsi buradalar ve hepsi karşımızdalar” dedi.
 
 BİR DÖNEM DAHA FELAKET GETİRİR
AK Parti'nin tekrar iktidara gelmesi halinde telafisi olmayacak sıkıntılara ve sorunlara yol açılacağını öne süren MHP Lideri Bahçeli şöyle devam etti: “AKP 8,5 yıldır iktidarda, bölücüler mesaidedir. AKP 8,5 yıldır iktidarda, yağmacılar işbaşındadır. AKP 8,5 yıldır iktidarda, kanun kaçakları sokaktadır.AKP 8,5 yıldır iktidarda, hanedan çocukları faaliyet halindedir. AKP 8,5 yıldır iktidarda, maalesef gözyaşlarımız yüreklerdedir. AKP 8,5 yıldır iktidarda, aziz şehitlerimiz omuzlardadır. AKP 8,5 yıldır iktidarda, milli ve manevi değerlerimiz darağacındadır. AKP 8,5 yıldır iktidarda, TOKİ törenleri devrededir. AKP iktidarıyla ülkemiz: Hükümetin ve temel kurumlarının bildirilerle birbiriyle tartıştığı, vatandaşların can ve mal emniyetinin kaybolduğu, siyaset kurumuna olan güvenin giderek sarsıldığı, insanların özel hayatlarının izlendiğine dair kaygıların arttığı, bir süreci yaşamıştır. Yine AKP ile toplumun birbirine olan güvenini kaybettiği, bölücülüğün yeni yaşama alanları bulduğu ve sinsice ilerlediği, Avrupa'nın iç işlerimize karışmak için her gün yeni fırsatlar yakaladığı, halkımızın ekonomik bunalımın içinde çaresizci çırpındığı, bir vahim dönemin sarsıntılarına yakından şahit olunmuştur. AKP'nin sekiz buçuk yılının özeti bunlardır.”
 
“BAŞBAKAN’A İMRALI SORUSU”
Alanda bulunanlara, “AKP'ye daha fazla tahammül edecek misiniz?”, “AKP'yi affedecek misiniz?”, “AKP'nin yaptıklarını unutacak mısınız?” diye soran Bahçeli, konuşmasında İmralı’da tutuklu bulunan terör örgütü elebaşının 12 Haziran'dan sonra serbest kalacağı yönünde iddiaların olduğuna da değindi. MHP Lideri Bahçeli, “İzmir'den Başbakan Erdoğan'a sesleniyorum: Eğer tekrar bir iktidar şansın olursa, İmralı canisini serbest bırakacak mısın? Sana oynayacağın senaryo metinlerini veren küresel destekçilerine, böyle bir söz verdin mi? Bunu açıkla Başbakan. Şerefin, haysiyetin varsa bu sorularımıza cevap ver. Kimlerle gizli pazarlıklar yaptığını, hangi vaatleri verdiğini anlat. Türk devletini kimlere peşkeş çektiğini, itibarını nasıl ayaklar altına aldığını itiraf et. Yeni anayasayla ilgili kimlere ne umutlar verdiğini söyle” diyerek Başbakan’a yüklendi.
 
2023 LİDER ÜLKE TÜRKİYE
Asıl mağdur İzmir'in her köşesinde yaşayan vatandaşlar olduğunu söyleyen MHP Lideri Bahçeli, 12 Haziran sonrasında iktidara gelmeleri halinde istikrarlı ve büyüyen bir Türkiye'nin temelini atacaklarını söyledi. Hilal Kart projesinden de bahseden Bahçeli, Hilal kartın kredi kartı olmadığını belirterek, “Hilal Kart, muhtaç kardeşime umut olacaktır. Hilal kart bir harcama kartıdır. Kredi kartı ya da tüketici kartı değildir. Ana para ve faiz geri ödemesi yoktur. Harcamalarınızı ihtiyaçlarınızı bu kartla karşılayacaksınız. Biz adı çılgın, ama içi boş projelerle uğraşmayacağız. İzmirli kardeşimin kandırılmasına da müsaade etmeyeceğiz. Üreten ve bağımsız bir ekonomiyle ülkemizin her köşesine ses vereceğiz ve 2023 yılında lider ülke Türkiye hedefine ulaşacağız” dedi. MHP Lideri Bahçeli, konuşmasının ardından alandan partililerin tezahüratları eşliğinde ayrıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
umıt aydın 8 Haziran 2011 Çarşamba 10:54

sen refarandumda hayır demekle kaybettın mhp 80 donemınde belıne jobu yıyen ulkucu gençlığı sattın bugun de chpyle ortak calışıyorsun 1998 de ımralıya verdığın hedıyeyı de unutmadık sen mıllyetcılıkten cıktın kendı mılletının esırı oldunnnnn

Yorumu oyla      12      6  
murat 8 Haziran 2011 Çarşamba 09:04

700 kişi ama taşıma değil. Gönülden gelenlerin sayısı bu. Ankaralı, millet gözünü açtı. Yüce divana gönderileceklerin listeleri yapılıyor şu an. Dün o kararlılık vardı İzmir'de. sen yinede 70 kişi gibi bir kalabalık var zannedebilirsin.

Yorumu oyla      15      6  
ankaralı 7 Haziran 2011 Salı 20:31

onbinlşer dediğiniz insan sayısı 7 bin

Yorumu oyla      14      11  
Eski CHP li 7 Haziran 2011 Salı 20:27

Bir eski CHP li olarak Ulusalcı çizgiden uzaklaşan CHP ye inat MHP ye oy verceğim!

Yorumu oyla      17      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günay: Kimsenin oğlu ölmesin
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Şehit yakınlarına şehit yakını ...
Gül: Çatışmaya girene de gazeteci demeyin
Cumhurbaşkanı Gül, tutuklanan gazeteciler arasında bulunan bazı kişilerin ...
Arınç: Çevik Bir telefonla talimat verdi
Başbakan Yardımcısı Arınç, 28 Şubat sürecinde Çevik Bir'in dönemin YÖK ...
 
Boztepe’den Yüksel’e ‘davet’ öpücüğü
Bir derneğin kuruluş yemeğinde karşılaşan eski dostlar AK Partili Hüsnü ...
Günay'dan tartışma yaratacak yeni sözler
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karabağlar’da mobilya üreticilerine ...
'Kendi evimizde kiracı olduk!'
AK Parti iktidarının kendi partisinden olmayan belediyelere yatırım yapmadığı ...
 
Bayındır’da çiçeğe siyaset bulaştı
CHP ve AK Parti arasında gövde gösterisine sahne olan Bayındır’da siyasi ...
Akarcalı’dan Doğan’a destek
Turgut Özal döneminin ünlü simalarından, Sağlık ve Kültür ve Turizm eski ...
Sayar: 12 Haziran’da iktidara geleceğiz
DP İzmir 2. Bölge genç milletvekili adayı Hakkı Sayar, Foça, Aliağa, Bergama, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva