HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
8 Kasım 2023 Çarşamba - 16:58

Ankara'da İnciraltı zirvesi... Planda sona doğru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda gerçekleşen İnciraltı zirvesi ile ilgili açıklama yapan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, planın onay sürecinde sona gelindiğini belirtti.

Ankara da İnciraltı zirvesi... Planda sona doğru!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Göztepe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi sayın Mehmet Sepil  ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan’ı ziyaret eden İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı planları üzerine bir toplantı gerçekleştirdi.

İNCİRALTI İÇİN GÜN SAYIYORUZ
Ziyaretle ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Karabulut, gün saydıklarını belirterek "Göztepe Spor kulübü yönetim kurulu Üyesi sayın Mehmet Sepil’in de bulunduğu ziyarette, Göztepe Spor Kulübü’nün İnciraltında yapacağı altyapı tesisleri ile ilgili genel müdürle görüşme gerçekleştirdiler.  Beş nesildir İzmirli ailelerin sahip oldukları Ata toprakları, İzmir’in yıllardır planlama bekleyen mücevheri İnciraltı, artık İzmir’e kavuşmak için gün sayıyor. Planlar üzerinde ve planlara yapılan itirazlar ile ilgili son durum değerlendirmesi yaparak, İzmirli toprak sahiplerini ve izmir’in hassasiyeti düşünülerek hazırlanan sağlık turizmi odaklı planların üzerinde mutabakata vardık." dedi.



ONAY AŞAMASINA GELDİ
Yöneticilere teşekkür eden Karabulut "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün hassasiyeti  ile süreci bugüne geldi. Son üç yıl içerisinde dört kere bizzat İzmir ziyaretleri ile yakinen süreci yönettiler ve bir kere daha teşekkür ediyoruz. Mayıs 2023 tarihinde askıya çıkan planlara 2200 hak sahibi olan İnciraltı’ndan sadece 70 itiraz gelmişti. Bu itirazlar da ilgili bakanlık tarafından incelenerek, onay verilme aşamasına getirildi." ifadelerini kullandı.

ZMO'NUN TALEBİNE RET
Ziraat Mühendisleri Odası’nın açtığı davada yürütmeyi durdurma taleplerinin reddedildiğinin bilgisini veren Karabulut şunları söyledi:

Bu durum İnciraltı’nın planlanmasının önünde kanunen ve vicdanen engel olmadığını istemezükçülere göstermiştir.İnciraltı planlarının arkasında hep söylediğimiz gibi sadece biz İzmirli toprak sahipleri değil tüm İzmir vardır. Buradaki toprak sahiplerini küçük ve hor görmeyen her makama çok teşekkür ederiz.  Önümüzdeki günlerde Çevre ve şehircilik bakanlığı tabiat varlıkları koruma Genel Müdürlüğü’nün tüm İzmir’e müjde vermesini bekliyoruz.  İzmir, İnciraltına kavuşuyor

 
Zafer Partili başkanın ölümünde yeni gelişme!
 
Çerçioğlu adaylığı için net konuştu: Genel başkanın lafının üstüne laf olmaz!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uğur 9 Kasım 2023 Perşembe 15:31

Abdullah beyin dediği gibi plansız bırakılması sadece sermaye sahiplerinin, bıktırılan yerli halktan mal çalmaya yönelik bir hareket miydi diye düşünmeden edemiyoruz. Hemde sözde halkçılar tarafından.

Yorumu oyla      2      3  
İsmail Yıldız 9 Kasım 2023 Perşembe 13:56

İnciraltı''nın İzmir ve ekonomiye katkısı konusunda maalesef çok zaman kaybedilmiştir.. Sonu gelmez küçük hesaplara, siyasi tartışmalara konu edilerek büyük zararlara, mağduriyetlere neden olmuştur.. Bu güne kadar bunu bilinçli olarak sürdürenler ise, yıllardır İnciraltında imarsız, ruhsatsız kimi faaliyetler ve kimi büyük sermayenin toprak toplama arzularıdır.. Kimi odalarımız ise, bilerek veya bilmeyerek bu faydacı sürecin elemanları olmuştur ne yazık ki Bir çok zorluk ve engelleme sonucunda gelinen bu aşama İzmir için değeridir.. Dernek başkanı Tayfun Karabulut ve İzmir milletvekili sayın Mahmut Atilla Kaya ve bakanlık bürokrasisine teşekkür etmeliyiz.. İzmir büyükşehir belediyemizin de artık bir zorluk çıkarma peşinde olacağını düşünmüyoruz. Bütün İzmir''e hayırlı uğurlu olsun..

Yorumu oyla      2      3  
Abdullah 9 Kasım 2023 Perşembe 12:47

Semayenin yanında olmayıp doğrunun yanında olan herkese teşekkür ederiz. Planların gecikmesi sadece sermaye sahiplerinin işine yarar. Planlara karşı çıkanlar sermaye sahiplerine hizmet ediyorlar. Yeşil alanmış, tarımmış bunların hepsinin hikaye olduğunu herkes biliyor

Yorumu oyla      2      3  
Uğur 9 Kasım 2023 Perşembe 09:15

Her şeye rağmen kazanan İzmir ve Türkiye olacak, yeni istihdam alanları, nitelikli turizm alanları şehrimize sınıf atlatacak adeta. Bu kadar geç kalındı, inşallah bundan sonra geç kalınmadan açıklanır, 18 uygulaması biran evvel tamamlanır.

Yorumu oyla      2      3  
ilker 9 Kasım 2023 Perşembe 08:53

Tayfun Bey emeğinize sağlık. Siz olmasaydınız asla bu günleri göremezdik. Umarım iyi bir şekilde sonuçlanır

Yorumu oyla      2      4  
Kemal Yörük 9 Kasım 2023 Perşembe 03:13

Daha fazla gecikmeden bölge mülk sahiplerinin maruz bırakıldığı haksızlık ve sıkıntıları sona erdirecek iyi bir planlama ve uygulama süreci ile beraber, İzmir''imiz de, Ülkemiz de dünya çapında parmakla gösterilecek bir imarlaşmaya kavuşacaktır. Maalesef ve gerçekten çok gecikilmiş bir çalışma, dolayısıyla artık hiç değilse bu aşamadan sonra hızlı ve doğru adımların atılması büyük önem arz ediyor.

Yorumu oyla      3      4  
Yıllar sonra gelen adalet ... 9 Kasım 2023 Perşembe 01:16

Merhaba,inanın haykırmak istiyorum...Yıllardır hayal ederek sabır beklediğimiz o an gerçek olacak Allahin izniyle.Herkesin emeği çok.Sayin cumhurbaşkanımız,Devletimiz,Sayın vekilimiz Atilla kaya,Dernek başkanımız vede destek olan herkese çok teşekkür ederiz.Bakin burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var!!İnşallah mürvetini göreceğiz ...saygilar sevgiler...

Yorumu oyla      3      5  
Ülker 8 Kasım 2023 Çarşamba 22:40

İnciraltında Tayfun Karabulut gibi bir başkan olmasaydı,sesimizi duyurmamuz daha çok uzun sürerdi.Sağ ol başkan..

Yorumu oyla      3      5  
ülker 8 Kasım 2023 Çarşamba 22:37

Sn.Cumhur başkanımıza,Sn,Atilla Kayaya başta ılmak üzere emeği geçen tüm bürokrat ve kişilere İnciraltı halkı olarak şükranlarımı iletiyorum.Ak parti İzmiri düşünen bir parti olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu.Sırf bizler değil,İzmir kazanacak.Sağ olun ,var olun...

Yorumu oyla      3      7  
Hülya acargür 8 Kasım 2023 Çarşamba 22:13

Emeği geçenlere teşekkür ederim herşeyin hayırlısı olsun

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sendikadan ‘ithal’ tepki ve uyarı: Amaç işçiyi birbirine kırdırmak!
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Devrimci Yapı, İnşaat ...
Bakanlık’tan denize sıfır satışlar!
TOKİ, aralarında denize sıfır parsellerin de olduğu 35 arsayı satışa çıkardı. ...
Özgener yargıya taşıdı... Tartışmalı planlar mahkemelik!
İzmir’de Gaziemir Akçay Caddesi’ndeki 140 dönümlük alanla ilgili çıkarılan ...
 
Kırklar Muhtarı vatandaşları uyardı: Tapusuz yer alma, satana itibar etme!
Hazine ve Orman taşınmazlarının, tapusuz olduğu halde noter kanalıyla ...
Günlük 2 bin TL'ye çalışan yok... İthal işçi formülü masada!
MÜFED yöneticilerinden ve İZTO İnşaat Yapım ve Onarım Grubu Komite Başkanı ...
Sahte ilanları kaldırdılar: 15 binlik düşüş!
İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar tek tek silinmeye ...
 
Emlakçıların Başkanı'ndan 'satış' şartı: Vergi oranı düşürülmeli!
Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 oranında vergi ...
Sahte ev ilanları tespit ediliyor: 15 bin ilan silindi
İkinci el gayrimenkul ve araç satışlarında, sahte ilanlarla dolandırıcılığı ...
Depremzedelerle ilgili yeni karar!
Kamu Denetçiliği Kurumu, depremler sonrası evleri hasar görenlere 2022 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva