HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2022 Cumartesi - 12:26

AK Parti Genel Merkez'den Soyer’e tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir'in Kurtuluşu'nun 100. yıldönümü olan 9 Eylül günü yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Çelik, Osmanlı Devleti'ni hedef alan açıklamaları 'şuursuzluk' olarak nitelendirirken, "

AK Parti Genel Merkez den Soyer’e tepki!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. yıldönümünde yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

-MHP LİDERİ BAHÇELİ’DEN BAŞKAN SOYER’E ‘İHANET’ SUÇLAMASI!

-GÜNDEM SOYER'İN SAHNEDEKİ SÖZLERİ... İZMİR SİYASETİNDE YENİ KAPIŞMA!

‘CUMHURİYET DE BİZİM, OSMANLI DEVLETİ DE…’
Çelik, Soyer’in yaptığı konuşmalarda Osmanlı Devleti’nin hedef alındığını ifade ederek ‘şuursuzluk’ olarak nitelendirdi. Cumhuriyete sahip çıkmak için Osmanlı Devleti ile edilen kavgayı milletin kimliğine bir saldırı olduğunu söyleyen Çelik, “Cumhuriyet de bizim, Osmanlı Devleti de…” dedi.

Çelik'in yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde, ülkemize yapılmış düşmanlıklara karşı konuşması gerekenlerin Osmanlı Devleti’ni hedef alması şuursuzluktur. Daha önce de ifade etmiştik: kim Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kavga ettirmeye çalışıyorsa, milletin egemenlik hakları ile sorunu vardır. Bütün siyasi misyonu Cumhuriyetimiz ile Osmanlı Devleti’mizi kavga ettirme üzerine kurulmuş olanlar var. Cumhuriyetimize sahip çıkmak için tarihimizin büyük köklerinden Osmanlı Devleti ile kavga etmek milletimizin kimliğine saldırıdır. Cumhuriyet de bizim, Osmanlı Devleti de…

KURTULMUŞ: ZERRE KADAR KIYMETİ YOK!
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Van’da katıldığı bir basın toplantısında gazetecilerin, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Osmanlı Devleti ile ilgili açıklamalara ilişkin sorulan soruya şöyle yanıt verdi:

"Söyledikleri sözlerin zerre kadar kıymeti yoktur. Bizim gibi büyük milletlerin hayatı hikaye okunur gibi okunmaz. Bir roman gibidir. Her bölümünde başka bir şey anlatılır ama hepsi birbirinin devamıdır. Osmanlı, Selçuklu'nun devamıdır. Selçuklu öncekilerin devamıdır. Bu milletin devamını, tarihini böyle hikaye okur gibi okursanız hiç anlamamış olursunuz. Osmanlı'yı Cumhuriyet'ten ayıracak hiçbir şey yoktur. Osmanlı da Cumhuriyet de bizimdir. Anadolu topraklarında yaşayan bütün medeniyetler bizimdir. 24 medeniyete ev sahipliği yapmış bir ülkeden söz ediyoruz. Bunların hepsi, ülke tarihimizin kültürümüzün bir parçasıdır. Şimdi Osmanlı'yı düşman gibi görürseniz adama sormazlar mı Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı subayı değil miydi? Yani hep beraber bu millet, Birinci Dünya Savaşı'na girmiş, kurtuluş mücadelesini vermiş, topu, tüfeği değil, kazması, küreği olmayan bir millet, 'Ya Allah' demiş, ayağa kalmış. Çanakkale'de düşmanların hiçbirini içeri sokmamış, gavura eyvallah etmemiş, hep beraber ayağa kalkmış ve en sonunda o yıkılmış, dağılmış. Koskoca imparatorluk da taze genç bir Cumhuriyet'i kurmuş. Benim dedem de subaydı. Dedem de bütün savaşlara katılmış gazi bir subaydır. Osmanlı subayıdır. Osmanlı subayı olanların da içinde olduğu, milletin içinde olduğu bir kurtuluş mücadelesi verilmiş ve sonunda genç Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte inşallah kıyamete kadar devam edecek olan son devletini kurmuştur. 'Bu devlet bizim öteleri başkasının' demek 'Bu toprakların bir parçası benim, öteki parçası başkalarına ait' demek gibidir. Bu tarihin her sayfası bizim. Her sayfası şeref doludur. Eksikleri, noksanları, yanlışlıkları vardır. Bugün de vardır, yarın da olacaktır ama bizim gibi köklü bir milletin tarihini parçalara bölerek ayırmak çok büyük bir talihsizliktir. Bu, milletin tarihinden hiçbir şey anlamamak demektir. Kurtuluş mücadelesinin içerisinde yer alanları saygıyla, rahmetle anıyoruz. Bu anlamda genç Türkiye, kıyamete kadar inşallah ilelebet yaşayacaktır. Ara sıra böyle arıza fikirler çıkabilir, buna rağmen Türkiye, daha ileriye gidecek, daha güçlü olacaktır."


GRUPBAŞKAN VEKİLİ TURAN: SANKİ ATİNA'NIN BELEDİYE BAŞKANI

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı törende bir belediye başkanının söylemleriyle adeta bir utanca şahitlik ettik. Sanki İzmir'in Yunanistan’dan kurtulmasını değil de Osmanlı'nın yıkılmasını kutlar bir dille konuşma yaptığını gördük. Adam sanki İzmir'in değil de Atina'nın belediye başkanı. Yunan'ın denize dökülmesini değil de Osmanlı'nın yıkılmasını kutlayan tarzda bir konuşma yaptı" dedi.

Etkinlikte konuşan Bülent Turan, "Dün maalesef bu emaneti taşıdığımız en önemli zamanların birisinde, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı törenlerde bir belediye başkanının söylemleriyle adeta bir utanca şahitlik ettik. Sanki İzmir'in Yunanistan’dan kurtulmasını değil de Osmanlı'nın yıkılmasını kutlar bir dille konuşma yaptığını gördük. Adam sanki İzmir'in değil de Atina'nın belediye başkanı. Yunan'ın denize dökülmesini değil de Osmanlı'nın yıkılmasını kutlayan tarzda bir konuşma yaptı. Oysa Osmanlı da bizim, Cumhuriyet de bizim. Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı Paşası değil miydi? Bu iddia, yani belediye başkanının bu kötü konuşması cahillikten başka bildiğiniz kindarlık, ahmaklık. Büyük bir coşkuyla söylediğimiz İzmir Marşı bile dün akşam belediye başkanının konuşmasının sonunda söylemiş olduğu İzmir Marşı bile aslında bir Kafkasya Marşıdır, bir Osmanlı marşıdır. Cumhuriyetimizin kurulmasından önceki milli mücadele yıllarında 'Kafkasya dağlarında çiçekler açar' diye söylenen o güzel marşı, sonraki yıllarda İzmir Marşı olarak revize ettik. Keyifle söyledik. Ancak İzmir Marşı’nı söyleyerek, Osmanlı'ya hakaret etmenin ahmaklığını söylemek için hatırlatıyorum bunları. Bu marşın Kafkasya Marşı olarak yazılması 1914'tedir. İzmir'in Kurtuluşu ise 1922'dir. Yani İzmir'in kurtuluşundan çok önce bu marş yazılmıştır. Güzel İzmir, kadim İzmir düşman işgalinden kurtuldu ama bu kötü anlayıştan, bu saçma zihniyetten maalesef kurtulamadı. Üzülüyoruz ama milletin irfanı, izanı mutlaka bunlara ayar çekecek. Bugünler de geçecek. Yara en çok iyileşirken sızlarmış. Bir diğer ifadeyle, gecenin en karanlık anı şafağa en yakın anmış. Bu yaşadığımız ızdırap dolu söylem, yani Yunanistan'ı değil de Türkiye'yi kınayan, Osmanlı'yı kınayan anlayış gelecek ve geçecek. Osmanlı'nın da Selçuklu’nun da Türkiye Cumhuriyeti'nin de bu milletin en kıymetli değerleri olduğunu herkes bilecek. Bu aziz milletin irfanı, izanı yanlış yapanlara mutlaka ayar çekecektir" diye konuştu. 

 
Altınordulu futbolcular 3 puana inanıyor!
 
MHP Lideri Bahçeli’den Başkan Soyer’e ‘ihanet’ suçlaması!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 11 Eylül 2022 Pazar 16:29

Sayın Süleyman. Yazınızı okudum. Bak sana cevap veriyorum. 9 Eylül önce ZAFER sonra BAYRAM dır. Fakat onlar bunu Atina rahatsız olmasın diye BARIŞ a çevirdiler. Sizde bunu görün. Bize yas tutmak düşmez bize de BAYRAM dır. 9 Eylül ortak değerimizdir. Gelelim Fesli ye. Fesli keşke Yunan kazandı demedi. Onun eleştirisini karanlık zihniyet çarpırttı. Onun videosunu bul izle. Burada yazarsam uzun yer kaplar. Videoyu MUTLAKA izle. Biz seninle DİN kardeşiz. Kubilay'' ı şehit eden zihniyet lafını kabul etmiyorum. O devirde Menemen de ne yaşandı da şehit oldu ben ve sen gerçeği bilemeyiz. Allah RAHMET eylesin. Atatürk savaştan sonra o sözleri söylemiş ama dikkat et, önce değil. Kazandıktan sonra söylemiş. ATA mız akıllı siyasetçi. Gelelim HDP ye bakanlık meselesine. O günlere gedelim. Tekrar seçim kararı alındı. Anayasanın emri gereğince bakanlık verildi. Keyfiyetten değil. Zaruret var. Anayasa emri gereğince. Çünkü bir ara hükümet, geçiş hükümeti kuruldu. Bu hükümet seçime götürdü. Evet seçimler üstende mektup okutulması bir hataydı. Keşke okutulmasaydı. Mektubun etkisi olmadı. Devletimizin Oslo''da masaya oturup görüşmesinde amaç şuydu. Şayet onlar kabul etseydi silah bırakmaları sağlanacaktı. Biliyorsunuz bu işler gizli yapılır. Karşında bir devlet olmadığı için ne yapcan onlarla ancak bu şekilde gizli konuşacaksın. Ama FETÖ konuşmayı deşifre etti. Şayet Oslo görüşmeleri olumlu sonuçlandaydı kan akmadan problem çözülecekti. Ama hain ben hainliğimi sürdürmek istiyorum dedi. Kurşun bile sıkmadık şu anlamdadır. Sayın Kurtulmuş dedi. Kahbe Yunan korkusundan yakarak, yıkarak kaçtı, kaçmıştır. İşte bunuda çarpıttılar. Ya. Biz beraber güçlüyüz. Akıllı ol bize GEL. Yeriniz bizim yanımızdır. Biz birlikte güçlüyüz. Onlar başkasıyla İŞ TUTUYORLAR.

Yorumu oyla      3      4  
HAİNE HAİN DENİR 11 Eylül 2022 Pazar 13:02

HAİNE HAİN DENİR, İNGİLİZ HARP GEMİSİNE BİNİP GİDEN VAHDETTİN TBMM KARARIYLA RESMEN HAİN İLAN EDİLMİŞTİR VE BU KARAR BUGÜN YÜRÜRLÜKTEDİR!

Yorumu oyla      3      4  
süleyman 11 Eylül 2022 Pazar 09:12

AKP liler Keşke Yunan yenseydi diyenler sizlerin akıl hocaları,şehirlerin kurtuluşu yok diyenler sizsiniz.kurşun bile sıkmadık diyenlersiniz.

Yorumu oyla      3      4  
süleyman 11 Eylül 2022 Pazar 09:09

Az bilmiş 9 Eylül İzmir in kutuluşU bayramdır.Bayramı Kazananlar Kutlar.Size yas tutmak düşer siz keşke Yunan kazansaydı diyenlerin,Kubilayı şehit edenlerin zihniyetisiniz.Atatürk yutta sulh cihanda sulh demiş.Çanakkalede ölen Anzaklara onlar artık bize emanet bizim evlatlarım demiş.Çok biliyosun ama bi araştır bakalım HDP daha önce kim bakanlık vermiş.Seçimlerde Öcalandan kim mektup okutmuş.Oslo da kim PKK ile masaya oturmuş.Cehaleti elbet yenicez

Yorumu oyla      3      4  
zorunuza gitti 11 Eylül 2022 Pazar 04:46

2 mılyon kişi ve çoşku zorunuza gitti demi..durun daha siz neler olcak

Yorumu oyla      3      4  
ST 10 Eylül 2022 Cumartesi 18:05

Mustafa Kemal ve arkadaşları için tutuklama ve idam kararı verenler, bazı hainleri Kuva-i Milliyecilerin üzerine sürenler kimlerdi?

Yorumu oyla      8      4  
Az Bilmiş 10 Eylül 2022 Cumartesi 15:57

Hasan Gürsel ALTUĞ'' a cevap yazıyorum. Sizlere sayın demiyorum, çünkü sayın değilsiniz, hak etmiyorsunuz. Cahilliğiniz her tarafınızdan akıyor. Osmanlı yok demişsiniz. Selçuklu''da biziz, Osmanlı'' da biziz, Türkiye Cumhuriyeti de biziz. Gazi Atatürk genç bir Osmanlı subayı idi. Zamanın padişahının görevlendirmesi ile gizlice İstanbul'' dan ayrılarak Samsun''dan milli uyanış başlatmıştır. Kurtuluş Savaşı''nından sonra T.C. kurarak ilan etmiştir. Kurtuluş Savaşı''nda ki savaşanlar Osmanlı Devleti''nin tebası idi. Sizin beyinler arızalı olduğu için bu bağlantıyı kuramıyorsunuz. Sanki kurtuluş savaşını Atatürk uzaydan gelenlerle yaptı. Ama sizin zihniyet 9 Eylüle zafer diyemiyor, barış diyor. Yunan rahatsız olmasın diye. Gündoğdu meydanındaki kalabalık sizlere rahatsız etti diyorsunuz, sizler Cumhuriyet mitinglerinde de kuru kalabalıklar taplamıştınız. Unutmadık. Her devir bitmeye mahkumdür diyorsunuz, bunu ancak halk sandıkta karar verir. Yavaş yavaş hazırlanın diyorsun, 21 yıldır yönetiyoruz HAZİRAN 2023 de sandıkta sağlam bir tokak yiyeçeksiniz asıl sizler yavaş yavaş kendinize alıştırınız. Sandıktan çıktığımızda ruh halinizi merak bile etmiyorum. HDP ye bakanlık verin de alın boyunuzun ölçüsünü.

Yorumu oyla      3      11  
ibrahim 10 Eylül 2022 Cumartesi 15:26

Önce şu konuda anlaşalım bizler TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşlarıyız ve yeri geldiğinde kendi ülkemizi bile eleştirme hakkına sahibiz. Kendi saltanatı için halkını satan, vatandaşlarına tecavüz edilmesine, öldürülmesine, aşağılanmasına, eziyet görmesine göz yumanlara da babamız dahi olsa HAİN deriz...

Yorumu oyla      9      4  
izmir matrahı 10 Eylül 2022 Cumartesi 15:22

Tunç soyerin yanlış konuştuğu tek bir kelime yok. kendisi başarısız bir belediye başkanı ama söyledikleri tarihsel olarak tamamen doğru. Ancak aktrollerin ,AKP bakan ve vekillerin biliyorsunuz kafalarına göre tarih yazma gibi bir abilityleri var.

Yorumu oyla      9      4  
sezarın hakkı sezara 10 Eylül 2022 Cumartesi 15:20

burada hasan gürsel altuğ un bile R yaptığını görüyorsak vay bunların haline.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de 'ekonomi' reçetesi: Dünyanın en iyi iktisatçılarını toplayacağız!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ziyaretlerinin ...
Gündem Soyer'in sahnedeki sözleri... İzmir siyasetinde yeni kapışma!
İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında programda konuşan ...
Kaftancıoğlu'na 10 bin 620 lira tazminat!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya hesabından ...
 
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Zor-lama(!) siyaset...
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Zor-lama(!) siyaset...
AK Partili Dağ’dan Soyer’e tepki: Seneye kutlamaları Atina’da yap!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir ...
MHP’li Osmanağaoğlu: Zafer kimsenin lütfu değildir!
İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı Sebebiyle gerçekleştirilen ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'operasyon' açıklaması!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bazı sermayedarlar, birtakım medya üzerinden, ...
Meclis Başkanı Şentop'tan 9 Eylül mesajı!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü ...
Cumhur İttifakı'ndan '9 Eylül' buluşması... Törende Soyer'e eleştiri yağmuru!
İzmir'in kurtuluşu kapsamında Cumhuriyet Meydanı'na çelenk koyan AK Parti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva