HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Şubat 2012 Çarşamba - 18:05

Yeni fuar alanında işlem tamam

Büyükşehir Belediyesi’nin 337 bin metrekare üzerinde yapacağı Yeni Fuar Alanı’nda kamulaştırma biterken belediyenin kasasından 26 milyon TL çıktı.

Yeni fuar alanında işlem tamam

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de yapmayı planladığı en büyük projelerden biri olan Yeni Fuar Alanı’nda işlem tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çok önem verdiği kentin fuarcılık deneyimine yeni bir soluk getirecek dev projede kamulaştırma işlemleri resmen bitti.
 
BELEDİYEYE ALAN ÇIKTI
 Kamulaştırma çalışmalarının ardından tüm işlemler tamamlanırken Gazimemir Belediyesi’ne fuar alanında 5 bin 326 metre kare alan çıktı. Kadastro çalışmaları ve terklerden sonra kalan alanın yol ve yeşil alan olarak ayrılacağı de ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi bugün Gaziemir Belediyesi’ne tapu işlemlerinin tamamlanabilmesi için gereken ‘muvafakat’ yazısını yolladı. İlçe belediyesinden fuar alanındaki hakkından vazgeçmesini isteyen Büyükşeahir Belediyesi, belediyenin onayının ardından tüm pürüzleri kaldırım yasal olarak işlemi bitirmiş olacak.
 
İHALE YAKINDA
Uygulama projeleri Büyükşehir Belediyesi Etüt Proje Şube Müdürlüğü tarafından tamamlanan Yeni Fuar Alanı’nın kamulaştırma işlemlerinin ardından kısa zamanda yapım ihalesine çıkılacak. Belediye bürokratları fuar alanının yapım ihalesi ile ilgili teknik altyapıyı da hazır hale getirdi. Daha önce görsel sunumlar üzerinden İZFAŞ’ta sunum yapan belediye bürokratları projeyi fuarcılık yapan sektör temsilcilerine ve ilgili kurumlara da anlatacak.
 
HİÇBİR TALEBİMİZ YOK
Belediyeye kalan alanın Büyükşehir Belediyesi’ne devri için gelen talebi hemen imzalayacaklarını söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Yapılan uygulama sonrasında bize 5 bin metrekarenin üzerinde bir alan çıktı. Zaten bu da yol ve yeşil alan için ayrılacak. Bunun tahsisi için Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir ücret talep etmeyeceğiz. Şu anda tahsis ya da devir mi olacağı belli değil. Biz muvafakat kararımızı verdik. Gaziemir’in belediye başkanı olarak çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyorum. En az Aziz başkan kadar heyecan duyuyorum. İlçemizde serbest bölge ve havaalanı gibi kenti sürükleyen dinamikler var. Şimdi de yeni fuar alanı geliyor. Bize düşen görev tüm engelleri kaldırmaktır” dedi. Başkan Şenol, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na ilçeye yaptığı yatırımlar ve kendisine verdiği destekten dolayı da minnettar olduğunu sözlerine ekledi.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı ziyaretinde kamulaştırma çalışmalarının bittiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Gaziemir’de büyük bir fuar alanı projemiz var. Kamulaştırması tam olarak bitti. Tapu işlemleri dün itibariyle sona erdi. Gaziemir Belediyesi’ne biraz yer kaldı” dedi
 
NELER OLACAK?
2006 Mart ayında kamulaştırma işlemlerine başlanan 337 dönüm alan için toplamda 26 milyon lira kamulaştırma bedeli ödeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni fuar alanının tamamlanması ile birlikte kentte 365 gün fuar düzenlenmesinin önünü açmayı hedefliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni fuar alanında sergi hollerinin yanı sıra, kokteyl alanı, seminer salonları ve firmalara yönelik görüşme odaları da yapacak. Fuar alanında sosyal donatı alanları yer alacak. Ayrıca açık ve kapalı otoparklar da fuar katılımcıları ile ziyaretçilerine hizmet verecek. Alan, çağdaş mekanların yanı sıra, teknik ve sosyal altyapı donanımlarıyla büyük boyutlu ihtisas fuarlarının gereksinimlerini karşılayabilecek niteliklere sahip olacak. Şehir içi ulaşım, konaklama ve hizmet alanlarına yakın konumuyla, fuar katılımcılarının yanı sıra kentliler de yeni fuar alanına kolayca ulaşabilecek. Yeni fuar alanında yaklaşık 93 bin metrekarelik kapalı sergi alanı dışında 31 bin metrekare de açık sergi alanı inşa edilecek. Proje kapsamında ileriye dönük kullanım için ise 30 bin metre kare rezerv alanı ayrıldı. Yeni fuarda rezerv alanlar dahil 118 bin metrekare açık ve kapalı otopark alanı bulunması planlanıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kaos 17 Şubat 2012 Cuma 16:40

mimarlar odası nerdesiniz çabuk gaziemir e yatırım geliyor engelleyin hemen

Yorumu oyla      12      6  
Mustafa Can 16 Şubat 2012 Perşembe 12:19

Sayın Mesut Yıldırım, kafan basmıyorsa saf olabilirsin yapacak bir şey yok, doğuştandır. Anılan alanda yaklaşık bin tane hissedarın arazisi kamulaştırıldı ve bir çoğu bedel arttırım davası açtı. Ne yazıkki davaların sonuçlanması zaman alıyor. Aziz başkanı alt edemediniz çatlıyorsunuz :))

Yorumu oyla      12      6  
Serdar BUCALI 16 Şubat 2012 Perşembe 09:09

İnşaallah biter.Tabii birileri herzaman olduğu gibi dava açmazsa !!!

Yorumu oyla      16      6  
Mesut Yıldırım 16 Şubat 2012 Perşembe 08:26

Bitmeyen şarkı. Kaç tane böyle basın bülteni okuduk. harbiden biz saf zannnediyor, CHP'li Büyükşehir belediyesi.

Yorumu oyla      13      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziz Kocaoğlu, Başkan Durak’ı ziyaret etti
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı ...
Büyükşehir’den İGİD başkanına şok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Genç İş Adamları Derneği ( İGİD) Başkanı ...
Bornova’dan 60 yaş üzeri vatandaşlara özel hizmet
Bornova Belediyesi’nin 2.5 yıl önce başlattığı ve Sağlık Bakanlığı’na ...
 
Gaziemir’de sevimli dostlara sıcak yuva
Gaziemir Belediyesi, sokak hayvanları için yaptığı çalışmalara bir yenisini ...
Yaşayan müze Narlıdere’de tarih canlanıyor
Narlıdere’nin ilk yerleşim yeri olan Tahtacı Türkmen Alevilerinin kurduğu ...
Karşıyaka'dan sevgililere özel konser
Karşıyaka Belediyesi Sevgiler Günü’nde, aşklarını yaşamak isteyen Karşıyakalılar ...
 
GAZİGEM öğrencilerine sirk sürprizi
Gaziemir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde ücretsiz dershane hizmeti ...
Konak 14 Şubat'ta sevgiye doydu
Konak Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel ‘sokak partisi’ düzenledi. ...
Sevgililer Günü'nden 'Bir Yastıkta 40 yıl Gecesi'
Güzelbahçe Belediyesi, “Sevgililer Günü” nedeniyle ilçedeki 40 yıllık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva