HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2016 Çarşamba - 10:50

AK Parti Konak’tan ‘2 yıl’ çıkışı: Pekdaş’a yaylım ateşi!

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak Belediyesi’nin iki yılını değerlendirirken, Başkan Sema Pekdaş’ı ağır sözlerle eleştirdi.

AK Parti Konak’tan ‘2 yıl’ çıkışı: Pekdaş’a yaylım ateşi!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve Konak meclis üyeleri, belediyenin 2 yılını değerlendirdi.

Basın açıklamasına Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Konak Grup Başkanvekili Ömür Şanlı ve meclis üyeleri katıldı.

Yıldırım, 2 yıl geçmesine rağmen Konak’ta icraat olmadığını söyleyerek, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a ağır eleştiriler yaptı.

İZMİR’İN KALBİ KONAK BUNA MI LAYIK?
Yerel seçimlerin üzerinde 2 yıl geçtiğini ve Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ilk yılının alışma ve hazırlık dönemi olduğunu ifade eden Yıldırım, ikinci yılın ise icraatlere geçiş dönemi olduğunu söyledi. 2 yıllık sürenin değerini hükümetin icraatleri üzerinde anlatan Yıldırım, hükümetin 1 Kasım seçimlerinden sonra verdiği vaatlerin yüzde 90’ını gerçekleştirdiğini söyledi. Konak Belediyesi’nin icraatleri yerine getirmediğini söyleyen Yıldırım, “Bu kadar sorunun içinde, bölge ateş çemberiyken hükümetimiz vaatlerini yerine getiriyor da, Konak Belediyesi 2 yıllık süreçte ne yapabilmiş? Gönül isterdi ki icraatler üzerinde değerlendirelim. Ama bakıyoruz somut olarak size söyleyebileceğim tek bir icraat yok. İcraatleri yok değil, var. İlk iş asker ailelerine yapılan yardımları kesmek, Kobane eylemlerine destek vermek. Türkiye’nin iki büyük güzide kulübü olan Göztepe ve Altınordu Konak sınırları içindeyken, terör faaliyetlerinde adı anılan Çarşı grubunu İzmir’de ağırlamak. Tartışmalı sanatçılarla konserler vermek gibi. Konak Belediyesi’nin iki yıllık icraatleri bunlardır. Bir de her sene yeniden yapılmış gibi söylenen boya badana işleri var. İzmir’in kalbi olan Konak buna mı layık? Sergilerle, konserlerle zaman mı geçirelim” ifadelerini kullandı.

EYLEM PLANI YOK
Konak’ın sorun yumağı olduğunu söyleyen Yıldırım, en önemli meselenin ise imar ve sağlıksız konutların olduğunu ifade etti. Yıldırım, Konak’ta toplum konut sayısı 170 bin civarındadır. Bu sayının yüzde 65’i sağlıksız konutlardan oluşuyor. Bir insanın yaşayabileceği konutlar değil. Her 3 konuttan 2’si depreme dayanıksız. Acil kentsel dönüşüm yapılması gerekiyor. Gültepe olarak anılan yerde, 14 mahallede imar yok. Ballıkuyu ve Ege Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında fakat nasıl yapılacağına dair bir proje yok. Kemeraltı yine aynı şekilde kaderine terk edilmiş durumda. Depremden sığınabileceğimiz sadece yaradan var. Belediyenin hiçbir eylem planı yok. Sadece bu da değil. 113 mahalle var. 380 bin nüfus var. 113 mahallenin 12 tanesinde pazaryeri mevcut. Bunların sadece 2 tanesi modern pazaryeri. Kalan pazaryerleri sokak aralarında kuruluyor. Pazar kurulan sokağa giriş çıkış yasak. Ambulans, itfaiye giremez. Acil vakanın o bölgeden çıkarılması mümkün değil. Hala bugün İzmir’in merkezinde sokak aralarına pazar kuruluyor. Bu Konak’ın ayıbıdır. Belediyemizin bu alanları 2017’ye kadar dönüştürmek zorunda. Baktığımızda ise mevcut 2 tane modern kapalı pazaryerinin yıkımı söz konusudur. Tepecik pazaryeri kapatılıyor. Kaynaklar yaparak, yıkarak heba ediliyor” dedi.

TERÖRÜN AVUKATLIĞINI YAPMAYA SOYUNURSANIZ…
Ülkenin can alıcı meselelerinden birisinin terör sorunu olduğunu söyleyen Yıldırım, ülkenin doğusunda ciddi mücadele verildiğini ifade etti. Terörle mücadelenin moral işi olduğunu ve birlik içinde yapılması gerektiğini söyleyen Yıldırım, Konak Belediyesi’nin kentte billboardlara astığı, ‘Kaç canımız kaldı’ afişlerine tepki gösterdi. Yıldırım, “İçeriğine baktığınızda terör örgütüne ve teröre yönelik bir eleştiri yok. Konak Belediye Başkanı patlama sonrası yaptığı açıklamada cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi eleştiriyor. Aynı anda Kandil’den yapılan açıklamalarda da cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz hedef alınıyor. Biz buradan Sema Hanım’a çağrıda bulunuyoruz. Terörün yanında olma, devletinin yanında ol. Bu yaptığın terör örgütlerinin istediğini yapmaktır. Siz bölücü terör örgütünün psikolojik harp dairesi gibi çalışamazsınız. Siz Konak’a hizmet etmek için seçildiniz. Terör örgütleriyle aranıza mesafe koyunuz. KCK’lıların geçmişte avukatlığını yapmış olabilirsiniz. O günlerinizi eleştirmiyoruz. Onun kararını milletimiz verir. Ama bugün üzerinizde cübbeniz yok. Belediye başkanlığı yapıyorsunuz. Konak Belediye Başkanlığı koltuğunda terörün avukatlığını yapmaya soyunursanız karşınızda bizi bulursunuz” şeklinde konuştu.

HEKİMHAN’A VAR, KONAK’A YOK!
2 yıl geçmesine rağmen icraatın olmadığını söyleyen Yıldırım, “Sürekli bütçeden dert yanıyorsunuz. Sürekli işçi fazlalığından yakınıyorsunuz. Asker ailelerine ödenen cüzi miktarda maaşı kesiyorsunuz. Ramazan ayında verilen yardım paketlerini kaldırıyorsunuz. Eşinizin memleketine kadın sığınma evi yapıyorsunuz. Kimin parasıyla, hangi bütçeyle? Hekimhan’a var, Konak’a yok. Belediyenin en çok gider masrafı olarak temsil ağırlama giderleri var. Ne çok misafiriniz var. Kimleri ağırlıyorsunuz?” dedi.

BÖLÜCÜLERLE BERABERSİNİZ DEDİĞİMİZDE…
Göztepe taraftar grubunun belgesel gösterimi yaptığını ve Pekdaş’ın gösterime katılmamasını eleştiren Yıldırım, “Birkaç gün önce Göztepe taraftar grubunun ‘Bir minibüs taraftar’ adı altında belgesel gösterimi oldu. Bu programda iki tane belediye başkanını salonda gördük. Sema hanımı göremedik. Kendi ilçesi sınırları içindeki programa icabet etmemiştir. Göztepe kulübüyle bir sorunu mu var? Varsa biz de bilmek isteriz. Çarşı’yı el üstünde tutacaksınız, kendi ilçenizin takımlarına şaşı bakacaksınız. Neden? Çünkü Çarşı grubuyla ideolojik bağlantınız var. Sonra bölücülerle berabersiniz dediğimizde de üzüleceksiniz, eleştireceksiniz. Buna hakkınız yok” dedi.

MÜJDELİ HABERİ VERMEK BİZE NASİP OLUYOR
Pekdaş’ın göreve geldiğinde en önemli vaatinin taşeron işçilerini kadroya alma sözünü yerine getirmediğini söyleyen Yıldırım, “2 yıl geçti, kaç tane işçiyi kadroya almış acaba merak ediyoruz. Ama hem Konak hem de diğer belediyelerimizde taşeronda çalışanlar hiç merak etmesinler. Hükümetimiz çalışıyor. O müjdeli haberi vermek bize nasip oluyor. Çok kısa süre içinde gerçekleşecek” dedi.

BATI’NIN HDP’Sİ CHP’DİR
Konak’ta trafik, alt yapı, üst yapı ve Kemeraltı’ndaki sorunlar ayyuka çıktığını ifade eden Yıldırım, sahilde yapılan düzenlemeyi de eleştirdi. Yıldırım, “Geçen yıl bisiklet ve yaya yolu yapıldı. Üzerinde bir yıl geçmeden, proje askıya alındı. Dün onlarca emekle parayla yapılan icraat yeni düzenlemeyle yıkılıyor. İzmir’de yapboz belediyeciliği var diyorum kızıyorsunuz. Tramvay projesi dün belli değil miydi de bugün yaptığınızı yıkıyorsunuz. Deniz ile araya bariyer koyuyorsunuz. Sahil Çin Seddi gibi. Konak’ta sosyal alanlar olmadığı için insanlar vaktini sahilde çekirdek çitleyerek geçirmek istiyor. Bu bir kültür. Bugün itibariyle bu kültür ortadan kalkmıştır. Güzelyalı’nın, Göztepe’nin sokakları delik, deşik. Araçlarınızı park edeceğiniz otoparklar kalmadığı gibi evinize ulaşacağınız caddeler ve sokaklarda kalmadı. Hendek siyaseti Konak’a da sıçramış. HDP gibi eş başkanlık yok ama ruh ikizliği var. Düşüncede eşler. HDP’li belediyeler ile Konak Belediyesi’nin düşünce kardeşliği, ideoloji kardeşliği var. Batı’nın HDP’si CHP’dir. İzmir’e yazık oluyor” diye konuştu.

 
‘Terör’ tartışması tam gaz: AK Partili Kaya’dan 19 tweetli yanıt!
 
Karataş’tan CHP ve AK Parti’ye: Çok komik oluyorlar!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Enise Erikli 30 Mart 2016 Çarşamba 13:38

Kusura bakmayın ama hiiiiç muhalefet yapmaya hakkınız yok sizin. Üstelik yalan yanlış fikirlerle. Önce bi genele bakın, neyi yaptınız, neyi başardınız, sonra eleştirin. İzmir üzerinde oynanmaya çalışılan oyunların herkes farkında. Bir burayı çirkinleştiremediniz, şimdi onu istiyorsunuz. Çok beklersiniz! İzmiri yedirmeyiz.

Yorumu oyla      11      5  
30 Mart 2016 Çarşamba 13:17

Ramazan boyunca bizzat Sema Pektaş'ın da katıldığı mahalle mahalle iftar organizasyonları yapıldı.

Yorumu oyla      11      5  
İzmir 30 Mart 2016 Çarşamba 13:11

Dün yapılan Basın açıklamasında Sayın Kocaoğlu'nun açıklamasında şu ifadeler mevcut'Bütün AKP Milletvekilleri seçildiler, İzmir için ne yaptılar, ne ürettiler? İzmir için ne gibi projeler yapılmasını sağladılar? Yoksa gündemi değiştirmek, ucuz sözlerle kamu görevlilerine, belediye başkanlarına adeta hakaret ederek saldırarak kahraman mı olmak istiyorsunuz! Böyle bir kahramanlık yok. Parlamenterseniz, parlamenterlik görevini yapacaksınız"'Dünkü açıklamaya verilen cevapsa daha içler acısı keşke herkes önce kendisini sorgulasa.

Yorumu oyla      11      5  
sağ duyu 30 Mart 2016 Çarşamba 13:08

biraz olsun insaflı olun. kadın canla başla çalışıyor. bu kadın size 10 gömlek fazla. yakında ibb başına geçecek tek isimdir izmirde. başlatmış olduğunuz kampanyanın tek amacı bu olsa gerek...

Yorumu oyla      11      5  
adil adam 30 Mart 2016 Çarşamba 12:59

aziz başkanın dediği gibi... belediye ne polis ne savcı ne de hükümet. Buyrun gereğini yapın o zaman. tutuklayın Aziz başkanı, Sema Başkanı... çamur at izi kalsın kentiniz için ne yaptınız da muhalefet oluyorsunuz anlamıyorum. İbb nin 500 projesi var hangi birine okey verdiniz. açıklayın? Sema Başkanın konakta %54 lük seçim başarısını gölgelemeye çalışma çabanız da cabası.

Yorumu oyla      11      5  
30 Mart 2016 Çarşamba 12:36

Bu genç arkadaş daha öncede yeni yapılan 5 adet ahşap iskeleden bazıları için Mithatpaşa altgeçit çalışması için yıkıldı demişti. Muhalefet yapacaksanız bari yalan söylemeyin. İskeleler orada duruyor. Bariyer koymuşlar. Konak ' da YKM önünde niye bariyerler var ? Komik olmayalım. İş bitince bariyerler kalkar. Tramvay projesi kapsamında da yeni yapılmış bisiklet yolları nerede yıkılmış ? 15 yıllık akp iktidarında konak merkezli yapılan kentsel döşünüm projesi var mı ? Karabağlar daki kentsel dönüşüm ne oldu ? Belediye bizde olsa şehir uçar diyorsunuz ama bakanlık eliyle dönüşüm yapamıyorsunuz.

Yorumu oyla      11      5  
30 Mart 2016 Çarşamba 12:03

Çarşı grubunu da terörist ilan etmişler. CHP yi de terörist ilan etmişler. İyice şaşırdılar.

Yorumu oyla      11      5  
nurettin 30 Mart 2016 Çarşamba 11:55

Yazık. Bunlarda kentin muhalifleri. Kente faydasızlar.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Terör’ tartışması tam gaz: AK Partili Kaya’dan 19 tweetli yanıt!
Kaya’nın Konak Belediye Başkanı’nı hedef alan sözleri sonrası Yüksel, ...
Yüksel, Kocaoğlu’nun ‘2019 sözleri’ne ne tepki verdi?
Kocaoğlu’nun 2019 adaylığı için “Zirvedeyken bırakmak gerek” sözlerini ...
"PYD için ABD'ye küsecek değiliz!"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "PYD konusundaki görüş ayrılığı nedeniyle ...
 
CHP’li Vekil İzmir’deki cezaevini Meclis’e taşıdı: Şok iddialar!
CHP’li Ali Haydar Hakverdi’ye mektup yazan bir mahkûm cezaevindeki insanlık ...
HDP İzmir’de olağanüstü kongre kararı
HDP İzmir eş başkanlarından Dilek Aykan’ın PM’ye seçilmesi, Cavit Uğur’un ...
Sındır: Diktatörlüğün panzehiri CHP’dir!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, seçim çevresi ...
 
Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak ...
Kılıçdaroğlu’ndan çok sert ‘Karaman’ mesajları!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. ...
Başkan Badem’den net mesaj: Satacağım, başka çare yok!
Ödemiş Belediye Başkanı, İzmir’de CHP ile AK Parti arasında uzun süre ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva