HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2011 Salı - 14:32

Günay'dan tartışma yaratacak yeni sözler

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karabağlar’da mobilya üreticilerine yaptığı ziyarette; “Biz başkasına küfretmeyi değil, milletimize iyi şeyler yapmayı ve anlatmayı siyaset saydığımız için onlar sandıkta debelenirken, halk bizi iktidara getiriyor” dedi.

Günay dan tartışma yaratacak yeni sözler

İZMİR - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karabağlar’da Mobilya üreticilerini İzmir AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Tekelioğlu, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ve AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar ile birlikte ziyaret etti. Esnafı tek tek gezerek sorunlarını dinleyen Ertuğrul Günay, İzmir turizminin gelişmesi durumunda, İzmir’deki mobilya üreticilerinin de büyük çapta büyüyeceğini dile getirdi.
 
Bakan Günay, “Biz siyasetin anlamını değiştirdik” diyerek, ana muhalefet partisinin pankarttan yazı okumasını eleştirdi. Günay, “Bu sabah baktım televizyonlara ana muhalefet parti lideri hala pankart okuyor. 8 yıldan beri her seçimde milletin desteğini alan bir siyaset adamına, Türkiye’nin başbakanına, kürsüden konuşan aklı başında bir insana yakışmayacak şekilde pankart okuyor ve o pankarttan sataşmada bulunuyor. Siyaset başkasına sataşmak değildir. Siyaset bu millet için ne yaptın ne yapacaksın bunu anlatmaktır. Biz başkasına küfretmeyi değil, milletimize iyi şey yapmayı ve anlatmayı siyaset saydığımızı için onlar sandıkta debelenirken, milletin iradesi bizi iktidara getiriyor. Biz milletimizi efendi yapmaya, kendimizi de hizmetkâr yapmaya çalışıyoruz, millet de bunun değerini biliyor” şeklinde konuştu.
 
“İZMİR’İN MUĞLA’DAN NEYİ EKSİK?”
İzmir’de onlarca yeni otel açıldığında, bunun mobilya sektörünün de gelişmesi demek olduğunu söyleyen Bakan Günay, “İzmir’e çok sayıda yeni oteller açtığımızda, buranın ihtiyacı olan mobilyayı kim üretecek, İzmirli mobilya üreticileri üretecek. 4 yıldan bu yana İzmir’den, Antalya’da ve İstanbul’dan gelen iş talebinden daha çok iş talebi geldi. Biz yatırım yapmak ve İzmir’i kalkındırmak istiyoruz. Biz laf sokmak değil, çocukları işe sokmak istiyoruz. Bizim derdimiz bu. Muğla bile İzmir’in 2 katından fazla turist alıyor. Anketlerde Ege’nin en zengin ili Muğla olmuş. İzmir’in Muğla’dan neyi eksik” şeklinde konuştu.
 
“İZMİR KENDİ GÜZELLİĞİNİN ESİRİ OLMUŞ”
Bakan Günay, İzmir’in Türkiye’nin çok özel coğrafyalarından biri olduğunu ve daha iyi yaşama umuduyla çoğu insanın buraya geldiğini, fakat İzmir’in potansiyelinin altında bir gelişim gösterdiğini söyledi. Bakan Günay, “Çoğumuz daha iyi bir yaşam umuduylaq bu deniz kenarına kalkmışız bu bereketli topraklarına gelmişiz. Fakat İzmir kendi güzelliğinin esiri olmuş ve geçmiş yıllarda bir rehavet yaşamış. Aslında İzmir’in bugün olduğundan daha güzel olması için her türlü potansiyeli var. Şehir planlaması açısından, imar açısından, sanayisinin ihracat merkezi olması açısından gereken her türlü imkan İzmir’de var. İzmir’in Türkiye’nin önünden gitmesi Türkiye içinde bir güç olacaktır” dedi.
 
“İZMİR’İ ZENGİN YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Türkiye’nin 2003 yılında dünyada 17. sırada olduğunu ve 13 milyon turist geldiğini belirten Günay, “Bu sene dünyada 7. sıraya çıktık. 2011’de biz bunun üzerine 15 milyon daha turist koyduk, geçen sene 28 buçuk milyon insan geldi. Biz bu alanda dünyada rekoru kırıyoruz. Turizmden 40 tane sektör ekmek yiyor. Antalya Türkiye turizm potansiyelinin yüzde 40’ını, İzmir ise yüzde 4’ünü taşıyor. Peki İzmir’in Antalya’dan eksik neyi var. Gayreti eksik kalmış. Antalya’ya gelen turist 9 milyon 270 bin, İzmir’e gelenin sayısı 1 milyon 200 bin. Antalya 8 milyon önde. Farkı ortadan kaldırmaya çalıştığımız zaman, gençlerin ekmek bulma imkânı ortaya çıkacak. Şimdi İzmir’in alt yapısını değiştirmeye çalışırken, birilerini zengin yapmaya değil, İzmirlileri zengin yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
“ATATÜRK’ÜN HAYALİNİ GERÇEK KILACAĞIZ”
Bakan Günay, Türkiye’nin 10. yılında hedeflerinin Atatürk’ün hayalini gerçek kılmak olduğunu söyledi. Bakan Günay, kendilerine bir hedef koyduklarını ifade ederek, “Biz bir hedef koyduk. 12 yıl sonra, Türkiye 100. yılına erişecek. Bizim amacımız 2023 yılında Atatürk’ün hayalini gerçek kılmak. Birileri sadece Atatürk’ün resmini asarak Atatürkçü olduklarını sanıyorlar. Biz Mustafa kemal’in yapmaya çalıştığını yaparak, gerçekten demokrat, Cumhuriyetçi, Atatürkçü olduğumuzu tüm Türkiye’ye göstermeye çalışıyoruz. Biz Atatürk’ün dediği gibi Türkiye’ye çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 7 Haziran 2011 Salı 18:53

kardeşim genel başkanınız ne dedi meydanlarda villa dedi dava açtı kaybetti. gemicik dedi dava açamadı belgesi varsa gitsin dava açsın ama nerde karalamadan başka bişey değil. yolsuzluk olsa yatırım olurmu bu kadar ya. izmirde belediye yandaşlarının nasıl zengin olduğunu bütün izmirli biliyor. aziz başkan dürüst birisi ona bir lafım yok ama onun dışındakiler yandaşlarını zengin ettiler. belge varsa ispat edilir dava açılır yargı karar verir.

Yorumu oyla      13      8  
[email protected] 7 Haziran 2011 Salı 17:58

izmirliler kimlerin zengileştiğini biliyor yol yaparak yolsuzlukların allahı nı yapmadınızmı ucubemi ne çay simit hesabiyle iktidara geldiniz şimdi ultra yıldızlı otelleri beğenmiyorsunuz altınızda at araabası yoktu şimdi gemicik ,cipciklerle dolaşıyorsunuz

Yorumu oyla      16      9  
güneş 7 Haziran 2011 Salı 16:48

siz izmir i zenginleştirmiyorsunuz..siz kendi yandaşlarınızı zenginleştiriyorsunuz...onlara temel hazırlıyorsunuz...

Yorumu oyla      18      9  
Işık Dikicigil 7 Haziran 2011 Salı 16:38

1923 Ü ANLAMAYAN , 2023 Ü TELAFUZ ETMESİN

Yorumu oyla      17      9  
sedat 7 Haziran 2011 Salı 15:35

izmililere hakaraten vazgeçin sayın bakan izmirin bütün yatırım projelerini engellediniz şimdi şimdi kimi suçluyosunuz izmirin bütün ihalelerini ankarafirmaları alıyor ama bizi yıldıramazsınız

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kendi evimizde kiracı olduk!'
AK Parti iktidarının kendi partisinden olmayan belediyelere yatırım yapmadığı ...
Bayındır’da çiçeğe siyaset bulaştı
CHP ve AK Parti arasında gövde gösterisine sahne olan Bayındır’da siyasi ...
Akarcalı’dan Doğan’a destek
Turgut Özal döneminin ünlü simalarından, Sağlık ve Kültür ve Turizm eski ...
 
Sayar: 12 Haziran’da iktidara geleceğiz
DP İzmir 2. Bölge genç milletvekili adayı Hakkı Sayar, Foça, Aliağa, Bergama, ...
Vural ve Şahin Diyarbakır esnafını ziyaret etti
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural ile İzmir Milletvekili ...
İhsan Aktaş: İzmir çok yorgun görünüyor
Egedesonsöz yazarlarından Cemil Dirim GENAR Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Güven: Herkese ulaşan, parasız sağlık hizmeti sunacağız
CHP’nin İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Prof. Dr. Hülya Güven seçim ...
Aksünger: Üreticinin baştacı olduğu bir düzen kuracağız
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger, ...
Pakdemirli: Küçük esnafın sorunlarına çözüm olacağım
Tire'nin tarihi evleri arasında bulunan Tarihi Semerciler ve Keçeciler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva