HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2016 Salı - 13:07

Başkan Badem’den net mesaj: Satacağım, başka çare yok!

Ödemiş Belediye Başkanı, İzmir’de CHP ile AK Parti arasında uzun süre tartışmalara neden olan köy malları satışı hakkında çarpıcı mesajlar verirken, ilçenin gelire ihtiyacı olduğunu ifade ederek arazileri günü gelince satacağını ifade etti.

Başkan Badem’den net mesaj: Satacağım, başka çare yok!

EGEDESONSÖZ – Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem Kanal 35’te yayınlanan Farklı Açı programında Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar ile Gazeteci Çağdaş Yılmazer’in sorularını yanıtlarken önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Mahmut Badem İzmir’de CHP ile AK Parti arasında uzun süre tartışmalara neden olan köy malları satışı hakkında çarpıcı mesajlar verirken, ilçenin gelire ihtiyacı olduğunu ifade ederek arazileri günü gelince satacağını ifade etti.



SATACAĞIM… BAŞKA ÇARE YOK!
“Bu tartışma son derece siyasi bir malzemenin ötesine geçmiyor” diyen Başkan Badem, “Ben Tire’de yapılanı yapmıyorum. 80-100 bin metrekare alan, milyon liralık yerler satmıyorum. Bir satış kararı almıştım, bir tanesi 750 metrekare diğerleri 6 bin, bin 800, bin 900 metre karelik yerler satmaya kalktım. Bunların kiraya verilmesi için harcadığım emek yıllık kirayı karşılamıyor. Bir yer satacaktım, 4 bin 700 metrekare, 122 yılda kendini amorti ediyor. Köy mallarını henüz satmadım ama satacağız. Başka çare yok! Bunlar için harcadığımız emek çok fazla... Bakamıyoruz 350 binin üzerinde ağacımız var” dedi. Badem ayrıca “Düzgün ve büyük parseller var bunlar satılırsa ciddi gelirler elde edilir. Harcadığımız emek bunun getirisinden çok fazla. Aylık 21 liraya kiraya verdiğimiz yer var bunlardan kurtulmak istiyoruz. bu birçok insanı bloke ediyor.  Hiç kimse uzaktan politika yapmasın gelsin sahada görsün. Günü geldiğinde bunların hepsi satılacak. Geri dönüşü yok!” diye konuştu.

PROJE RAPORU
1994’te kurulmuş bir organize sanayi bölgemiz vardı. 93-94’te temeli atılan Beydağ barajı gibi... Seçilirsek organize sanayi bölgesini işler hale getireceğiz demiştik. Ve dönemimiz bitmeden de burada fabrika bacalarının tütmeye başladığını göreceksiniz demiştik. 21 yıl ineklerin otladığı sanayi bölgesinde şu anda altyapı çalışmaları devam ediyor. 2015’in ilk yatırım projesi, sanayi ve teknoloji bakanlığının birinci sırasındaki projedir. Bürokratlara ve sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. İhalesi yapıldı ve altyapı çalışmaları devam ediyor.

Altyapı çalışmalarının 2017 Mart’ında biteceğini düşünüyoruz. Biz bunun 2016’nın 31 Aralık’ında tamamlanacağını öngörüyoruz. Organize sanayi bölgesinde 46 parsellik alan var. Bu parsellerden 33 tanesini yeni sattık. Sanayicimiz 200 bin metre karelik yer istedi. Olup olamayacağını irdeliyoruz yani 200 metrekarelik parselimiz yok parsel birleştirilmesi için önümüzdeki günlerde sanayi bakanlığında bir çalışma yapacağız. Mersinden bir firma 30 bin metre karelik yer istedi. Bunu tahsis ettik. Türkiye’nin büyük gruplarından biriyle patates işleme tesisiyle ilgili bir görüşme gelişti. Muhtemel ki olacak. Zaten bizim öyle fazla bir yerimiz yok. Şu an altı üstü 46 parsel yerimiz var. Bu şekilde devam edersek altyapı bittiğinde Türkiye’nin tüm parselleri satılmış ilk organize sanayi bölgesi olacağız.

DOĞALGAZ YOLA ÇIKTI
‘Ödemiş’e doğalgaz gelmesi için çalışma yapacağız’ dedik, söz verdik. Hızla projelendirildi. Biz meclis kararlarımızı aldık. Meclis’ten geçirildi. İzinleri geçti. İki gündür de ödemişe doğalgaz şehir içi iletişimiyle ilgili boru sevkıyatı başladı. Şantiye alanı temin ettik. Çok yakında İzmir’de ilk kazma vurulacak.

Yapılamayacağı düşüncesi vardı. Çünkü geçmişte benim olmadığım dönemde bununla ilgili hamlelerin nerede kaldığını Ödemişli bildiği için vaat edilenlerin olmadığını bildiği için bu konuda söylenenlerin yerine getirilmediğini bildiği için bu düşünceye sahipti. 2016 ve 17 kışında ödemişe doğalgaz gelmiş olacak.

SÜTTE YAŞANAN KRİZ
Bu bakanlık seviyesinde düşürülüp projelendirilmesi gereken bir politika... Talepten fazla süt üretimi olursa fiyatın düşmesi normaldir. Bir İzmir firması tarafından süt tozu yapmak üzere 4 bin lira destek alındı ve bunun 500ün üzerine çıkarıldığında fazla sütün ineceği konusunda söz verildi. Et ve süt kurumuna bakanın talimatı oldu. Sütün kilosunun 1 lira 15 kuruştan o kurumca satın alınacağını,  ve fazla sütün de dahil olmak üzere satın alınacağını belirttiler. Etle ilgili benim söyleyeceğim bir şey olamaz. Bu ulusal politika gerektirir.  Fiyatlama açısından düzenleme getirilmelidir. Kontrol edemediğimiz için 3 sene 6 ürün güzel para kazanamadı. Geriye baktığınızda kötü durumda inşallah bu seneyi iyi atlatırız. Şu anda Ödemiş turizmle öne çıkmaya çalışıyor.

ÖDEMİŞ ÇÖP SORUNUNU NASIL ÇÖZÜYOR?
Birinci dönemi bıraktığımda 200 bin metrekarelik bir çöp depo alanı ile ilgili hazine arazisini almıştım. Ancak geçen süre içerisinde o araziyle ilgili işler hızlı gitmediği için bu alan 80 bin metrekarelere düştü. İş ihale edildi. Yüzde 30u gerçekleşti. Seçim oldu ve büyükşehire devredildi. Büyükşehir o günden bugüne orayla ilgili hiçbir şey yapmadı. Sorumluluk bizde olmadığı için biz insanlara niye yaptınız niye yapmadınız diyecek durumda değildik.  Eğer bizim elimizde olsa bitebilirdi. Ödemiş’in çöpü Menderes’in kenarında bir yere dökülüyordu. Üzeri kapatılarak imha ediliyordu. Burası insanların görebileceği bir yerdeydi. 2 gün dökülüyor ve döküldükten sonra üstü kapatılıyordu. Benim seçimimden sonra bu yer sahipleri buraya döktürmeme kararı aldılar. Sonra büyükşehir bize Kiraz’ı gösterdi. Çöp Kiraz’a götürülmeye başlandı. Kiraz’a bir süre gitti ama yasa bu görevi büyükşehire verdi. Ödemiş belediyesinin imkanları kiraza çöpü taşımaya müsait değil. Büyükşehir de bu olaydan sonra epeyce miktar çöp transferi yaptı. Ama şu anda 500 kamyonun üzerinde çöp birikmiş vaziyette. Çok fazla çöp birikmişti üzerinden gelinemedi. 2 3 aylık çekilmesi gereken çöp var. Temmuz ayından itibaren çöp imha tesislerinin enerji elde etme tesislerinin temeli atılacak. 7 8 ayda da devreye gireceğini tahmin ediyoruz. Bu da örnek bir proje olarak devreye girecek.

 
Flaş! Yolcu uçağını kaçıran korsan yakalandı
 
Karşıyaka bir ilk peşinde!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Satış 29 Mart 2016 Salı 19:21

Tire Belediyesinin satış isteğine söylenmedik laf Bırakmayan AKP il Başkanını öncelikle bu satışa ikna etmesi gerekiyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den AK Parti'ye toplu salvo: 3 başkandan sert mesajlar!
'Terör' tartışmasında İl Başkanı Yüksel, Başkan Kocaoğlu ve Konak Belediye ...
CHP PM Üyesi Kılıç denetimlere başladı
CHP’nin Samsun ve Amasya’da denetmenlik görevi verdiği İzmirli PM Üyesi ...
CHP'li Bakan sordu: O karar neden uygulanmıyor?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya 2014 ...
 
Bahçeli: Davutoğlu'nun bu acelesi nedir?
Bahçeli yeni Anayasa konusunda, “Davutoğlu'nun bu acelesi nedir, neye ...
Erdoğan’dan Sarraf sorusuna Pensilvanyalı yanıt!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasının Türkiye'yi ...
MHP İzmir’in turizm projesine sektörden tam destek
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl başkanlığı tarafından geliştirilen ...
 
Başbakan Davutoğlu’ndan 5 kritik mesaj!
Başbakan Davutoğlu, Ürdün dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. ...
Kritik zirve: Çavuşoğlu, Kerry ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri John Kerry ile görüştü. ...
Bakanlar Kurulu sonrası 'Sarraf' açıklaması
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Rıza Sarraf'ın tutuklandığı davaya ilişkin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (4) Sanatla başkaldıranlar
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu canlı yayını hatırladınız mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva