HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2011 Çarşamba - 15:11

Ak Parti Buca’da delegeler silindi iddiası

Kongre süreci devam eden AK Parti’de Buca İlçesi’nde yapılan delege seçimlerinde delege olan isimlerin silindiği iddia edildi. Seçimlerde delege olan isimlerin yerine başka isimlerin yazılarak İl Başkanlığı’na gönderildiği belirtildi.

Ak Parti Buca’da delegeler silindi iddiası

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti’de delege seçimlerinin ardından oldukça hareketli şekilde devam eden ilçe kongrelerinde yanan ateş bir türlü sönmüyor. Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ege Bölge Koordinatörü Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ve İzmir Koordinatörü Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı’nın uyarılarına rağmen ilçelerde adaylar bir bir ortaya çıkarken çekişme tüm hızıyla devam ediyor.
 
TANIDIK İSİMLER
Delege seçimleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilen Buca’da İlçe Başkanı Mustafa Solmaz’ın imzasıyla Seçim Kurulu’na gönderilen listelerle İl Başkanlığı’na gönderilen arasında uyumsuzluk olduğu ortaya çıktı. Mahallelerde belirlenen delegelerden 20’sinin ismi silindi ve İl Başkanlığı’na gönderilen listeye başka isimler yazıldı. Buca’da parti içi muhalefet tarafından tespit edilen durum İzmir İl Başkanlığı’na yazılı olarak bildirildi. Silinip başkasının yerine ismi yazılanların arasında İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Koç Ali Al, Şanlıurfa Siverek Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Karcı gibi isimler yer aldı. İnönü Mahallesi'nden delege olan Milletvekili Rıfat Sait'in en yakınında bulunan isimlerden biri olan Uluslararası Balkan Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler de silinen isimler arasında yer aldı. Listeye dahil edilen isimlerin delege seçimlerine katılmadığı daha sonra ilçe başkanlığı tarafından İl’e gönderilen listeye eklendiği iddia edildi. Ayrıca tutanaklardaki kişilerin de fazladan yazıldığı tespit edildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, “Bu konu size nereden geldi bilmiyorum ama böyle bir şeyden haberim yok. Nelerin olduğu, kimin silinip ya da yazıldığı hakkında fikir sahibi değilim. Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. AK Parti Buca Belediye Meclis Üyesi Necati Bahçeci ise delegelerin silinip yerine başkalarının yazılmasına ise sert tepki gösterdi. Bahçeci, “Delegelerin yapısı ile bu kadar oynamak doğru değil. Partiye emek verenlerin ortadan kaldırılması yanlış. Bu mantığı kabul etmemiz imkansız. Böyle şey olmaz” diye konuştu. Öte yandan Solmaz’ın karşısında yer alması beklenen Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mustafa Aslan ise, “Yoğun şekilde bir teklifle karşı karşıyayım. Arkadaşlarım beni arayıp ‘aday ol’ diyorlar. Ama aday olmayı düşünmüyorum. Böyle bir niyetim yok” ifadelerini kullandı.
 
KEMALPAŞA’DA MHP KRİZİ
Milletvekili Mehmet Tekelioğlu ile karşı karşıya geldiği için görevinden alınan Kemalpaşa İlçe Başkanı Şener Yaşar’ın ardından göreve gelen Yaşar Kırkpınar tek aday olarak gittiği kongreden başarılı bir şekilde çıkmıştı. Kırpınar’ın başkanlığında oluşturulan yeni yönetim ve delege listesi ilçede krize neden oldu. Belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin çoğunun yeni listelerde yer bulamaması üzerine partide sıkıtı baş gösterdi. Bazı belediye meclis üyelerinin Kırkpınar’a tepki gösterdiği öğrenildi. Öte yandan eski İlçe Başkanı Şener Yaşar da delege listesine yazılmadı. Kemalpaşa’da eleştirilen bir diğer konu da delege listelerine ve yönetime yerel seçimlerde MHP’ye destek verenlerin girmesi oldu. Konu İl Başkanlığı’na şikayet edildi.
 
MENEMEN’DE ALPTEKİN ÇIKTI
CHP’li Menemen Belediyesi’nden yemek ihalesi aldığı gerekçesiyle ağır eleştirilere maruz kalan ve partiyi kamuoyunda yıpratmakla suçlanan AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran’a rakip çıktı. Kuran’ın karşısına geçtiğimiz dönem İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tekin Alptekin rakip olarak çıktı. Partinin yıllardır ilçede durağan bir çizgi halinde devam ettiğini belirten Alptekin, “İlçe başkanlığı için yola çıktım. Yerel yönetim ve siyasi tecrübeme güveniyorum. Menemen’e bağlı olan Ulukent’te yıllarca belediyenin çalışmalarını yürüttüm ve oradan siyaset yaptım. İlçenin önceliklerini yakından biliyorum” dedi. Alptekin, siyasetin etik değerler ve ahlak çerçevesinde yapılması gerektiğini de vurguladı.
 
VAR MISIN, YOK MUSUN?
Ankara’da yapılan toplantıda aday olmaması istenen ve geri çekilen Narlıdere İlçe Başkanı Abdulmuttalip Savar ve Gaziemir İlçe Başkanı İsmail Akdağ, Egedesonsöz’e konuştu. Ankara’da İl Yönetim Kurulu Üyeliği ya da Narlıdere İlçe Koordinatörlüğü görevleri önerilerek adaylıktan el çektirilen Savar, “Genel merkez bize Ankara’da ‘aday olma’ demedi. O yüzden ben de kendi yönetimim ve delegeler ile temasa geçip görüşmeler yapacağım. Televizyonda Var mısın, Yok musun? diye bir program var. Orada Hamdi Bey, yarışmacıya para teklif ettiğinde ‘kabul ediyorum ya da ret ediyorum’ deniliyor. Ben de Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Bey’in teklifi için ‘düşüneyim’ dedim. Şu anda teklifi değerlendirme aşamasındayım. Kararımı henüz vermedim” dedi. Savar, yıllarca partinin farklı kademelerinde görev yaptığını bu görevi de en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığı ifade etti.
 
BAŞKA ÖRNEĞİM YOK
Genel merkezin kararının ardından Gaziemir’de ilçe başkan adayı olarak gösterilen Sabır Telingün’ün arkasında duracaklarını söyleyen İlçe Başkanı İsmail Akdağ, “Türkiye’de başka bir örneğim yok. Tüm ilçeleri bakın. Benim kadar uzun süre yani 7 yıl ilçe başkanlığında kalan başka bir ismi tanımıyorum. İlçede delege seçimlerinde listeyi ben yaptım. Bugün istesem kongreyi kazanırım. Ama parti hiyerarşisini çok iyi biliyorum. Genel merkezin gösterdiği ismin arkasında duracağız. Amacımız yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmak” dedi.


İşte AK Parti'te silinen yazılan delegelerin listesi:

MAHALLESİ              SİLİNENLER              YAZILANLAR
 
Akıncılar Mah.           Ümit Geçgel               Serkan Geçgel
 
Çağdaş Mah.              Semih Narşap        Koç Ali Al
 
Çamlıkule Mah.         Abdullah Seyhan     Tercan Özkaraca Abatlıoğlu
 
Dicle Mah                   Tutanak 4 kişi          Liste 5 Kişi
 
Gaziler Mah               Tutanak 4 kişi           Liste 5 kişi
 
İzkent Mah                 Tutanak 4                  Liste 5
 
Kırıklar Mah             Tutanak2                   Liste 3
 
Fırat Mah.                  Ramiz Abay               Havva sunar
 
Göksu Mah.               Seher inci                  Zübeyde Pak
 
Güven Mah                Ramazan Topbaş      Ömer Faruk Karcı
 
Hürriyet Mah.             Özcan Gönültaş         Ziya Bardakçı
 
İnkılap Mah               Dilek Kılıçaslan         Bülent Ergen
 
İnönü Mah                 Fuat Çelik                  Şenol Yılmaz
                                   Ekrem Selimler         Aysel Algül
 
Kayn.Zafer Mah.       Dilek Odabaşı            Ramiz Abay
 
Laleli Mah                  Mustafa Nergiz         Mehmet Buyuran
 
Menderes Mah          Sinan tutu                  M.Salih Pehlivanoğlu
 
M.Kemal Mah.           Hüseyin Başak          Serkan Aras
 
Yeşilbağlar Mah.       Eyüp pınar                Mülkü Aşırt
 
Yiğitler Mah.              Mustafa Temel          Keziban Elçi
 
Yıldız Mah                  Nurettin Yakut          Cengiz elmas

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 45 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bakırçaylı 19 Aralık 2011 Pazartesi 11:32

Burada, demokrasi olmadıkça, delege kongresi yaparak delege seçip, sonrada delegenin karar hakkını hiçe sayıp ilçelerde tek liste çıkartılması için diğer adaylara baskı yapan, sonrada oluşturulan tek listede diğer adayların isimlerinin yer alıp almadığını umursamayan, bu işi hizmet için değil, nasıl rant elde ederim diye düşünen müteahhitlerin eline veren, ben dindarım deyipte gizlice viski içen zihniyetlerin bulunduğu bir ortamda başarı asla ve asla olamaz.

Yorumu oyla      12      6  
ercan gecgel 5 Aralık 2011 Pazartesi 15:12

evet birisi abim birisi amcamın oğlu itirazınız ne öğrene bilirmiyim herkesin göbek bağı siyasi partilere göremi kesilir sizin ailede yokmu meraktan sordum saygılar meraklı arkadaşım dahada merak etiklerin varsa ara beni merakını gidereyim sevgili kardeşim 5336826444 buda tel numaram

Yorumu oyla      12      6  
akmayan 3 Aralık 2011 Cumartesi 13:30

İl başkanım menemende taraflı tutumundan dolayı hiç yakıştıramadık menemenli olarak yaptığın konuşma hoş değildi diğer aday arkadaşları hiçe sayman direk taraf olman ak partinin adaletine yakışmadı öz partili olan bu arkadaşlar partiye katkı sağlayım menemende haksızlıklara dur diyebilmek için konuşturmadınıaz 3 dakıka da susturduınuz her türlü oyunu oynadınız şabeleri örttünüz ii bir baba değilsiniz çocuklarınıza eşıt davranmıyrsunuz aynı duruma sizde düşersiniz birgün o arkadaşların adınaüzüld

Yorumu oyla      14      6  
AKSOY 2 Aralık 2011 Cuma 13:03

BU TÜR OLAYLARA KARIŞAN YÖNETİMLE BUCA YEREL SEÇİMLERDE Bİ VARLIK GÖSTEREMEZ.EĞER YEREL SEÇİMLERİ TEKRAR KAYBEDERSEK TAMAMEN ŞİMDİKİ KODRONUN ŞUÇUDUR.BENCE BUCA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ OLAN "MUSTAFA ASLAN"IN YÖNETİMİ DEVRALIP BELEDİYE'DE YAPTIĞI GÜZEL İŞLERİ BURADADA EN İYİ ŞEKİLDE SÜRÜDRECEĞİNE İNANIYORUM.SAYGILARIMLA.

Yorumu oyla      15      7  
CEY CEY 2 Aralık 2011 Cuma 10:10

ADAM GİBİ ADAMI SEVMEZSİNİZ ZATEN NE VAR YANİ MİLLETVEKİLİ DANIŞMANIYMIŞ YAZILMAMIŞ KIYAMET KOPARIYORSUNUZ TOMBALADAN ÇIKTI ETİK OLMAYAN MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA EDİP HASBELKADER VEKİL OLDU DİĞER MECLİS ÜYELERİ GİBİ DÜRÜST DAVRANMADI ŞİMDİ DÜRÜSTLÜKTEN BAHSETMEYİN NE EKERSEN ONU BİÇERSİN UNUTMA

Yorumu oyla      13      6  
2 Aralık 2011 Cuma 01:11

Böyle haksızlık kadın kolları kongresinde de yaşandı şimdi ki Buca kadın kolları başkanı ilden ve Mustafa Solmaz tarafından desteklidir.Kongrede yapılan seçimde var olan kadın kollarının oy listesi kaydoldu ve oy kullanamadılar karşı tarafta ise oy kullananların arasında ise Buca ssk temizlik personeli vardı.Bu temizlik şirketinin sahibi de Mustafa Solmaz'ın yakın arkadaşıdır.bu kongrede karşı tarafın alay ve hakaretlerinede maruz kaldık il başkanları olduğu halde halimize sessiz kaldılar.

Yorumu oyla      13      7  
Çağdaş Ovalı 1 Aralık 2011 Perşembe 23:21

Şuan ki ilçe yönetimi oldukça berbat.. Delegeler kimsenin haberi bilgisi olmadan değiştirilemez. Yönetimin değiştirilip Mustafa Aslan'nın yönetimde Başkanlık etmesini isterim..

Yorumu oyla      13      7  
Turan 1 Aralık 2011 Perşembe 21:13

daha once boyle bı yonetıme hıc rast gelmedıgımı soylemelıyım ıcıne kapanık ve tembel daha calıskan bıreylere ıhtıyacımız var. kendı cıkarlarından cok vatandası dusunmelıler. bır an once degısmesı taraftarıyım.bu yonetım le ak partının bucayı tekrar kaybetmesınden korkuyorum............

Yorumu oyla      15      6  
canbaz 1 Aralık 2011 Perşembe 20:58

Artık bu durumlara acil müdahale edilmesi şart. İnsanların yönetimlerine güvenmeleri lazım,bu koşullarda kimseye güvenip desteklememiz mümkün değil malesef.. gereğinin yapılmasını temenni ediyorum

Yorumu oyla      13      7  
Kuyucaklı Ahmet 1 Aralık 2011 Perşembe 20:35

Bu kadar insanım görüş ve düşünceleri göz önünde bulundurulmalı bu becerisizlikle nereye kadar, biz AK PARTİ'ye gönül verenler olarak icraat istiyoruz ama icraat yapacak kalite göremiyorum bu yönetimde...

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Baykal da Dersim tartışmalarına girdi
Eski CHP Genel Başkanı Baykal: Özür dileyenlerin bir kısmının iyi niyetle ...
‘Kılıçdaroğlu ulusalcılar beni yer diye korktu’
AK Partili Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu’nun CHP içindeki ulusalcı kanattan ...
Akkaya: “Sendikal düzeni bozmak istiyorlar”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, son Büyükşehir operasyonunu ...
 
Davutoğlu’ndan Esad’a 9 maddelik yaptırım
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye'ye uyguladığı 9 maddelik ...
Cumhurbaşkanı Gül: 'Şike Yasası'ndan rahatsızım
Cumhurbaşkanı Gül, şike yasasıyla ilgili, ''Bu yasayla ilgili rahatsızlığım ...
Genç'in Dersim sözleri çok konuşulacak
Dersim katliamı tartışmasında Başbakan Erdoğan, "gerekirse özür dilerim" ...
 
Evlad-ı Fatihan TBMM çatısı altında buluştu
Türkiye genelinde ve Balkan ülkelerinde faaliyet gösteren 156 Balkan Derneği ...
AK Parti’de 6 ilçe daha karara bağlandı
Delege seçimlerinin ardından kongre çalışmaları devam eden AK Parti İzmir ...
Özen; “Çeşme termaline son darbe vuruldu”
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen, Çeşme Ilıca’ya yapılması planlanan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva