HABERLER>POLİTİKA
6 Kasım 2011 Pazar - 13:44

Başkan Akay, bilinmeyenleri anlattı

AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay 55.doğum gününde verdiği röportajda bilinmeyen yönlerini anlattı.

Başkan Akay, bilinmeyenleri anlattı

İZMİR – AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 55.yaş gününde DHA’dan Elif Demirci’ye ‘Ömer Cihat Akay’ı anlattı. Sohbet zaman zaman ister istemez İzmir’e ve siyasete de kaydı…

Ballıkuyu’da üç kardeşin sobanın yanındaki leğende her akşam sırayla yıkandığı, yemekte aynı tabağın kaşıklandığı, terzi babanın yanında pantolan ceket sökerek geçen çocukluk yılları, gençlikte yerini edebiyat, spor ve siyaset dolu yıllara bıraktı. Üniversitede babasının istediğiyle yazdığı 30. tercihi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı. Fikir dünyası, Mevlana ile gelişti. Necip Fazıl da okuyor Can Yücel de. Ahmet Özhan da dinliyor, Ahmet Kaya da. 45 yaşında 110 kiloyla Bali Adaları’nda bungee jumping, Fas ve Kenya’da safari yaptı. Partisinde yeniden aynı görevi sürdürmek isteyen Akay, 2014 yerel seçimleri için de gerçekçi konuştu: “İşimiz kolay değil”

Terzi babanın yanında
Terzi baba, ev kadını annenin üç çocuğundan ikincisi olarak doğdu. 25 yaşına kadar çöpün eşeklerle toplandığı, yolların çamurla kaplı, gece yarılarına kadar hortumla su alınan tek çeşmeli Ballıkuyu’da yaşadı. Dört odalı bir evin ortasındaki salonda sobanın yanına kurulan leğende üç çocuk her akşam yıkanırdı. Altı yaşından itibaren her gün Ballıkuyu’dan, Bit Pazarı’na yürüyerek babasına sefertasıyla yemek taşıdı. Her akşam eve dönerken elini tuttuğu babasından namaz surelerini, çarpım tablosunu öğrendi. Terzi babanın iyi giyinmeye her zaman meraklı olan oğlunun o yılları pantolon ve ceket sökmekle geçti.

Lisede aktif siyaset
İlk ve orta sınıf başkanlığı ile geçen yıllar, Atatürk Lisesi’nde Edebiyat ve Beden Eğitimi Spor kulüpleri başkanlıklarıyla sürdü. Basketbol, voleybol, atletizm yaptı. O yıllarda baba Mazlum Akay, Milli Nizam Partisi’ni İzmir’de kurdu. Ardından Milli Selamet Partisi’nde il başkan yardımcılığı yaptı. Aktif siyasetin içinde olan babadan etkilenerek, Milli Türk Talebe Birliği, Milli Gençlik Vakfı ve Akıncılar Teşkilatı ile siyasete başladı.
 
Eşini annesi buldu
Polis olmak istedi, mülakatta elendi, havacılık okulunda yazılı sınav notu yüksek olmasına rağmen sol kulağındaki rahatsızlık nedeniyle pilot olamayacağı söylendi. Üniversite sınav tercih formunu tıp, siyasal bilgiler, dil tarih ve coğrafya fakülteleriyle doldurdu. Boş kalan son tercihine babası Erzurum’daki ilahiyat fakültesini yazmasını istedi. Son tercihini kazanarak girdiği fakülteyi çok severek okudu.
Fakültenin son yılında annesi Cevriye Hanım’a evlenmek istediğini söyledi, kendisine uygun bir eş bulmasını istedi. Serpil Hanım’la 8 Kasım 1981’de evlendi. Elif, Büşra ve Mücahit adlarında üç çocuğu oldu.
Evlendikten sonra bir süre baba mesleğini sürdürdü. 1993- 2001 arasında inşaat malzemeleri sattı. Ancak 2001 kriziyle ticareti bıraktı. Üst düzey yöneticiliğe Ülker’de başladı. Halen İzmir’de kent mobilyaları yapan bir fabrikanın pazarlama şirketinin ortağı ve genel müdür yardımcısı.
 
VE İŞTE AZ BİLİNENLERİ
44 metreden bungee jumping
1992 yılında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) kurdu, altı yıl başkanlığını yaptı. MÜSİAD’lı yıllarda dünyayı gezdi. Fas ve Kenya’da safari, Bali Adaları’nda bungee jamping yaptı. Akay, o yılları şöyle anlattı: “Fas ve Kenya’da safari yaptım. Bali Adaları’nda bungee jamping yaptım. 45 yaşında 110 kiloluk bir adamdım ve 44 metreden atladım. Adam bana ‘gözünü kapat kollarını aç ve atla’ dedi. Adrenalin için bunu denedim. Sidney’de köpek balıklarıyla meşhur körfezde yüzdüm. Prinhalarla dolu denizde sal kullandım, Amazon ormanlarına girdim, Fas dağlarında çölün ortasında kıl çadırda kaldım.”
Fikri gelişiminde Mevlana ve Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nden etkilendi. “Müziğin ve sanatın siyasete olmaz” anlayışıyla Selda Bağcan, Ahmet Kaya, Cem Karaca da dinledi, Can Yücel ve Nazım Hikmet de okudu.
 
POLİTİKADAN KONUŞALIM
İzmir’de başarılıyız
Siyaseti ‘insan yönetme sanatı’ olarak gördü. Ak Parti İzmir İl Başkanlığı görevinin egosunu yükseltmediğini savundu. Kendisini başarılı bulduğunu belirterek, “Seçimden 10 ay önce 40-50 bin kişiyle miting yapılmıştı. Biz 200 bin kişiyle yaptık. Partinin İzmir’de yüzde 28 oyunu yüzde 37’ye çıkardık.İzmir’e katkı yaptığımızı düşünüyorum. Bunu teşkilatla başardık” dedi.
 
Ağabeyliğe devam
İzmir’de 24 Kasım’da başlayacak ilçe kongrelerinin ardından il başkanlığına aday olacağını dile getirerek, “Bize bu görevi veren irade, il başkanı olarak atadı. 10 ayda iyi ve başarılı bir sınav verdik. İzmir, Ak Parti rüzgarını arkasına almıştır. Teşkilatlara ağabeylik yapacak insanın bu göreve devam etmesinden yanayım. Eksiklerimiz vardır mutlaka iyinin düşmanı daha iyidir. İl kongresi sürecinde teşkilatlarımız inşallah bizim arkamızda olacak ve bize bu görevi devam ettirecektir. İl Kongresinde inşallah tekrar aday oluruz” dedi.
İzmir’de 2014 yerel seçimlerinin zor geçeceğini söyleyerek, “2014 kolay olmayacak. Zor bir seçim olacak. Yapacağımız çok işler var. Haziran seçimlerinden sonra ‘Biz 2014’ü alacağız’ diyemeyiz. 2014’ü zorlamaya gayret edeceğiz ama işimiz kolay değil” dedi.
 
TÜBİTAK’TAN ÖDÜL ALDI AMA TÜRBANI NEDENİYLE OKUYAMADI

Ömer Cihat Akay’ın 30 yıllık eşi Serpil Akay, İzmir Kız Lisesi son sınıftayken TÜBİTAK’ın açtığı yarışmada matematik dalında Ege Bölgesi üçüncüsü oldu. Aynı yıl Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandı. Ancak 12 Eylül 1980 ihtilali sonrası ülkedeki gerginlik nedeniyle başı örtülü olduğu için okuyamadı. 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü’nü devam zorunluluğu olmadığı için bitirdi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YORUMCU 7 Kasım 2011 Pazartesi 10:51

Sayın başkan,siyasetin Prinhaları arasında yüzeceğini önceden tahmin etmiş olmalıki bunun ön hazırlığını yapmış.Bakalım bu süreçte adranalin hangi sahada daha fazla, bakalım bu seferde yem olmadan çıkabilecekmi.Bekleyip göreceğiz..

Yorumu oyla      13      6  
hüseyin ahmetoğlu 6 Kasım 2011 Pazar 19:25

allah nazardan saklasın on parmağında on marifet

Yorumu oyla      15      9  
ünal 6 Kasım 2011 Pazar 17:09

sayın başkanım doğru söylüyor her on ayda bir başkan veya yönetici değiştirirsen başarı sağlamak zor olur seçimlerde başarısız olan zaten kendini belli eder ve gider gitmek istemiyorsada kibarca götürülür başarı nedir üyeni çoğaltarak ilçende oyunu artırmışsın kavgasız seçimleri yapmışsın mahallelerde yönetimlerin iyi çalışıyor sorun çözüyorsun veya çözmeye çalışıyorsun halkla iyi geçiniyorsun seçim kazandırıyorsun işte başarı demektir

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akay, il personeliyle bayramlaştı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkanlığı bünyesinde çalışan ...
Kılıçdaroğlu'na çok ağır sözler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
‘Kimse, KCK’ya müsaade etmemizi beklemesin’
Başbakan Erdoğan, ‘Türkiye Cumhuriyeti devletinin kalkıp da kendisine ...
 
'Cumhurbaşkanım, benim çorabım yok'
Bayram namazını Van’da depremzelerle birlikte kılan Gül, "Tabi ki bu bayrama ...
Tekin'den Arınç'a Deniz Feneri övgüsü
CHP’li Gürsel Tekin, ‘Deniz Feneri'yle ilgili AKP'de ilk duyarlılığı gösteren Sayın Arınç'tır’ dedi.
Barzani: Demokratik Açılım'ı destekliyoruz
Başbakan Erdoğan’la iki saati aşkın bir süre görüşen K. Irak Bölgesel ...
 
Liderlerden ortak bayram mesajı
Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri ...
CHP'li Moroğlu'dan birlik mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir’in ...
AK Parti’den CHP’ye bayramlık gönderme
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül bayramlaş töreninde CHP ve İzmir ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva