HABERLER>DÜNYADAN
30 Nisan 2011 Cumartesi - 10:18

‘Ateşkes yaparım ama…’

Libya lideri Muammer Kaddafi, NATO'nun ''savaş uçaklarını durdurması'' halinde ateşkes yapmaya ve görüşmelere hazır olduklarını söyledi.

‘Ateşkes yaparım ama…’

TRABLUS - Kadafi bugün yine televizyondan halkına seslendi. Bugün erken saatlerde yaptığı 80 dakika süren konuşmasında geri adım atmak veya ülkeden ayrılmak gibi bir düşüncesinin bulunmadığını vurgulayan Kaddafi, NATO saldırılarının durması halinde Libya halkının kendi problemlerini kendisinin çözebileceğini savundu.
 
Televizyonda bir yazı masasının başında görülen ve el yazısıyla kaleme alınmış gibi görünen notlar yardımıyla konuşan Kaddafi, ''Libya, ateşkes görüşmelerine girmeye hazırdır. Ancak ateşkesin tek taraflı olması mümkün değil. Sağlanacak bir ateşkesten ilk biz mutluluk duyarız ve kabul ederiz... Ama Haçlı NATO saldırısı durmalıdır'' diye konuştu.
 
‘SIÇANLAR’ DEMEDİ
Sözlerini ''Barışa açılan kapı açıktır'' sözleriyle tamamlayan Kaddafi'nin bu seferki konuşmasında, daha önce yaptığı konuşmalarda ''sıçanlar'' diye sözettiği ve ev ev izlerini süreceğine yemin ettiği muhaliflere yönelik ifadelerini yumuşatması dikkati çekti. Konuşmasında muhaliflerden silahlarını bırakmalarını isteyen Kaddafi, Libyalıların birbirleriyle savaşmamaları gerektiğini söyledi. Ülkedeki isyandan paralı askerler ile yabancıların sorumlu olduğunu öne süren Kaddafi, ''Birbirimizle savaşamayız. Biz bir aileyiz'' ifadelerini kullandı.
 
Konuşmasında sivillere yönelik kitlesel saldırılar düzenledikleri iddialarını reddeden Kaddafi, Libya'da saldırılar düzenleyen Avrupa ülkelerine göndermede bulunarak, ''Biz onlara saldırmadık veya denizin karşısına geçmedik. Niçin bize saldırıyorlar? Sizinle müzakere yapmamıza izin verin, bize saldıran ülkeler. Müzakere yapmamıza izin verin'' diye konuştu.
 
‘TESLİM OLMAYACAĞIZ’
NATO güçlerinin görüşmeler yapmak istememeleri durumunda ise ''Libya halkının teslim olmayacağını'' ve ''terörist'' saldırılara direnerek ölmek arzusunda olduğunu belirten Kaddafi, NATO'ya seslenerek ülkesinin işgal edilmesi durumunda NATO güçlerinin öleceği uyarısında bulundu. Kaddafi, ''Ya hürriyet ya ölüm. Teslim olmak yok. Yılgınlık yok. Geri çekilmek yok'' dedi.
 
YAN BİNA BOMBALANDI
Kaddafi'nin konuşmasının yayınlanmasının ardından Libya devlet televizyonundan yapılan duyuruda NATO savaş uçaklarının başkent Trablus'ta, Kaddafi'nin konuşma yaptığı televizyon binasının bitişiğindeki binayı bombaladığı belirtildi. Duyuruda, ''Cemahiriye binasının bitişiğindeki bina, Muammer
 
Kaddafi'nin konuşma yaptığı sırada bombalandı ve bu devrimin liderinin hedef alındığını gösteriyor'' ifadelerine yer verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savaş Tunus’a sıçradı
Kaddafi askerleri, sınırın Tunus tarafında kalan bir kasabaya saldırdı.
Peri masalında mutlu son
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu ve Birleşik Krallık tahtının ...
‘İlham verici mi sinsi mi?’
İngiliz Financial Times gazetesinde yayınlanan ‘İlham verici mi sinsi ...
 
Gandi'nin yükselişi
İngiliz Economist dergisi, bu haftaki sayısında bir Türkiye analizine yer verdi.
'Kaddafi askerlerine Viagra dağıtıyor'
Libya’daki iç savaşta, Kaddafi yönetiminin kadınlara tecavüz eden askerlerine ...
Guantanamo’daki Türkler
Wikileaks’te yayınlanan son belgelerde Guantanamo’da tutuklu tutulan 5 ...
 
ABD’de hortum felaketi: 131 ölü
ABD’nin güney eyaletlerini etkileyen güçlü kasırga, sadece Alabama eyaletinde ...
Yılın düğününde Suriye krizi
Yarın yapılacak Kraliye Düğünü’nde Suriye temsilcisi de davet edilince ...
‘En az 500 kişi öldü’
Suriye'deki bir insan hakları örgütü, güvenlik güçlerinin yönetim karşıtı ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva