HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2011 Salı - 13:59

Bayındır’da çiçeğe siyaset bulaştı

CHP ve AK Parti arasında gövde gösterisine sahne olan Bayındır’da siyasi tansiyon üreticileri de gerdi. İzmir Büyükşehir ile sözleşmesi olan üreticilerle AK Partili İstanbul ve Ankara gibi illere çiçek satanlar arasındaki söz düellosu ‘çiçeğe siyaset mi bulaştı’ sorusunu sordurdu.

Bayındır’da çiçeğe siyaset bulaştı

Fatih Yapar/Egedesonsoz/özel -  CHP İzmir İl Başkanlığı’nın seçimler öncesinde belediye başkanlarını sahaya indirmesi ile başlayan hareketlilik devam ediyor. Ak Parti’nin tek belediye başkanlığını aldığı Bayındır’a üç CHP’li belediye başkanının görevlendirilmesi siyasete hareketlilik getirdi. CHP’nin belediye başkanları atağı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çiçek üreticileri üzerindeki hakimiyeti kırmak isteyen Ak Parti, sözleşme yapmak üzere AK Partili İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı getirme kararı aldı. Yarın Bayındır’da üreticilerden Kocaoğlu’nun üç katı çiçek alacak olan Topbaş, üreticiler arasında krize neden oldu.

AK Parti İzmir'den Kadir Topbaş hamlesi...haberi için tıklayın
 
SÜSBİR BAŞKANI: KOOPERATİF CHP’NİN GÜDÜMÜNDE
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alım yaptığı S.S.Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile AK Partili belediyelerin alım yaptığı Bayındır Süs Bitkileri Üretici Birliği (SÜS-BİR) karşı karşıya geldi. Kooperatifi CHP’nin güdümüne girmekle suçlayan Birlik Başkanı Ceyhun Dinçkal, kendilerine üye olan 35 üreticinin alınan kararla kooperatiften çıkartıldığını iddia etti. Bunun insanlığa sığmayacağını dile getiren Dinçkal, “Yeni yaptığımız toplantıda üye sayımız 150’yi buldu. Her geçen gün daha da büyüyoruz. Bizden önce kurulan kooperatif siyasi davranıyor. CHP’den Bayındır Belediye başkan adayı olan kooperatif başkanı üreticilerin birbirine düşmesine neden oldu. Bu tür bir bölücülüğe ve zihniyete karşıyız. Üretimimiz 17 milyon adete ulaştı. Bunu çekemeyenler başka yollara başvuruyor. Bu yıl sonuna kadar kapasitemizi 50 milyon adete çıkartacağız.” ifadelerini kullandı. Birlik Başkanı Dinçkal, CHP’nin güdümüne girdiğini iddia ettiği kooperatife İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden destek vereceklerini de söyledi.
 
SÜMERKAN: UCUZ POLİTİKA YAPIYORLAR
SÜS-BİR Başkanı Dinçkal’ın açıklamalarına sert tepki gösteren S.S.Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendilerinden yaptığı 3 milyon adet çiçek alımının siyasi malzeme haline getirildiğini söyledi. AK Parti eski İl Genel Meclis Üyesi olan Başkan Dinçkal’ın ucuz politika yaptığını belirten Sümerkan, “Burada kooperatif varken gidip kendileri siyasi zemin yaratmak için birlik kurdular. Mademki üreticiyi çok düşünüyorlar aynı çatı altına neden gelmediler. Bayındır’ı bölerek ellerine bir şey geçmez. Şu anda 320 üye ile çalışmalara devam ediyoruz. Ortaklarımızın siyasi görüşleri bizi ilgilendirmiyor. Onların da yönetiminde AKP’de görev alanlar var” dedi. Sümerkan ayrıca çiftçilerin ortaklıktan atılma iddialarının gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekledi.
 
MELİH GÖKÇEK SIRADA, SAMSUN VE BOLU İNCELEMEDE
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun üreticiye verdiği desteğin ardından Bayındır’lı çiçek üreticileri talep patlaması yaşadı. Ak Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 10 milyon adet çiçek alımının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi de çalışmaları son noktaya getirdi. SÜS-BİR yetkilileri ile görüşen Ankaralı bürokratlar 2 milyon adet bitki alımı kararı verdi. Daha önce Ankara caddelerine 700 bin adet çiçek gönderilmişti. AK Partili İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de 2 milyon adet sipariş verdi. Geçtiğimiz günlerde Bayındır’a gelen Samsun ve Bolu Belediyeleri de seraları yerinde gördü. Önümüzdeki günlerde üreticiler ile masaya oturacak olan iki belediyenin alacağı rakam henüz netleşmedi.

“Hiç kendini kandırma”
Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım Manisa mitingi sırasında vaatlerde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Ödemiş Meydanı’nda düzenlenen mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ardından çoşkulu kalabalığa seslenen Yıldırım,  Kılıçdaroğlu’nun ‘İktidar olunca mazotu indirmezsem, borçları silmezsem, 600-700 bin lira vermezsem, istifa edip giderim’ dediğini belirterek “Hiç kendini boşuna kandırmasın, acındırmasın. Bu millet kimin ne yaptığını ne vaatlerde bulunduğunu çok iyi biliyor” dedi. Yıldırım, şöyle konuştu; “Sayın Kılıçdaroğlu vaatlerini sıralarken bir vatandaş bana mesaj attı. Mesajda çok heyecanlandığını söyleyerek ‘Ama bir anda bekledim ki kış aylarını kaldırıyorum, hep yaz olacak” bir tek onu söylemedi’ diye yazmış. Bu ölçüsüz, hesapsız, kitapsız konuşanları görünce rahmetli babamın sözlerini hatırlıyorum. Almışlar ellerine bir kaval üfle babam üfle. Yersen. Ama kimse yemez. Bu millet bunları daha öncede duydu. İki anahtar dediler, hani nerede? İki araba dediler, nerede bunlar. Bu kez dersini vermeye hazır olduğunuzu görüyorum. Bu barajlar bu göletler olunca yılda en az 3 ürün alacağız. Hayallerimiz birebir gerçek oluyor. Sizin konuşan ağzınız olacağız. İzmir bu CHP zihniyetinden çok şey kaybetti. İzmir’e hizmet demek, İzmir’e gelecek demek. İzmirlinin beklediği projeleri 35 proje ile gerçekleştireceğiz. İzmir’de başarıp Türkiye’ye yayacağız” diye konuştu.
 
AK Parti aday adayları ile birlikte kalabalığa hazırlanan konser alanına geçen Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, sanatçı Muazzez Ersoy’un şarkılarına eşlik etti. Yıldırım ve Topbaş ‘Bana her şey seni hatırlatıyor” şarkısını bizzat kendileri söyleyerek vatandaşlardan alkış aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taklitçi AKP 7 Haziran 2011 Salı 19:37

AKP Aziz başkanı taklit etmeye çalışıyor. Demek ki AZİZ BAŞKAN DOĞRU İŞLER YAPMIŞ

Yorumu oyla      33      10  
BÜYÜK MENDERES'TEN 7 Haziran 2011 Salı 17:25

KÜÇÜK MENDERES'E CVP. NE GÜZEL SIRALAMIŞSIN, İ.B.B.SİNİN YAPTIKLARINI, YAPACAK TABİ ONUN GÖREVİ,HEM BAYINDIR ÇİÇEK YETİŞTİRMİYORMU KARDEŞİM BUNU DIŞ ÜLKELEREDE PAZARLIYOR İHRACAT YAPIYOR.. O ZAMAN ONLARADA VERMESİNLER SADECE İ.B.B ALSIN TÜM ÇİÇEKLERİ, VARMI BÖYLE BİR MANTIK..PARASINI VERENE ÇİÇEK VERİLİR. ORADA ÜRETİM YAPAN İNSANLAR İDEOLOJİK TAKINTIN TAM AKSİNE ÜRETİMİNİ YAPTIĞI ÇİÇEKLERİ SATMAK EVİNE ÇOLUĞUA ÇOCUĞUNA EKMEK GÖTÜRMEKTEN BAŞAK BİRŞEY DÜŞÜNMÜYORLAR..ONLARIN PARTİSİ YOK. KENDİ İDEOLOJİK DÜŞÜNCELERİNİ O İNSANLARIN ÜZERİNDEN BURADA DEVŞİRME..

Yorumu oyla      17      38  
küçük menderes 7 Haziran 2011 Salı 15:16

Birkaç tane çığırtkanın yaygaraları bir tarafa, İzmir Büyükşehir Belediyesi kırsal kesimdeki üreticilere çok önemli destekler veriyor. Türkiye’de Büyükşehir Belediyelerinde sadece İzmir’de TARIM DAİRE BAŞKANLIĞI VAR. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncelikle Bayındır çiçek üreticileri ile garantili alım sözleşmesi yaparak Bayındır'daki çiçek üreticisinin yüzünü güldürdü. Daha sonra Ödemişli Fidan üreticileri, Tireli süt üreticileri, Urlalı Organik tarım üreticileri ile sözleşme yaptı. Seferihisarlı mandalinacıları mandalinasını aldı. Kırsal kesime önemli miktarda yol, kanal, su, arıtma, otobüs hizmeti götürüldü. Yerel seçimlerde Aziz Kocaoğlu boşuna % 56 almadı. Aynı şekilde CHP’nin İl Genel Meclisi oyu boşu boşuna % 34,5’tan % 50’ye çıkmadı. AKP’nin Belediye Başkanlığı kazandığı tek ilçe olan Bayındır’da insanlar Aziz Kocaoğlu’na minnettar. İnanmayan gidip Bayındır’ı dolaşsın. Özellikle refarandumda % 92 HAYIR çıkan Yakapınar köyünü tavsiye ederim. Gidip halkın ne kadar bilinçlendiğini görsünler, daha sonra da dere kenarında Alabalık yesinler. Dolayısıyla bu bölgede CHP’ye çok ciddi oy kayması var. Oturdukları yerden ahkam kesenler bunun farkında değil. AKP’liler son anda durumun vahametini fark etmişler ki son bir ümitle muhallebici Kadir Topbaş’ı Bayındır’a gönderip biraz çiçek satın alarak Bayındır’lıların gönlünü almaya çalışıyor. DEMEKKİ AZİZ KOCAOĞLU’NUN kırsal kesimdeki üreticiyi destekleme politikası doğruymuş . AKP bunu Kadir Topbaş ile taklit etmeye çalışıyor. HAYDİ, KÜÇÜK MENDERES HALKI AKP’YE DERSİNİ VER.

Yorumu oyla      54      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akarcalı’dan Doğan’a destek
Turgut Özal döneminin ünlü simalarından, Sağlık ve Kültür ve Turizm eski ...
Sayar: 12 Haziran’da iktidara geleceğiz
DP İzmir 2. Bölge genç milletvekili adayı Hakkı Sayar, Foça, Aliağa, Bergama, ...
Vural ve Şahin Diyarbakır esnafını ziyaret etti
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural ile İzmir Milletvekili ...
 
İhsan Aktaş: İzmir çok yorgun görünüyor
Egedesonsöz yazarlarından Cemil Dirim GENAR Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı ...
Güven: Herkese ulaşan, parasız sağlık hizmeti sunacağız
CHP’nin İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Prof. Dr. Hülya Güven seçim ...
Aksünger: Üreticinin baştacı olduğu bir düzen kuracağız
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger, ...
 
Pakdemirli: Küçük esnafın sorunlarına çözüm olacağım
Tire'nin tarihi evleri arasında bulunan Tarihi Semerciler ve Keçeciler ...
Balbay'dan 'İzmir yemini' mektubu
Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan CHP’nin İzmir milletvekili adayı Mustafa ...
‘İktidarın lale devrine MHP son verecek’
Seçim programını sürdüren MHP İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Musavat ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva