HABERLER>GÜNCEL
29 Eylül 2017 Cuma - 12:12

Ailenin avukatından Emrah Serbes'e büyük tepki: 112'yi aramamış!

Ünlü yazar Emrah Serbes’in İzmir’in Torbalı ilçesindeki kazaya karışıtığını ve iki kişinin ölümüne neden olduğunu itiraf ederek tutuklanması şok etkisi yarattı. Mağdur aile avukatı ise kaza ile ilgili ayrıntılı açıklama yaptı, Serbes’i suçladı.

Ailenin avukatından Emrah Serbes e büyük tepki: 112 yi aramamış!

Edebiyat dünyasında yazdığı kitaplarla ön plana çıkan Emrah Serbes’in İzmir-Aydın Otoyolu Torbalı Kavşağı yakınlarında, Ayhan Özçelik ile kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik olay yerinde hayatını kaybettiği kazaya karıştığını itiraf etmesi ülkede şok etkisi yaratmıştı.

Kazayı yanında bulunan arkadaşı Kenan Doğru’nun üstlenerek cezaevine girdiğini ve teslim olacağını belirten Serbes, dün akşam saatlerinde tutuklanara Buca Cezaevi’ne gönderilirken Ercan Doğru serbest bırakılmıştı.

Bugün ise mağdur ailenin avukatı Burcu Ece Güler, Torbalı Adliyesi’ne gelerek basın mensuplarına bir açıklamada bulundu. Açıklamada kaza ile ilgili kritik detaylara yer verildi.

Güler, açıklamasında şunları söyledi:

AİLE AÇIKLAMA YAPMAK İSTEMİYOR
“Emrah Serbes, olayın ilk anından bugüne kadar geçen 1 hafta boyunca suçunu üstlenmemiş ve sanki kazayı Kenan Doğru yapmış gibi göstermiştir. Emrah Serbes’in suçu üstlenmemesi sebebiyle müvekkilim bir yandan acısını yaşamaya ve yoğun bakımda yaşam mücadelesini veren annesini yalnız bırakmamaya çalışırken diğer yandan arabayı kullanan Emrah Serbes olduğunu ve alkollü olduğunu kanıtlamak için uğraşmıştır. Bu kadar duyarlı bir vatandaş olduğunu iddia eden Emrah Serbes nasıl bir vicdanla müvekkilimin acısını yaşamaya izin vermeyip üstüne bu sorunla uğraşmasına sebep olmuştur. Şu an ailenin tek önceliği yoğun bakımda olan annedir. Bu sebeple bizzat açıklama yapmak istemiyorlar.

HAVA YASTIKLARINDAKİ KAN ÖRNEKLERİ…
Kaza ile ilgili ilk bilgilere ulaşıldıktan sonra Emtah Serbes ve Kenan Doğru’nun hastaneye gitmek istememesi, Emrah Serbes’in alkol testi yapılmaması nedeniyle aile tarafından arabayı alkollü kullandıkları yönünde kuşkular oluşmuştur. Bu sebeple soruşturmanın Emrah Serbes yönünden genişletilmesi tarafımızdan talep edilmiştir. Savcılık, MOBESE, OGS, HGS, telefon kayıtlarının incelenmesi, Emrah Serbes’in arabasındaki hava yastıklarından kan örneklerinin alınması, alkol ve uyuşturucu yönünden test alınması, emniyet kemerinin vücutta bıraktığı izlerin tespiti yönünden karar vermiştir.

'112'Yİ ARAMADIKLARI BELGELENDİ'
İlk etapta Serbes’e mağdur olduğu için alkol testi yapılmamıştır. Ancak şu an açıklayamadığımız, savcının emri ile toplanan bir takım delillerin neticesinde arabayı bizzat kullandığının ortaya çıkacağını anlayan Emrah Serbes, bu itirafı yapmak zorunda kalmıştır. "Kazadan sonra araçtan çıkıp yaralı kızı gördükten sonra 112'yi aradıklarını söylüyorlar. Ancak yapılan incelemede Kenan Doğru ve Emrah Serbes tarafından 112'ye herhangi bir arama yapılmadığı belgelendi.

AİLE YAS BİLE TUTAMADI
Geçen 1 haftalık sürede ne Emrah Serbes ne de ailesinden hiçbir haber alınamamışken bugün bir anda ortaya çıkıp müvekkilim ve ailesinden özür dilemeleri ve suçluluk duyduklarını iddia etmeleri müvekkilimin ailesi tarafından inandırıcı bulunmamaktadır. Ne yazık ki müvekkilim ve ailesi 1 hafta boyunca yas tutamamış, taziyeleri kabul etmek yerine gerçek suçlunun bulunması için uğraşmak zorunda kalmıştır, acıları katlanarak artmıştır. Tek temennimiz adaletin yerini bulmasıdır”

'ÇARŞI ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU YAPILIYOR'
Emrah Serbes'in itiraf mektubunda Kenan Doğru'yu taraftar grubundan tanıdığını ve Çarşı Grubu'nun avukatı olduğunu söylemesine anlam veremediklerini ifade eden Güler, "Çarşı grubundan olarak tanıtması bizi rahatsız etmiştir. Bizim Çarşı grubuyla ilgili ağzımızdan tek bir kelime çıkmadı, çıkamaz da. Bize bu acıyı yaşatan, bizi mağdur eden Emrah Serbes'tir. Tabi ki de Kenan Doğru da bizi mağdur etmiştir. Kazadan sonra Emrah Serbes'le hareket etmiş ve bizi bir hafta boyunca oyalamıştır. Bu kazanın Çarşı grubu ya da başka bir taraftar grubuyla alakası olamaz. Yaptıkları açıklamayı 'Emrah Serbes'in avukatıyım' diye de yapabilirdi. Ancak Çarşı grubunun avukatıyım diye yaptığında sanki bizim Çarşı'yla bir sıkıntımız varmış gibi gösterildi. Bunların bir algı operasyonu olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Çarşı grubunun sosyal medya gücü çok fazla. Birbirlerine destek veren kişiler. Bunların bile ileride iyi hal sebebi sayılmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

'KENAN DOĞRU İÇİN BAŞVURU DA BULUNACAĞIZ'
Kazadan sonra tutulan tutanaklara sürücü olarak geçen Kenan Doğru ise Emrah Serbes'in itirafı ve tutuklanmasıyla birlikte, tutuklu olduğu Buca Cezaevi'nden salıverildi.

Ancak Özçelik Ailesi'nin avukatı Güler, bugün Torbalı Adliyesi'nde Doğru'nun 'delilleri karartmak' suçu iddiasıyla tekrar tutuklanması için başvuruda bulunacaklarını söyledi. (DHA, Haber Merkezi)

 
ABD'den kritik Fetullah Gülen açıklaması!
 
Karşıyaka filesinde salona davet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğubayazıt'ta çatışma: 1 korucu şehit
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde başlatılan geniş çaplı operasyon sırasında ...
İhsan Kalkavan hakkında "FETÖ yöneticiliği"nden fezleke
İşadamı İhsan Kalkavan hakkında "FETÖ yöneticiliği''nden hazırlanan fezleke, ...
Van'da gümrük görevlilerine operasyon
Van'daki Kapıköy Gümrük Müdürlüğü'nde özellikle gıda yüklü araçlara eksik ...
 
İzmir'de FETÖ'ye 'ankesör' baskını: Operasyondan çarpıcı detaylar!
İzmir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 'mahrem abilerle' ...
Sınırda 'Kapı' savaşı!... Türkiye ve Irak'tan ortak operasyon
IKBY'deki referandum sonrası, Türkiye'nin alacağı önlemler arasında Habur ...
Erdoğan'ın takas açıklamasına ABD'den yanıt
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Salih Müslim'den giderayak küstah sözler!
PYD’nin önceki günkü kongresinde eşbaşkanlar değişti. Kuzey Irak'ta gerçekleşen ...
İzmir'de ışık ihlalinin bedeli ağır oldu: Önce arabaya, sonra çocuğa...
İzmir'in Karabağlar ilçesinde yolcu minibüsünün otomobile ve bir yayaya ...
Bakan Albayrak'tan yaz saati için flaş açıklama
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasını ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva