HABERLER>GÜNCEL
18 Şubat 2011 Cuma - 00:00

’‘İzmir’’ bebek gün ışığına çıktı’…

Türkiye’’nin ilk bebek fili, dün ’‘İzmir’’ adını aldı ve doğumundan sonra ilk kez güneşe, gökyüzüne ve İzmirliler’’e ’“merhaba’” dedi. Yavru fili görmek için sabırsızlanan İzmirliler, Doğal Yaşam’’a akın etti.’

’‘İzmir’’ bebek gün ışığına çıktı’…




İZMİR - Doğal Yaşam Parkı’’nın en genç üyesi minik dişi fil, doğumundan itibaren geçen 13 günlük sürenin ardından, ilk kez ’“gün ışığıyla’” tanıştı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Doğumun gerçekleştiği 5 Şubat akşamından bu yana, annesi Begümcan ile birlikte kapalı barınakta tutulan ve özel bakım uygulanan yavru fil, yine annesiyle birlikte ilk kez açık alana çıkarılarak dünyayla tanıştı. Yavru bebek fili ilk görenler olmak için yüzlerce İzmirli, İzmir Doğal Yaşam Parkı’’na geldi. Kapının açılmasının ardından beklenen buluşma gerçekleşti ve bebek fil annesi ile birlikte dışarıya çıktı. İlk buluşmada ürkek ve tedirgin görünen yavru fil ’“İzmir’” uzun süre annesinin ayaklarının arasına saklanmaya çalıştı. Ancak dakikalar geçtikte rahatladı ve alanı dolaşmaya, küçük adımlarla annesini takip etmeye başladı.
86 bin hayvansever ’“İzmir’” dedi
İzmirliler sevinçle bu güzel manzaranın keyfini çıkarırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaooğlu da bu mutluluğu paylaşanlar arasındaydı. Bebek filin ismini İzmirlilerle birlikte koymak için bir anket düzenlediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’“İzmirli hemşehrilerimiz ve dünyanın dört bir yanından ankete katılanların çok büyük desteği ile anketimiz sona erdi. 86 bin oyla bebek filimizin ismini ’‘İzmir’’ olarak belirledik. Onu 11 bin 184 oyla Kumru izlerken, ardından da Smyrna ve Asya isimleri önerildi’” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, filin insanlık tarihi boyunca kuvvet, bereket ve şans getirdiğine inanılan bir hayvan olduğunu belirterek, ’“Artık bizim de bir fil ailemiz var. Begümcan, Winner ve yavruları İzmir ile birlikte küçük bir aile oluştu. Yavru fil İzmir’’in, hem kentimize, hem Türkiye’’ye bereket ve şans getirmesini, çocuklara doğa sevgisini aşılamakta simge olmasını diliyorum’” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültürpark’’taki hayvanat bahçesinde fillerin 200-300 metrekarelik bir alanda yaşadığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
’“Şimdi burada 15 bin metrekare alanda yaşıyorlar. Dışarıya çıkabiliyorlar. Toprakla suyla doğal ortamla buluşabiliyorlar. Zaten burada taşındıktan iki ay sonra döllenme olmuş. 610 gün sonra da filimiz dünyaya geldi. Bunda doğal yaşamın etkili olduğuna inanıyorum. Burayı zenginleştirerek, geliştirerek yeni alanlar katarak büyüteceğiz. Yavru fil İzmir hepimize hayırlı olsun’”



Bir sonraki buluşma Pazar günü

İlk kez hayvanseverlerin karşısına çıkan yavru filin önümüzdeki günlerde büyük ilgi göreceğini düşünen İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkilileri, İzmir’’in henüz bir bebek olduğunu hatırlatarak, her gün dışarı çıkarılmasının mümkün olmadığını belirtti. Park yetkilileri, hava koşullarının elvermesi durumunda bir sonraki buluşmanın 20 Şubat Pazar günü 13.00-14.00 saatleri arasında olmasının planlandığını dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Generallere terfi geliyor!
Askeri Yüksek İdare Mahkemesi - Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tuğamiral Abdullah ...
İzmir de patlama yaşar mı?
Kütahya’’da bir hafta içinde iki defa patlayan LPG’’li araçlar, gözleri ...
Özel dedektife çete operasyonu!
İzmir'de, özel dedektiflik şirketine yönelik operasyonda 11 kişi, ...
 
Odatv yönetiminden 'hacker' savunması
Sitenin yayın koordinatörü Yurdakul, Odatv tutuklamalarının dayandırıldığı ...
Direksiyonda alkol limiti artıyor
Yeni yasa taslağında alkollü araç kullanma limiti 1.00 promil olarak belirlendi. ...
Bakanlık Dink cinayetinde suçlu!
İstanbul 10. İdare Mahkemesi elinde yeterli kanıt olmasına rağmen cinayeti ...
 
İzmir’’de ’‘fazla öğrenci alan’’ liseye kapatma!
Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir'deki Özel Bilge Türk Akşam Lisesi hakkında, ...
Beşiktaş maçı çıkışı boğazından bıçaklandı!
Beşiktaş ile Dinamo Kiev arasında İnönü Stadı’’nda dün akşam oyanan UEFA ...
Soner Yalçın tutuklandı!
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva