HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2024 Pazartesi - 16:15

AK Parti'den CHP'li Yücel'e 'Gazze' tepkisi!

Okulların ‘Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Sevgisi’ dersi ile başlamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Yücel’in tepkisinin ardından AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, “Dersin adı Kandil olsaydı beğenirdin takdir ederdin. Dersin hocası olmak için sıraya girerdin. Dersin adı Sodom ve Gomore olsaydı hoşuna giderdi” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ da CHP’li Yücel’e yüklenerek, 'düşmanlık' ifadelerini kullandı.

AK Parti den CHP li Yücel e  Gazze  tepkisi!

EGEDESONSÖZ – Okul zillerinin çalmasıyla birlikte 2024-2025 Eğitim – Öğretim dönemi resmi olarak başladı. Bütün okullarda ve bütün sınıflarda ilk ders olarak Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Sevgisi dersiyle başladı.

CHP’Lİ YÜCEL: AKLI SIRA GENÇLERİMİZİ YALAN TARİHLE DOLDURACAK
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir’in kurtuluşu olan 9 Eylül’de böyle bir dersin yer almasının yanlış olduğunu belirterek şunları söyledi:

Bugün 9 Eylül. 26 Ağustos 1922'de Afyon-Kocatepe'de başlayan Büyük Taarruz'la aziz vatanın zaptedilen tüm kaleleri Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurtarıldı ve 9 Eylül 1922'de İzmir'deki tüm düşman kuvvetleri süpürüldü. Böylesine şanlı bir tarihin yazıldığı bugün, başında tarikat sevdalısı Yusuf Tekin’in bulunduğu Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda “Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Sevgisi” dersiyle 2024-2025 eğitim öğretim yılını açıyor. Arkadaş Gazze ne alaka? Dakika dakika derste ne işleneceğini genelgeyle öğretmenlere gönderen tarikat sevdalısı Yusuf Tekin, Filistinliler ve Türklerin Çanakkalede birlikte savaştığını ve bunun çocuklarımıza anlatılmasını buyurmuş. Aklı sıra çocuklarımızın, genç beyinlerine alternatif bile değil, yalan bir tarih bilgisiyle dolduracak. Bana bak Yusuf Tekin! Anayasamıza göre eğitim ve öğretimin Atatürk İlkeleri doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre yapılması gerekiyor. Sen hep başka işler peşindesin. İktidara geldiğimizde senin müfredatını da, ucube projelerini de buruşturup çöp sepetine atacağız...

AK PARTİLİ İNAN: DERSİN ADI KANDİL OLSA BEĞENİRDİN
Yücel’in sözlerinin ardından AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabı üzerinden, tepki gösterdi. İnan; İzmir, Çanakkale ve Gazze’nin ayrı tutulamayacağını belirterek şunları söyledi:

Sen Çanakkale'den de anlamazsın Gazze'den de... Senin Kıblen Tel-Aviv. İzmir'i Çanakkale'den ayrı düşünmek, Çanakkale'yi de Gazze'den ayrı düşünmek sana yakışırdı zaten. Senin Ayşenur Eygi Ezgi'nin duruşundan, şehadetinden haberin var mı? Onun ulaştığı milli bilinç ve şuura yetecek yüreğin var mı? Dersin adı Kandil olsaydı beğenirdin takdir ederdin. Dersin hocası olmak için sıraya girerdin. Dersin adı Sodom ve Gomore olsaydı hoşuna giderdi. Seni Çanakkale ve Gazze kelimelerindeki rahatsız eden duyguyu çok iyi biliyoruz. Seni rahatsız etmeye devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e ilk ders uygulamasından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.

AK PARTİLİ DAĞ: BU YORUM DÜPEDÜZ DÜŞMANLIKTIR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı - Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ da CHP’li Yücel’e sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Dağ, Yücel’in yorumunu ‘düşmanlık’ olarak açıklarken şu ifadeleri kullandı:

CHP Sözcüsü’nün bu yorumu; ne densizlik ne de bilgisizliktir. Düpedüz düşmanlıktır. Tarihe, ecdadımıza, dökülen kana, gözyaşına, verilen emek ve mücadeleye düşmanlıktır. Çanakkale’yi geçilmez kılan nice kahraman yiğitlere düşmanlıktır. Gazze’de zulme maruz kalan, katledilen, paramparça olmuş bedenleriyle cennete yürüyen masum bebeklere, çocuklara, kadınlara düşmanlıktır. Bu paylaşım, sadece katil siyonistleri mutlu edecek bir paylaşımdır. Evlatlarımıza anlatacak ve öğreteceğiz ki hem tarihlerini öğrensinler hem de tarihin doğru tarafında durmayı öğrensinler. Yusuf Tekin bakanımıza böyle bir anlamlı yeni dönem başlangıcına vesile olduğu için teşekkür ederiz.

KIRKPINAR: İKTİDAR OLMAK İÇİN MİLLETİ ANLAMANIZ GEREK
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, CHP Parti sözcüsü Deniz Yücel’in açıklamalarına tepki göstererek, “İktidar olma hayali ile yapılan bu açıklamalar sizi iktidar yapmaz. İktidar olmak için önce bu toprakları, bu milleti ve bu milletin değerlerini anlamanız gerekir” dedi.

Kırkpınar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“İktidar hayali kurup, Milli Eğitim Bakanımız Sn. Yusuf Tekin’e hadsiz ifadelerle saldırmayı görev edinenler unutmamalıdır ki; Çanakkale ile Gazze birbirinden ayrılamaz.  Gazze’de 300 küsür günden beri İsrail, çoluk, çocuk, kadın, yaşlı, sivil ve masum gözetmeksizin katliam yaparken, açıklama yapmak aklınıza bile gelmedi. Çanakkale’den Gazze’ye vatan sevgisi konulu dersten ancak, siz ve sizin zihniyetinizde olanlar rahatsızlık duyar. Biz milli ve manevi ve nesil yetiştirmek için Çanakkale’yi de Gazze’yi de anlatmaya devam edeceğiz.  İktidar olma hayali ile yaptığınız bu açıklamalar, takındığınız bu tavır sizi muktedir yapmaz. İktidar olmak için önce bu toprakları, bu milleti ve bu milletin değerlerini anlamanız gerekir.”

 
Gazze'de ölü sayısı 40 bin 988'e yükseldi
 
Başkan Denizli'den 9 Eylül mesajı: Bağımsızlık mücadelesi zaferle taçlandı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 9 Eylül 2024 Pazartesi 17:51

Gazze orada, gitseniz ya! Hadi ben sizi göreyim. Sadece boş laf, icraate gelince anca CHP eleştir, Starbucks eylemleri yap, Kandil de ... 2 seçim öncesi Kandil'e 2 km kalmıştı, öyle diyordunuz. Bedelli askerlik yapanlar vatanseverlik nutku atıyor. Ya bırakın kardeşim bu işleri. İsrail takir takir insan öldürüyor, siz hikâye anlatıyorsunuz, ders koymuşsunuz. Şaka mı?

Yorumu oyla      3      1  
Şaka gibi 9 Eylül 2024 Pazartesi 17:32

Her olayı da Kandil'e bağlıyorlar. Ders bildiğin siyasi proje, propaganda. Atatürk ilkeleri dersini kaldır, sonra Hamas güzellemesi yap.

Yorumu oyla      3      0  
Etki ve tesir 9 Eylül 2024 Pazartesi 17:23

Velhasıl kelam Ce ha pen her durumda insanlıkla ilgilerinin olmadığını ifade ediyorlar. Şimdilik pkk ile olan dostluklarını pek belli etmiyorlar. Ne zaman dem bunlara gözükse hemen ağam paşam gerçekten çok yazık. Atatürk ün partisini ne hale getirdiler.

Yorumu oyla      2      5  
ALO 9 Eylül 2024 Pazartesi 17:06

BIRAKIN GAZZEYİ DİYARBAIR-BAĞLAR-TAVŞANTEPEYE BAKIN ORADADA 8 YAŞINDA NARİN İĞRENÇ KATLEDİLDİ

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'in alternatif buluşmasında dikkat çeken mesaj: Çatışma içerisinde olmayalım!
9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu için düzenlenen  alternatif törende konuşan ...
Erdoğan'dan 9 Eylül mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun ...
AK Partili Çelebi'den 'teğmen' açıklaması: Ben de Atatürk'ün askeriyim ama...
AK Parti İzmir Milletvekili ve emekli teğmen Mehmet Ali Çelebi, Harp Okulları ...
 
Bakan Fidan Arap Devletler Ligi'ne katılacak
Dışişleri Bakanı Fidan, yarın Kahire'de düzenlenecek Arap Devletler Ligi ...
Aliağa'daki dikkat çeken plan değişikliği… Ege Gaz krizi Ankara'da!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantı gündeminde yer alan en ...
Özel: Kılıç çatma her yıl yapılan bir merasim
CHP lideri Özel, partisinin tamamlanan tüzük kurultayı sonrası açıklamalarda ...
 
CHP'li Arslan'dan 9 Eylül mesajı
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu ve Cumhuriyet ...
CHP’li Bakan'dan 'Narin' için açıklama: Devlet bazı siyasi çıkarları korumak için refleks gösteriyor
Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyü’nde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran, ...
Kabine bugün toplanıyor: Masada neler var?
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva