HABERLER>DÜNYADAN
14 Ağustos 2011 Pazar - 12:42

Anadolu Ajansı: Karayılan değil ikinci adam yakalandı

Anadolu Ajansı İran'ın, terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan’ı yakalandığı haberini duyurdu. Ancak daha sonra düzeltme geçerek haber metnindeki 'Karayılan' ifadesinin yerine 'ikinci adam' ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı: Karayılan değil ikinci adam yakalandı

İSTANBUL - İran'ın resmi haber ajanslarından Fars’ın bildirdiğine göre, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, terör örgütü PKK'nın “iki numaralı isminin” yakalandığı haberlerini teyit etti.
 
Fars ajansının haberinde şu ifadeler var:
 
"Burucerdi, Meclis'te bugün gazetecilerin PKK'nın iki numaralı isminin yakalandığı haberlerine ilişkin bir soruya verdiği cevapta, "Bu haber doğrudur, İran istihbarat birimleri, bu terör örgütünün iki numaralı ismini yakalamıştır" ifadesini kullandı.
 
Burucerdi, "İstihbarat güçlerimiz, PKK'nın iki numaralı ismini tutuklayarak çok önemli bir iş başarmışlardır" dedi. İran'ın bir başka resmi haber ajansı Mehr de "PKK;nın ikinci adamının yakaladığı haberi doğrulandı" başlığı altında şu ifadelere yer verdi:
 
"İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Bakanı Alaeddin Burucerdi, terör örgütü PKK’nın ikinci adamının İran tarafından yakalandığını doğruladı.
 
Mehr haber ajans parlamento muhabirinin bildirdiğine göre, İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Bakanı Alaeddin Burucerdi’nin basın toplantısında gazetecilere vediği demeçte PJAK terörist örgütünün ülkenin batısındaki eylemleri hakkında açıklama yaparak, bu terörist eylemlerin PKK terörist örgütünün ikinci adamının yakalanması dolayısıyla yapıldığını söyledi.
 
Alaeddin Burucerdi, İran İstihbarat güçlerinin önemli bir operasyonu sonucu PKK’nın ikinci adamının yakalandığını belirtti. Burucerdi, Devim Muhafızları’ndan da bu gibi başarılı ve etkin operasyonlar bekleneceğini vurguladı."
 
 İLK OLARAK TRT HABER DUYURMUŞTU
Karayılan'ın yakalandığı haberi, dün öğlen saatlerinde TRT Haber tarafından “Flaş gelişme” olarak duyurulmuş ancak bu haber Başbakanlık, Dışişleri ve Emniyet kaynakları tarafından doğrulanmamıştı.
 
1954 Birecik doğumlu olan Karayılan, 1979 yılında örgüte katılıp, bölgede faaliyet yürüttükten sonra 1980 yılında Suriye’ye geçmişti. Uzun yıllardır örgütün lider kadrosunda yer alan Karayılan, aynı zamanda KCK Yürütme Konseyi’nin de başkanlığını yapıyor.

İRAN'DAN ÇİFTE YALANLAMA
PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın yakalandığı haberine hem İran Dışişleri Bakanı'ndan hem de haberin kaynağı olarak gösterilen İranlı yetkiliden yalanlama geldi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İranlı mevkidaşı Ali Ekber Salihi ile görüştüğü ve Salihi'nin PKK elebaşısı Murat Karayılan'ın İran tarafından yakalandığına ilişkin ellerinde bir bilgi bulunmadığını söylediği bildirildi.
 
Anadolu Ajansı'nın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Davutoğlu, bugün İran Dışişleri Bakanı Salihi'yi arayarak, Karayılan'ın yakalandığı haberlerini sordu. Salihi'nin Davutoğlu'na, ellerinde Karayılan'ın yakalandığına ilişkin bilgi olmadığını söylediği bildirildi.
 
Aynı şekilde Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım'ın da "Karayılan yakalandı" haberinin kaynağı olarak gösterilen İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi ile konuştuğu ifade edildi. AA'nın haberinde, Burucerdi'nin bu görüşmede büyükelçiye, "Karayılan'ın yakalandığını söylemediğini" aktardığı belirtildi.
 
ERGİN: BU HABERLERE İTİBAR ETMEYİN
Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Karayılan'ın yakalandığı iddialarıyla ilgili olarak, "Somut delil yok. Bu haberlere itibar etmeyin" dedi.
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise, “Bizim açımızdan henüz teyit edilmemiş bir bilgidir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Apo2 14 Ağustos 2011 Pazar 13:30

Aman Türkiye'ye teslim etmeyin. Apo'ya baktığımız yetiyor zaten.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Gezintiye çıkıyoruz' dedi kızlarını…
Mısır'da 45 yaşındaki bir baba, "Gezintiye çıkıyoruz" diye kandırdığı ...
Efsane lider 85 yaşında
Fidel Castro'nun 85'inci yaş günü için başkent Havana'daki Karl Marx tiyatrosunda, ...
İran’dan İngiltere için barış gücü önerisi
İngiliz polisinin göstericilere karşı gösterdiği şiddeti kınayan İran ...
 
Katliam sırasında polisi 10 kez aramış
Norveç’i kana bulayan Anders Behring Breivik'in, 68 kişiyi öldürdüğü Ütoya ...
Mısır'ın AK Parti'si kuruluyor
Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi olan Halid El Zafarani, Türkiye'deki ...
Londra yaralarını sarıyor
İngiltere'de yağmalama, kundaklama ve şiddet olaylarının yaşandığı başkent ...
 
Somalili annelerin en zor seçimi
Açlığın pençesindeki Somali'de anneler, bir annenin yapabileceği en zor ...
Caretta Tuğçe ambargoyu deldi
Uydudan izlemeye alınan iki Caretta Caretta’dan biri olan Tuğçe Barış ...
Yağmura hasret Kabil'i sel götürdü
En son Nisan ayında yağmur gören başkent Kabil'de, akşam saatlerindeki ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva