HABERLER>GÜNCEL
19 Şubat 2011 Cumartesi - 00:00

Anılar istasyonu sahibini ağırladı...

Trenlerin beklediği, yüzlerce insanın geçip gittiği taş bina herkes için istasyon ama onun eviydi’… İstasyon lojmanında geçen mutlu çocukluğunu unutamadı.’

Anılar istasyonu sahibini ağırladı...


Gelinlikle çıktığı bu binaya 40 yıl sonra yeniden gelince dünyalar onun oldu...
İZMİR - Hızlı kentleşme süreci yaşayan Gaziemir ilçesi, belediyenin çalışmalarıyla tarihini de yeniden keşfediyor. Anı Evi’’ne dönüştürülen Eski Seydiköy İstasyon binası, her gün 7’’den 70’’e yüzlerce ziyaretçi ağırlarken, yaşanmışlıkları da su yüzüne çıkarıyor. Anı Evi’’nin ilk ziyaretçilerinden biri de 1962- 1971 yıllarında, babası Hasan Özünçer’’in İstasyon Şefi olması nedeniyle istasyondaki lojmanda 9 yıl kalan Saliha Özünçer Küçük oldu.
Uzun yıllardır boş duran binanın yeniden yaşatılması karşısında duygulanan 60 yaşındaki Saliha Küçük, ’“Çocukluğum burada geçti, bu binadan gelinlikle çıktım. İçeri girdiğimde evin her köşesinde yaşadıklarımı hatırladım. Babamların gişede bilet kesişleri, peronda trenleri durdurmaları, istasyon kokusu, tren sesleri, her şeyi yeniden yaşadım’” dedi.
Gaziemir’’de oturan Saliha Özünçer Küçük, binanın önünden geçerken, atıl durumda kaldığı için çok üzüldüğünü belirterek, bu tarihi binayı düzenleyerek yeniden canlandıran Gaziemir Belediyesi’’ne teşekkür etti. İstasyonun o dönemlerde özellikle sabah ve akşam 6 trenleri zamanında çok kalabalık olduğunu anlatan Küçük, ’“Babam ve çalışma arkadaşları bilet kesmeye yetişmezlerdi. Ben ve üç kız kardeşim bu sıkışık saatlerde yardım ederdik. Akşam son trenden sonra yemeğimizi yiyip, istasyondaki banklara oturur, gelen geçeni izlerdik. O dönemde su sıkıntısı vardı ve civardakiler suyu İstasyon Çeşmesi’’nden alırdı. Çeşme uzun zamandır kapalıydı, yeniden açılmış çok mutlu oldum’” diye konuştu.
 


Kapısına kilit vurulmuştu’…
Gaziemir’’in o yıllarda Çarşı Meydanı ve istasyon civarı kadar bir yer olduğunu söyleyen Küçük, hüzün içinde devam etti: ’“Bu küçük alanda herkes herkesi tanır, kimse selam verip almadan geçmezdi. Her taraf tütün tarlasıydı. Tek katlı evlerde, herkes tütünle uğraşır, kime baksanız bahçesinde oturmuş, tütün dizerdi. Sabaha karşı herkes arabalara doluşur tütün tarlasına giderdi.’”

Anı Evi’’nde o döneme ait çok sayıda eşyayı gördüğünü hatta tütün dizilmesinin bile canlandırıldığını ifade eden Küçük, ’“Yıllar hızla akıp giderken, tarlalar bozuldu, tütün dikilmez, trene binilmez oldu. Apartmanlar, otomobiller çoğaldı. Tren seferleri kaldırılınca da Seydiköy İstasyon binası boşaltılarak, kapısına kilit vuruldu. Bizden sonra bir aileyi daha ağırlayan lojmanın da bulunduğu bina, kaderine terk edildi. Şimdi yeniden bu bekleme salonunda insanları görmek çok güzel. Tren sesi, ray yolu olmasa da istasyon korunup yaşatılıyor’” şeklinde konuştu.

 
Anı Evi ziyaretinde oldukça hüzünlenen ve duygularını ’“Orada, o anı defterini baştan sona doldurabilirdim’” diye anlatan Saliha Küçük, anı defterine şunları yazdı: ’“1962-71 yılları arasında bu istasyon lojmanında 9 sene oturmuş biri olarak çok duygulandım, şu anki duygu ve hislerimi anlatmam mümkün değil. O senelerde bütün ailemle, annem babam ve kardeşlerimle beraber yaşadığımız yıllara geri döndüm. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komutanlardan Hasdal'a 'Balyoz' ziyareti
Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları Hasdal Cezaevi'ne giderek ...
Ailesi Sena’’nın adını ölümsüzleştirdi’…
Geçen yıl, geçirdiği bir enfeksiyon nedeni ile 9 yaşında ölen Sena Tunç ...
İzmirli kadınlardan Prof. Çeker’’e tepki
Bazı kadın derneklerinin üyeleri, üzerine çarpı işareti konulmuş fotoğrafını ...
 
Haftasonu plan yaparken dikkat: Yağmur geliyor!
Hafta boyu bahardan kalma günler geçiren Ege, yağışlı havanın etkisine ...
’‘İzmir’’ bebek gün ışığına çıktı’…
Türkiye’’nin ilk bebek fili, dün ’‘İzmir’’ adını aldı ve doğumundan sonra ...
Generallere terfi geliyor!
Askeri Yüksek İdare Mahkemesi - Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tuğamiral Abdullah ...
 
İzmir de patlama yaşar mı?
Kütahya’’da bir hafta içinde iki defa patlayan LPG’’li araçlar, gözleri ...
Özel dedektife çete operasyonu!
İzmir'de, özel dedektiflik şirketine yönelik operasyonda 11 kişi, ...
Odatv yönetiminden 'hacker' savunması
Sitenin yayın koordinatörü Yurdakul, Odatv tutuklamalarının dayandırıldığı ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva