HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2011 Salı - 16:43

Günay: Kimsenin oğlu ölmesin

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Şehit yakınlarına şehit yakını olmasına yakışır hizmeti, itibarı göstermek boynumuzun borcudur'' dedi.

Günay: Kimsenin oğlu ölmesin

İZMİR - Günay, İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti. İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da bulunduğu ziyarette şehit yakınları ile görüşen Bakan Günay, uzun süredir derneğe gelme sözü olduğunu, ziyaretin seçim çalışmaları çerçevesinde değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.
    
Şehit ailelerinin millet ve vatan için fedakarlıklar yaptığını belirten Bakan Günay, şunları kaydetti: ''Ana baba için en güzel haber 'çocuğun, oğlun oldu' haberidir. En zor haber de 'çocuğun, oğlun öldü' haberidir herhalde. Siz bu acıyı yaşamış, bu vatan için fedakarlık yapmış aileleri temsil ediyorsunuz. Bu vatan, bu millet sizin için ne yapsa azdır. Çocuklarınız dinimiz, vatanımız, milletimiz için en yüksek sıfata erişmişler, şehit olmuşlar. Bu Şehit Kanunu'nun üzerindedir. Şehit yakınlarına şehit yakını olmasına yakışır hizmeti, itibarı göstermek boynumuzun borcudur.''
    
Günay, şehit kardeşine iş bulmanın devletin görevi olduğunu anlatarak, şöyle devam etti: ''Referandum Eylül'de yapıldı, Meclis Ekim'de açıldı. Referandumdan sonra Meclis 3 ay görev yaptı, acil işleri çıkardı, bütçe görüşmeleri oldu. Millete taahhüdümüz var, bu düzenlemeleri yapacağız. Şehit yakınlarına, eşi çocukları, kardeşine, ailesine, geride kalanına, bizim oğlumuz, evladımız, babamız, kardeşimiz bu vatan için, bu millet için canını verdi ama bu millet değerini biliyor dedirtmek, bunun düzenlemesini yapmak boynumuzun borcudur.''
    


''KİMSENİN OĞLU ÖLMESİN''

Devletin, şehit yakınlarına her türlü desteği sağlama gücünün olduğunu belirten Bakan Günay, şunları söyledi: ''Şehit yakınlarının istekleri çok makul, devletimiz bu ailelere borçludur. Bir aile bir vatana başka ne verebilir, evladından daha değerli ne var aile için? Milletçe bunun farkındayız. Biz de istiyoruz bu acılar devam etmesin. Vatani görevini yaparken doktor, asker, öğretmen ölmesin. İşsiz, perişan, bilinçsiz dağa çıkmış olanların da ana babası var. Ana baba gözyaşı akarken o tarafta, bu tarafta ayırım olmaz. Kimsenin oğlu ölmesin istiyoruz. İster vatana görev yaparken, ister kör inancın arkasında ama kimsenin çocuğu ölmesin, anne babası ağlamasın, kızları dul kalmasın, bu acılar sona ersin.''
    
Bakan Ertuğrul Günay, yoksul evde kavganın bitmeyeceğini, huzurun sağlanması için ekmeğin bollaşması gerektiğini, ülkede veriminin, gayri safi milli hasılanın artmasını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
    
''HER ŞEY BU ÇOCUKLARA FATURA EDİLDİ''
Türkiye'nin ''artık 2000'lerin Türkiye'si olmadığını'' mesafe alındığını dile getiren Günay, ''Demokrasi, açılım olsun, herkes inançlarını söylesin, kardeşçe yaşayalım. Herkes onuruyla ayakta dursun, bu ülkeyi ayağa kaldıralım. Geçmiş yıllarda bunlar ihmal edildi. Her şey bu çocuklara fatura edildi, 6 ay askerlik eğitimi almış çocuk dağlara gönderildi. Onlarla çözülmeye çalışıldı, bu mümkün değil. Terörle mücadele düzenli askerin işi değil'' dedi.

Muğla'da bir şehit cenazesi sırasında yaşadıklarını anlatan Bakan Günay'ın gözleri doldu. Şehit babasının sükunetini anlatırken duygulanan Bakan Günay, ''Askerlik görevinin bitmesine 8-10 gün kala şehit olmuş. Babası keşke benim canımı alsalardı diyor. Gözyaşı dökmeden, heykel, anıt gibi bir duruşu vardı. Biz borçluyuz bu ailelere biliyorum. Hakkınızı helal edin'' şeklinde konuştu.

İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, üç kardeş olduklarını ve kendisi gibi kardeşlerinin de birer çocuklarını şehit verdiğini söyledi. Şehit yakınlarının şehit kanunu çıkarılmasını beklediğini, şehitlerin ikinci çocuklarının da devlette işe yerleştirilmesini istediklerini belirten Yavuz Alphan, Bakan Günay'a bir dosya sundu.
    
Yavuz Alphan, halk oylamasına sunulan 10. maddenin şehit yakınlarını da ilgilendirdiğini, bu maddenin bir an önce yasalaşması için Bakan Günay'dan yardım beklediklerini dile getirdi. Alphan, şehitlerin fotoğrafları ve hayat hikayelerinin anlatıldığı ''Gülistandan bir demet gül'' kitabını Bakan Günay'a hediye etti. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül: Çatışmaya girene de gazeteci demeyin
Cumhurbaşkanı Gül, tutuklanan gazeteciler arasında bulunan bazı kişilerin ...
Arınç: Çevik Bir telefonla talimat verdi
Başbakan Yardımcısı Arınç, 28 Şubat sürecinde Çevik Bir'in dönemin YÖK ...
Boztepe’den Yüksel’e ‘davet’ öpücüğü
Bir derneğin kuruluş yemeğinde karşılaşan eski dostlar AK Partili Hüsnü ...
 
Günay'dan tartışma yaratacak yeni sözler
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karabağlar’da mobilya üreticilerine ...
'Kendi evimizde kiracı olduk!'
AK Parti iktidarının kendi partisinden olmayan belediyelere yatırım yapmadığı ...
Bayındır’da çiçeğe siyaset bulaştı
CHP ve AK Parti arasında gövde gösterisine sahne olan Bayındır’da siyasi ...
 
Akarcalı’dan Doğan’a destek
Turgut Özal döneminin ünlü simalarından, Sağlık ve Kültür ve Turizm eski ...
Sayar: 12 Haziran’da iktidara geleceğiz
DP İzmir 2. Bölge genç milletvekili adayı Hakkı Sayar, Foça, Aliağa, Bergama, ...
Vural ve Şahin Diyarbakır esnafını ziyaret etti
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural ile İzmir Milletvekili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva