HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2011 Salı - 14:11

'Kendi evimizde kiracı olduk!'

AK Parti iktidarının kendi partisinden olmayan belediyelere yatırım yapmadığı görüşünü savunan CHP’li üç ilçe belediye başkanı basın toplantısı düzenledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ören yerlerinin özel şirketlere ihale edilmesini eleştiren Başkanlar, 'kendi evimizde kiracı olduk' dedi.

 Kendi evimizde kiracı olduk!

Fırat Soylu/Egedesonsöz - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitinginde söylediği “Tayyip Erdoğan hiçbir belediyeye adaletsizlik yapmamıştır. İspat etsinler, ben bu görevi bırakırım” sözlerine yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ardından bir açıklama da CHP’li ilçe belediye başkanlarından geldi. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP’li Çeşme, Selçuk ve Bergama Belediye Başkanlarının hedefinde AK Parti ve İzmir adayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay vardı.
 
SUSAM: HERKES DAHİL TURİZM
İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan CHP İzmir Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, “Halkın iktidarında projelerin iktidar tarafından engellenmediği, ‘her şey dahil değil, herkes dahil’ sloganıyla bir turizm politikası güdeceğiz. Lokantacısından, köylüsüne, tarihi dokusundan, turizm acentelerinden, rehberlerine kadar, esnafına, otelcisine kadar herkesin işbirliğinde, desteğinde bir turizm gerçekleştireceğiz. İzmir’i marka kent ve dünyanın yıldızı yapmaya kararlıyız” dedi.
 
“KENDİ EVİMİZDE KİRACI OLDUK”
AK Parti’nin 35 İzmir 35 proje başlıklı seçim bildirgesinde önemli bir yer tutan Selçuk’un Belediye Başkanı Vefa Ülgür ise, iktidarın uygulamaları sonucunda kendi ilçelerinde kiracı durumuna düştüklerini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın İlçe sınırları içerisinde kalan ören yerine girişleri özel şirketlere ihale ettiğini, bu yüzden belediye olarak ilçeye misafir gelen yabancı konukları bile ören yerlerine bilet alarak götürdüklerini söyleyen Ülgür, geçtiğimiz ay Saint Jean Kilisesi’nde düzenlenen ayine katılmak üzere ilçeye gelen 85 misafir için 85 bilet aldıklarını anlattı.
 


BELEDİYE BARTHALOMEOS İÇİN BİLET ALDI
Yunanistan’ın Dion Kenti’nden Selçuk’a misafir gelen ve Fener Rum Ortodoks Patriği Barthalomeos’un da içinde yer aldığı belirten Ülgür, “Bu biletler Saint Jean’a giriş biletleridir. Bu biletlerin bir tanesi dünyanın en önemli dini liderlerinden Barthalomeos’a, bir tanesi Atina Ankara Başkonsolosuna aittir, bir tanesi kardeş şehrimiz Katarina şehrinin Dion Belediye Başkanına aittir. Bunun anlamı şudur. Bizi kentimizde kiracı yaptılar. Bizi kentimizde kiracı yaptılar. İzmirlileri İzmir’de evlerinde kiracı yapmaya çalışıyorlar. Kültür ve Turizm Bakanı kim olursa bizi dikkate alsın” dedi.
 
İZMİR İÇİN HAYALLERİ YOK
Selçuk’a dokuz yıldır gerekli yatırımları yapmayan AK Parti iktidarının, şimdi Efes’e deniz getirme sözü verdiğini de söyleyen Başkan Ülgür, söz konusu projenin geçmiş dönemde Belediye tarafından planlandığını ancak Bakanlık tarafından iptal edildiğini söyledi. Ülgür, “Selçuk’a gelirken Menderes nehrinin kirlilik zehir aktığını hepiniz bilirsiniz. İktidar mensuplarına sormak istiyorum Büyükşehir Belediyesi arıtma yaparken Çevre İl Müdürlüğü bunu görmüyor mu? Kültür Bakanı bu kirlilik taşıyan nehri görmüyor mu? 1 milyon’dan fazla turist köy alan başka yer var mı? Bu yol, Turizm Bakanlığını Ulaştırma Bakanlığını ilgilendirmez mi? Metro hattı Selçuk’a kadar gelecekti. Bu Binali Yıldırım tarafından dillendiriliyor. Çocuk mu kandırıyorlar. Bunun ihalesi yapılmadı mı? Torbalı’dan sonra alt geçit yok, tünel yok. Neden çıkarıldı? İzmir ile ilgili hayalleri yok” diye konuştu.
 
GÖNENÇ: CHP GENİLİNCE DESTEK KESİLDİ
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; hükümettin CHP’li belediyelere ayrımcılık yaptığını savundu. 1937 yılından beri yapılan Geleneksel Bergama Kermesi’nin 2009 yılına kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık tarafından desteklendiğini ancak 2009 yılında belediyenin CHP’ye geçmesinin ardından bu desteklerin sona erdiğini söyleyen Gönenç, “Belediyeler arasında ayrımcılık yapmıyoruz diyorlar. 2009 yılına kadar Kültür Bakanlığı ve Başbakanlık tanıtım fonundan yardım alınan Kermes, şimdi destek alamıyor. Gerekçesini sorduğumuzda, ‘Projeniz fon kurulu tarafından gündeme alınmamıştır’ diye yazı gönderdiler” dedi.

2009 yılında Belediye Başkanlığı’nın AK Parti’den CHP’ye geçmesiyle iktidarın Bergama’ya bakışının da değiştiğini söyleyen Gönenç, iktidarın hiçbir kimseye şaşı bakmaması gerektiğini belirtti. Gönenç, “İktidar partisinin belediye başkanı olmayı özlüyorum” diyerek 12 Haziran seçimlerinde CHP’nin iktidar olması dileğinde bulundu.
 
TÜTÜNCÜOĞLU: 300 MİLYON DOLAR ENGELLENDİ
Toplantıya katılan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da ilçeye yapılacak 300 milyon dolarlık yatırımların hükümet tarafından engellendiğini savundu. Tütüncüoğlu, şöyle konuştu:
“110 bin araziyi turizm alanı ilan ettiler ama o günden bu güne tek bir plan yapmadılar. Cumhurbaşkanı 60 milyon dolarlık yatırım için geliyor ama Çeşme’de 300 milyonluk yatırım, bilirkişi raporuna dayanılarak mahkeme tarafından iptal ediliyor. Bilirkişi gönderiyorlar üç kişi. Sorduğunuz zaman hukuk şubemiz atlamış diyorlar” diye konuştu. Bakan Günay’ın, ecrimisil sorununun altı yıl önce kaldırılacağı sözünü verdiğini de belirten Başkan Tütüncüoğlu, iptal edilen içki yasağı ve gürültü yasalarının da turizmi baltaladığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sizlere acıyorum 7 Haziran 2011 Salı 15:30

Siz sayın chp li belediye başkanları sizlere acıyorum.çıkarın şu gözlükleriniz,dünyaya ve izmire çıplak gözle bakın.görün etrafınızda yapılan güzellikleri.ve diyorumki;düşün izmirin sırtından düşünki izmir layık olduğu yere gelsin.EXPO için fransaya dahi gitmiyorsunuz,daha sizden ne bekliyelimki.UYAN EY İZMİR HAZİRANDA SERS VERELİM ŞUNLARA.

Yorumu oyla      20      14  
ibrahim 7 Haziran 2011 Salı 15:26

anlaşılan oki chp korkmaya başlamış izmirde ak parti bu dönem izmiri sallıcak rahat olun

Yorumu oyla      19      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır’da çiçeğe siyaset bulaştı
CHP ve AK Parti arasında gövde gösterisine sahne olan Bayındır’da siyasi ...
Akarcalı’dan Doğan’a destek
Turgut Özal döneminin ünlü simalarından, Sağlık ve Kültür ve Turizm eski ...
Sayar: 12 Haziran’da iktidara geleceğiz
DP İzmir 2. Bölge genç milletvekili adayı Hakkı Sayar, Foça, Aliağa, Bergama, ...
 
Vural ve Şahin Diyarbakır esnafını ziyaret etti
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural ile İzmir Milletvekili ...
İhsan Aktaş: İzmir çok yorgun görünüyor
Egedesonsöz yazarlarından Cemil Dirim GENAR Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı ...
Güven: Herkese ulaşan, parasız sağlık hizmeti sunacağız
CHP’nin İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Prof. Dr. Hülya Güven seçim ...
 
Aksünger: Üreticinin baştacı olduğu bir düzen kuracağız
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger, ...
Pakdemirli: Küçük esnafın sorunlarına çözüm olacağım
Tire'nin tarihi evleri arasında bulunan Tarihi Semerciler ve Keçeciler ...
Balbay'dan 'İzmir yemini' mektubu
Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan CHP’nin İzmir milletvekili adayı Mustafa ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva