HABERLER>POLİTİKA
6 Haziran 2024 Perşembe - 10:11

Afyonkarahisar belediye başkanı ifadeye çağrıldı

Afyonkarahisar'da  iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle mühürlenen spor salonunun Iraklı işletmecisinin şikayetiyle Afyonkarahisar Valiliği tarafından Afyonkarahisar Belediye Başkanı CHP'li Burcu Köksal'dan yazılı ifade istendi. Valiliğe resmi yazıyla ifade veren Başkan Köksal, basın açıklamasında, "Yaptığımız işlem tamamen hukuka uygun, kanuni bir işlem" dedi.

Afyonkarahisar belediye başkanı ifadeye çağrıldı

Afyonkarahisar Belediyesi 20 Nisan'da kent genelinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle sığınmacılara ait 5 iş yerini mühürledi. Belediye Başkanı CHP'li Burcu Köksal da 5 iş yerinin mühürleme işlemine bizzat katıldı. Mühürlenen iş yerlerinden 1'i olan spor salonunun işletmecisi Iraklı Moussa K. Gatea, iddiaya göre, iş yerini açması için istenen belgeleri tamamlayıp, Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne teslim etti. Bir süre ruhsat için bekleyen Gatea kendisine olumlu yanıt verilmediği gerekçesiyle Afyonkarahisar Belediyesi hakkında İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulundu. Bakanlık, Afyonkarahisar Valiliği'ne gönderdiği yazıyla olayın araştırılmasını istedi.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından Vali Yardımcısı Fatih Topuz imzasıyla Afyonkarahisar Belediyesi'ne gönderilen yazıda, "Afyonkarahisar Valilik makamının 24/05/2024 günü onay ve 27/05/2024 gün ve 43556 sayılı görev emirleri uyarınca tarafımdan yürütülmekte olan araştırma nedeniyle; müşteki Irak uyruklu Moussa K. Gatea'nın spor salonu açma talebi ile ilgili belediyenin istediği gerekli evrakları hazırlayıp tamamladığını, belediyeye teslim ettiğini ve teslim edildiğine dair herhangi bir alındı belgesi verilmediğini bu süreçte defalarca bekletildiğini, 'İstersen ağzınla kuş tut yine de bu dükkan açılmayacak, Burcu Hanım söz verdi sözünü tutacak' denilerek ruhsat verilmediği iddialarına ilişkin olarak yazılı ifadenizi, 5271 sayılı CMK'nın 147'nci maddesinde yazılı hak ve yükümlülükler ile bir avukatın hukuki yardımından yararlanabileceğiniz göz önünde tutularak en geç 06/06/2024 tarihine kadar aşağıdaki adrese göndermenizi, aksi halde ifade vermemiş sayılacağınızın bilinmesini rica ederim" ifadelerine yer verildi.

gpxyi5aayaiimxr.jpg

'IRAKLI KİŞİYE AİT HERHANGİ BİR RUHSAT TALEBİNİN BULUNMADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR'
Başkan Burcu Köksal ise resmi yazıyla valiliğin talebine yanıt verdi. Olayla ilgili bugün görüntülü basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Burcu Köksal, "Iraklı bir kişinin işletmiş olduğu, kanuna aykırı, ruhsatsız olarak işlettiği bir işletme belediyemiz tarafından mühürlendi. Bunun üzerine de valilik tarafından bahse konu yazı tarafımıza gönderildi. Yaptığımız kayıtlarda, incelemelerde, tetkiklerde belediye kayıtlarımızda Iraklı kişiye ait herhangi bir ruhsat talebinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Yani bizim yaptığımız işlem tamamen hukuka uygun, kanuni bir işlem" dedi.

'KONUDAN VALİ HANIMIN HABERDAR OLMADIĞINA İNANIYORUM'
Bu işlemle ilgili valilik tarafından kendilerine bir yazı gönderildiğini aktaran Köksal, şöyle dedi:

"Bu konudan Vali Hanımın haberdar olmadığına inanıyorum. Çünkü yazının altında vali yardımcısının ismi ve imzası var. Kendisiyle seçimden sonra da diyalog kurduk. Zaman zaman görüştük, hatta birkaç gün öncesinde kendisini aradım, şehir dışındaydı. Müsait olduğunda arayacağını söyledi. Bununla ilgili olarak ben böyle bir yazının kendisinin bilgisi dahilinde olmadan gönderildiğini düşünüyorum. Çünkü Vali Hanım beni arayıp, 'Bir vatandaşın böyle bir iddiası var, böyle şeyler söylüyor, bununla ilgili nedir işin aslı' diye telefonda sorabilirdi diye düşünüyorum. Buradan bütün herkese sesleniyorum. Biz Afyonkarahisar'ı, bu memleketi seven, yurtsever, vatansever insanlarla birlikte yöneteceğiz. Ben seçilmiş belediye başkanıyım. Afyonkarahisar'da her iki kişiden birinin oyunu alarak yüzde 51'lik bir oy oranı ile seçildim. İnsanların seçilmişe saygı duyması gerekiyor. Ve belediye olarak biz de bir kurumuz. Vatandaşa hizmet etmekle mükellefiz. Tıpkı devletin diğer resmi kurumları gibi biz de bütün vatandaşlarımıza hizmet etmek durumundayız. Ve bu hizmeti yaparken de bütün kurumlarla birlikte iş birliği içinde çalışırsak, bütün kurumlarla birlikte iyi niyetle hareket edersek, Afyonkarahisar kalkınır, gelişir. Ben buna inanıyorum ve bundan sonra da Afyonkarahisar'ı sivil toplum kuruluşlarıyla, odalarla, muhtarlarla, tüm resmi kurumlarla, bu memleketi seven, vatansever insanlarla birlikte yöneteceğimizin bir kez daha altını çiziyorum."

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Moussa K. Gatea ise 2008'den bu yana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, esnaf odası kaydı, çalışma izni ve vergi levhası bulunduğunu belirterek, "Dükkan mühürlenmeden önce ruhsat başvurusu için gittim. Ruhsat vermek için beklettiler. 2-3 günde bir belediyeye gidiyorum. Hala ruhsat vermiyorlar" dedi. (DHA)

 
Tekne alabora oldu: 1 kişi can verdi
 
Selçuk'ta Çevre Günü'nde renkli etkinlik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gelecek, yeni il başkanını bekliyor… Üç haftadır atama yapılmadı
3,5 yıldır yürüttüğü İzmir İl Başkanlığı görevinden ayrılan Onur Sivaslı’nın ...
Araştırmacı Yaldız’dan İzmir’deki CHP’li belediyeler için değerlendirme: Tasarruf tedbirleri imdada yetişti!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız, “Neredeyse ...
Mehmet KARABEL yazdı... Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
Mehmet KARABEL yazdı... Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
 
Dervişoğlu'ndan 'Akşener' açıklaması!
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
TBMM Genel Kurulu'nda 'Kayyım' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül'ün, 'AK ...
Kayyum açıklaması: Yargı hukuku konuşturmuş!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yargının Hakkari ile ilgili vermiş ...
 
AK Partili Yazıcı'dan 'AYM kararı' açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Anayasal norm düzeyinde ...
Bakan Fidan'dan Çin'e işbirliği teklifi
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne 2012'den bu yana ilk üst düzeyli ziyaret ...
Özel, Erdoğan ile görüşme tarihini açıkladı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya ile ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva