HABERLER>POLİTİKA
8 Şubat 2023 Çarşamba - 17:43

AK Partili Kaya, eleştirilere deprem bölgesinden yanıt verdi: Böyle bir günde didişecek kadar körler!

Depremden etkilenen bölgelerde yaşanan son durumu ve gözlemlerini aktaran AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, tarihin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığını belirtti. Devletin tüm imkanları ile sahada olduğunun altını çizen Kaya, muhalefet cephesinden iktidara yönelen eleştirilere de yanıt verdi. Üslup sorununa dikkat çeken Kaya, “İzmir depreminde de, orman yangınlarında ne dedilerse, şimdi de aynı şeyleri söylüyorlar. Böyle bir günde didişecek, siyasi hesaplar yapacak kadar kör olanlara diyecek bir söz yok”dedi.

AK Partili Kaya, eleştirilere deprem bölgesinden yanıt verdi: Böyle bir günde didişecek kadar körler!

EGEDESONSÖZ- Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki ayrı depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir yandan arama kurtarma çalışmaları sürerken bir yandan da deprem bölgesinde bulunan vatandaşlara yardımların gönderilmesi ile ilgili tam bir seferbelik yaşanıyor.

10 ilde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olan depremin ardından farklı partilerden çok sayıda İzmir milletvekili bölgeye gitti ve çalışmalarda yer aldı.

Bölgede bulunan milletvekillerinden birisi de AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya… Gaziantep’te bulunan AK Partili Kaya, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada bölgede yürütülen çalışmaları anlattı, muhalefet cephesinden iktidara yönelen eleştirilere de yanıt verdi.

DEVLETİMİZ BÜTÜN İMKANLARI İLE SAHADADIR
Son asrın en büyük felaketinin yaşandığını anlatan AK Partili Kaya, “Bu depremden, 13.5 milyon vatandaşımız etkilendi. Can kayıplarımız yüreğimizi yakıyor, içimiz kan ağlıyor. Arama ve kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz bütün imkanlarıyla sahadadır. Belediyelerimiz, kamu kurumlarımız, AFAD, Kızılay, bakanlarımız ve milletvekili arkadaşlarımızla bölgedeyiz. Bugüne kadar zor günleri nasıl aştıysak, bu büyük felaketi de el birliğiyle aşacağız. Depremden etkilenen bölgenin dışında kalan tüm vatandaşlarımız, milletimiz buraya yardım edebilmek için büyük gayret içinde. Milletimiz hep böyle zamanlarda o büyük ferasetini gösteriyor. Asrın felaketi olan bu depremde, devletiyle el ele yaraları sarabilmek için 7'den 70'e müthiş bir dayanışma sergileyen milletimizle ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

BÜYÜK BİR UĞRAŞ VAR
Gaziantep bölgesinde yürütülen çalışmalardan bahseden Kaya, “Burada yoğun bir şekilde çalışma yürütülüyor. Gaziantep merkezde, Nurdağı ve Islahiye'de çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımız, AFAD ekiplerimiz, askerimiz, polisimiz, madencilerimiz, sağlık görevlilerimiz omuz omuza çalışıyor. Enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarmak, kurtulanların tedavilerini gerçekleştirmek, insanlarımızı soğuktan korumak, güvenli bölgelere taşımak, konaklayacakları alanları sağlamak için büyük bir uğraş veriliyor. Bir yandan arama kurtarma çalışmaları, bir yandan sağlık hizmetleri son sürat devam ediyor, bir yandan da konaklama ve ısınma alanları oluşturuluyor” ifadelerini kullandı.

İZMİR DEPREMİNDE, ORMAN YANGINLARINDA DA ŞAHİT OLDUĞUMUZ OLAYI YAŞIYORUZ
Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefetten iktidara yönelen gelen eleştirilere yanıt veren Kaya, siyasetçilerin söylemlerinin dikkatli olması gerektiğinin altını çizerek “ortada çok büyük bir felaket var. Tarihimizde karşılaştığımız en büyük felaketlerden birini yaşıyoruz. Dolayısıyla böyle bir süreçte siyasetçilerin açıklamalarına çok dikkat etmesi gerekiyor. Acının üzerinden siyaset yapılmaz. Yapılan bazı açıklamaların ne buradaki depremzedelerimize ne de millete memlekete faydası yok. İzmir depreminde, Muğla'da, Antalya'da yaşadığımız orman yangınlarında şahit olduğumuz bir olayı yeniden yaşıyoruz. Dayanışma yerine devleti acizlikle suçlayan veya aciz göstermeye yönelik paylaşımlar yakışıksızdır. Yaşanılan felaketin boyutunu anlamak istemeyen, acılardan siyaset devşirmeye çalışanlar yine maalesef ortadalar. İzmir depreminde de, orman yangınlarında ne dedilerse, şimdi de aynı şeyleri söylüyorlar. Böyle bir günde didişecek, siyasi hesaplar yapacak kadar kör olanlara diyecek bir söz yok” şeklinde konuştu.

“Gün birlik olma günüdür” diyen AK Partili Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dediğim gibi, devletimiz bu büyük felaketin yaralarını sarmak acılarını dindirmek için bütün imkanlarıyla bölgededir. Acımız ne kadar büyükse, gayretimiz, imkanlarımız, birliğimiz de o kadar büyüktür. Bu tarihi felaketin üstesinden devlet-millet el ele vererek gelecek, yaralarımızı beraber saracağız.”

 
Eşrefpaşa Hastanesi doktorları Antakya’da yaralılara şifa oluyor
 
Bergama’dan depremzedelere gönderilen tır sayısı 11’e yükseldi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ömer 9 Şubat 2023 Perşembe 10:31

Halk soruyor deprem vergileri nereye gitti Afad da Hİlti yok

Yorumu oyla      2      3  
private35 9 Şubat 2023 Perşembe 10:11

Liyakatsız kurumları kuran akraba eş dost yerleştirenler sizsiniz. Aklın yerlebir olduğu bir ülke oluşturdunuz.

Yorumu oyla      2      3  
VfV 9 Şubat 2023 Perşembe 09:53

Gözünüzü açın, at gözlüğünü çıkarın da konuşun. İnsanlar enkaz başında yakınının senini duyuyor, kurtarma ekibi göremiyor, feryat ediyor; siz hala beceriksizliğinizi kabul etmiyorsunuz. Gün birlik olma günü diyorsunuz ama bölgeye yardım götüren kamyonların, tırların önünü kesip AKP parkartı ya da valilik pankartı asma derdindesiniz. Hatay havalimanında enkaz kaldıran Ankara belediyesini çalıştırmama derdindesiniz.Bölgeye polar mont gönderen bira firmasının yardımlarını almama derdindesiniz. İnsanlar enkaz altındayken, nefes alırken onları ölü kabul edip toplu sela verdirme derdindesiniz. İstediğiniz kadar saklayın gerçeği gizleyemezsiniz. Çünkü Türkiye'deki 80 milyon insanın o bölgede mutlaka ama mutlaka yakınları, akrabaları, arkadaşları, tanıdıkları var ve gerçek haberleri onlardan alıyoruz. Bu ülke, bu insanlar bunun hesabını mutlaka soracaktır sizden.

Yorumu oyla      2      3  
Karacan 9 Şubat 2023 Perşembe 09:14

beyler siz ne anlatıyorsunuz bir tarafı 500 km bir tarafı 400 km 13.5 milyon nufusun yaşadığı bir yerde yaşanan afeti konuşuyoruz her yer yerle bir olmuş. sen yakının acil durumunda 50 km gidemezken utanmadan sıkılmadan yazıyorsun zihniyet farklı düşümce farklı böyle günün birlik olunacağına sizler yep muhalefet edin.İnşallh buda çözülecek.Ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
9 Şubat 2023 Perşembe 09:04

Siz oraqda yoksunuz yok.. Hikaye anlatma vekil. Kapıma oy istemeye de gelme sakın

Yorumu oyla      2      3  
9 Şubat 2023 Perşembe 08:33

deprem bölgesinde halk 3 gündür devlet nerede diye soruyor. hala daha enkazına gelinmemiş bir sürü yerler var. sen ne anlatıyorsun?

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaismailoğlu Kılıçdaroğlu'na yüklendi!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş merkezli ...
AK Parti İzmir tek yürek... 40 TIR yola çıktı
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremin ilk anlarından ...
CHP’li Bakan afet bölgesinde... 'Yollar açılsın' çağrısı!
Depremden etkilenen kentler arasında yer alan Malatya’da bulunan CHP İzmir ...
 
Aynı TIR, iki farklı pankart… İlçe başkanından ‘fotoğraf’ açıklaması
İzmir’in Menemen ilçesinden deprem alanlarına gidecek olan yardım TIR’ına ...
'Devlet tüm imkanları ile vatandaşın yanında'
Kahramanmaraş'taki çadır kentte incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Kılıçdaroğlu 'gelin tutuklayın' dedi: Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından Hatay Havalimanı, uçuşları ...
 
AK Partili Dağ’dan Kılıçdaroğlu’na tepki: Enkaz üstünde miting yapmadığınız kaldı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cumhuriyet ...
Başkan Aslanoğlu, acının merkezinde... 'Sağlam kalmış çok az bina var'
Depremin vurduğu Gaziantep Nurdağı’nda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol ...
Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkanlarına talimat: Ekmek bulmak için gerekirse tutuklanın!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir videoda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva