HABERLER>GÜNCEL
18 Nisan 2023 Salı - 10:09

AFAD Başkanı Sezer açıkladı: Çalışmalar devam ediyor!

AFAD Başkanı Yunus Sezer, konteyner kentler konusunda depremin ikinci gününden itibaren yoğun bir çalışma ortaya koyduklarını belirterek, "10 milyon metrekare alanda konteyner altyapı çalışması devam ettiriyoruz ve şu anda 308 konteyner kent planladık" dedi.

AFAD Başkanı Sezer açıkladı: Çalışmalar devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen illerdeki kırsal mahalle ve köylerde kurulması planlanan 65 bin katlanabilir konteynerlerin kurulumuna Kahramanmaraş'ta başlandı. Dulkadiroğlu ilçesinin Güzelyurt Mahallesi’nde kurulan konteynerlerin yanına tuvalet ve banyo da bırakılıyor. Kente koordinatör vali olarak görevlendirilen Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte konteyner kurulum çalışmalarını yerinde inceleyen AFAD Başkanı Yunus Sezer, 6 Şubat'ta dünya tarihinde ender görülen bir afetle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Afetin büyüklüğü ile orantılı olarak hem müdahale hem de daha sonra geçici barınma konusunda büyük bir çalışma ortaya koymak gerektiğini ve bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Sezer, şu ana kadar 760 bin çadırın sahada kurulumunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Sezer, şöyle devam etti:

"222 çadır kentimiz var. Yine bireysel çadırlarımız evlerin önünde, isteyen bütün vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren hem içeriden hem de dışarıdan çadır tedariklerimiz devam ediyor. Şu an itibarıyla hem ülke içerisinde 5 bin çadır ve ülke dışında da 6 uçakla, sürekli trenle ve deniz yoluyla çadırlarımızı getirerek burada bizim depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Konteyner kentler noktasında da depremin 2'nci gününden itibaren yine yoğun bir çalışma ortaya koyduk ve 10 milyon metrekare alanda konteyner altyapı çalışması devam ettiriyoruz ve şu anda 308 konteyner kent planladık ve depremin 2'nci ayında olmamıza rağmen

Şu anda 72 bin konteyneri sahaya indirmiş durumdayız. Kırsal alanda 3 bin 500-3 bin 600 kadar konteyner kurduk fakat gelen talepler yoğun onlarla ilgili olarak da pratik çözümler oluşturma adına 'Katlanabilir konteyner' dediğimiz, daha sonra ki afetlerde de kullanabileceğimiz, vatandaşlara bırakabileceğimiz, kırsal alanda kuracağımız bir konteyner modeli geliştirdik. Bugün Kahramanmaraş'ta koordinatör valimiz Sakarya Valimiz ve ekibiyle beraber ilk kurulumlarını gerçekleştirdik. Burada köylülerimizin ihtiyaçları, tercihleri biraz daha farklı oluyor. Kırsal alanda kurduklarımızın yer noktasında da pratik çözümler geliştirmek gerekiyor. Her alan konteyner kurulumuna uygun değil dolayısıyla bu katlanabilir konteynerler ve dışarıda vatandaşlarımız tuvalet ve banyoyu istediler, tercih ettiler. O açıdan da onların tercihleri noktasında bugün kurulumlarını gerçekleştiriyoruz. İlk kez bugün Kahramanmaraş'ta başladık. Mayıs'ın birinci haftasına kadar 10 binin üzerinde konteyneri kurmayı düşünüyoruz. Sadece Kahramanmaraş'ta değil 10 ilimizdeki ve 10 binin üzerinde köyümüz var bu noktada. 10 binin üzerindeki köyümüze bunları yerleştireceğiz." (DHA)

 
Cani koca dehşeti... Eşini pompalı ile öldürdü!
 
Çin ekonomisi beklentileri aştı... Yüzde 4,5 büyüme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cani koca dehşeti... Eşini pompalı ile öldürdü!
İstanbul Bağcılar'da, 70 yaşındaki Hüseyin Turan, eşi 62 yaşındaki Sevim ...
72 kişiye mezar olmuştu... Müteahhiti 'galericiyim' dedi
Hatay'da, 72 kişinin hayatını kaybettiği sitenin tutuklanan yapı müteahhitlerinden ...
8 cinayetin listesi... Örgütün sağ kolu da yakalandı!
Birçok cinayeti gerçekleştiren "Barış Boyun Suç Örgütü"ne mensup çete ...
 
İkinci turda 50 binden fazla seçmen oy kullanacak
14 Mayıs seçimlerine 24 gün kala seçmen sayısı belli oldu. Yüksek Seçim ...
Avrupa hayalleri yarıda kaldı!
İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, yelkenli tekneyle yasa dışı yollarla ...
Çadırda uyuşturucu servisine tutuklama!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde kurduğu çadırda uyuşturucu satarken suçüstü ...
 
'Üçkağıt hastanesinde' karar... 2 kişi tutuklandı!
İzmir'in Menemen ilçesindeki özel bir hastanede yapılmamış tedavi ve işlemleri ...
Sanatçı Güneştekin'den saldırı açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde geçtiğimiz yıl açılan ...
Şehrin göbeğinde dükkan kurşunladılar!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde motosikletin üzerindeki maskeli iki kişi, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlaşma bütün hızıyla sürerken
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Bu dünyadan Çetin Yetkin Hoca geçti
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Keşke bir kedi sevmiş olsaydınız…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İzmir’in Robin Hood’u İngiliz Gazetesi’nde!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Benim Yunanlılarım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Beni unutun şarkılarımı unutmayın!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Hepiniz oradaydınız!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
100 yıl sonra bile korkutuyor
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Çeşme’de Atatürk ve Türk düşmanlığı
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
173 bin 677 futbol sahası 'orman' yok sayıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva