HABERLER>POLİTİKA
17 Mart 2011 Perşembe - 00:00

Akay: İzmir’’de milletvekili açılımı olacak!

AK Parti İl Başkanı Akay, Genel Merkezin 2007 seçimlerinin aksine bu seçimlerde İzmir’’de ’‘milletvekili açılımı’’ yapacağını belirtti ve mevcut vekillerin çoğunun değişeceğinin sinyalini verdi.’

Akay: İzmir’’de milletvekili açılımı olacak!



FIRAT SOYU/Egedesonsöz - CHP’’nin kalesi İzmir’’de seçimi kazanmak için seçim çalışmalarını hızlandıran AK Parti İzmir Teşkilatı’’nda hafta sonu yapılacak temayül yoklamasının hazırlıkları devam ediyor. 20 Mart Pazar günü Balçova Kaya Termal Otel’’de yapılacak ve birinci bölgeden 86, ikinci bölgeden ise 68 aday adayının yarışacağı temayül yoklamasında il, ilçe ve belde teşkilatlarında yönetici olarak görev yapan yaklaşık 5 bin üye oy kullanacak. 30 ilçe için ayrı sandıkların kurulacağı ve üyelerin bölgelerine göre oy kullanacağı temayül yoklamasında sandık başlarında ana kademeden, kadın ve gençlik kollarından birer olmak üzere toplam üç kişi duracak. Sabah saat 10.00’’da başlayacak oy kullanmalar 16.00’’da sona erecek. Temayüle katılan her üye seçim bölgesine göre aday listesinde görmek istediği 13 ismi işaretleyecek. 2007 seçimlerinin aksine bu kez temayül sonuçları doğrudan Genel Merkeze iletilmeyecek, sonuçlar sandık başlarında yapılacak sayımlar sonunda açıklanacak.
 
BU SEÇİM FARKLI OLACAK
İzmir’’in demografik yapısına uygun milletvekili adaylarının listelerde yer alacağını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 12 Haziran seçimlerinin çok daha farklı olacağını söyledi. Teşkilattan gelen isimlerin aday listelerinin ön sıralarında yer almasını istediklerini dile getiren Akay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’’ın İzmir’’de ’‘milletvekili açılımı’’ yapacağını belirterek, ’“2007 seçimlerinde mevcut milletvekillerinin aday gösterilmeleri nedeniyle teşkilattan gelen isimler arka sıralara kaymak zorunda kaldı. Bu seçimde farklı olacağını düşünüyorum. Teşkilatın içinden gelmiş, teşkilatın sıkıntılarını bilen, Ankara ile teşkilat arasında iletişimi kuracak isimlerin aday listelerinde ön sıralarda yer alacağını düşünüyorum’” diye konuştu. Akay’’ın bu sözleri mevcut dokuz milletvekilinin bu seçimlerde liste dışı kalacağının işareti olarak görüldü. Devlet Bakanı Mehmet Aydın’’ın aday adaylığı başvuru yapmayarak 12 Haziran’’da aday olmayacağını açıklamasının ardından mevcut milletvekillerinden kimlerin yeniden aday olarak listede yer alacağı merak edilmeye başlandı. Akay’’ın, İzmir’’de ’‘milletvekili açılımı olacağı yönündeki açıklaması ile birlikte mevcut vekillerden büyük çoğunluğunun liste dışı kalacağı görüşünü güçlendirdi.
 
BÜYÜK DEĞİŞİM
Mevcut milletvekilleri arasından Prof. Dr. İbrahim Hasgür, Tuğrul Yemişçi, Erdal Kalkan ve İsmail Katmerci’’nin yeniden aday gösterilmeyecekleri belirtilirken, daha önce ’‘siyaseti noktalayacağının’’ sinyalini veren ancak aday adayı başvurusu yapan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’’ün de başka bir ile kaydırılacağı dile getiriliyor. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar’’ın kadın aday kotasından dolayı yeniden aday gösterileceği dile getirilirken, Mehmet Tekilioğlu’’nun da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’’ün kontenjanından listede yer alması bekleniyor.
 
ŞİMŞEK BOMBASI
Başbakan Erdoğan’’ın İzmir’’de büyük bir değişim yaparak aralarında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’’ın da bulunduğu bazı önemli isimleri İzmir’’den aday göstereceği de gelen bilgiler arasında. Bakanlığı döneminde İzmir’’e önemli ulaştırma yatırımları kazandıran Yıldırım’’ın dışında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’’in de İzmir’’den aday gösterileceği iddia ediliyor. Batman doğumlu Şimşek, 2007 seçimlerinde aday gösterildiği Gaziantep’’ten seçilerek meclise girmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’’ın ilk olarak Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görevlendirdiği Şimşek, 2009 yılında Maliye Bakanı olmuştu. AK Parti Genel Merkezi’’nin özellikle Güneydoğu kökenli vatandaşların yoğunluğunu da dikkate alarak 44 yaşındaki Şimşek’’i İzmir listesinin başına yazması bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal'ın ’‘kalesinde’’ ön seçim ayaklanması!
Antalya’’da 200 kadar ön seçim yanlısı CHP’’li sokağa çıktı. Vekil adaylarının ...
Ünlü oyuncu AK Parti İzmir’’den aday oldu
Özel bir banka reklamındaki ’‘Bay Pardon’’ karakteriyle ünlenen tiyatro ...
Mehmet Ali Kaya CHP’’yle meclis yolunda’…
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi ABD Başkanı ...
 
CHP ’‘kalesini’’ sürpriz isimlerle koruyacak
18 Mart’’ta milletvekili aday adayı başvurularını kabul etmeye başlayacak ...
Kılıçdaroğlu ’‘ikinci darbe’’yi mi hazırlıyor?
CHP Genel Başkanı’’nın Baykal ve Sav ekibinin pasifize etme operasyonunda ...
Bilal Doğan 'Yarışta ben de varım' dedi
Uluslararası para ve sermaye piyasaları denildiğinde kentin öne çıkan ...
 
CHP'nin bedelli askerlik teklifi Meclis'te
CHP’’nin bedelli askerlik teklifinin ayrıntıları belli oldu. Buna göre, ...
Aday adayı Toptaş kulisi değil halkını seçiyor
MHP 2.nci bölge’’den aday adayı Mehmet Toptaş özellikle bilinenin aksine ...
Vekil aday adayı Demirsoy EBSO’’ya konuk oldu
CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yüksel Demirsoy, Ege Bölgesi Sanayi ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva