HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2012 Perşembe - 13:57

AK Partili Kuran’dan bomba açıklamalar!

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, son günlerde Menemen’de yaşanan belediye kasa soygunu, imar yolsuzluğu iddiaları, katı atık bertaraf tesisi ve birçok konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Partili Kuran’dan  bomba açıklamalar!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ. Belediye Başkanı Tahir Şahin’e sert sözlerle yüklenen Kuran, belediye başkanlık makamında kaçak elektik kullanıldığını bu yüzden TEDAŞ’ın belediyeyi mahkemeye verdiğini de sözlerine ekledi. Başkan Şahin’in kendisi hakkında tazminat davası açtığını da sözlerine ekleyen Kuran,” Başkan beni kendisi ile karıştırmasın. Kimseden korkum yok” ifadelerini kullandı
 
BELEDİYE KAÇAK ELEKTRİK KULLANIYOR
Menemen’de imar ve şehir planlama adına tam bir kaosun yaşandığını ifade eden İlçe Başkan Kuran, “İlçede birçok yeşil alan imara açıldı. İmara açılamayan alanlar ise yandaşlara peşkeş çekildi. Kendi yandaşlarına farklı sıradan vatandaşlara farklı uygulamalar yapılıyor. Bir inşaat firmasının 7 bin metrekare yerine 13 bin metrekare yapılmasına göz yumuldu. Bu iş için ruhsat düzenlenen proje ile tapuya kat ittifakı için verilen proje farkı ve her iki proje Belediye tarafından tasdik edilmiştir. Bu yapılan resmi evrakta sahteciliktir ve belgeleri ile savcılığa intikal ettirilmiştir. Bu olaylara çanak tutan Fen İşleri Müdürü neden halen görevdedir. Ayrıca belediye başkanlığı kaçak elektrik kullanmaktan TEDAŞ tarafından mahkemeye verilmiştir” diye konuştu.
 
BAŞKAN KÖŞEYE SIKIŞTI
Menemen’de Belediye Başkanı Tahir Şahin’in makam şoförünün de karıştığı kasa soygunu ile ilgili açıklama yapan Kuran, kasa içinde bulunan paraların miktarının halen daha belli olmadığını ifade ederken kasa içinde hamiline kesilmiş çeklerin de bulunduğunu dile getirdi. Menemen Belediyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, hırsızlık yapılırken belediyede görevli zabıta memurunun 180 promil alkollü çıktığını ve bunun polis kayıtlarında da yer aldığını anlatan Kuran , “ Bir hafta sonu hrısızlar, hiçbir güvenlik kameransın bulunmadığı, görevli olan personelin sarhoş olduğu belediye binasına girdiler. Ellerini kollarına sallayarak 295 bin TL parayı çaldılar. Bundan kimsenin haberi olmadı. Hırsızlık gerçekleştikten sonra Başkan çıkarak bu işin nasıl olduğunu anlayamadığını söyledi. Hırsızlık esnasında bazı evrakların çalındığı ve çalınan paranın miktarının bilmediğini söyledi. Sen yönettiğin belediyenin kasasındaki parayı da bileceksin o kasanın içindeki evrakları da bileceksin. Daha sonra bir daha yaptığı açıklamada sadece paranın çalındığını ama evrakların çalınmadığını söyledi. Neyse ki olayın zanlıları yakalandı. Yakalanan zanlılar arasında Başkanın şoförü de yer aldığını öğrendik. Bu olay traji komik bir olaydır. Bu olay aynı zamanda Başkanın ne kadar acizlik içinde olduğunun göstergesidir. Menemen Belediyesi’ne sadece 2 saat imza atmaya gelen halkına kapalı bir yönetim sergileyen Başkandan zaten başarılı olması ve kasa soygununda hakim bir tutum sergilemesi beklenemezdi. Başkan Şahin köşeye sıkışmıştır. Büyük bir çıkmazın içindedir. Benim şahsıma yönelik gündemi saptırmak için bazı açıklamalar yaptı. Hatta bu konuda daha ileri gidip Başkan Şahin benimle ilgili suç duyurusunda bulundu ve tazminat davası açtı. Başkan Şahin’e sesleniyorum korkunun ecele faydası yoktur beni kendisi ile karıştırmasın. İcazet almam ve kimseden korkmam. Eğer ki menemen’in çıkarlarına savunmak suç ise cezamı çekmeye razıyım. Menemen sahipsiz değildir. Ne bu davalardan çekiniriz ne de söylediklerimizden geri kalırız” ifadelerini kullandı.
 
STADYUMU BIRAK YOLLARA BAK
Sayın başkanın göreve geldiği günden bu yana alt yapı çalışması adına Menemen hiç bir şey yapılmamıştır. Her gün bir sokakta ve caddede bir patlak meydana gelmiş cadde ve sokaklarda göller oluştu. Bilinçsiz ve plansız çalışmalar yolların köstebek yuvasına dönüşmesine yayalar tarafından yürünmez hale gelmesine birçok aracında zarar görmesine sebep oldu. Başkan geçtiğimiz günlerde çıktı ve ‘Bakanlık arazi tahsis etsin stadyumu ben yapayım’ dedi. Sayın Başkan sen önce Menemen sokaklarını da çık da arkana bak. Ne halde olduğunu gör. Sen kendi sokaklarını kendi caddelerini halkın yürüyebileceği hale getir de ondan sonra stadyumu düşün” dedi.
 
TEŞEKKÜR BİLE ETMEDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen Ahıhıdır Mahallesi’nde yapılması planlanan Katı Atık Berteraf Tesisi ile ilgili açıklama yapan Kuran, ilçe üzerinde oynanan oyunları bozduklarını söyledi. Kuran, “Menemen halkından habersiz sessiz sakin bu fabrikayı Büyükşehir’e devreden Başkan, daha sonra bu konuyu meclis üyeleri ile birlikte mecliste ve komisyonda sessiz kalarak ‘evet’ dediler. Bu konuya evet denilmesindeki tek neden Başkanın Aziz Kocaoğlu’na verdiği sözler olmuştur. Biz sürecin başından itibaren olayların takipçisi olduk. Bu konuyu kamuoyu gündemine getirdik. STK’lar ile beraber hareket ederek mutlu sona ulaştık. Geçen ay İzmir’e gelen Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker bu konuya asla izin vermeyeceğini beyan ederek tüm menemenlilerin yüreğine su serpti” dedi. İçişleri Bakanlığı’nın vereceği kamu yararı kararının bağlayıcı olmadığını da ifade eden Başkan Kuran, “İl Toprak Koruma Kurulu’nun görüşü var. Kurul zaten izin vermedi” diye konuştu. Başkan Kuran, atık tesisine engel olan AK Parti’ye ve bakana teşekkür etmesi gerektiğini söyledi.
 
İlçe Başkanı Kuran Başkan Şahin’e yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:
 
Kasada 295 Bin TL para ne arıyor?
Paranın miktarının neden hırsızlığın yapıldığı anda açıklamadınız?
Kasadan çıkan usulsüz hamiline çekler, neden belediye adına yazılı değildi?
O çeklerden de kayıp olup olmadığını biliyor musunuz, kayıtları varmıydı?
Gece nöbetçisi zabıta 180 promil alkollü çıktı mı?
Bu zabıta ilgili işlem yapıldı mı?
Neden ilk beyatınımız da evrak çalındı dediniz, sonra çalınmadı dediniz?
Emniyet güçlerinizi bulup teslim ettiği parayı şu an nerede tutuyorsunuz. Bu projeler ne oldu?

ONU KENDİ HALİNE BIRAKTIM
 AK Parti İlçe Başkanı Arif Kuran’ın açıklamalarına cevap gecikmedi. Belediye Başkanı Tahir Şahin, Kuran’ın artık boş konuştuğu söyledi. Şahin, “AKP’nin ilçe başkanı ‘çamur at izi kalsın’ anlayışının en güzelini sergiliyor. Biz bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Kendisi İzmir’de hiçbir belediye başkanının başına gelmesini istemediğim benim başıma gelen soygundan sonra gerçek dışı açıklamalar yaptı. Soygun ile beni ilişkilendirdiği için dava açtım. Hem ceza davası hem de tazminat davası açarak yargı önünde hesaplaşacağım. Benim de bir şerefim, onurum, haysiyetim ve ailem var. Onlar ‘acaba Tahir Şahin’e bir şey yapabilir miyiz’ diye düşündüler ama olmadı. Cenazelerde bile ‘paralar nerede’ diyen bir adam verilecek cevabım yok. İnsanlıktan nasibini almamış birisinin yapacağı açıklamaları yaptı. Arkadaş boş konuşuyor ve boş işlerle uğraşıyor. Savunmaya geçtiği için hata yapmaya başladı. Bizim haklı olduğumuz ortaya çıktı. Ben ilçe başkanını çok daha fazla üzmeyerek kendi haline bırakmayı tercih ettim” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ak partili... 15 Şubat 2012 Çarşamba 12:41

Başkanıma katılıyorum,bir hikaye vardır bilirsiniz,deveye sormuşlar boynun neden eğri?diye... ,tahir başkanada hiç sormayın...kılıçdaroğlu gelecek diye menemen girişi garaj önü asfaltlandı,gelmeseydi çukurlara gire çıka geçecektik gene oradan,hadi biz biliyoruz belediyenin durumunu dışarıdan gelen yabancıları delik deşik yollar karşılıyordu düne kadar.hükümete söyleyelim kapanan beldeleri açsınlar,tahir başkanıda ulukent e başkan yaparlar nasılsa(çevresiyle beraber,rant fazla nasılsa orada)...

Yorumu oyla      12      7  
10 Şubat 2012 Cuma 09:57

Bu arif efendi ne yaptığını bilmiyormu anlaşmalı mı konuşuyor.Daha önce basın açıklaması diye otopark inş.yanında otopark reklamı yaptı.Şimide kağıt fabrikası gelecekmiş onu eleştiriyor güya.keşke gelsede insanlara istihtam olsa 12 bin deği 15 bin m2 ruhsat verse.Çöp fab.yrini büyükşehre vermiş tahir kötümü olmuş menemen yüz trilyon borcunun 52 trilyonunu büyükşehre devrederek menemen halkının kamburu biraz azalmış kötümü olmuş.Çöp fabrikası olsunmu tartışması ayrı şeydir.

Yorumu oyla      13      13  
asarlıklı gençlik 10 Şubat 2012 Cuma 08:58

sen onu bırakta arif kuran neden gençlik koları başkanını yandaşından yaptın onu söğle adamlar birbirlerin yiyor senin yüzünden gençlik kolarını mahvettin dağıttın sırf 2014 yerel seçimleri için kendi egonu tatmin etmen için çok değil fazla durmazın orda

Yorumu oyla      17      11  
Menemenli 9 Şubat 2012 Perşembe 23:17

Menemen artık değişimi,yeni dinamik genç yüzleri ve gerçekten menemeni seven kişileri beklemektedir.Sayın şahin bugüne kadar yanında taşıdığı ve görev verdiği kişileri halkımız artık tasvip etmiyor.Onlar bugüne kadar kendisine zarar verdi,kraldan fazla kralcı oldular.Eski yerleşim alanının dışında yeni yapılan binalar menemenin çehresini değiştiriyor.Her şeyin yenisi güzeldir,bu tahir şahinin başarısı değildir.Başarı eskiyi yıkıp yerine eskisinden daha güzelini yapmaktır yapsaydı tebrik edecktim

Yorumu oyla      14      9  
Hilmi Dülger 9 Şubat 2012 Perşembe 21:59

Diğer ilçe başkanları ilçelerindeki CHP'li belediye başkanlarını yakın takip edip silkelemeli. Halkın rahatsız olduğu, halktan saklanılan karışık kuruşuk işleri İzmir kamuoyunu bilgilendirmeli. CHP’yi silkeliyoruz. Boş durmak yola devam. Diğer AK Partili ilçe başkanları boş durmayalım. Meydanı CHP’ye bırakılamayalım. Tam saha pres yapıyoruz.

Yorumu oyla      14      10  
ADAM GİBİ ADAM 9 Şubat 2012 Perşembe 21:55

RÜYADANDA İDRİS AKKOYUN GELİYO SEN UYU RÜYANDA GÖLÜRSÜNN

Yorumu oyla      15      9  
BAŞKAN İDRİS AKKOYUN GELİYORRRRRRRR 9 Şubat 2012 Perşembe 20:18

BAŞKAN İDRİS AKKOYUN GELİYORRRRRRRR

Yorumu oyla      17      8  
Menemenli 9 Şubat 2012 Perşembe 18:02

Menemende ahıdır mahallesi ve ceza evinin bulunduğu mahalleler daha hala köy gibi köylerde bile artık böyle evler kalmadı.Belediye hizmet binası evden bozma metruk bir bina ama menemenliler bunu göremiyor daha hala tahir şahin diyor.Sayın şahin bunları yeni farketti ama bir menemenli olarak kent yenileme planı daha önce devreye sokulmalıydı yapacağım dese dahi bence inandırıcılığı kalmadı.Belediye soygun olayı İHMAL VE İHTİMALLERLE şaibeli bir olaydır.Yargı bu ihtimalleri değerlendirecetir.

Yorumu oyla      15      9  
9 Şubat 2012 Perşembe 17:34

bu açıklamanın neresi bomba.sen dedin ben demedim falanlar.bunları zaten söylemiştin.yeni ne var belgeler nerde.dağ fare bile doğuramamış vesselam.merak etme ramazan geliyor yemek işlerini yine alırsın çok üzülme arif efendi

Yorumu oyla      22      10  
9 Şubat 2012 Perşembe 17:13

SEVGİLİ ARKADAŞLAR VE BİLHASSA MURAT KARDEŞİM GENÇLİK KOLLARININ NASIL ÇALIŞTIĞI ZATEN ORTADA VE GENÇLİK KOLLARININ ŞU ANDA MENEMENİ KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN BIRAKIN TARTIŞMAYI EVLERİNE BİLE GİDECEK ZAMANLARI YOK BİRAZ GÖZÜNÜZÜ AÇINDA BİZİM ŞUANA KADAR YAPTIKLARIMIZI VE YAPACAKLARIMIZI BİRAZCIK GÖRMEYE ÇALIŞIN EMİN OLUN BU SİZİN UFKUNUZU GENİŞLETECEKTİR ..........

Yorumu oyla      14      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayır’dan itirazlara sert cevap!
Delege seçimlerine tam gaz devam eden CHP İzmir Örgütü’nde, iptal edilen ...
Bozdağ: Bu soruşturmanın mantığını anlamış değilim
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye ...
Balbay cezaevinden soru önergesi verecek!
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Mustafa Balbay'ın yakında kamuoyunu ...
 
Kılıçdaroğlu: Kavga ortamına sürükleniyoruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'deki içtüzük gerilimiyle ilgili ...
Aytun Çıray: Bu hesap ahirete kalmayacak
“Vatandaşlarımızın kanı yerde kalmayacak !” diyen CHP İzmir Milletvekili ...
Meclis'te 'İçtüzük' isyanı, yumruklar konuştu!
Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen iç tüzük görüşmelerinde CHP'li ...
 
Herkese yasak Hakan Şükür'e serbest!
Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün, Lig TV’yle Maraton programında ...
CHP’li İnce'den AKP'ye imalı soru
TBMM Genel Kurulu’nda, AKP ve CHP arasında imam hatip lisesi tartışması yaşandı.
CHP İzmir yeni tüzükte başrolde!
CHP’de, kurultay öncesi tüzük çalışmalarına katkı koymak adına oluşturulan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva