HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2011 Pazartesi - 18:00

Bahçeli: ‘Erbil’den abimiz gelmiş’ sandılar

MHP lideri Devlet Bahçeli, K.Irak Kürt Yönetimi lideri Barzani’nin ziyaretine tepki gösterdi. Grup Gündoğarken’in şarkısının “Erbil’den abimiz gelmiş” gibi algılandığını savunan Bahçeli, “Hükümet atılan adımları paylaşmıyor” dedi.

Bahçeli: ‘Erbil’den abimiz gelmiş’ sandılar

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde partililerle bayramlaştı.
 
Bahçeli, yaşanan deprem felaketi ve 2 bayram arasında artan terör olayları nedeniyle Kurban Bayramı'na buruk girildiğini söyledi.
 
Bahçeli, 2 bayram arasında terör olaylarında aşırı bir tırmanmanın olduğunu, çok sayıda asker ve polisin hayatını kaybettiğini söyledi.
 
Hükümetin terörle mücadelede kesin sonuç alabilecek tedbirler ortaya koymasını da isteyen Bahçeli, ''Halkın verdiği destek ve meclisin verdiği yetki tezkeresi ile örtüşerek, terörün kökünü mutlaka kazımalıdır'' dedi.
 
Bugünkü hükümetin terörle mücadele konusunda ''bir acziyet'' içerisinde olduğunu öne süren Bahçeli, şunları kaydetti:
 
''Grup Gündoğarken'in üyesi çok önemli sanatçı İlhan Şeşen'in bestelemiş olduğu Ankara'ya abim gelmiş şarkısının, bugün Erbil'den abimiz gelmiş gibi algılayarak, bugünkü iktidar büyük bir sevinç duyduğunu görüşmelerle de önemli adımlar attığını kamuoyuyla paylaşmaya çalışmaktadır. Bu sebeple de ben bugünkü iktidarın son bayram arifesinde yapmış olduğu görüşmeleri şiddetle kınıyoruz. Irak Merkezi yönetimi dururken, sözde Kuzey Irak'ta oluşmuş olan bir yönetimi esas alarak, onunla terörle mücadele de ortak payda arayışını yanlış buluyoruz.
 
Barzani ziyarette bir yeri de eksik bırakmıştır. Kareyi tamamlaması gerekirdi. Sayın Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşmesini sağlayarak, bayramını Erbil'de geçirmek isteyen kişi, ağabeyleriyle geldi diye sevinen insanlara karşı emmi oğlunu da İmralı'da ziyaret etmesi gerekirdi. Onu yapmadan geri dönüyor. Dolayısıyla bir arabulucu sıfatı taşıdığını kendisi ifade ediyor. Böylelikle de arabuluculuk görevini yerine getirmenin huzuru ile Erbil'e dönüyor. Erbil ziyaretleri durdurulmalı. Irak hükümeti muhatap alınmalıdır. Irak hükümetini muhatap almak demek ABD'ye terörle mücadeledeki kararlılık bir kez daha ifade etmek, duyurmak demektir. Bu sivrisineklerle uğraşacağı yerine çok sayıda verdiğimiz şehitler karşısında ABD'ye Türk milletinin şuurunu ve kararlılığını bir kez daha ifade etmeli ve şunu demeli: Kuzey Irak'taki terörün arkasından elinizi çekin.”
 
Bahçeli, ''Bugün bayramın ikinci günü yine tekrar ediyorum. Kararlı, samimi , terörle mücadelede alacağınız her türlü tedbirin arkasında MHP'nin duracağını da biliniz'' dedi.
 
VAN’DAKİ DEPREM
Van'daki depremde hayatını kaybedenlere baş sağlığı yaralılara da acil şifalar dileyen Bahçeli, Bahçeli, şunları kaydetti:
 
Alt yapı gözden geçirilmeli, bugün için geçici konutlar kalıcı konutlara dönüşebilecek kısa süreli planlama ile hayata geçirilmeli ve oradaki her insanımızın ev ihtiyacı karşılanarak tekrar kardeşliğimizin perçinleşmesi, milletçe bu yaranın sarılması gerektiği düşüncesindeyiz. Bizi burada sevindiren en önemli husus, Van'da meydana gelen deprem karşısında milletimizin aşırı duyarlılığı ve Türkiye'nin her ilinde, bölgesinden bin yıllık kardeşliğin şuuru ve ruhuyla hareket edilerek oradaki kardeşlerimizin yanında olma başarısını göstermiş olmasıdır. Bu sebepten dolayı MHP olarak tebriklerimiz ve şükranlarımızı sunmak istiyorum.''
 
TUTUKLU VEKİLLER
Bir gazetecinin, ''Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın tutuklu vekillerin serbest bırakılması'' yönündeki açıklamalarını sorması üzerine, Bahçeli, ''Bülent Arınç Bey'in, millet iradesiyle seçilmiş milletvekillerinin Silivri'de tutuklu kalmasına karşı göstermiş olduğu bu duyarlılık,MHP'den de genel kabul gören bir duyarlılıktır. Bir bayram konuşması olarak yapılmadığı kabulü ile harekete geçmesini istiyoruz'' dedi.
 
YENİ ANAYASA
Anayasa'nın değiştirilemeyecek maddelerinin değiştirilmesinin gündeme gelmesi halinde MHP'nin tavrının ne olacağının sorulması üzerine de Bahçeli,''MHP'nin kırmızı çizgiler olarak adlandırılan milli devlet, üniter yapı, toprak bütünlüğü ve bin yıllık kardeşliğine dayalı kararlı tutumu, aynen sonuna kadar devam edecektir. Burada herhangi bir şart altında taviz vermemiz mümkün değildir. Arkadaşlarımızda bu kararlılıkla TBMM'de oluşan uzlaşma komisyonunda çalışmalarını sürdürmektedirler. Önümüzdeki günlerde inşallah bunların hepsini göreceğiz'' ifadelerini kullandı.
 
BEDELLİ ASKERLİK
Bahçeli, bedelli askerlikle ilgili bir soruya da, ''Henüz daha netleşmiş bir çalışma ortaya konmamıştır. Basından edindiğimiz bilgiler vardır. Ancak bedelli askerlikle ilgili düşüncelerimizi geçmiş dönemlerde ifade etmiştik. Genelkurmay ile hükümet arasında bu konuda bir uzlaşma sağlanmalı, Genelkurmayın personel rejimine uygun hareket edilerek, neyin ne kadar olması gerektiğinde bir karara varılmalı. Hangi karar alınırsa alınsın, şehitlerin çok sayıda arttığı bir dönemde kamu vicdanı zedelenmemeli. Türk Milleti rahatsız edilmemelidir'' yanıtını verdi.
 
‘TWITTER’I TAKİP ETMİYORSUNUZ GALİBA’

Bir gazetecinin, ''N.Ç. davasına ilişkin düşünceniz nedir?'' sorusuna da Bahçeli, ''Siz, Twitter'ı takip etmiyorsunuz herhalde. Yargı mensuplarının da kamu vicdanını rahatsız eden konularda duyarlı olmaları lazımdır. Karardan dönmek de fazilet ve erdemdir'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydoğan: İzmir köpek dolabına sokuldu
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan ...
Kılıçdaroğlu Mehmetçik’le bayramlaştı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi ve CHP heyetiyle Koçkıran Sınır Karakolu'nda ...
Erdoğan'dan çok sert KCK çıkışı!
"KCK'yı bilmeden yapılan açıklamalar teröre destektir. Biz gerçekleri ...
 
Bakan, 81 ilden 76'sını değiştirdi
AK Parti’nin yeni kurduğu bakanlıklardan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda, ...
AK Partili vekilden duble yol benzetmesi
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde ...
AK Parti, DSP bayramlaşmasında gerginlik
AK Parti’yle bayramlaşmaya giden DSP heyeti içinde gerginlik yaşandı. ...
 
Kılıç: Terörün dış destekleri mutlaka kesilmelidir
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, terörün dış finansman ...
İşte CHP İl Başkanı Bayır hakkında bilinmeyenler
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, 35 yıl önce İzmir’in en iyi panjur ustalarından biriydi.
Başkan Akay, bilinmeyenleri anlattı
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay 55.doğum gününde verdiği röportajda ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva