HABERLER>POLİTİKA
24 Temmuz 2024 Çarşamba - 23:57

Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin borçlarının tahsilatına yönelik açıklamasına ilişkin, "Bu şu; belediyeleri hizmet yapamaz hale getirip, 'Efendim işte CHP belediyesi bu.' diye göstermeye çalışıyor. Bunlar ucuz oyunlar." dedi

Özel den Cumhurbaşkanı Erdoğan a yanıt

CHP Genel Başkanı Özel, Büyükada'da Adalar CHP İlçe Başkanlığı ile Adalar Belediye Başkanlığı'na ziyarette bulundu.

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat ile görüşen Özel, seçim başarısı dolayısıyla kendisini tebrik etti.

Bu esnada, Adalar'da yaşayan bir grup belediyenin önüne gelerek, İETT'nin Adalar'a getirdiği minibüslere tepki gösterdi.

"Adalar sit alanı, kara yolu azmanbüs kabul etmez", "Adalar şehirleşmesin" ve ''Yaya bölgesinde azmanbüs ısrarı niye?" pankartları taşıyan gruptakiler, slogan attı.

"ADA'NIN İSTEMEDİĞİ HİÇBİR ŞEYİN YAPILMAYACAĞINI SÖYLEDİK"
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Özel, demokrasinin tepki ve protesto rejimi olduğunu, demokratik protesto hakkının kullanılmasının yanında olduklarını söyledi.

Minibüs konusuyla ilgili Ada'dan 4 temsilcisiyle konuştuklarını anlatan Özel, "Ada'nın istemediği hiçbir şeyin yapılmayacağını söyledik. Bu beğenmediğiniz boyuttaki araçlar, Ada'daki yaya yoğunluğu azaldıkça çekilecek." dedi.

Bu sırada eylemcilerin, "Ada yollarına uygun değil bu araçlar." diye bağırması üzerine Özel, "Ama bana saygı duyarsanız, ben size saygı duyuyorum." ifadesini kullandı.

Özel, tepkileri anlayışla karşıladığını, burada karşılıklı suç duyuruları olduğunu, bunlardan tamamen feragat edilmesi talimatını verdiğini kaydetti.

Araçlara ilişkin de Özel, "Bana da sorarsanız, bu boyutta bir araç Ada'da doğru değil. Daha ufak, daha düzgün bir şey için çalışıyorlar arkadaşlar. Önümüzdeki süreçte olacak." dedi.

"HANGİ AK PARTİLİ BELEDİYE BUGÜNE KADAR SGK BORCUNU ÖDEMİŞ?"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, belediyelerin borçlarının tahsilatıyla ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine Özel, "Sayın Erdoğan, hangi AK Partili belediye SGK'ya borcunu ödemiş bir söylesin. Ellerinden aldığımız tüm belediyeler en az son beş yıl boyunca hiç borç ödememişler. Şimdi SGK'ya yatırılacak parayla AK Partili belediye zamanında hizmet yapacak, sonra onun SGK'ya ödemeyip kendisine kullandığı parayı bugün biz ödeyeceğiz. Millet zaten bu zihniyetten yıldığı için 412 belediyeyi bize verdi. Böyle bir çifte standart olur mu? Hangi AK Partili belediye bugüne kadar SGK borcunu ödemiş?" dedi.

Özel, eleştirilerini sürdürerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Diyor ki 'Belediyelerin alacaklarını parasından keseceğim.' Bu şu; belediyeleri hizmet yapamaz hale getirip, 'Efendim işte CHP belediyesi bu.' diye göstermeye çalışıyor. Bunlar ucuz oyunlar. O bunu yapsın, bizim hizmet edeceğimiz parayı, AK Partili belediyenin borcunu gelsin kessin ya da daha önceki SGK borçlarını kessin, hizmet etmeye engel olsun, ben de çıkayım meydan meydan Sayın Erdoğan'ın sırf kendi beceriksiz yönetimi değişecek diye korkusundan, CHP'lilerin yönetim yetkinliğini elinden almak için bu oyuna nasıl başvurduğunu anlatayım. Diyeyim ki 'Bu, enflasyonu düşüremiyor. Biz geliyoruz iktidara. Gelmeyelim diye belediyelerimizin elini kolunu bağlamaya, yoksullaştırmaya, maaş ödeyemez, çöp toplayamaz hale getirmeye çalışıyor.' Recep Tayyip Erdoğan şunu bilsin; kendi ellerimizle toplarız o çöpleri bütün CHP'liler... Yine de onun bu oyunlarına, şantajlarına teslim olmayız."Milletin gün saydığını söyleyen Özel, "Birazcık seçim sonuçlarından akıllanıp vatandaşın istediklerini yerine getirmek yerine inatlaşıyor ve hizmet etmemizi engelliyor. Vatandaş bunları görür. İstanbul'da vatandaşın kararıyla seçilen Ekrem İmamoğlu'nun zorla mazbatasını elinden almak neyse, seçilmiş belediye başkanının parasına el koyup hizmet etmesine engel olmak da aynı şeydir. Geçen sefer YSK eliyle adli darbe yaptı. 'Osmanlı tokadı vuracağım.' dedi bize, demokrasi tokadını yedi. Şimdi mali darbe yapacak. Yeni bir demokrasi tokadı yer. Meydan meydan, sokak sokak anlatırım. Sakın böyle bir şeye kalkışmasın." ifadelerini kullandı.

 
Netanyahu'ya alkışa Türkiye'den tepki
 
Alacak verecek meselesinde kan aktı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir’de Ayrımcılık yapılıyor . 25 Temmuz 2024 Perşembe 06:49

İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı VAR . İzmir çevre ilçelerdeki ( 19 ilçe ) otobüslerde aktarma hakkı YOK . Sizilerin meydanlarda hak , hukuk , adalet , işçi. emekli , asgari ücretli. öğrenci , çiftçi diye diye konuşmanızın gerçekliği bu . İzmir’in çevre ilçelerinde hiç bu kişiler yaşamıyor , İzmir’in kaynakları çevre ilçelere neden harcanmıyor . İzmir 11 merkez ilçeden mi ibaret ki sadece oralarda aktarma hakkı veriliyor . . CHP GENEL MERKEZİ UYUYORMU . CHP ‘li İzmir 17 çevre ilçe belediye başkanı uyuyor mu . Bu ayrımcı hizmet anlayışı ile CHP iktidar olamaz .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerlikaya'dan 'kayyum' açıklaması: Keyif almıyoruz!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda ...
Bakan Tunç'tan Bahçeli'ye 'sokak hayvanları' yanıtı!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Türk ...
Erdoğan'dan Lozan'ın yıl dönümü mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lozan Barış Antlaşması sayesinde milletimizin ...
 
CHP lideri Özel'den Lozan mesajı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Lozan Barış Antlaşması'nın 101. yıl dönümü ...
TBMM Genel Kurulu'nda arbede yaşandı
AK Parti ile DEM Parti milletvekilleri arasında gerginlik TBMM Genel Kurulunda arbede yaşandı
Dağ'dan Büyükşehir'e İZBETON çıkışı: İzmir zaman kaybediyor!
İZBETON’un süresinde tamamlanmayan inşaatlarla ilgili kooperatiflere sözleşme ...
 
Kılıçdaroğlu'na 'el sıkma' yanıtı: Üzerime alınmadım!
CHP lideri Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun “el sıkma” çıkışıyla ilgili olarak ...
AK Partili İnan, CHP'li üç ismi hedef aldı: Organize işler!
İZBETON’un süresinde tamamlanmayan inşaatlarla ilgili kooperatiflere sözleşme ...
İYİ Parti'de yaprak dökümü: Bir istifa daha!
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir partisinden istifa etti.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva