HABERLER>POLİTİKA
25 Temmuz 2024 Perşembe - 11:11

AK Partili Saygılı’dan Büyükşehir’e yaylım ateşi: İşe gelince yok, şova gelince çoksunuz!

“Gündem İzmir” toplantısında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı “Kanalizasyon borularının hala körfeze akması ve yılan hikayesine dönen Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki 4. Faz’ın 9 yıldır bitirilememiş olması, körfezi her gün daha kirli hale getiriyor. İşe gelince yok, şova gelince çoksunuz!” ifadelerini kullandı.

AK Partili Saygılı’dan Büyükşehir’e yaylım ateşi: İşe gelince yok, şova gelince çoksunuz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “Gündem İzmir” başlığı ile basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıya ayrıca İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak,  İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çölmekçi, İl Tanıtım ve Medya Başkanı Safa Narlı, İl Yerel Yönetimler Başkanı Tansu Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Nail Kocabaş katıldı.

Sözlerine 24 Temmuz Gazeteciler Günü ile başlayan Saygılı, “Dün, toplumun sesi olan, doğru ve tarafsız haberciliği ilke edinen gazetecilerimizin, sizlerin günüydü. Bilgiye ulaşma hakkını savunan, demokrasinin güvencesi olan basın emekçilerimize minnettarız. Zor şartlar altında bile doğruyu söylemekten vazgeçmeyen tüm gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

ELLERİNİZİ KALDIRIN Kİ ŞEREFİNİZ OLSUN
İsrail’i kınayarak sözlerine devam eden Saygılı,  İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne çağrıda bulunurken, “İsrail Terör Devletinin sürdürdüğü kıyımları buradan lanetliyorum. Mazlum Filistin halkına desteklerimi bildiriyorum. Bu vesileyle; Gazze’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kardeş şehir ilan edilmesinde oy kullanan tüm meclis üyelerimize ve bu çağrımıza kulak veren vicdan sahiplerine gönülden teşekkür ediyorum. Aynı şekilde bir utancı daha sırtında taşımaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum. Gazze’yi kardeş şehir ilan etmeniz ne kadar olumluysa, Tel-Aviv’i sözde kardeş şehir olmaktan çıkarmamanız o kadar tarihi bir ayıptır. Katillerle kardeş olma karanlığını çocuklarınıza miras bırakmayın. Gazze ile kardeş olmak için oy verirken kalkan ellerinizi, Tel-Aviv’i de sözde kardeşlikten çıkarmak için kaldırın ki o elleriniz şerefiniz olsun!” dedi.

MUHBİR GİBİ ÇALIŞACAĞIZ
İzmir’de yaşanan elektrik kaçağı faciasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Saygılı sözlerini şu ifadelerle sürdürdü;

“Bizim medeniyetimizin temelinde beşer vardır. İnsan yaratılmışların en şereflisidir. Siyaset felsefemizde de ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu zirvede yer alır. Geçtiğimiz günlerde Alsancak’ta ne yazık ki iki vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan feci bir olay yaşandı. Elektrik kaçağı nedeniyle Özge Ceren Deniz ve onu kurtarmaya çalışırken can veren İnanç Öktemay hayatını kaybetti.  İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltılar oldu, bunlardan tutuklananlar ve serbest kalanlar oldu. Hala soruşturma sürüyor. Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç da olayı yakından takip edip kamuoyuna bilgilendirme yapıyor. Yani bu olayla ilgili ivedi ve usulüne uygun bir şekilde hukuki süreç ilerliyor ve ilerlemeye devam edecek. Ama ne hikmetse henüz nihai olmayan “ön raporları” referans gösteren CHP’nin İzmir siyasetinin aktörleri yaygara koparıyorlar. Şeffaf bir şekilde bizzat Bakanımız tarafından takip edilen, kamuoyu vicdanı açısından ivedilikle sonuçlanması için çaba gösterilen bir hukuki süreci adeta baltalamaya çalışıyorlar. Biz kimin suçlu olup kimin suçlu olmadığından daha ziyade iki vatandaşımızın yaşadığı feci ölümün bir daha yaşanmaması için her türlü altyapı çalışmasının İzmir’de boşluk bırakılmaması için adeta muhbir gibi çalışacağız.  Ve bu işinde takipçisi olacağız.  Kurum ya da kişiler hiçbiri fark etmez.  Kim suçluysa cezasını alsın! İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Kentimizde yağışlar başlamadan İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, bu işlerle ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile şehrin altyapısını gözden geçirmesini teklif ediyorum. İl Başkanı olarak üzerimize düşen ne varsa, takibini yapacağımın sözünü veriyorum. CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yaptığı gibi bu işi siyasete malzeme yapmadık, yapmayacağız. Bu vesileyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, acılı ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum.”

YUNAN ŞARKICININ DAVET EDİLMESİ MANİDAR
Çeşme’de yaşanan Despina Vandi krizi için ise Saygılı, “Çeşme’de, Türk öğrenciler için yapılacak bir eğitim bağışı gecesinde, bir Türk sanatçı yok mu da Yunanistan’dan getirtiyorsunuz!  TEV bu konuda hatalı!  Sanatçıyı çağıran sizsiniz, bağıran yine siz.  Hem suçlu hem güçlü hem arsız hem utanmazsınız! Türkiye’nin ortak değeri olan Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrağımızın böyle bir konuya alet edilmesini kınıyoruz.  Bunu yaparken en başta düşüneceklerdi.  Ayrıca Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünden çok kısa bir süre önce Yunan şarkıcının davet edilmesi de manidar geldi bizlere! Çeşme Belediye Başkanı, sponsor olduğu bu gece ile ilgili ahmaklıktan kahramanlık çıkarmaya çalışmaktan başka bir şey yapmadı. Hızını alamayınca Milletvekilimiz Sayın Mustafa Varank ile girdiği siyaset polemiği de acemi bir politikacını kamuoyu önündeki zavallı çırpınışlarıydı” şeklinde konuştu.

NİHAYET ÇÖZÜME KAVUŞTU

Saygılı şunları söyledi:

“Biz Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Hamza Dağ’ın seçim kampanyasındaki vaatlerinden olan İZBAN’daki 90 dakika meselesinin üzerine gideceğimizi ifade etmiştik. Bu konu ne yazık ki anlamsızca uzadı, ilgililer bu meselede inisiyatif almaktan kaçındı. Bu süreçte bizzat görüştüğüm Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun meseleye alakalı yaklaşımı çözümü de beraberinde getirdi. Sayın Bakanımız, İzmir’in ulaşım sorunlarına duyarlılık göstererek gerekli adımları attı ve çözüm üretti. Geldiğimiz noktada bu sorun nihayet çözüme kavuştu. Artık İzmirli vatandaşlarımız, ulaşım haklarından daha ucuz faydalanmaya başladı. İzmirli kent içi ulaşımını sağlarken daha az ödüyor. Sayın Cemil Tugay da bu noktada pozitif yönde bir adım attı. Böylece AK Parti olarak bir problemi daha İzmir’in hayrına ve yararına olacak şekliyle çözmüş olduk.

Ama çözülmeyi bekleyen başka meseleler de var. Eşrefpaşa Hastanesi'nde ek bina yapımında Tunç Soyer ihaleyi bitirememişti biliyorsunuz.  Cemil Tugay döneminde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eşrefpaşa Hastanesi'nde yapılacak ek hizmet binasının inşaat ihalesinde süre uzatımı istedi. Biz de destek verdik ve süre uzatıldı.  Şimdi bu işin takipçisi olacağız. İhale yapsınlar ve hastaneyi bir an önce İzmir’e kazandırsınlar.

ACZİYETİ GÖRÜYORUZ
Büyükşehir’deki toplu sözleşme sürecinde memur eylemleri sürüyor. Kendi aralarında bir anlaşmazlık var. Genel merkezi Veli Ağbaba’nın İzmir’e geleceğinin ifade edilmesi, 4 Temmuz’da bizim paylaşımımızdan sonra Ankara'ya davet edilmiş olması, sonra işin içine girip rakamlar içinde anlaşmazlıklar olması… CHP’nin iç meselesi ama şaşkınlıkla izliyoruz. Bir konun çözümü bir kez olur, 10 kez konuşulmaz. Kendir aralarındaki anlaşmazlığı kamuoyuna taşıdılar. İbretle izliyoruz.  Buradaki acziyeti hepimiz görüyoruz. Bir belediye başkanın verdiği karara genel merkezin müdahil edilmesi , azaltılması ve ya çoğaltılması için iş takibi yapar gibi birilerinin ortaya çıkması da İzmir’in gördüğü, muhatap olduğu acı bir tablo. SDT ile ilgili de üzerimize düşeni AK Parti grubumuz Büyükşehir Meclisi’nde yapmıştır. Bu anlamda artık yetki Cemil Tugay’dadır.  Memur kardeşlerimizin hakkını verecek şekilde gerekeni yapmasını bekliyoruz.   Biz, İzmirlinin yaşam kalitesini yükseltirken yaşam maliyetlerini düşürmeye, yüzleri güldürmeye devam edeceğiz inşallah. Biz özellikle AK Parti İzmir kadroları olarak İzmir için ne iyiyse, onun olması için gayret gösteriyoruz. İzmir için yetkin bir koordinasyon ile milletvekillerimizin de bu koordinasyon çerçevesindeki uyumları, destek ve azimleriyle şehrimizin problemlerini sırayla çözüyoruz. Bilhassa bakanlarımızın önemli katkılarını ve rehberliği bizlere güç veriyor. Bu vesileyle İzmir’in gündemleriyle yakinen ilgilenen tüm bakanlarımıza ve Ankara’da sesimiz olan milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

İŞE GELİNCE YOK, ŞOVA GELİNCE ÇOKSUNUZ
“Geçtiğimiz hafta, yurtdışından gelen misafirlerimi Kordon’da yemeğe götürdüm.  Yemeğin ortasında ağır bir koku geldi, misafirlerim rahatsız oldu ve onların talepleri ile oradan ayrıldık.  Bir İzmirli olarak ne yazık ki utandım.  İzmir Büyükşehir yetkilileri Kordon’daki esnafa gidip bir konuşsa ne olduğunu öğrenecekler.   Sayın Cemil Tugay, 100 gündür, yani göreve geldiğinizden beri Körfez’deki çevre felaketi ve ağır koku problemiyle ilgili hiçbir şey yapmadınız! Tunç Soyer gibi yüzey temizliği mi yapacaksınız yoksa hakikaten temiz bir Körfez için bir inisiyatif alacak mısınız? Ne yapacaksınız, bir planınız var mı?  Kanalizasyon borularının hala körfeze akması ve yılan hikayesine dönen Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki 4. Faz’ın 9 yıldır bitirilememiş olması, körfezi her gün daha kirli hale getiriyor. İşe gelince yok, şova gelince çoksunuz!”

İZMİR'İN FAYDASINA İŞLER YAPMA ARZUSUNDA OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 100 günlük performansının sorulması ve ‘hiç mi doğru hamle yok’ sorusuna yanıt veren Saygılı, “Biz bir şeye her şeyi ile olumsuz banka zihniyet değiliz. AK Parti bu ülkede 22 yıldır olumlu bir şekilde devletinin milletinin ve mazlumların her zaman yanında olmuş, olumlu bir şekilde bakan olumsuzluğu önemsemeyen bir parti anlayışındadır. Cemil Tugay'ın 100 günde oraya koyduğu performansa bakıp puanlama yapmak doğru değildir. Puanlama yapacak durum ve performans hala oluşmamıştır. Sadece bir önceki dönem izBB ile yaptığı çalışmalar ile kendisinin yaptığı çalışmaların çelişkilerin bertaraf edilmesi ya da değiştirilmesi ile mücadele ediliyor. Bu da  neticelenmiş değildir. Ancak İzmir’in faydasına işler yapma arzusunda olduğunu tahmin ediyoruz. Fayda olacak her şeyde İzmirlimiz için bir İzmirli olarak her  zaman AK Parti olarak milletvekillerimiz ve il teşkilatımız genel başkan yardımcılarımız ile doğru projelerin yanında yer alacağımızı özellikle belirtmek isterim” diye konuştu.

KREDİ KONUSU KAMUOYUNA DUYURULMALI 
İzmirli depremzedeler için Dünya Bankası tarafından tahsis edilen 330 milyon Euro’luk kredi hakkında konuşan Saygılı, “Bir önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki bey seçim sürecinde kentimizi ziyaret ettiğinde yüzde 0,69 faiz oranı ile depremzedelerimize böyle bir rakamla kredi kullandırabileceklerini ifade etti. Seçim bittikten sonra hızlıca bu süreç onaylandı ve İzmir'in AB ile  yapılan anlaşma ile 330 milyon Euro’luk rakam kentimizin kullanımına sunuldu. İzBB’nin bu konuda daha etkin olması ve vatandaşlarımızın bu konuda eğitilmesi lazım. Şu anda 0,69 faiz kullanan 2 kooperatif var. Bunun kamuoyuna duyurulması önemli. Bankaların yüzde 50 faizle kredi kullandırdığı ortamda devletimizin sübvanse ettiği bu kredinin kamuoyuna duyurulması önemli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Karpuzcuya silahlı saldırı girişimi!
 
Başkan Duman'dan 'uyutma' çıkışı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk 26 Temmuz 2024 Cuma 07:20

Sayın Bilal Saygılı ukomede 90 dakikaya hangi bürokratlarınız red verdi onu da açıklasaydınız.Çünkü ukomede 3 defa reddedildi sonra kendiniz engellememiş gibi evet oyu verdirip biz yaptığa getirmek istiyorsunuz.izmirli hizmet almasın diye yapmayacağınız engelleme yok hükümetin..

Yorumu oyla      2      0  
İz 25 Temmuz 2024 Perşembe 19:06

Memleketin ana damarları olan tüm enerji, kaynak ve işletmelerini özelleştirme adı ile işi bilmez, teknik yeterliği olmayan kişilere devrettiler. Bu işletmeler bu güne kadar eski yapılan bakım ve teknik kadrolarla geldiler, eski kadrolar artık bu yapılarda yok, iş teknik yetersizlerin eline kalınca her gün bir problem yaşamak kaçınılmaz, bu günleri dahi ileride arayacağız. Eski teknik adamlar yok artık bu işletmelerde.

Yorumu oyla      1      0  
Siz 25 Temmuz 2024 Perşembe 18:55

AKP ye 24 senede olduğu gibi İzmiden yem olmaz. Boşuna yorulup, belediyenin yaptığı herşeyi tenkit edip kötülemek birşey kazandırmaz. Yeni açıklandı Erdoğan İstanbul BB başkanlığını yine kendi partilisinden secilmiş başkana teslim ederken 1,5 MİLYAR Dolar borç bırakmış. Yani asrın ekonomisti belediyecilik mesleğini iyi BİLİRMİ?

Yorumu oyla      2      0  
izmir matrahı 25 Temmuz 2024 Perşembe 15:40

Reis eski günlerinde olsa bugün İzmir akp ekibi komple değişmişti.

Yorumu oyla      1      1  
PARTİLİ 25 Temmuz 2024 Perşembe 13:56

Sizden hiçbirşey olmaz İzmirde karşılığınız yok İl başkanı ve Hamza Dağ ekibi İzmirde sevilmiyorsunuz zaten seçimlerden belli Zorla 1 ilçe kazandınız Siz ilk önce kendiniz sorgulayın Başarılıyız algısını İzmir yemez Sizden hiçbirşey olmaz Destek algısı yapmayın Büyükşehire köstek olduğunuzu herkes biliyor Boşuna masal anlatmayın

Yorumu oyla      5      2  
Buca'lı 25 Temmuz 2024 Perşembe 11:51

Her gün medyaya çıkıp vıdı vıdı yapıyor, yağ gibi üste çıkıyorsunuz, elinizde olup da kaybettiğiniz belediyelerin dünya kadar borçlarını da henüz kazanalı 4 ay olmuş CHP li belediyelerden derhal kaynağından kesme iradesi göstermeniz ne kadar insan ?, ne kadar Şeref sahibi ? olduğunuzu gösteriyor, bu nedenle kendinizden başkasına yüklemeyin bu özellikleri, amacınız CHP li belediyeleri topal ördek yapıp çalıştırmamak bunu az buçuk saiyaset bilen herkes görüyor,biliyor,sizler insanlığın değil şeytanın ortakları olursunuz olsa olsa, Zavallı köpekleri kelime oyunları ile öldürmek yolunda karar alıp, tüm işleri de Belediyelere yükleyip yaşatmaya çalışan öldürmek istemeyen belediyeleri ceza ile sindirmeye kalkmak ancak size yakışır dı, sonra millete dönüp bakın köpekleri chp li belediyeler öldürüyor diyerek bir taşla birkaç kuş vurmak ancak sizin gibi gözünü rant bürümüş çıkar gruplarının partisine yakışırdı, Beddua etmek hakkımı kullanarak sizlere Allah belanızı versin diyorum bir vatandaş olarak.tüm bunları yapıyor sonra seçimlerde her türlü yalan vaadinize rağmen halktan yediğiniz şamar ile kıç üstü oturuyorsunuz, yine de utanç duymadan aynı propagandalara devam diyorsunuz, bir yerde size de hak veriyorum kendi açınızdan bakarak çünkü çıkarınız varlık nedeniniz iktidarın devamını gerekli kılıyor, yoksa çil yavrusu gibi dağılırsınız sağa sola hatta bugün hoca efendinizi tanımadığınızı söylerken yarın AKP diye bir partiyi de yerden yere vurmaktan çekinmezsiniz çünkü utanma duygusu çok önemli bir olgudur,herkeste olmaz..

Yorumu oyla      11      2  
Laf çok, icraat sıfır 25 Temmuz 2024 Perşembe 11:33

Doğru söylüyor, belediye "11 yıldır" hızlı treni de bitiremedi. Hepiniz birbirinizden beceriksizsiniz. Bu beyefendi yerel seçimde alınan hezimet karşısında şimdi belediyeye sallayarak koltuğunu kurtarmaya çalışıyor ama yemezler. Sadece 1 ilçe kazanmışlar, il başkanının istifa etme gibi bir düşüncesi yok. Sen bırak belediyeyi de hükümetin yıllardır yapılması beklenen projeleri yapın da sonra konuşun. Bu kafayla eldeki tek ilçeyi de kaybedersiniz, haberiniz olsun. Tek ilçe belediyeniz arsaları satışa çıkarmış. Sebep? CHP'li belediye yapsa eleştirirdiniz, şimdi çıt yok.

Yorumu oyla      7      1  
izmirli 25 Temmuz 2024 Perşembe 11:23

ne boş adamlarsınız ya..

Yorumu oyla      6      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saygılı, kooperatifler için yargıyı işaret etti: Tugay, Aslanoğlu’ndan hesap sormalı!
Kooperatiflerin yetkilerinin fesih edilmesi ile ilgili konuşan AK Parti ...
AK Partili Saygılı ‘2 sokak hayvanı sahipleneceğim’ dedi ve ekledi: CHP’li başkanlara ‘barınak’ için açık çek!
Sokak hayvanları ile ilgili Cumhuriyet Halk Partili Belediyelere çağrıda ...
Mehmet KARABEL yazdı... Çözüm ‘ölüm’ mü?
Mehmet KARABEL yazdı... Çözüm ‘ölüm’ mü?
 
Ender ALDANMAZ yazdı... Kılıçdaroğlu’nun tavrı
Ender ALDANMAZ yazdı... Kılıçdaroğlu’nun tavrı
TBMM'de iki komisyon yaz tatilinde de çalışacak
Türkiye Büyük Millet Meclisindeki (TBMM) Anayasa Komisyonu ile Anayasa ...
Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin ...
 
Yerlikaya'dan 'kayyum' açıklaması: Keyif almıyoruz!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda ...
Bakan Tunç'tan Bahçeli'ye 'sokak hayvanları' yanıtı!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Türk ...
Erdoğan'dan Lozan'ın yıl dönümü mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lozan Barış Antlaşması sayesinde milletimizin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva