HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2011 Salı - 18:32

AK Parti’de 6 ilçe daha karara bağlandı

Delege seçimlerinin ardından kongre çalışmaları devam eden AK Parti İzmir Teşkilatı’nda 6 ilçe daha masaya yatırıldı. Konak ve Karşıyaka’da mevcut ilçe başkanları genel merkezden vize alırken Narlıdere ve Gaziemir’de değişikliğe gidildi. Çiğli ve Aliağa’da ile ilgili de karar çıkmadı. İki ilçede şimdilik bekleme kararı alındı.

AK Parti’de 6 ilçe daha karara bağlandı

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ. Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ege Bölge Koordinatörü Edirne Milletvekili Mehmet Müeezzinoğlu, İzmir Koordinatörü Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı’dan oluşan heyet AK Parti Genel Merkezi’nde 6 ilçeyi masaya yatırdı. İzmir’in en önemli ilçelerinden biri olan Konak için yapılan yoklamaya mevcut İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, İl Yönetim Kurulu Üyesi Refik Uzun ve Abdurrahman Tosun gitti. Yapılan değerlendirme ve inceleme sonrası İlçe Başkanı Ötnü ile yola devam kararı alındı.
 
Konak ilçesinde yapılanın aynısı Karşıyaka’ya da uygulandı. Karşıyaka’daki kongrede ilçe başkan adaylığı için İl Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Demirkaya, Yeşim Demirali ve Karşıyaka eski Tapu Müdürü Ali Genç, yarıştı. Mevcut İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt yarıştan birinci çıktı. Kongrede partinin adayı olarak sandığa gitmesi kararı alındı.
 
NARLIDERE’DE ACAR
Genel Merkez’de yapılan yoklamaya Narlıdere de dahil oldu. Nuri Çelenk, Cumhur Coşkun, İlçe Başkanı Abdulmuttalip Savar ve Mehmet Acar yoklamadan birinci çıkmak için oldukça uğraş verdi. AK Parti’nin yerel seçimlerde oldukça düşük oy aldığı Narlıdere’de İlçe Başkanı Abdulmuttalip Savar’ın değiştirilmesi kararı alındı. Savar’ın yerine Narlıdere’de beş yıl ilçe başkanlığı yapan Erol Bekar gibi ilçe siyasetinin yakından tanıdığı deneyimli isimlerin de destek verdiği Eczacı Mehmet Acar aday gösterildi. Mevcut Başkan Savar partinin oylarını düşürdüğü, yönetimi ilçe dışından oluşan isimlerden oluşturduğu gerekçeleriyle eleştiri alıyordu.
 
GAZİEMİR’DE DE DEĞİŞİKLİK
AK Parti Genel Merkezi, Narlıdere ile birlikte Gaziemir’de de değişikliğe gitti. Gaziemir’de uzun süredir ilçe başkanlığı yapan İsmail Akdağ değiştirildi. Akdağ’ın yerine Sabır Telingün aday gösterildi. Aynı zamanda AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Telingün’ün il yönetimi tarafından da desteklendiği ifade edildi. İlçede Sezer, Erkan Özseçkin ve Sadık Yoltay adayların isimleri gündeme gelmişti.
 
İKİ İLÇEDE KARAR YOK
AK Parti Genel Merkezi 4 ilçe ile ilgili kararını verirken kritik ilçelerden olan Çiğli ve Aliağa ile ilgili de karar vermedi. Süreci ileri bir tarihe erteleyen ve kararı daha sonra açıklayacağını ifade eden genel merkezin kısa zamanda sonuca gitmesi bekleniyor. Çiğli’de İlçe Başkanı Funda Özçoban ile birlikte yarışa Belediye Meclis Üyesi Sıdık Soysal, Adnan Yılmaz ve Çiğli Belediye Meclis Üyesi Mustafa Akar katıldı. Daha önce mevcut İlçe Başkanı Kazım Ulaş’ın adaylıktan çekildiğini açıkladığı Aliağa’da ise Müjdat Bıçakçı üzerinde uzlaşılmıştı. Genel Merkez’den Aliağa ile ilgili de bir sonuç çıkmadı.

TİRE’DE ÇELTİKÇİOĞLU, SELÇUK’TA YEŞİLÇİMEN GÜVEN TAZELEDİ
İki listenin yarıştığı Tire’de Veysel Sağlam 21 oy alırken; mevcut ilçe başkanı Mehmet Çektikçioğlu 304 oy alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.
 
AK Parti İzmir milletvekili Erdal Kalkan yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önündeki iki temel sorunun terör ve istihdam olduğunu ifade ederek,
"Terör konusunda hükümetimiz ciddi hazırlıklar yapmış durumda. Bu ülkenin ne yapılırsa yapılsın bölünmeyeceğini bilmemiz gerekiyor. Sabırlı olmamız gerekiyor. O bölgedeki istihdam sorunu da, terör sorununu çözdüğümüzde kendiliğinden ortadan kalkacaktır" diye konuştu.
 
Kongreye telefon bağlantısı ile katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Tire'nin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "Hep birlikte 2014 yerel seçimlerine hazırlanmak için bu kongreden daha güçlü bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum" dedi.
 
Tek liste ile seçime girilen Selçuk’ta ise mevcut ilçe başkanı Sema Yeşilçimen kongreye kayıtlı 394 delegenin 273`ü katıldığı seçimden; delegelerin tamamının oyunu alarak AK Parti Selçuk İlçe başkanlığına yeniden seçildi. İlçe kongrelerine İl Başkan Yardımcıları Mahmut Badem, Atilla Kaya, AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, ilçe başkanları katıldı.

KONGRELER DEVAM EDİYOR
Torbalı ilçesi ile birlikte kongrelerin başladığı AK Parti’de süreç Bayraklı ve Urla, Kiraz, Ödemiş, Bornova, Karaburun, Tire ve Selçuk ilçeleri ile devam etti. Rekabet ortamında geçen kongrelerden yarın Beydağ, 01 Aralık Perşembe- Menemen, 03 Aralık Cumartesi- Menderes ve Güzelbahçe, 04 Aralık Pazar- Seferihisar ve Buca, 06 Aralık Salı- Alaçatı ve Poyracık (belde), 10 Aralık Cumartesi- Gaziemir ve Balçova, 11 Aralık Pazar- Karşıyaka ve Çiğli, 17 Aralık Cumartesi- Foça ve Dikili, 18 Aralık Pazar- Aliağa ve Konak, 24 Aralık Cumartesi- Bergama, 25 Aralık Pazar- Karabağlar ve Narlıdere, 07 Ocak 2012 Cumartesi- Kınık, 09 Ocak 2012 Salı- Çeşme kongreleri gerçekleştirilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kızanlar 27 Aralık 2011 Salı 01:00

aferim bu partiyi izmirdeki giden gelenler yönetirse hep hava alırız şimdi yine geldi hemde genelmerkeze rağmen bu izmirde böyle yönetimler olursa daha çok gider geliriz chp de kabul eder akpartide

Yorumu oyla      12      6  
CUMHUR 30 Kasım 2011 Çarşamba 12:59

GENEL MERKEZE RAĞMEN ADAY OLANLAR PARTİDEN ATILSIN.GENEL MERKEZ NE DİYORSA KABUL ETMEMİZ GEREKİR.AKEPELİLİK BUDUR.GENELMERKEZİMİZ YANLIŞ TA YAPSA DOĞRUDUR.ak PARTİLİLİK BUNU GEREKTİRİR..BİZ MHP VEYA CHP DEĞİLİZ.BİZ DİSİPLİN PARTİSİYİZ.

Yorumu oyla      14      10  
10 nisan 2009 tarihli milliyet gazetesı 30 Kasım 2011 Çarşamba 12:40

Aydemir, hem sitem hem de istifa etti AKP’de, seçim yenilgisinin ardından başlayan hesaplaşmalar, yaprak dökümüne dönüştü. Bornova Belediye Meclisi’nin eski üyesi Latif Aydemir, parti yöneticilerinin, 30 ilçeden sadece birinde kazanmayı başarı olarak gördüğünü kaydederek, “Bu partinin İzmir’de küçük beyinlerle yönetilmesine karşı olduğum için gidiyorum” dedi ve istifa etti. Aydemir, “İzmir’i İzmirliler yönetmiyor. İstifamla bir kıvılcım çaktım. Bunun volkana dönüşeceğini düşünüyorum” diye konuştu. Bayraklı Belediye Başkan aday adaylığına soyunan, aday gösterilmeyen 36 yaşındaki Latif Aydemir, meclis üyeliği listesinde 17’inci sırada yer bulmuş, seçilen 13 kişi arasına girememişti. İZMİR DHA

Yorumu oyla      12      6  
hüseyin ahmetoğlu 30 Kasım 2011 Çarşamba 10:38

çok kıymatli yorumcu kardeşlerim.ak parti lilik ruhu ayrılmaz bir bütündür.genel merkezimiz tarafından işaret edilen yeni adaylarımız hepsi ayrı bir değerdir yola devam edecekler lede değerli çalışmalarını devam etmeleri için herşeyleri tüm benliklerin ve çalışmalarını kendi ilçelerini 2014 seçimlerine hazırlayacak başarılı kadrolarını kuracak ve tüm yoğunluklarını bu çalışmalarına vererek ilçeleri için hedef ak parti belediyeciliği ilçeleri tanıştırmaktır.herbirini ayrı ayrı kutluyorum.

Yorumu oyla      14      7  
Emre A 30 Kasım 2011 Çarşamba 10:04

Karşıyaka'da Tuncay Bozkurt 'la Durmak Yok Yola Devam

Yorumu oyla      16      7  
darkangel 30 Kasım 2011 Çarşamba 09:53

çiğlide mustafa akar ve adnan yılmaz babayı yedi genel merkez boyunun ölçüsünü verdi birine çok uzun sun birine çok kısasın dedi ilk işleri spor merkezine gitmek olur artık:):):)

Yorumu oyla      14      6  
gaziemirlİ 30 Kasım 2011 Çarşamba 06:37

HAYIRLI OLSUN AMA BU AŞI TUTMAZZZ...

Yorumu oyla      16      7  
seydiköylü 30 Kasım 2011 Çarşamba 06:35

gaziemirimiz için hayırlı olsun ankarada ilçe başkanı atayanlar kaongrede gelsin oy kullansın 2014 de sabırla kolkola sokaklara çıksın oy istesin gaziemir diğer ilçelere benzemez yapısı farklıdır ithal adayı kabul etmez,sabır arkadaşımızı tanımıyoruz şahsına söyleyecek hiç bir sözümüz yok ama gaziemir ilçesinin kapısını açmamış bugüne kadar 2004,2009,2011 seçimlerinde nerdeydi madem ilçe başkanlığı düşünüyordu neden gelip teşkilatla beraber çalışmadı ,kendini teşkilata tanıtmadı hayırlısı olsun

Yorumu oyla      14      7  
cenk çildoğan 29 Kasım 2011 Salı 23:21

AkParti karşıyaka ilçe başkanlığına aday olan mevcut ilçe başkanımız tuncay bozkurt GENEL MERKEZİMİZDE, GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ,TEŞKİLATLARDAN SORUMLU BAŞKAN EKREM ERDEM İLE GÖRÜŞTÜ VE KARŞIYAKADA TUNCAY BOZKURTLA DURMAK YOK YOLA DEVAM DEDİLER genel merkezimize genel başkan yardımcımız ekrem erdeme teşekkür ediyorum karşıyakada tuncay bozkurt başkanımızla durmak yok yola devam durmak yok hizmete devam seni çok seviyoruz sana güveniyoruz başkanım allah yar ve yardımcımız olsun tebrikler başkan

Yorumu oyla      16      6  
AKP Aliağa için heveslenmesin 29 Kasım 2011 Salı 22:56

AKP Aliağa için heveslenmesin geçen dönemki tahribatlarını halen yaşıyoruz, şimdiki başkan kenti toparlamak, borçları kapatmak için gece gündüz çalışyor. bir de sıkılmadan eski başkan ilçe kongresine müdahil olmak isiyorumuş, pess doğrusu.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özen; “Çeşme termaline son darbe vuruldu”
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen, Çeşme Ilıca’ya yapılması planlanan ...
Seyitler Bayraklı’da iddialı başladı
AK Parti İzmir’de en çekişmeli kongrede genel merkezin işaret ettiği İlçe ...
Başbakan Erdoğan taburcu oldu
Başbakan Erdoğan’ın patoloji sonuçlarının temiz çıktığı ve taburcu edildiği açıklandı.
 
Bağış'tan ırkçı vekile: Kavga için cüssen yetmez
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısında Hollandalı ırkçı vekil ...
CHP’lilerden sendikacılara güç birliği çağrısı
İzmir Milletvekilleri Moroğlu ve Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ...
'Termal turizmin kalbine otogar ve otopark saplandı'
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen, Ilıca Mahallesi'nde otogar ve ...
 
Kılıçdaroğlu: Mustafa Balbay 999 gündür hapiste
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Dersim tartışmalarına değindi, uzun tutukluluk ...
CHP’den Balbay'a önce karanfil sonra miting
CHP İzmir İl Yönetimi, bin gündür tutuklu bulunan İzmir Milletvekili Mustafa ...
‘Bugünkü PKK neyse, Dersim’de yaşananlar o’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında son günlerin ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva