HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2023 Cuma - 14:37

AK Partili Atmaca’dan ‘İzmir’in Çernobili’ tepkisi: Denetim ve kontrolleri yapmadınız!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın İzmir'in Çernobili olarak bilinen nükleer atık alanı ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösteren Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Hadi eksik evrakla ruhsat verip firmayı koruyup kolladılar, firma faaliyet halindeyken neden rutin kontrol ve denetimleri yapmadılar?” ifadelerini kullandı

AK Partili Atmaca’dan ‘İzmir’in Çernobili’ tepkisi: Denetim ve kontrolleri yapmadınız!

EGEDESONSÖZ - İzmir'in Gaziemir ilçesi sınırları içerisinde bulunana ve 'İzmir'in Çernobili' olarak adlandırılan eski kurşun ve döküm fabrikası alanı ile ilgili eylemler devam ediyor. Nükleer atıklar ve kurşun atıklarının izinsiz yer altına gömülmesi nedeniyle firmaya ceza kesilirken, radyasyon oranının ise normalin kat ve kat üstünde çıkması ise bölge halkı sağlık sorunları ile karşı karşıya bırakmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri alanda sık sık eylem yaparak konuyu gündeme getirirken, AK Partili isimler konuyla ilgili çalışmanın başlayacağını duyurmuştu. Alanda hükümet bazlı çalışmalar başlarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’de alanın temizlenmesi için mecliste komisyon kurulması ve araştırma yapılması önerisinde bulunmuştu. Süreç içinde net adımlar atılmazken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın alan ile ilgili yaptığı açıklamalara Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’dan  tepki geldi.

FİRMANIN RUTİN KONTROLLERİNİ NEDEN YAPMADINIZ?
Uğur İnan Atmaca imzasıyla paylaşılan metinde şu ifadelere yer verildi;

“2022 Yılı Nisan ayı içerisinde İZBB Meclisi’ne İzmir’in çernobili araştırılsın önergesi veren Halil Arda, önergesine cevap alabildi mi? Yoksa birileri önergeyi sümen altı mı yaptı?

Söz konusu fabrikaya işletme ruhsatı verme yetkisi İZBB nin uhdesinde olup, 05.03.2007 tarihinde GSM ruhsatı verilmiştir. Fakat ne hikmetse, GSM ruhsatı verilebilmesi için olmazsa olmaz evraklardan, akümülatörden kurşun geri kazanma lisansının tarihi 16.03.2007 dir. Yani söz konusu çevre felaketine yol açan firmaya eksik evrakla GSM  verilmiştir. Halil Arda; “atıkların Türkiye’ye kabulü  için birileri para mı aldı” iftirasını atacağına, bunun karşılığında birileri para mı aldı? Sorusuna cevap vermelidir.

Hadi eksik evrakla ruhsat verip firmayı koruyup kolladılar, firma faaliyet halindeyken neden rutin kontrol ve denetimleri yapmadılar?

Halil Arda’nın ilk önerisi bu alan kamulaştırılması yönündeydi. Adeta mal sahiplerini ödüllendirmek anlamına gelen bu uygulamayı unutan Arda; sonradan ağız değiştirerek el konulsun demeye başladı. Çevrecilik taslayacak en son kişi Halil Arda ve Tunç Soyer’dir.

Çiğli arıtma tesisinden çıkan çamur yığınları orada dururken, Harmandalı vahşi depolama alanını Yamanlar’a  taşımak yerine, içme suyu kaynaklarına çok yakın Menderes’e taşımaya çalışan, Aliağa’daki cüruf  tesisine göz yumarak , Tarkan konserinin sponsorluğunu yaptırdığı iddiası basında dile getirilen, birleşik sistemi ayırıştırmayarak ve arıtma tesisini yeterli kapasite artışını yapmayarak körfez kirliliğini tetikleyen, dere yataklarında konumlu pissu hatlarını deplase etnmeyen,  Gaziemir’de ağaç rölövesi hiçe sayılarak orman içerisinde 7-8 katlı rezidanslara göz yuman, Sarnıç ormanlarının bitişiğinde çöp depolayan, Sarnıç’lı yurttaşlarımızın öz kaynaklarıyla yapılan göleti kaderine terk eden bir yönetim anlayışının çevre konusunda hiçbir söz söyleme hakkı yoktur.

Sözün özü, Vatandaşın en küçük bir evrak eksiğinde belediye kapısında süründürenler, eksik evrak ( kurşun geri kazanım lisansı) ile nasıl GSM ruhsatı verilmiştir?

Konut bölgesine bu kadar iç içe bir alanda bu denli riskli bir iş koluna yer seçim belgesini hangi saikle verilmiştir.? Neden şehir dışına yönlendirilmemiştir?

Süreç içerisinde rutin kontroller neden yapılmamıştır?

Ve en önemlisi Halil Arda, Necati Kırmaz, İzel Zenginobuz Derinsu ve İbrahim Özkara imzasıyla İZBB ye 2022 yılında verilen araştırma önergesi neden işleme konulmamıştır? Neden konunun üzerine gitmediler? Neden ölü taklidi yapıyorlar?

Fabrikanın içme ve yer altı sularını kirletmediğini söyleyen Halil Arda ve Tunç Soyer, bunu  hangi bilimsel raporlara dayandırmaktadır? İYTE öğretim görevlisi Prof Dr Alper Baba’nın 2013 yılındaki raporunu okudular mı merak ediyorum.”

 
AK Partili Saygılı ‘İzmir için şüphelerim var’ dedi: Özlale’nin adaylığı pazarlık konusu olabilir!
 
İZSU deprem bölgesinde yaraları sarıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı ‘İzmir için şüphelerim var’ dedi: Özlale’nin adaylığı pazarlık konusu olabilir!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İYİ Parti’nin kendi başına seçime ...
Nalbantoğlu’ndan Özlale’ye tek cümlelik körfez sorusu!
İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin ‘Körfezde ...
Kavga çıkmıştı... CHP İzmir Kongresi mahkemelik!
CHP İzmir İl Başkanlığı, 16 Eylül tarihinde gerçekleştirilen ve gerilime ...
 
AK Partili Bursalı: CHP ve İYİ Parti'nin İzmir kavgası tam ibretlik
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ...
‘AK Parti’nin adayı kim olur?’ sorusuna Araştırmacı Yaldız’dan yanıt: Özgener, Erdoğan’a ‘hayır’ diyemez!
İsmi AK Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen ...
Başkan Soyer'den Özlale yorumu: Kuvvetli bir aday değil!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Neden İzmir’den başladı?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden İzmir’den başladı?
CHP'li Kılıç'tan MEB'e 'menü' tepkisi: Savaşta mıyız!
İzmir Atatürk Lisesi'nde öğrencilere verilen yemeklerin fotoğraflarını ...
DP'li Enginyurt, Kılıçdaroğlu'nu savundu... İzmir vekili Gökçen'e veryansın!
DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ile CHP İzmir Milletvekili ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva