HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2011 Pazartesi - 16:49

Aydoğan: İzmir köpek dolabına sokuldu

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “İzmir son zamanlarda bir köpek dolabına sokuldu” dedi.

Aydoğan: İzmir köpek dolabına sokuldu

FATİH YAPAR/ Egedesonsöz - CHP İzmir İl Başkanlığı’nın bayramlaşma töreni Ahmet Piriştina Kent Arşiv Müzesi’nde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı bayramlaşma törenine Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam ve Hülya Güven,  İl Başkanı Tacettin Bayır Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Bayramlaşma töreninden fotoğraflar için tıklayınız
 
İzmir’de CHP’nin başarısının örtüldüğünü ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aydoğan, oylarda meydana gelen artışın kaybolduğunu söyledi. Bu durumun bilinçli ve sinsi bir şekilde yapılan propaganda ile gerçekleştirilmeye çalışıldığını anlatan Aydoğan, “Millete CHP’nin zayıfladığı enjekte ediliyor. İzmir’de CHP her zamankinden güçlüdür. Biz bu bilinçle bu şehri kimseye teslim etmeyiz. Lütfen çok dikkatli olalım. Partimizin kavgada gürültüde imajı yanlış. Son günlerde yaşanan çok basit bir olay var. Bazı arkadaşlarımızın CHP’de bir tüzük hakkını kullanarak imza toplamasını ne biçim lanse ettiler. Bu durumda hiçbir yanlışlık yok. Biz başıbozuk takımı değiliz ki. Biz, bu ülkeyi kuran partiyiz. Bizim tüzüğümüz programımız var. Bir imza meselesini yüzlerce defa halkın önüne ‘CHP’de kavga var’, CHP bitiyor’ diye getirdiler. Türkiye’de iktidarda olan en büyük aynı zamanda siyasi CHP Grup Başkanvekiliyim. Bizim gurubumuzdan bu süreçte çıt çıkmadı. Ne kavgası? Nereden çıkarıyorlar bunu? Tek vücut olarak başkanıyla üyesiyle bu süreci geçtik. Artık bunlar unutuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm bu süreçleri geçtik. Biz bir siyasi partiyiz” dedi. Aydoğan, hükümetin limanları bile sattığını ifade ederek, “Atatürk’ün Samsun’a çıktığı liman bile artık yok. Bir İzmir kaldı o da gidiyor ve satılıyor. Hiç şekilde karamsarlığa kapılmayın. Sokaktaki 4 seçmenden biri bize oy verdi. İkisi verdiği zaman tek başına iktidarız. Herkesin getirdiği bir kişi bizi iktidar yapar. Hiçbir şekilde yorulmayacağız, yılmayacağız” ifadelerini kullandı.
 
İLÇENİZE SAHİP ÇIKIN
İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı ve ilçe başkanlarının cansiperane bir şekilde halkın yararı için çalıştığını anlatan Aydoğan, “Belediye başkanları 3-5 zengin yaratmak için çalışmaz. Bize eleştiri getiriyorlar ama onların istediğini yapacak belediye başkanları yok. Halkın istediğini yapacak belediye başkanlarımız var. Ben hepsine inanıyorum güveniyorum ve ilçe teşkilatlarımızı buradan uyarıyorum. İlçenize sahip çıkın. İyi ilçe teşkilatları kuranlar iyi il teşkilatları kurarlar. İyi il teşkilatlarından iyi genel merkez çıkar. Öncelikle ilçelerinize sahip çıkın ve güçlü tutun. Güçlü ilçeler güçlü iktidarlar getirecektir” dedi
 
AKAN KANIN SORUMLUSU AKP
Kurban Bayramı’na terör saldırıları ve deprem nedeniyle buruk bir şekilde girdiklerini anlatan İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “12 Haziran seçimlerinden sonra gittiğimiz her toplantıda Türkiye’nin en önemli sorununun terör ve işsizlik olduğunu gündeme taşımıştık. Henüz terörde bu kadar can kaybının yaşanmadığı dönemlerdi. Ellerinin tersiyle o günde bu önerilimizi itmişlerdi. Bugün de aynı aymazlıkla anlayışsızlığı sürdürüyorlar. AKP Türkiye’de Kürt sorununu çözmek istemiyor. Terör sorununu bitirmek istemiyor. Türkiye’de akan kanın sorumlusu başta başbakan olmak üzere AKP hükümetidir. Depremde hayatını kaybedenlerin sorumlusu da hükümettir. Yoksulluğu çözmek istemediği gibi terör konusunu da çözmek istemiyor. Seçim öncesi terör örgütüyle pazarlığa oturdular. Onlara ‘ne olur geçici olarak silahları bırakın’ dediler. Terör örgütleriyle bunu konuştular. Çok doğaldır ki seçim öncesi duran terör nedeniyle bu sene 200 e yakın evladımızı kaybettik. Seçim öncesi terör örgütlerine bile verdiği sözü tutmayarak Kürt meselsini çözemezsiniz” dedi. Yüksel, üç ay önce deprem fonunda biriken paraların hesabını mecliste sorduğunu halen daha yanıt alamadıklarını söyledi.
 
İZMİR’İ YIKMAK İÇİN GELİRSİNİZ
Kürsüden ‘nerede Mustafa Balbay, nerede bizim milletvekillerimiz?’ diye bağıran Yüksel, “İzmir’de Mustafa Balbay’a verilmiş 563 bin kişinin oyu var. Bu oylara saygı göstermeyen hükümeti meşru bir hükümet sayamayız. Depremden sonra ‘kentsel dönüşüm’ diye bağırmaya başladılar. Depremden sonra ‘İzmir’den başlayacağız’ diye seslendiler. Siz zaten ancak İzmir’i yıkmaya gelirsiniz. Ama bizim yerel belediyelerimiz İzmir’ imar etmek için buradalar. İzmir’in kentsel dönüşümü ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği 10 proje Bakanlar Kurulu’nda bekliyor. Üç tanesi Roman Açılımı kapsamında olan projeler demetini halen daha gündeme taşımadılar. Bu hükümet İzmir’i sadece yıkmakla tehdit ediyor. Sözde İzmir’de kaçak yapılar çoğunluktaymış. Kaçak yapı oranı İstanbul’da yüzde 72, Ankara’da yüzde 60 iken bu oran İzmir’de yüzde 50 oranında. Öncelikle bu tespitin yapılması gerekiyor. Biz İzmir’de ‘kentsel dönüşüm yapmayalım’ demiyoruz. Aksine projelerin onaylanmasını istiyoruz” dedi. 
 
DİLERİM BAYRAMLAR YASAKLANMAZ
İl Başkanı Tacettin Bayır törende yaptığı konuşmada, ülkenin terör ve deprem karşısında bölünmediğini söyledi. Türkiye’nin dayanışma ve birlik sayesinde bugünlere geldiğini anlatan Bayır, “ Biz, tasada ve kıvançta ortağız. Birlikte üzülür birlikte seviniriz. Biliriz ki bayramlar dayanışmadır, kardeşliktir, birliktir. Dileriz ki temel hak ve özgürlüklerin eksiksiz kullanıldığı dil, din, cinsiyet, ırk, mezhep, ayrımının gözetilmediği yasaklanmayan nice bayramlar olsun” dedi.

İMZACILAR KATILMADI
Öte yandan Belediye başkanları ve ilçe başkanlarının düşük katılım gösterdiği bayramlaşma törenine İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek için imza toplayan muhaliflerin büyük bölümü gelmedi. Eski İl Başkanı Kemal Karataş gibi isimler de konuşma bölümünden sonraki bayramlaşma bölümüne katılmadı. Karataş, “Tatsız tuzsuz bir bayramlaşma töreninde duramazdım. Bayramlaşma değil bana göre taziye eviydi” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet akın 7 Kasım 2011 Pazartesi 18:08

sırrı başkan neden bahsediyor. uzaydanmı.hangi ile belediye başkanı halkın arasında. onların halk diye bir sorunu yokki.bütün başkanlar belediyelerini ak partililere actılar. chp lilerden fazla ak partililer calışıyor. chp lileride emeklisin diye işten cıkarıyorlar. artık oylarıda ak partililerden alırlar.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Mehmetçik’le bayramlaştı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi ve CHP heyetiyle Koçkıran Sınır Karakolu'nda ...
Erdoğan'dan çok sert KCK çıkışı!
"KCK'yı bilmeden yapılan açıklamalar teröre destektir. Biz gerçekleri ...
Bakan, 81 ilden 76'sını değiştirdi
AK Parti’nin yeni kurduğu bakanlıklardan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda, ...
 
AK Partili vekilden duble yol benzetmesi
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde ...
AK Parti, DSP bayramlaşmasında gerginlik
AK Parti’yle bayramlaşmaya giden DSP heyeti içinde gerginlik yaşandı. ...
Kılıç: Terörün dış destekleri mutlaka kesilmelidir
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, terörün dış finansman ...
 
İşte CHP İl Başkanı Bayır hakkında bilinmeyenler
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, 35 yıl önce İzmir’in en iyi panjur ustalarından biriydi.
Başkan Akay, bilinmeyenleri anlattı
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay 55.doğum gününde verdiği röportajda ...
Akay, il personeliyle bayramlaştı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkanlığı bünyesinde çalışan ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva