HABERLER>POLİTİKA
1 Haziran 2022 Çarşamba - 16:00

AK Parti güvensiz dedi... CHP'den yanıt gecikmedi! Yurt tartışması tam gaz

Bornova'da yaşanan 'yurt' krizinde polemik devam ediyor. Binanın güçlendirme yapılmasına tepki gösteren AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı, binanın yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini belirtirken, bugün basın açıklaması düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İlçe Başkanlığı da iddialar hakkında bakanlığın raporunu işaret etti.

AK Parti güvensiz dedi... CHP den yanıt gecikmedi! Yurt tartışması tam gaz

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda kamulaştırması yapılan ve yurt sorunu sonrası kız öğrenci yurdu yapılması planlanan eski ilçe emniyet binası için yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.
AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın açıklamasında güvensiz olduğu ve çocukların hayatının tehlikeye atıldığı iddia edilen bina için Bornova Belediyesi'nin Çağdaş Yaşam Derneği ile ortak çalışmasını eleştirirken, CHP Bornova İlçe Başkanlığı da yaşanan süreç ile ilgili alanda basın açıklaması düzenledi.



ÇAPIN: AYDINLIK VE ATATÜRKÇÜ GENÇLERDEN RAHATSIZ OLMANIZI ANLAYAMIYORUM
CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın gerçekleştirilen basın açıklamasında binanın durumuyla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın raporunu işaret ederek ,"Bundan 2 gün önce AK Parti ilçe başkanı, meclis üyeleri gençlik ve kadın kolları ile birlikte burada basın açıklaması düzenledi. Ben daha önce küçük ortakları MHP ilçe başkanı ve AK Parti ilçe başkanın uyarmış ve açıklama yapmadan önce derslerine çalışmalarını söylemiştim.  Ancak yine derslerine çalışmadan gelmişler. İlçe başkanları diyor ki; bu yurt hasarlıdır, yıkıp yeniden yapmalısınız.” . Herkesin bildiği gibi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı depremden sonra az hasarlı olduğunu tespit etmiştir. Raporu da buradadır. Bakanlığın kriterlerinde hiçbir işlemin yapılmasına bile gerek yoktur. Bu bakanlığı kriteri. Bakanlık bu binada hiçbir işlem yapılmadan oturulabiliyor diyor, ilçe başkanlığı ise yok yıkılmalı diyorsa, demek ki insan yaşamını tehlikeye atan kendi bakanlıklarıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu rapora göre Bornova Belediyemiz hiçbir gereklilik ve zorunluluk olmamasına rağmen bu binanın güçlendirilmesi için pay ayırmıştır. Kendi iktidarları ise güçlendirme yapılması gereken yüzlerce okulda güçlendirme ihalelerini iptal etmiş ve çocuklarımızın yaşamlarını riske sokmuşlardır. AK Parti'li arkadaşların derdi güçlendirme değildir. Onların derdi burada barınacak gençlerimizin, Cübbeli Ahmet Hoca, Menzilcilerin, TÜRGEV gibi benzeri meczupların istismarına teslim edilmeyecek olmasıdır.  2020-2021 öğretim yılını biliyorsunuz. Binlerce gencimiz yurt sıkıntısı yaşamıştı. CHP'li belediyeler bu gençlere destek vermek için neredeyse birbiriyle yarışmıştı. AKP zamanında ortağı olduğu FETÖ'cüler ile birlikte Merhum Türkan Saylan'a operasyon düzenlemişti. Hani siz FETÖ'ye karşıydınız? Aydınlık ve Atatürkçü gençlerden rahatsız olmanızı anlayamıyorum" ifadelerini kullandı.



KAHYA: BİNANIN TAMAMININ İLGİLİ VAKFA VERİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL
Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Kahya ise yurdun tamamının vakfa verilmeyeceğini aktararak şunları söyledi; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sitesine girdiğinizde binayı az hasarlı olarak görüyoruz. Biz buna rağmen güçlendirme kararı almışız. Güçlendirme, 1995 yılında yapılan bu binanın bilimsel olarak 2022 yılına getirilmesi gerekir. Statik bilimi var. Yapılan açıklamada ‘ciddi hasarlı’ ifadesi var. Öyle bir şey olmaz. Getirirsiniz. Bilim ve matematik ışığında değerlendirilir. Ama bakanlık az hasarlı diyor. Yapılan çalışma ve onaylar elimizde. Bina zaten oturulacak halde güçlendirildikten sonra 2022 yılına getirilecek. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğiyle yapılan protokole değinilmiş. Binanın tamamının ilgili vakfa verilmesi söz konusu değildir. Yönetimi Bornova Belediyesi’ ndedir. Tamamının başka bir vakfa verilmesi gibi bir konu söz konusu olamaz. İlgili protokolde derneğin bir katının ince işçiliğinin maliyetini karşılamak kaydıyla içerideki öğrencileri önerme şansı vardır. Bu dernek, 1989 yılında kurulmuş ve 1997 yılında kamu yararı statüsü alıştır. Geçmişinde yüzlerce öğrenciye katkıda bulunmuştur. Bir yurt sorunu hasıl oldu. Burada önemli olan kız öğrencilerimizi eğitime katmak için bize önerecekler. Felsefemiz Çağdaş yaşam, çağdaş toplum, çağdaş devlet. Biz de çağdaş bir belediye ve zihniyetiz Atatürkçü bir zihniyetiz. Bundan da kimsenin rahatsızlık duymaması lazım”

 
Şehir Hastanesi inşaatındaki işçilerden 'yemek' isyanı!
 
Çöp evden 2 kamyon atık çıktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Haziran 2022 Çarşamba 16:54

bu akepe binalarla kafayı bozdu. Sağlam zeminli Egekent'in sapasağlam yeni yapılmış Hastanesini depreme dayanıklı değil denilerek yıktırmış ve koskoca Egekent ahalisini Çiğli Bölge hastanesine yönlendirmişlerdi. Şimdi orası Devlet hastanesi değil Üniversite hastanesine çevrildi. Oldu bittiye getirilerek yıkılan Egekent Devlet Hastanesini yeniden istiyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, gezi eylemlerinin ...
Cumhurbaşkanı açıkladı... Komşuyla anlaşmalar bozuldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Van ziyaretindeki açıklamaları ...
İmamoğlu'nun 'hakaret' davası ertelendi
İBB Başkanı İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılandığı davada ertelendi.
 
Sertel dile getirdi: Anlaşmaya rağmen faaliyet yapılmamış!
Türkiye ve Sudan hükümeti arasında yapılan anlaşma gereği Sudan’da 12 ...
Meral Akşener'den Erdoğan'a 'açlık' tepkisi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, sosyal medya düzenlemesine tepki göstererek, ...
AK Parti İzmir 'Gönül Kapısını' açıyor!
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanlığı geniş çaplı ...
 
STK buluşmaları Karşıyaka'dan start aldı... Sürekli: İzmir’in sorunları dağ gibi duruyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir İl Sivil Toplum ...
CHP'li vekil kürsüde sitem etti: 'İzmir'deki kızlarımız ne amaçla kaçırıldı?'
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
İzmir Platformu: Seçimler Türkiye için yaşamsal önemde!
İzmir Platformu’nun mayıs ayı değerlendirme toplantısı Atlas Otel’de gerçekleşti. ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva