HABERLER>GÜNCEL
13 Nisan 2016 Çarşamba - 15:14

Alparslan Çelik ‘Silahlar benim değil’ demiş!

Düşürülen Rus uçağından atlayan pilotu öldürdüğü de öne sürülen Alpaslan Çelik'in 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Çelik'in ifadesinde “Silahlar benim değil" dediği öğrenildi.

Alparslan Çelik ‘Silahlar benim değil’ demiş!

Cinayet Büro Amirliği'ne Karabağlar ilçesi Hatay semtinde bir lokantada geçen 29 Mart'ta silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar üzerine 15 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların üzerinde ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 Kalaşnikof uzun namlulu silah, evlerinde de ruhsatsız 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ile 2 telsiz, kamuflaj giysiler buldu. Gözaltına alınanlar arasında, Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönünde hakkında haberler çıkan Alpaslan Çelik'in de bulunduğu ortaya çıktı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlar, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı şüphelilerin hepsi tutuklanmasını isterken başka suçlardan da kesinleşmiş cezası bulunan Alpaslan Çelik'le birlikte 7 kişi 'Harp silahı bulundurmak' suçundan tutuklandı, 8 kişi ise serbest bırakıldı.

DHA muhabirinin ulaştığı Alpaslan Çelik'in Sulh Ceza Hakimi'ne verdiği ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: “Arabalarda ele geçen Thompson ve keleş marka silahlar, tabancalar, telsizler ve kamufle yeleklerle benim bir ilgim yok. Sadece 27 plakalı araçta ele geçen çift sim kartlı cep telefonu bana aittir. 29 Mart'ta araçla Adana'dan yola çıktık. Araçta Asil, Murat, Bayram ve ben vardım. Aracı Bayram kullanıyordu. Önce Denizli'ye gittik. Burada çeşitli hastanelerde tedavi gören 4 yaralı arkadaşımızı ziyaret ettik. Burada kalmadan İzmir'e geldik. Otele yerleştik. Geleceğimizi Serkan Kurtuluş biliyordu, o bizi karşıladı. Birlikte yemeğe gittik. Gözaltına alınanların bazılarını ilk defa burada gördüm. Ben Türkiye içinde her hangi bir eylem yapmadım. Ben Denizli ve İzmir'e yaralıları ziyaret için geldim, başka bir amacım yoktu. Suçlamayı kabul etmiyorum."

Çelik'in avukatının da "Müvekkilim bulunduğu durum itibariyle zaten hayati tehlike içinde yaşamakta, belli güçlerin hedefi olan bir insandır. 6136'ya tabi bir takım silahları yanlarında güvenlik açısından bulundurmaları normaldir. Bu kadar silaha müvekkilimin sahip olması hayatın olağan akışına aykırıdır. Silah mülkiyet kavramanı getirir. 4 silaha 15 kişinin de sahip olması düşünülemez. Net bir şekilde söylemek gerekirse, Türkiye devletinin Çeçenleri nasıl koruduğu bellidir. İstanbul'da patır patır düşmüşlerdir. Can dostları müvekkilimi, komutanlarını korumak maksadıyla silah taşımaktadır. Bu savaşta tek başına mücadele etmek mümkün değildir" diye savunma yaptığı anlaşıldı.

Tutuklananlardan Murat Gezer'in de ifadesinde "Alpaslan ve dört kişi Adana'dan yola çıktık. Aracın bagajında iki adet keleş, iki adet de Thompson silah vardı. Bu silahlardan gümüş nikelaj kaplı keleş ile Thompson makineli silah bana aittir. Diğer ikisi de Asil Tırnova'ya aittir. Türkmendağı'nda vermiş olduğumuz mücadeleden dolayı can güvenliğimiz için bunları yanımıza aldık. Ben bu silahları Gaziantep'te Suriyeli bir kişiden aldım. Bu silahlardan kimsenin haberi yoktur" diye ifade verdi. (dha)

 
Doğum sancısı tutan kedi Aile Sağlığı Merkezi’ne gitti!
 
Doktora, stajyeri taciz ettiği iddiasıyla gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğum sancısı tutan kedi Aile Sağlığı Merkezi’ne gitti!
Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi’nde doğum sancısı tutan ...
Diyarbakır saldırısında o komutan da yaralandı!
Diyarbakır Hani'deki bomba yüklü tankerle düzenlenen hain saldırıda casusluk ...
Özgecan’ın katili cinayetinde sürpriz isim!
6'ncı şüphelinin Gültekin Alan ile aynı koğuşta kalan 2000’li yılların ...
 
Dikili’de kaçak geçiş trafiği tam gaz!
İzmir’in Dikili İlçesi'nden umut yolculuğuna çıkan çeşitli milletlerden ...
Bar işletmecisine şantaj zanlıları yakalandı
İzmir’in Konak İlçesi'nde bir barın işletmeciliğini yapan 26 yaşındaki ...
Diyarbakır’dan İzmir’e ateş düştü!
Diyarbakır’da görev yapan havacı Astsubay Başçavuş Murat Bayrakçı kaldığı lojmanda canına kıydı.
 
Flaş! DİSK 1 Mayıs kararını açıkladı
DİSK, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim’de kutlama kararı aldı.
'Elleri cebinde' gazeteci o anları anlattı!
A Haber’de yayınlanan Yaz Boz programının muhabiri Mevlüt Yüksel’in Alman ...
Sağanak dehşeti: Çatı çöktü, 3 çocuk öldü!
Erzurum’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir evin çatısının çökmesi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva