HABERLER>SAĞLIK
10 Haziran 2010 Perşembe - 00:00

Akciğer kanseri tedavisinde kansız ameliyat

Genel cerrahi ameliyatlarında yaygın olarak kullanılan ve kansız ameliyat olarak bilinen laparoskopik cerrahi, akciğer kanserine de çare oluyor.’

Akciğer kanseri tedavisinde kansız ameliyat

Genel cerrahi ameliyatlarında yaygın olarak kullanılan ve kansız ameliyat olarak bilinen laparoskopik cerrahi, akciğer kanserine de çare oluyor.’
 
İZMİR- Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Cerrahi Klinik Şefi Doç. Dr. Şeyda Örs Kaya daha önce birçok bölgede uygulanan kapalı ameliyatı İzmir’’de ilk kez akciğer kanseri vakalarına uyguladı. Bugüne kadar üç hastayı bu yolla ameliyat ettiklerini vurgulayan Doç. Dr. Şeyda Örs Kaya, ’“Daha önce akciğer kanseri hastalara yönelik sadece İstanbul’’da yapılabilen bu ameliyatı ilk kez hastanemizde uyguladık. Hastalarımız bu sayede ameliyat sonrasında daha ağrısız bir dönem geçiriyor’” diye konuştu.
 
Bugüne kadar uygulanan klasik ameliyatlarda yaklaşık 30 cm boyutunda bir kesik olduğunu kapalı ameliyatta ise bu kesinin 5 cm olduğunu belirten Doç. Dr. Şeyda Örs Kaya ameliyatın kameralar yardımıyla yapıldığını söyledi. Normal uygulamada hastanın akciğerine ulaşmak için kaburga kemiklerinin de 15 cm açılması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Kaya, ’“Bu şekilde yapılan ameliyatlarda hastanın kaburgalarında kırıklar oluşabiliyordu. Kesiğin büyük olması ve kaburgaların zorlanması nedeniyle hastalar ameliyat sonrasında ağrılı bir süreç yaşıyordu. Bizim uyguladığımız kapalı ameliyatlarda ise küçük kesilerden  kameralar yardımıyla akciğere ulaşıyoruz. Hasta ameliyat sonrası nefes almaya yönelik olumsuz komplikasyonları da bu ameliyat sayesinde yaşamamış oluyor’” diye konuştu.
 
 
Doç. Dr. Şeyda Örs Kaya, kapalı yöntemle ameliyatları yapılan emekli öğretmen Ahmet Akçay (62) ve Ali Hızaroğlu (58) ile birlikte...
 
Kapalı ameliyatın her akciğer kanseri hastaya uygulanamayacağını belirten Doç. Dr. Şeyda Örs Kaya birinci ve ikinci dönem hastalarının ameliyat için uygun olduğunu vurguladı. Bugüne kadar üç hastaya uygulanan kapalı ameliyatla kanserli hücreleri tamamen almayı hedeflediklerini belirten Doç. Dr. Kaya yüzde 100 başarı sağlandığını kaydetti.
 
Kapalı ameliyat sayesinde hastanın daha çabuk taburcu olduğunu ifade eden Doç. Dr. Kaya, ’“Hasta normal ameliyata göre daha çabuk ayağa kalkabiliyor ve ertesi gün normal bir şekilde kalkıp işlerini halledebilecek durumda oluyor. Hastaneden de daha çabuk taburcu olarak evine dönebiliyor’” diye konuştu. Kapalı ameliyatın kozmetik açıdan da avantaj sağladığını sözlerine ekleyen Doç. Dr. Şeyda Örs Kaya, ’“Ameliyat olan hastalarımızda çok geniş bir ameliyat izi yerine kolay görünmeyen çok basit birkaç iz kalıyor’” dedi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki ilaç piyasadan çekiliyor
Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü iki ilaç hakkında geri çekme kararı aldı.’
EGEBAM, 6 aydır yarım çalışıyor
SES Şube Başkanı Ergün Demir, E.Ü. Çocuk ve Ergen Alkol, Madde Bağımlılığı ...
Pes etmeyen çocuk oyunla büyüyor
Çocuğunuzun hayatta daha cesur olmasını istiyorsanız mutlaka oyunla ...
 
Günde 1 kilo süt 7 cm boy!
Çocuğunuzun uzun boylu olmasını istiyorsanız mutlaka günde iki su ...
Uyku düzeni başarıyı etkiliyor
ABD’’deki bir araştırma enstitüsünün çocuklar arasında yaptığı araştırmadan ...
Kahveyle ilgili 7 çarpıcı gerçek
Her gün zinde kalmak için içtiğimiz kahvenin yararlarının yanında ...
 
Prostat 50 yaşın üzerinde artıyor
Prostat büyümesi, 50 yaşın üzerindeki her iki erkekten birini etkileyebilmesi ...
Meme kanserinde yeni umut
Deniz süngerinin etken maddesinden geliştirilen ilaç, ileri derecede ...
Fıtık tedavisinde devrim
Bel ve boyun ameliyatlarının büyük bir bölümünün gereksiz yere yapıldığının ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva